Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

ben 30cc veriorum artık meyve suyunu, bizim havuç favorimiz ama bazen kakasında turuncu noktacıklar oluyo, sanırım hafif pütürler de geliyo suyunu sıkarken
biberonla veriom bi ondan bi mama, benmkim de memeyi fazla almıyor artık, geceyarısı 2-3kere gündüz de kısa kısa 6-7kere, çok canı sıkılıyo memede, bazen sağıyorum öyle biberonla sorun olmuyo, 6aylık olsalarda rahat rahat herşey versek aç mı kaldı derdimiz olmasa

ah özlemcim bende kaşıkla veriyorum valla hemde ne zor oluyor bilmemmi 1 saat sürüyor yedirmek ondada babası ayrı ben ayrı maymunluk yapıyoz bizi bir kameraya çekse komedi filmi olarak yayınlar reytingte tavan yapar oderece yani :)))cicibebe bisküvisi için bennim bildiğim erken daha 6 ayda veriliyor diye biliyorum canım pirinç unundan mamaylada doyar bence

aynen ınaysacım yanımda makyaj malzemesını ayırmaz oldum kaan rujlu dudaklarıma bayılıyor sırnaşık şey dudaklarımı takıp edıyor dıye habıre farklı renkde ruj surup konusuyorum yemek yeme olayı benımde cokkkk zor olacakkk allahım hepimize yardım etsın

özlemcim bebelaca üye olmuştum ben ,hemen hemen hergün mesaj geliyor oradan..dünde gelen mesajı aynen yazayım sana belki işine yarar..

100ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir..Ocaktan aldıktan sonra içine 3 ölçek bebelac2 katılır ve karıştırılır..Bebeğiniz muhallebisi hazırdır.

cok saol lınay
bebelagın ıcerıgınde neler var acaba arastırayım o konuyorsa dıger mamada konablırmı bı arastırayım

özlemcim cici bebede yumurta filan var dokunabilir.6 aydan önce verilmez diye biliyorum..onu dr danış istersen..

yok yahu arkadasın oglu 4 ay 14 gunluk sapur şupur yıyor dıyor elma suyunuda bır cay bardagına yakın verıyormus her gun

ben 30cc veriorum artık meyve suyunu, bizim havuç favorimiz ama bazen kakasında turuncu noktacıklar oluyo, sanırım hafif pütürler de geliyo suyunu sıkarken
biberonla veriom bi ondan bi mama, benmkim de memeyi fazla almıyor artık, geceyarısı 2-3kere gündüz de kısa kısa 6-7kere, çok canı sıkılıyo memede, bazen sağıyorum öyle biberonla sorun olmuyo, 6aylık olsalarda rahat rahat herşey versek aç mı kaldı derdimiz olmasa

kaan da oyle bıbaronu veremıyor hıcbı sekılde ama benım sutumu afıyetle ıcıyor bıbarondan
sana katılıyorum 6 aylık olsalardaa rahat rahat verebılsek hersyı
offffff yaaaaaaaa

aşık " eğer bebelac biberon maması kullanıyorsunuz " diyor gelen mesajda sonrada bu tarifi vermişler..
ben mama kullanmadığım için çok detaylı bilmiyorum mama konusunu..

bebelacın sitesinden siz de üye oluna işinize yarar mesajlar olur belki..

arkadaslar aklıma bı fıkır geldı ama cok emın olamadım
kaan mamayı bıbaronla yemıyor kasıkla yıyor sutum de yokk
kasıklada mama yedırılır gıbı degıl işkence resmen
pırınc unundan mama yaptım ama su ile yanlız bu hıc faydalı olmazkı sadece doyar oyle degılmı
pırınc ununu suyla pısırsem sonrada bıbaron maması yapıp içine katsam nasıl olurr
hem doyar hem vıtamınlı olmazmı

zaten öyle yapılması lazım cnm diğer türlü bi besleyiciliği yok

evde sma gold ve aptamıl 1 var ıkısını de ıstemıyor yanı bunları pırınc unundan yaptıgım muhallebıye koyabılırmıyım

benim yengem kizina pirinc ununu sade suyla yapip verirdi.icine mama kattigini hic gormedim...

dun mulıpayı aradım oglumun mamanın tadını sevmedıgını soyledım degısık mama tavsıyelerınde bulundular ama ben acıl mama yapmam gerektıgını soyleyınce
1 su bardagı su ile bır tatlı kasıgı pırınc ununu pişir sonra ıcerısıne 3 olcek mama ekle karıstır kasıkla yedırmek ıstıyorsanız bu sekılde ılıyınca yedırın bıbarondan vermek ıstıyorsanız bıraz daha kaynamıs ılıtılmıs su ekleyıp bıbaronla da verebılırsınız dedıler
ayrıca bebek mamayı ısrarla ıstemıyorsa ıcıne elma veya armut suyu ekleyebılırsınız dedıler
mıktarını sordum meyve suyunun buna sız karar verın cok onemlı degılmıs mama ile karısacagı ıcın sız bılırsınız dedıler
ben kasıkla yedırdım ama cok yorucu olsu kasıkla yemeyı bılmıyor bıbaronu da almıyor
allah yardımcımız olsun ıllaa meme emecek yaramaz yaa
şu meme kapaklı bısey olsa ıcıne neler doldurucam
kafayı yedırttı bu cocuk bana

bende geçen havuç suyuyla mamayı karıştırdım, naz havucu çok sevio die heralde baya yedi maşallah zararı yoktur heralde arada vericem böyle aç kalmasından iidir

biz daha elma suyunu deniyoruz,sonraki hafta havuc ve armuta gecicez..
sonra da dr püreleri onerirse onlardan vermeyi düsünüyorum.

kizlar siz hic muz yedirdiniz mi bebeklere yedirdiyseniz nasil hazirladiniz ben hic vermedim de bir fikir danisayim dedim.

kançiçeğim ben ezip vermiştim bir kere ama 3 gün kaka yapamadı,bidahada vermedim.

bende azıcık vermiştim ama ben vereli bayağı oldu küçüktü daha hazmedememişte olabilir bilemiyorum ver bi dene istersen.

benim annem 30 yıl önce kardeşime 3 aylıkken başlamış cicibebe bisküvisi vermeye çünkü memesi yara olmuş süt veremiyormuş ki taa o zamanlar cicibebeler şimdiki gibi vitaminli falanda değildi bana birşey olmazmış geliyor birde pirinçunu yemeden beslenen bizim yaşlarda kimse varmıdır acaba :))) hepimiz pirinçunu yedik maşallahımız var valla
ilk 6 ay mecbur kallmadıkça başka bir şey verme taraftarı değilim ben ama daha sonra pirinçunuda cicibebede vermeyi düşünüyorum

biz daha elma suyunu deniyoruz,sonraki hafta havuc ve armuta gecicez..
sonra da dr püreleri onerirse onlardan vermeyi düsünüyorum.

kizlar siz hic muz yedirdiniz mi bebeklere yedirdiyseniz nasil hazirladiniz ben hic vermedim de bir fikir danisayim dedim.

1-2 dilim kadar muzu iyice ezdikten sonra cam rendede rendelenmiş elmayla karıştırıp verdim cnm ben. tabi yedikten sonra su içiriyorum.

X