Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

kıslar ben yazayımda özlemcim her bebek aynı olmuyor hatta bunların bir günü ertesi gününü tutmuyor ben her gece muhallebi veriyorum canaım milupa verdim ilk başlarda 100 yiyodu sonra bebelak aldım uygun fiyatı diye hemide iki kutu biri meyveli sütlü pirinçli onu sevmedi çok az yiyor ondan toplasan 40 cc anca diğeri sütlü pşirinçliydi onu açtım artık öbürünü yemeyince onu yiyor yine 80 cc falan canım
sabahlkarı elma suyu veriyordum ama ölçmeden az az sonra püre verdim sevmedi hazır kavanozlardan aldım beblak elma havuç karıoşımı yedi ama az şimdi saat 10 gibi sütü sağıyorum 20 yada 30 cc üzerine püre 5 kaşık 6 kaşık tatlı kaşığı ilave edip öyle yediriyorum öyle yiyor sende öyle dene isterteen

cok saol canım bende dedıgın gıbı deneyeyım
a.s.

Kizlar benim ufaklik biberon , emzik gibi seyleri hayyatta agzina sokturmuyor. ogurecek
gibi oluyor. 2 farkli biberon 6-7 cezit emzik denedim ama almadi belki bir iki kere. bende muhallebi yapiyorum onuda az yiyor . gerci su aralar kesicem alerjisi gecsin. vitamalt cok ise yariyor bu arada. tavsiye ederim.

kıslar sebze çorbası yapıcam oğlum a hadi bakalım yazın tarifleri

inaysa sağdığın süte meyve püresimi karıştırıosun anlamadım

ya berrak emıo dewamlı sütüm şükür yetıo ama arada azalıo o zaman uyanıo ağlıo yada ben okuldayken süt biterse aptamilin dewam mamasını verıorum,farkettımkı mama vermeye başladığımdan berı kılosu arttı sankı,yoksa yavaşlamıştı alımı süt yetmıodu sanırım,dr a gıttığımızde bellı olur artık

ben sadece suya karıştırıp mama verıorum,farklı bişey yapan varmı acaba?

canım mama anne sütü gübü diil,hemen kilo yapıo,sütünle 1 alıosa mamayla 2 alıo,zaten bebeklerin çocukların çoğu bu yüzden tombik..biz azcık verioruz ona rağmen alıo diosun bak..mamayı herkes öle veriodur başka şekli ben bilmiorum:uhm:

kıslar sebze çorbası yapıcam oğlum a hadi bakalım yazın tarifleri

inaysa yarım havuç ve yarım patatesle başlayabilirsin. sonra içine 1 dilim kadar kabak koyabilirsin. her gün uygun olan sebzelerden arttırabilirsin. marul,maydanoz falan da koyabilirsin ama öncelikle havuç ve patatesle başla. piştikten sonra da 1 çay kaşığı z.yağı koyabilirsin. batuhana 3 kere verdim ben çorba. ilk 2 si havuç ve patates. 3. de 1 dilimde kabak vardı.

ezracım benimki anne sütünüde pek içmiyuorya bende püre karışltırıyorum içine napim herseyi deniyoz artık
heracım öyle başlim ozaman saol canım

Havuç Çorbası Tarifi - Bebekler ıçin Çorba
Hepimiz biliyoruzki havuç iyi bir A vitamini deposudur, ve özellikle gözlerimizin sağlığı için önemlidir. Bu havuç çorbası tarifinde çok azda olsa süt kullanılıyor. Süt biraz çetrefilli konu. 1 yaşın altındaki bebeklerin beslenmesi için önerilmiyor. Ancak bu yasak benim anladığım kadarı ile direkt içmek için geçerli. Bebek yemek tarifi kitaplarında sütle hazırlanan yemeklere yer veriliyor. Bir çok annede altıncı aydan sonra süt ile hazırlanan pirinç unu mamasını bebeklere yediriyorlar

Havuç Çorbası Malzemeleri
3 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
yarım tatlı kaşığı un
fındık kadar tereyağ
250 ml su
2-3 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz - (1 yaş ve üzeri bebekler için uygun)
Çorbamızın Tarifi
Ben havuçları rendenin en ince tarafını kullanarak rendeledim. Yağı eritin ve unu katarak hafifçe pembeleştirin. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Havuçları tencereye koyun ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Sütü ilave edin tencerenin altını kapatın. Afiyet olsun.

Kizlar benim ufaklik biberon , emzik gibi seyleri hayyatta agzina sokturmuyor. ogurecek
gibi oluyor. 2 farkli biberon 6-7 cezit emzik denedim ama almadi belki bir iki kere. bende muhallebi yapiyorum onuda az yiyor . gerci su aralar kesicem alerjisi gecsin. vitamalt cok ise yariyor bu arada. tavsiye ederim.

belki işine yarar canım.

Biberonun reddedilmesi:
Bebek büyüdükçe biberona alışması daha zor olur,bebeğiniz biberonu reddediyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi aç olduğu zaman besleyin,aç bebek biberonu daha kolay kabul eder.
Bazı bebekler annelerinin memesi yerine biberon verilmesine karşı çıkarlar,bu durumda bebeğinize öğün aralarında fazla aç olmadığı zamanlarda biberon verin.
Bebeğin biberonla beslenmesinden önce biberonla oynamasına izin verin.
Bebeğinizi hala emzirmekte iseniz göğüslerinizi ondan uzak tutun,kokunuzu alan bebek emmek ister.Mümkünse bir başkası bebeğinizi biberon ile beslesin.
İlk başlarken bebeğinizin hoşuna giden bir içeceği biberonun içine koyun.
Bebeğiniz uyurken uykudan kaldırıp biberon verin,bir süre sonra uyanıkken de biberonu kabul eder.
Bebek biberonu istemezse ondan uzaklaştırın sonra tekrar deneyin

bende pirinç ununa başladım googly piriç unu elmalı oğlum çok sevdi.... öğlenleride bebelac meyve püresi yediriyorum... bide eşim buğün bebelakın sabah kahvaltısıyla gece maması almış pirinç unlu yarında bunlara başlıycam... ağır gelmrz inş... pirinç unu acayip uyku yapıyoo haberiniz olsun...

Havuç Çorbası Tarifi - Bebekler İçin Çorba
Hepimiz biliyoruzki havuç iyi bir A vitamini deposudur, ve özellikle gözlerimizin sağlığı için önemlidir. Bu havuç çorbası tarifinde çok azda olsa süt kullanılıyor. Süt biraz çetrefilli konu. 1 yaşın altındaki bebeklerin beslenmesi için önerilmiyor. Ancak bu yasak benim anladığım kadarı ile direkt içmek için geçerli. Bebek yemek tarifi kitaplarında sütle hazırlanan yemeklere yer veriliyor. Bir çok annede altıncı aydan sonra süt ile hazırlanan pirinç unu mamasını bebeklere yediriyorlar

Havuç Çorbası Malzemeleri
3 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
yarım tatlı kaşığı un
fındık kadar tereyağ
250 ml su
2-3 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz - (1 yaş ve üzeri bebekler için uygun)
Çorbamızın Tarifi
Ben havuçları rendenin en ince tarafını kullanarak rendeledim. Yağı eritin ve unu katarak hafifçe pembeleştirin. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Havuçları tencereye koyun ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Sütü ilave edin tencerenin altını kapatın. Afiyet olsun.

tarifteki tereyağ ve süt gereksiz bence. katı yağ 1 yaş öncesine önerilmiyor. onun yerine 1 çay kaşığı zeytinyağı olabilir

Ismiye sen ek besinlere basladin mi? yoksa sade anne sutu mu? Benim dr biraz abartmis o zaman. 4 ayi bitirenler genelde benim kizla kilolari ayni.

Sabah bende pirinc unundan muhallebi yaptim icine aptamil koydum ve sekersiz diye
elma suyu koydum, rengi gri gibi oldu tadina baktim cok da kotu degildi. 7-8 cay kasigin
dan sonra yemedi bende zorlamadim. ogleden sonrada yarim elma suyu verdim onu icti
guzelce.

Yalniz kizimin yuzunde, kollarinda kirmizi kabarciklar cikti. kafasindada acayip seyler
cikti konak diyecem ama tam da degil kizariklik var. Acaba alarjimi oldu verdiklerimden.
Bu aralar bisey vermeyip gecmesini beklemeyi dusunuyorum.

Sizde alerji belirtisi var mi?

hayatım ne verdiysen takip et..büyük ihtimal alerji belirtisi... belki karıştırmışsın ya o alerji yapmıştır

asli o kizarikliklar alerji olabilir canim.birkac gun bekle sonra tekrar ver pureyi bakalim ne olacak bir de dr a danis canim.
ismiye valla yogurdu yiyorsa betul iyi kemikleri gelisir benimki hic sevmiyor agzindan geri cikariyor.

esracim ben de aptamil veriyorum sade kaynamis suyla yapip .. canim o sisiriyor bebekleri cunku icindeki yag orani fazlaymis ama ben de ne yapayim baska mamayi yemiyor benim sipa emzirdigim icin aptamil veriyorum hem o anne sutune daha yakinmis anne sutu saniyor heralde benim kizim.bence o mamadandir ama kirkbinkere masallaaaaaaaaaaaaaaahhh berrak hanima.

yağ oranı değil de içinde nişasta var Kançiçeğim sanırım şişiren nişasta

tarifteki tereyağ ve süt gereksiz bence. katı yağ 1 yaş öncesine önerilmiyor. onun yerine 1 çay kaşığı zeytinyağı olabilir
zeytinyağ olyına katılıyorumalkisalkisalkis
z

Özlemcim,günleri günlerini tutmuyor..benim kız bi oluyor hapur hupur yiyor..bi oluyor ağzına sürmüyğr..bebelac pirinçli mamayı kaşıkla yediremedim ben..bulaş bulaş oldu..doğru dürüst yemedi..kavanoz mamasını da içine dışına derken 6. 7 çay kaşığı yiyor

tesekkurler ezracim deneyeyim ise yarar gibi duruyor . cay kasigiyla zor oluyor.

belki işine yarar canım.

Biberonun reddedilmesi:
Bebek büyüdükçe biberona alışması daha zor olur,bebeğiniz biberonu reddediyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi aç olduğu zaman besleyin,aç bebek biberonu daha kolay kabul eder.
Bazı bebekler annelerinin memesi yerine biberon verilmesine karşı çıkarlar,bu durumda bebeğinize öğün aralarında fazla aç olmadığı zamanlarda biberon verin.
Bebeğin biberonla beslenmesinden önce biberonla oynamasına izin verin.
Bebeğinizi hala emzirmekte iseniz göğüslerinizi ondan uzak tutun,kokunuzu alan bebek emmek ister.Mümkünse bir başkası bebeğinizi biberon ile beslesin.
İlk başlarken bebeğinizin hoşuna giden bir içeceği biberonun içine koyun.
Bebeğiniz uyurken uykudan kaldırıp biberon verin,bir süre sonra uyanıkken de biberonu kabul eder.
Bebek biberonu istemezse ondan uzaklaştırın sonra tekrar deneyin

reyhan bunları sütün yetmediği içinmi başladın canım eğer sütün yetiyorsa verme az az tattır sadece ama yetmiyorsa drunda onaylıyorsa ver tabi

mama veriyprum ama sadece günde 4 öğün 90cc çünkü emiyo.. bunları ek bişeyler olsun die veriyporum çünkü kilo alımı ii değil... mamalar yaramadı

anladım reyhancım ozaman iyi yapıyosun canım aç kalmasın kuzucuk

kızlar betüle yoğurt falan vermeye başladığımdan beri daha iyi uyuyor,bebeğim açlıktan uyumuyormuş herhalde,artık yoğurt,meyve püresi veriyorum oda rahat bende.

ya kizlar dun aksam kizima yogurt yapayim dedim.sütü ilittim yarim caybardagi kadar bardagin icinde olsun dedim.icine bir cay kasigi yogurt koydum agzini kapattim beze sardim iyi tutsun diye ama tutmamis yaw 4 saat durdu halbuki??
nasil yapsam ki bir cvp verin lutfen????????

1 çay kaşığı yoğurdu iyice çırp içine ılıttığın sütten koy 1-2 çay kaşığı kadar onuda karıştır sonra kalan sütü koy karıştır. bende bardakta yapıyorum bardağı ılık suya koyuyorum o zaman tutuyor:) yoksa hemen soğudugu için tutmuyor

X