Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

tesekkurler hera..muzu tekbasina verince kabizlik yapiyor heralde ..elmayla beraber vermek iyi fikir.

ben bu sabah pirinc unu pisirip icine 3 olcek aptamil conformil koydum. 1 corba kasigi
kadar yedi. aksam ustude patates ,pirinc, havuc ve bezelyeyi hasladim pure seklinde
verdim ama oda toplasan 1 corba kasigi falandir belki daha az. emdi sonrada kustu
bu miktarlar normalmi ? siz ne kadar veriyorsunuz? suan kizim 4,5 aylik ve 6300 gr.
sizin bebisler ne kadardi kizlar? yazarsaniz sevinirim. bide verdiklerinizin miktarlarini.

aslım benim kız da 6 300 falan.. bu ay ancak 400 gr alabilmiş
kızlar ben bi dolu kavanoz maması aldım..sanırım 15 adet falan-tatlicadiarzu-kilo alsın diye kırk takla atcam nerdeyse..bu arada hipp in kaşık mamasını aldım sütle hazırla yazıyor..anlamadım yanii tam yağlı süt diyo hemde

ve de 4.aydan itibaren yazıyor..bu ecnebi milleti süt vermekte sakınca görmüyor sanırım

ben sütlü pirinçli kaşık mamasını seyreltip150 cc basmaya çalışıyorum olmuyor,yarısı içine yarısı dışına..zaten ona da 3 kaşık mamakonuluyor topu topu

Hazir kasik mamalarini genelde biberon mamasiyla hazirlanir benim bildigim. hic
yapmadim gerci. sut yerine biberon mamasi kullaniyormus. neden oyle yazmislar ki acaba ? bende yeni ogrendim sutun kullanilmamasi gerektigini, yoksa bende verirdim sutu

benim dr fantomat diye bisey verdi gunde 6 olcek ama ben almadim. bilgisi olan varmi?.
mama yaptim bugun pirinc unundan icine aptamil koydum ama cok az yedi acaba
tokmuydu yoksa tadinimi begenmedi tam kestiremedim. gerci elma puresini seviyor. o
kadar ugras yap 1 tatli kasigi yesin gerisi cope ne kotu birsey ya. ama yinede zorlamiorum

kizlar kasik mamasi icin erken degilmi bildigim kadariyla 6.aydan sonra veriliyor..

4.aydan sonra verilen kaşık mamaları var kançiçeğim
aslım ben hiç duymadım ne için vermişki onu?

kilosu dusuk diye verdi. Arpa icerikliymis galiba. Alip kullanmadim. kizim 6300 gr cokmu dusuk kilosu anlamadimki.

mama falan yapiyorum yemiyor ki en fazla 6-7 cay kasigi ne olucak bilmiyorum.Doyuyor diye dusunuyorum. Ac olsa yerdi dimi?

aslı benim bebeğimde geçen hafta 6300dü doktor kilosu iyi dedi,birde 5.ayda doğum kilosunun2 katına ulaşırsa normal kiloda demekmiş.

ya kızlar neden nekadar yedırdıgınızı yazmıyorsunuz ??
kasık maması verenler muhallebı verenler her seferınde bebegınız ne kadar yıyor
kaan 3-5 kasık anca yıyor
acaba begenmıyormu yoksa normalmı boyle olması onu anlamaya calısıyorum

ben bugun ilk defa elma armut karisik püre verdim bir cay kasigi kizim cok sevdi.artik devam edicez pürelere azar azar..

kıslar ben yazayımda özlemcim her bebek aynı olmuyor hatta bunların bir günü ertesi gününü tutmuyor ben her gece muhallebi veriyorum canaım milupa verdim ilk başlarda 100 yiyodu sonra bebelak aldım uygun fiyatı diye hemide iki kutu biri meyveli sütlü pirinçli onu sevmedi çok az yiyor ondan toplasan 40 cc anca diğeri sütlü pşirinçliydi onu açtım artık öbürünü yemeyince onu yiyor yine 80 cc falan canım
sabahlkarı elma suyu veriyordum ama ölçmeden az az sonra püre verdim sevmedi hazır kavanozlardan aldım beblak elma havuç karıoşımı yedi ama az şimdi saat 10 gibi sütü sağıyorum 20 yada 30 cc üzerine püre 5 kaşık 6 kaşık tatlı kaşığı ilave edip öyle yediriyorum öyle yiyor sende öyle dene isterteen

Ismiye sen ek besinlere basladin mi? yoksa sade anne sutu mu? Benim dr biraz abartmis o zaman. 4 ayi bitirenler genelde benim kizla kilolari ayni.

Sabah bende pirinc unundan muhallebi yaptim icine aptamil koydum ve sekersiz diye
elma suyu koydum, rengi gri gibi oldu tadina baktim cok da kotu degildi. 7-8 cay kasigin
dan sonra yemedi bende zorlamadim. ogleden sonrada yarim elma suyu verdim onu icti
guzelce.

Yalniz kizimin yuzunde, kollarinda kirmizi kabarciklar cikti. kafasindada acayip seyler
cikti konak diyecem ama tam da degil kizariklik var. Acaba alarjimi oldu verdiklerimden.
Bu aralar bisey vermeyip gecmesini beklemeyi dusunuyorum.

Sizde alerji belirtisi var mi?

aslı ben 3-5 gündür yoğurt veriyorum çay kaşığıyla 10 kaşık falan ,doymamış gibiyse sonra bide 50cc biberon maması veriyorumama genel olarak anne sütü alıyor,arasıra bazı yiyecekleri tattırıyorum alerji falan olmadı.doktorlar ek gıdaya geçerken besinlere tek tek alıştırın diyorya alerji yapan birşey varsa böyle daha kolay anlaşılır bencede biraz bekle daha sonra yine olursa doktora götürürsün.

inaysa sağdığın süte meyve püresimi karıştırıosun anlamadım

ya berrak emıo dewamlı sütüm şükür yetıo ama arada azalıo o zaman uyanıo ağlıo yada ben okuldayken süt biterse aptamilin dewam mamasını verıorum,farkettımkı mama vermeye başladığımdan berı kılosu arttı sankı,yoksa yavaşlamıştı alımı süt yetmıodu sanırım,dr a gıttığımızde bellı olur artık

ben sadece suya karıştırıp mama verıorum,farklı bişey yapan varmı acaba?

asli o kizarikliklar alerji olabilir canim.birkac gun bekle sonra tekrar ver pureyi bakalim ne olacak bir de dr a danis canim.
ismiye valla yogurdu yiyorsa betul iyi kemikleri gelisir benimki hic sevmiyor agzindan geri cikariyor.

esracim ben de aptamil veriyorum sade kaynamis suyla yapip .. canim o sisiriyor bebekleri cunku icindeki yag orani fazlaymis ama ben de ne yapayim baska mamayi yemiyor benim sipa emzirdigim icin aptamil veriyorum hem o anne sutune daha yakinmis anne sutu saniyor heralde benim kizim.bence o mamadandir ama kirkbinkere masallaaaaaaaaaaaaaaahhh berrak hanima.

içindekı yağ oranı fazla ise zararlı deılmı yaaa???ama tadıda kokusuda iğrenç,ben ilk bunu denedım içti başka mama denemedım

bilmiyorum canim ama dr bu mama cok iyi onu ver demisti ben de öyle yaptim zaten anca bunu iciyor benimki diger mamalari sevmedi.evt kokusu biraz kotu kokmus küflenmis gibi kokuyor ama tadi fena degil.eger dr kontrlunde birsey cikmazsa devam et canim yine de sen bilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…