Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Kizlar benim bildigim ISPANAK yasak!!!!Burada doktorlar asiri demir icerdiginden dolayi bebislerin böbreklerine zarar vereceginden dolayi ispanagi yasakliyolar en azindan 1 yasindan sonra veriliyo.Doktorunuza sorun, bir aciklama yapicaktir.

herkese merhabalar ayyyy... ben buraları çok özlemişiiiim.... işe başladımda arkadaşlar pek yoğunum hiç sormayın. eşim izine çıktı.1 ay evde aynı zamanda bende işe başladım :KK43: çok ters oldu. mecburen bakıcı tuttuk ilk hafta annemde geldi izmirden bakıcıya bir düzen oluşturmak için saolsun vallaha şimdilik saatlerimiz kaysa bile hergün yiyeceği içeceği belli sabah 09:45 de emzirip işe geliyorum öğlen 14:00 de tekrar gidip emziriyorum zaten 18 de paydos ama inanın gün nasıl geçiyor anlamıyorum bakmışım sabah bakmışım öğlen geçen gün dra gitti oğluşum şu kan ilacı meselesi kafamı kurcalıyor

arkadaslarrrr bişiiii sorucammm
patates hasladım içine bı kasık mama koydum dokunurmu ya korktum vermıyorum

biz bugün tarhana çorbası ve yoğurt yedik severek yedi inşallah böyle devam ederde yeme problemimiz olmaz.

ben d ebugun kizima biraz ananas verdim erken mi acaba?
ikide bir uzaniyordu ben de dayanamadim verdim suyundan.

dün gece muhallebi olarak ülkerin gogly elmalısını yaptım güzel oldu değişik tat arayanlara duyurulur

Ya arkadaşlar..Bu devam mamalarının üzerinde kesinlikle katkısız yazıyor..Kavanoz mamaları ise dr tarafından şiddetle öneriliyor..
Ben bu devam mamalarından aldım çeşit çeşit..Habire tattırıyorum..Zaten sütüm yetersizdi..Mmama da kesmiyor artık büyüyorlar..
Sütlü,pekmezli,muzlu bisküvili,yulaflı çavdarlı vs vs...
Yanlış mı yapıyorum diye de kafam da karışıyor aslında..Sebze çorbası yapıyorum,yoğurt mayalıyorum,meyve püresi veriyorum..
Ama tahıllı mamayı da gün de bir öğün muhakkak veriyorum..
Ek gıdaya geçtim geçeli kilo alımı hızlandı.20 günde 600 gr aldı..Bu benim için büyük rakam..Ha elbette anne sütünü ihmal etmiyorum..Gece muhakkkak anne sütü..Fakat çok sık uyanıyor yeterli gelmediği için..
Henüz meyve suyu vermedim..Direk meyve püresiyle başladım,dr öyle tavsiye etmişti..
Ben anne sütü almamışım ,direk pirinç unu süt karışımı yedirmişler..Kuzenim de öyle..Kendisi şu an Amerika da master yapıyor..Çok zeki bi adam..Yani diyeceğim şu;Çok mu abartıyoruz acaba..Bunu ver şunu ver,ay olmadı onu ver..Ay zekası gelişir mi,yok bedeni gelişir mi
?
Çok bunalıyorum bazen..
Katkısı var mıydı,yok muydu?Çinkosu kaç,omega 3 var mı!!!
6.ay doldu,yumurtanın 8 de biriyle başla..6 aya bir gün kala başalayamassın için rahat etmez
Arakadaşın dr u flor başlar,seninkisi başlamaz kafan karışır..
Çok şey bilmeyeceksin anam babam usülü yetiştireceksin.. acaba ,hata yapar mıyım endişesi yiyip bitiriyor?Ben başladım
Çorbaydı,yoğurttu,tahıldı..
Allah büyük,inşallah doğru yoldayımdır..
Ben başald
*

arkadaşlar aranıza yeni katıldım..bende bir ocak annesiyim. mesajlarda okudum da çoğunuz ek gıdaya başlamışsınız..benim oğlumm 5,5 aylık ve daha başlamadım..artık başlamak istiyorum vsktied geldi diedüşünüyorum..ama nsl başlıcam bilemiyorummm:uhm:siz nsl başladınız..neyi ne kadar verdinizz

Arkadaşım ben meyve püresiyle başladım
sonra çorba,yoğurt verdim..benimki henüz 5 aylık ama benim sütüm çok az

bende kaşık maması kullanıyorum.devam mamalarını içmiyor.kaşık mamalarını yiyor..sabahları tahıllı meyveli kaşık mamasının içine meyvede katıyorum seviyor..şimdilik direk yemeğe geçmektense mamalar daha iyi diye düşünüyorum..
bende önce meyve sonra sebze enson da yoğur verdim.bu hafta da yumurta vereceğim inşallah sever..

bunun belli bi sırası varmı ki yani sizce bende yoğurttan önce çorba mı versem

Bizim dr. umuz önce meyve püreleri, arkasından yoğurt, daha sonra sebze çorbaları, daha sonra da kahvaltıya geçin demişti.Ama bazı dr.lar sebze çorbalarını başta veriyor.Yani her dr. farklı davranıyor.Bence çok fazla takılma bunlara.Az az hepsinden yedirdim ben, belli bir sıra koymadım, ilk meyve pürelerinden başladım, sonra da yoğurt.Sebze çorbalarını yaptığımda bazen yemiyor, bende yoğurt karıştırıyorum, o zmana yiyor onlarıda.

m_eda hoşgeldin aramıza

benim oğlum 6 aylık oldu ben de tam anlamıyla daha başlamadım ek gıdaya,yeni yeni geçiyorum
kilosu gayet iyi fazlası bile var..ama herşeyden tattırıyorum..
meyve suyu ve püresi verdim önce şimdi yoğurda başladım..
birkere sebze çorbası yapıp vermiştim..bu hafta meyve püresi ve yoğurt yeriz..
haftaya da çorbaya başlarım..

ayy nekadar rahattım çıkart sok ağzına besliyorduk şimdi uğraş dur :bbo:

hoşbulduk cnm...sanırım bende azar azar herşeyi tattırmaya başlıcam..ya zaten bizim ufaklık 2gündür doğru düzgün emmiyo..meyve püresiyle doyuyo desem deği.çünkü günde bir kere bir elmanın 4te 1inden daha az yiyo..diş mi çıkarcak ne..değişik tatlar alınca emmeyi bırakır diyede korktum açıkcası...öfff ne zormuş bu işlerrr..anne sütü gibisi yokmuş..kafamçokkarıştı

geçiş aşaması biraz zorluyor ama düzene oturunca daha da rahatlıyacağız..

sıkıntısı dişlerden olabilir..değişik tatta olsa memenin yeri ayrıdır onlar için herhalde :)

walla ben bütün kuralları yıktım,onu ver bunu verme önce püre yok çorba yok yoğurt,
artık kafama göre vercem herşeyden,bugun çeyrek köfte yedirdim mesela,birazda patates,

X