Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

ben misir ununu kavurmadan yaptim suyla pisirdim iyice kaynadi o zaman cig kalmaz
diye dusunuyorum. Ama tabi emin degilim ben sabah yaptim tadini pek begenmedim
ama kiz yedi valla yarisini sabah yarisini ogle yedirdim. Hazir mamalara burun kiviriyor
bu aralar. Aslinda o tarifin ozu kuymaktir ben cok sevirim. MIsirununu kavurup tereyagi
katiyorsun onunlada kavuruyorsun ama bol ve iyisinden olacak ve karadenizin kuymak
peyniri var yani ben adini tam bilmiyorum ondan oyle yazdim onu katip pisir ve afiyetle
ye valla canim cekti. Bu arada bildigimiz misir unu.

inci senin yeptigin daha besleyici olmustur devam sutuyle falan ama belki devam
sutunun tadini sevmiyordur herseye katiyormusun onu katmadan denedinmi? ne biliyim
aklima birsey gelmiyor niye yemiyorki? o kadar cok sey yapiyorsunki birini sevmese
digeri yemesi lazim. Meyveyle arasi nasil?

kizlar bu arada malum gurbetteyiz elimizdeki peynir stoklari tukenince is basa dusecek
ben peynir yapmayi denicem kiz icin bakalim olucakmi? yogurdu basardim inek sutunden
hazir mamadan olmadi napayim zaten kimyasi degisiyor. bana kolay gelsin.

Kolay gelsin canım sana.Peyniri bakalım becerebilecek misin_?:)))))

İnci, yeşimin dediği doğru, sen bir sürü çeşit deniyoprsun canım, devam sütü konulunca yemiyor olabilir.Bizim ki hazır mama tarzında hiç birşeyi yemedi.

yeşimcim yok canım herseye katmıyorum aslında sadece kahvaltıda katıyorum devam sütünü saabahta önce devam sütsüz denedik tadı kötü geldi sonra ekledik kavurunca tadı değişik oldu acaba ama eşim pes etmedi yarın yeniden denicekmiş

Kizlar yeni bir tarif ogrendim ben kuru kayisi bulamadim ama siz ordan temin edebilirsiniz
malzemeler

1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
2 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
1,5 çay bardağı su
bebek mamamızın yapılışı

Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.Afiyet olsun

acaba ben normal kayisiyla yapsam olurmu?

Dun marketten yesilliklere bakarken bir koku geldi burnuma tanidik koklaya koklaya buldum
yesil saplari, sonra yakinlasip kokladim aaaaaa kereviz sapi kendini goremedim ama
sapini buldum sevindim valla. Daha dun ben bu kiza enginari kerevizi nasil bulup yedircem
diye uzulmustum valla kalbim temizmis. sap map aldim ben de napiyim.

birde tarif buldum yarin yapacam bunuda ins.

Kereviz Yemeğimizin Malzemeleri
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 ortaboy küp doğranmış patates
1 tatlı kaşığı doğranmış kuru soğan
1 küçük doğranmış kereviz kökü
1 ortaboy havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağ
300 ml su
Mercimekli Kereviz Yemeğinin Tarifi
Soğan, havuç ve kerevizi bir kaç dakika yağda çevirin. Mercimekleri, patatesi ve sıcak suyu tencereye ekliyerek kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın, tencerenin kayağını kapıyarak 20 dakika pişirin. Tel süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirin.
Afiyet bal seker olsun bebislere..

keremin favori öğünü yoğurt içine 3-4 adet bebek büskivüsi bir mini kutu labne ,sıkılmasın diye yoğurt yerine bazen sütlü pirinçli aptamil kaşık maması koyuyorum ,kahvaltımız bu şekilde ben kahvaltı yaparkende bazen yumurta sarısı domates ekmek içi veriyorum bazen yemek istemeyebiliyo,biz çorbalara daha yeni yeni alışmaya çalışıyoruz yaptığım tüm çorbalar tadına baktıktan sonra .çöpe gidiyo şimdilik annennesinin tavuksuyuna çorbasını sevdi bir tek belki oda çok aç kaldığı içindir ben yokken içmiş

yeşim harika tariflerin var nerelerden bulup çıkarıyorsun şaşıyorum balkabağı kereviz enginar bunlar harika yiyecekler bebekler için keremin bunları yiyebileceği günler yakındır umarım biz daha patetes havuç devrindeyiz

Vakit buldukca internetten buluyorum bazende ben ekliyorum uzerine ortaya
karisik birseyler oluyor.
Olsun yavas ama emin adimlarla gitmek bence en iyisi . Banada bir ara fenalik gelmisti
patates havuc pirincten ama yavas yavas degistirdim. suan cogu yiyecegi reddetmiyor maasallah. hasta olmadigi keyfi olmadigi zamanlar haric.
bide hazir mamayi oyle pek yemiyor arada olunca yiyor. bu sabah verdim mesela
Bu arada yaptigim brokoli corbasininda tarifini yazayim

Soganlari yagda az biraz cevirdim (ilk kez bu sekilde yaptim)
icine kup dogranmis yarim patates ve 2 kucuk brokoli cicegini koydum
1 kupa kadar su koydum pistikten sonra tel suzgecten geciridm (ama benim suan blendirim yok alicam o yuzden oyle yaptim)
sonra baska bir kapta az limon 1 tatli kasigi un birazda su ile terbiye yapip
kaynayan tencereye kattim tabi cirpiciyla karistiriyorum top olmasin diye
sonra biraz kaynayinca kapatiyorum altina icine ekmek ufalayip yedirdim
begendi baya.Eksiydi gerci benimki biraz ayari kacirmisim ama tadi iyiydi.
Afiyet olsun

ben bebe buskivisi yapmak istiyorum ama pekmezi az getirdim onu kullanmak istemiyorum
o bizim 8 aylik pekmezimiz cunku
esmer seker den yapsam bisey olurmu ? zaten arada vericem cesit olsun diye

canımm hiç birşey olmaz bence ben doktora bebe bisküvisi vermesem mi acaba şeker var içinde ya demiştim oda bağırsaklardaki fermantasyon için o kadarcık şeker zaten şart demişti yoksa on engellersin dedi sıfır şeker olmaz mış

ben kizima 5. ayindan beri elma suyu+cicibebeyi karistirip yediriyorum dr umuz birsey demedi zaten aysima da cok seviyor ..bence bir sakincasi da olmaz diye düsünüyorum aslinda her duydumuza da kulak asmamak gerekiyor biraz..artik 7.aylarina girdiler herseyden yemeleri gerek ama kararinda..

yeşimcim kereviz yemeğini yaptınmı nasıl oldu eğer yi olduysa bende yapıcam

yok daha denemedim Inci yarin yapayim dedim. Bugun balkabagi corbasi yaptim suan
pisiyor birazdan yedircem icine irmik eklicem.
kerevizi denedikten sonra sana haber veririm sonucu

cicibebeyi benim aklımda yokken doktor ver dedi gönül rahatlığıyla veriyorum, daa ben şu yağa takmış durumdayım ne zaman yağlı çorba içirebileceğim ki ben bu bbebişe

aslımı beklerken adın yeşim sanırım, tariflerin süper, izindeyiz

Bizim oğlan çok ters bir çocuk yaaaa:))))))
Ona özel muhallebi yapıyorum yemiyor. Ama dondurmaya hayır demiyor, ne kadar versem o kadar yiyecek.Bugün kendimize vanilyalı ve kakaolu puding yapmıştım, ben yerken bana bakıyor diye ona da verdim.Kaşık kaşık götürdü.Muhallebiyi zorla ağzına tıkmam gerekiyordu.delikafadulden

yesımcım tarıflerıne byılıyorum
tesekkur ederım

aslımı beklerken adın yeşim sanırım, tariflerin süper, izindeyiz

Tesekkurler kizlar bebisler begenip yediyse ne mutlu bana sositososito hihoyyyt
Afiyet bal seker olsun

Adim Yesim Aybuke senin gercek adin mi??

Aynen oyle Meral dordurma yiyordum gozleri acildi bizimkinin verdim az bisey bayildi
toplasan 1 cay kasiginin yarisindan az verdim. ama yarim saat sapirdatti agzini :))

aybüke bizler yemeklerinde çorbalarında zeytinyağı kullanıyoruz bir çay kaşığı
bunun da zararı olduğunu düşünmüyorum aksine faydası var bağırsaklarını yumuşatır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…