Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

2 yumurtan sarısı
10 tepeleme yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
1 pk.vanilya
1 çay bardağı pekmez
iyice yoğur. merdane ile istediğin kalınlıkta aç. kes. tepsiye yerleştir. 175 derecede 15 dk pişir.

ben dondurucuya attım. akşamdan 2-3 çıkarıyorum.

ama canım emmeye devam ediyoruz bu arada... bi de ara ögünlerde yoğurt meyve pirinç unu ...vs. derken yetiyo hiç aç kalmıyoki uyku düzenide güzel.... yinede versemmiki :uhm:
bilemiyorum vallla.. mamadan aldığın besin dahamı gerekli acabaki öyle deniyoCADIARZU

ev tarhanası vermeyi düşünüyordum ama yapımında tuz kullanıldığı için tereddütüm vardı. bugün doktorumuza sordum verebilirsin dedi. sebzelerin de doğasında var tarhanadakini de doğal kabul edin dedi..

paylaşmak istedim..

tesekkur ederim tarif icin . bende gidince yapayim orda .

Hazir suyla yapiyorum tum yemeklerini. Ama icme suyunuda kaynatmiyorum.
direkt veriyorum hatta bugun ilk kez cay bardagiyla verdim. Ustu basi da sulandi ama
olsun alisssin biran once yabancilik yasamasin zaten cay kasigiyla zor oluyor. biberonla
tekrar deneyecegim ama alacagini sanmiyorum

emziriyosan tammdır canım ben sadece mama veriyosun sandım.

bende hzır su ile yapıyorum terkos suyunu kullanmıyorum ben banyo suyunu bile hala kaynatıyorum daha en kadar devam ederim bilemiyorum böyle çok zor oluyor ama napıcan

dünür işkence yapma kendine de oğluma da normal suyla yıka..
ben demin,havuç,patates,kabak,kırmızı mercimek ve bulgurdan çorba yaptım..

bugün ilk mercimek çorbamı yaptım oğluşa az yedi ama olsun akşam tekrar vericem ondan mercimek patates havuç kırmızı biber domates soğan hepisni doğrayıp pişirdim az zeytinyağı ilavettim üç küp tavuk ekledim blendırdan geçirdim çağana verişrlken bebek ekmeği ilav edip verdim valla kendimize yaptığım bile bukadar lezzetli olmuyordu fazla yapmışım birazını ayırıp az salşça ve tuz ilavesiyle akşam için kendimizede yapıcam buarada oğlum önceleri yoğurt yiyordu artık onuda yemiyor bugün cacık şeklinde vericem bakalım sevicekmi işallah tyer ya yada annesi kafayı yiyecek kafamçokkarıştı

niye bu kadar istahsiz acaba ? Gerci onemli olan saglikli olmasi, benim kizda cok istahli
sayilmaz ama yiyor yani. Acaba cok karistirmadan mi versen? o sekilde denedinmi hic
yani sadece tavukla patates gibi. sut veriyormuydun sen inci eger emziriyorsan sutunle
doyuyor da onlari yemiyor mu acaba? Allah yardimcin olsun. Cagan bey e de istah
versin.

yeşimcim yok memeyi görünce itiyor emse onla doyuytor dicem içimi rahatlatçam emmiyorda bıraktı iyice emmyi hayatım tek tekde denedim karışımda denedim yok yemiyor bugün tarhana yaptım bakalım dün gece 10,30 da yedi öğlene kadar kahvaltı meyve hiç bişey yemedi bakalım çorbayı içecekmi yoksa dra gidicem

inaysa yasadıklarının tıpkısının aynısını yasıyorum ne denıyorsam olmuyor olmuyorrr
bı yedıgı yogurttu onu da artık ıstemıyor kılo almadıgı gıbı bıde zayıflamaya basladı
artık kafayı yemek uzereyım kendımı kandırıp mutlu etmeye calsıyorum yoksa deprosyon bas ucumda benı beklıyor
az daha sabredıcez arkadasım
ben de oyleydım hatırlıyorum bıle o derece yanı annem yemıyorum dıye hungur hungur aglardı
babam anlatıyor gunde 1 dılım ekmek yersem evde bayram oluyormus

Belkide genetikdir ozlem. Ya kizlar cok zor benimde eltimin kizi var sofra kurulmaya
baslayinca yemicem diye agliyor Allah vermesin insan kanser olur eltimde kafayi yemek uzere benim bile sinirlerim bozuldu. ustelikte 5 yasinda iyilikle deniyorum diyor olmuyor ki eltimin eli de guzel yani
yemekleri lezetli. zorla agzina sokuyor kasigi bagris cagris yediriyor. BEnde anlamiyorum
hicmi acikmiyor bu cocuk dr da demis saglikli . Ama bence yasitlarina gore ufak kalmis
yani sagliklidir belki ama boyu kilosu cok iyi degil. Insallah siizin bebeklerin gecici bir
durumudur bu yani sicak dis falan olabilir benimkide onceden guzel yerdi yiyp doyunca
kafasini cevirirdi simdi 5-6 kasiktan sonra mizikmaya basliyor ama saklanbanlik ede ede
yediriyorum bir sekilde.

özlemcim zor zar zor bugün bir meyve püresi birde içim smart yoğurt yedirdim bir küp buarada önceden çağanda evde yaptığım yoğurdu yada beybimiksi yerdi şimdi onlarıda yemiyor bu içim smartın bisküvilisi var ondan veriyorum bir küçük küp artık hiç yememesindense onu yesin bari onuda zar zor yiyor koca güne hiç bişey yemeden duruyor çocuk bizde hiç kilo almamış buay giderekte zayıflıyor bakalım yarın dra randevu aldık bugünde gittikte dra başka dra rota için gittik derdimizi anlattım ama bir hafta izleyelim dedi bende bir hafta çocuğumu açmı izlicem yemiyor işte dedim yarın başka dra gidicem

Bır tarıf ogrendım ıncı ben yapacam ıns en kısa zamanda belkı senınkıde sever
mısır ununu suyla pısır ıcıne azcık tereyagı ve peynır koyup bebıse yedır
kahvaltı oluyor bu. Hem degısık olur . Belkı bır umıt sever??

yeşimcim canım saolasın denicem valla ümit ümittir işallah sever güzel bir tarif bence biz bile yiyebiliriz yarın sabah bir denim hemen canım

aynen aslımın dedıgı gıbı bı cocukdum bende ama aclıktanda bısey omuyor işte
şimdi kıcımı goturemıyorum
bu arada verdıgn tarıf cok guzel cok saol bende deneyeyım
yanlız mısır unu dedıgın balık vs de kullandıgımız mısı unu dmı nisasta degıl yani
eger mısır unuysa kavurmadan verme dedı komsm karnını agırtırmıs
dıger tahıllarıda koy içine dedı bana bıer cay kasıgı kavur hepsını muhallebı yap yedır onun cocuklarıda ıstahsız ve kılosuszmus cocuklara bakmaya gelen hanım yapmıs bunu snra bebekler tosuncuk oldu dıyor
ben henuz denemedım markete gıtmem lazm

Son düzenleme:
özlemcim kıs hangi tahılkları koyucaz canım bir öğrensene mısır unundan başka bu tahıllı mmalar varya onlardan koysak olurmu acaba

bu sabah yaptım çağana hatta babası yaptı tereyağda mısırununu hafif kavurup içine labne peynir koyduk bir kaşık tahıl maması 60 cc de devam sütü kyup mama yaptık sonuçta oğlum ağzına bile sürmedi bu mamayıda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…