Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

tesekkurler inaysacim ben de ilk elme suyu vermistim ama gazina iyi geldigini bilmiyorum bunu soyledigin iyi oldu .cunku hala gazimiz var,..bu hafta elme suyuyla baslayalim bakalim.

yeni topigimiz hayirli olsun arkadaslar :)
bu ara 2 yasinda kücüklere inek sütü verilmesi tavsiye edilmiyor ayni sekilde bal da 1 yasina kadar verilmemeli faydasi yerine bebege zararliymis

ben 2 haftadir bebegime ek mama veriyorum benim oglumun kakasinda kan oldugundan dolayi erken basladim sükür kanama durdu.
pirinc muhallebisi le basladim günde 1 kere verdim dünde elmali ve muzlu püresi verdim ama ben hazirini aldim, kizimdan tecrübeliyim o ne yaptiysam hicbirini yemedi haziri daha iyi bence iyi bi marka secin Hipp markasi varmi orda bilmiyorum varsa kesinlikle onu tavsiye ederim kücük kavanozlar.

hipp markasını geçen gördum ama ilk defa duyduğum için güvenememiştim
ii mi diosun o markaya?

esracim hipp orda varsa bence d eonu kullan cok iyi ve kaliteli.ben d ekizima onun bebek suyunu,meyve suyunu rezene cayini falan aliyorum .cok guzel gercekten.yarin bu kavonozdki purelerden de alicam malum bugun tatil her yer kapali...sanirim turkiye de buyuk marketlerde bulabilirsin.

bu topik çok iyi olmuş kızlar,bende bu aydan sonra meyve sularına başlıycam...,hatta 2 gün önce sütüm çok azdı ve naz çok ağlıyordu pirinç unundan mama yaptım sizede tarif edeyim gerçi çoğunuz biliyorsunuz eminim.3te1 süt kalanı kaynamış soğutulmuş su biraz pirinç unu ve kaşığın ucuyla şeker.kıvamı sütten az koyu oldu ve bizim kız afiyetle yedi hatta ablası bile sebeblendi...

talya sendemı pastorize süt kullandın yoksa kendı sütünmü?
1 yaşından önce bebeklere süt verilmıo zararlı bılıosun dimi?

ya kıslar dra gidecekler bir sorsun bakalım elma suyu iki kaşıkla başldık 1 ay sonunda ne kadar olmalı vede püresini ne zaman vermeye başlamalıyız

buarda çağan havuç suyunu hiç sevmedi bende br kere denedim bir daha vermedim acaba tekrar denesmmi ne dersiniz

inaysa sevmediyse zorlama bence cunku zorla icerse kusabilir.onun da faydasindan cok zarari olur.

buarda çağan havuç suyunu hiç sevmedi bende br kere denedim bir daha vermedim acaba tekrar denesmmi ne dersiniz

dr lar bir gıdayı sevmezse zorlamayın, 5-6 gün sonra tekrar deneyin diyorlar. bence böyle yapabilirsin..belki o sırada çok aç değildi, ya da başka bir sıkıntısı vardı..ya da sadece onu yemek istemedi ama fikir değiştirebilir :) cokacimcoook

talya sendemı pastorize süt kullandın yoksa kendı sütünmü?
1 yaşından önce bebeklere süt verilmıo zararlı bılıosun dimi?

evet biliyorum esracım o akşam mecburen pastörize süt kullandım ama tabii ilk ve son olacak,şimdi aptamil 2 aldım acil durumlarda kullanmak için,ama en iyi besin anne sütü , sütüm yettiğince anne sütüne devamm

arkadaslar aklıma bı fıkır geldı ama cok emın olamadım
kaan mamayı bıbaronla yemıyor kasıkla yıyor sutum de yokk
kasıklada mama yedırılır gıbı degıl işkence resmen
pırınc unundan mama yaptım ama su ile yanlız bu hıc faydalı olmazkı sadece doyar oyle degılmı
pırınc ununu suyla pısırsem sonrada bıbaron maması yapıp içine katsam nasıl olurr
hem doyar hem vıtamınlı olmazmı

deneyebilirsin özlem mantıklı geldi bana..alisha da meyve suyundan sonra biberonla alıştırdım diyordu onu da dene istersen...
nesim de havuç suyunu sevmedi bir hafta arayla iki kez verdim almadı..elmaya bayılıyor ama..dün elma havuç karışık verdim onu da sevdi..

saoll canımmm
bende ocak annelerıne bı bakın dıyodum sen yazmısın meger
ben denedım meyve suyuyla mama vermeyı ama kandıramadım
elma suyunu verıyorum sımdılık gelecek hafta havuc verıcem bakalım ne olacak
bırde cıcıbebe verenler varmıs acaba sutumle ısalayı versemmıkı

benım korkum pırınc unuyla mama bırbırıne karısınca dokunurmu acaba

ah özlemcim bende kaşıkla veriyorum valla hemde ne zor oluyor bilmemmi 1 saat sürüyor yedirmek ondada babası ayrı ben ayrı maymunluk yapıyoz bizi bir kameraya çekse komedi filmi olarak yayınlar reytingte tavan yapar oderece yani :)))cicibebe bisküvisi için bennim bildiğim erken daha 6 ayda veriliyor diye biliyorum canım pirinç unundan mamaylada doyar bence

özlemcim bebelaca üye olmuştum ben ,hemen hemen hergün mesaj geliyor oradan..dünde gelen mesajı aynen yazayım sana belki işine yarar..

100ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir..Ocaktan aldıktan sonra içine 3 ölçek bebelac2 katılır ve karıştırılır..Bebeğiniz muhallebisi hazırdır.

özlemcim cici bebede yumurta filan var dokunabilir.6 aydan önce verilmez diye biliyorum..onu dr danış istersen..

teşekkürler paylaşım için.bunları yazayım bir deftere...bebelac 2 altı ay sonrası için değilmiydi..pakette öyle yazıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…