• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de genelde adet öncrsi kahverengi lekelenmem olur ama iki ay önce bildiğin çamur gibi gelmişti baya fazlaca doktor korkulacak bir durum olmadığını söylemişti. Ya önceki aydan kalan atılamayan adet kanı ya da kistten kaynaklı olabilir. İnşallah kist fln yoktur ama 🥰 mutlaka hormon tesleri vajinal muayene bunları yaptırın yol haritası çizmede çok etkili.

Ben korkuyordum alttan muayeneden te eylül ayında öğrendim ondan beri her ay bir şey deniyoruz doktor engel değil kimler ne kistlerle hamile kaldı diyor ama bizde ki tek engel o gibi duruyor 🤷‍♀️
İnşallah en yakın zamanda güzel hayırlı sonuçlarınızı alırsınız 🥰 şuan bende bı tırstım gidince sadece kan tahlili yaparlar diye düşünmüştüm 🥲🥺

Arkadaşlar aranızda takviye karışım vs kullanan var mı
Canım ben varım 10 aydır bebek istiyoruz 10 ay içerisinde bi düşük yaptım ikiz gebelikti.şimdi yine olsun istiyoruz olmuyor bu ay folik asit d vitamini Omega ve bal karışımı kullanıyorum daha önce ne kadar kür varsa denedim zaten ama faydası olmadı inanmıyorum incir ve havuca brokoli kürü bile yaptım 😰

Canım yumurta geliştirici hap vs kullandın mı. Beni adetin 3. Günü çağırmıştı sonra 14. Gün gitmiştim vajinal ultrasonla bakmıştı çatlatma iğnesi vermişti. Ben iğne akşamı ilişki olmaz diye muayeneye gitmeden önceki akşam olmuştu, iğneden sonrada 36. Saat ve gün aşırı devam etmiştik.. Sonuç tutmadı hüsran oldu ama olsun inşallah sen de pozitifi görürüz 😍 neyin vesile olacağını bilemeyiz 🌸🤩
Ben adetimin 2.gunu yapilan testleri danismak uzere baska bir doktora 5.gunu gittim. O gun itibariyle 5 gun × 2 doz klomen kullandim. Dongumun 13. Ya da 14. Gunu cagirdi. Yumurtalarin gelisip gelismedigine bakacakmis. Iliskiyle ilgili birsey demedi. Igneden de bahsetmedi. Vajinal muayene beni epey zorlayacak. Giderek korku filmi halini almaya basladi bu surec 🙄
Benim bu aydan bir beklentim yok. Denedigim 2.ay olacak. Ancak soyle dusunuyorum. Ben evlendigim ilk gunden beri korunuyorum. Bazen 2 bazen 3 yolu birlikte kullandim hem isim hem gunun sartlari geregi. Yani ilac+kondom ya da geri cekme+takvim. Dogumdan hemen sonra oglumu emzirirken bile hap kullandim. Seyrek denilebilecek bir iliski duzenimiz oldugu icin ortam isinsin, spermle tanissin, kendini gebelige hazirlasin, biz de belli bir duzene alisalim vs. diye ugrasiyorum. Bazen sanki nisan mayis gibi geciyor icimden. Cogunlukla da olmayacak gibi geliyor. Gercekten bilemiyorum. Evin icinde 2. Bir cocuk hayal edemiyorum. Sanki 1. Benim de 2. Benim degil, yabanci gibi geliyor. 3 kisiden ibaretiz, 4.yu benimseyemiyorum esasen. 2. Bebek isteyip de benim gibi hissedenler var mi acaba.

Ben adetimin 2.gunu yapilan testleri danismak uzere baska bir doktora 5.gunu gittim. O gun itibariyle 5 gun × 2 doz klomen kullandim. Dongumun 13. Ya da 14. Gunu cagirdi. Yumurtalarin gelisip gelismedigine bakacakmis. Iliskiyle ilgili birsey demedi. Igneden de bahsetmedi. Vajinal muayene beni epey zorlayacak. Giderek korku filmi halini almaya basladi bu surec 🙄
Benim bu aydan bir beklentim yok. Denedigim 2.ay olacak. Ancak soyle dusunuyorum. Ben evlendigim ilk gunden beri korunuyorum. Bazen 2 bazen 3 yolu birlikte kullandim hem isim hem gunun sartlari geregi. Yani ilac+kondom ya da geri cekme+takvim. Dogumdan hemen sonra oglumu emzirirken bile hap kullandim. Seyrek denilebilecek bir iliski duzenimiz oldugu icin ortam isinsin, spermle tanissin, kendini gebelige hazirlasin, biz de belli bir duzene alisalim vs. diye ugrasiyorum. Bazen sanki nisan mayis gibi geciyor icimden. Cogunlukla da olmayacak gibi geliyor. Gercekten bilemiyorum. Evin icinde 2. Bir cocuk hayal edemiyorum. Sanki 1. Benim de 2. Benim degil, yabanci gibi geliyor. 3 kisiden ibaretiz, 4.yu benimseyemiyorum esasen. 2. Bebek isteyip de benim gibi hissedenler var mi acaba.
Bide ikizinin olduğunu düşün 😂

Canım ben varım 10 aydır bebek istiyoruz 10 ay içerisinde bi düşük yaptım ikiz gebelikti.şimdi yine olsun istiyoruz olmuyor bu ay folik asit d vitamini Omega ve bal karışımı kullanıyorum daha önce ne kadar kür varsa denedim zaten ama faydası olmadı inanmıyorum incir ve havuca brokoli kürü bile yaptım 😰
Çok geçmiş olsun ikizlerin için üzüldüm Rabbim bu ay sağlıklı evlat versin inşaALLAH.. Bide bu ay extra şeyler deneme belki aşırı yükleniyorsun.. biliyorsun herseyin fazlası zarar vitaminler bile... Vücudun kendine gelsin aşırı yüklenme kendine bir tavsiye yine sen bilirsin tabi

Çok geçmiş olsun ikizlerin için üzüldüm Rabbim bu ay sağlıklı evlat versin inşaALLAH.. Bide bu ay extra şeyler deneme belki aşırı yükleniyorsun.. biliyorsun herseyin fazlası zarar vitaminler bile... Vücudun kendine gelsin aşırı yüklenme kendine bir tavsiye yine sen bilirsin tabi
Haklısın ilk defa birisi böyle söyledi kimle konuşsam folik asit dilinden düşmüyor mecbur kalıp demek ki doğru die içiyorum

Canım sen kendine iyi bir doktor araştır ama senin ümidin hiç yok değil garanti olsun diye yumurta dondurma yaptırman lazım daha dün tesadüf okudum şoktasin dedin ya uyarmak için yazdım.. hamilelik tıp işi değil dün okudum bebek olmama nedenlerin %90 bilinmiyor diye menepoz olduğunu sanılanlar bile hamile kala biliyor... Sen denemeye devam et ve dedimi unutma işini sağlama al.. rabbim kızına kardeş nasip etsin inşâALLAH bu ay
Amin insallah tabii nasipte varsa olacak elbet ama bugun gonal iğnelere ragmen hiç yumurta olusmadıgını öğrendim geldim 😞😞tüp bebege basvuracagız sanırım

Sansim yok demeyin. Farkli doktorlarin fikirlerin alin. Tedavinizi olun, tekrar tekrar deneyin. Yarin keske biraz daha ugrassaydim dememek icin cabalayin. Ben de genel itibariyle karamsar ve fazla realist bir insanim. Bunu hayal kirikligina ugramamak,, kendimi korumak icin yapiyorum. Ama aslinda daha yipratici oluyorum kendime karsi. Biz ugrasalim gerisi takdiri ilahi. Kim ya da ne vesile olur bilemeyiz ⚘
Ben elimden geleni yaptıgım için ileride pişman olacagımı dusunmuyorum düşğnceler için sagolun 4-5 doktora gittim tahliller hep aynı sekılde yorumlandı gonal iğneler bile yumurta olusturmadı ve tüp bebek ile bile olmaz denildi ben yinede bahceciye basvuracagım bakalım nasipse buda son olur zaten bir daha denemeye ne maddi ne manevi olarak hazır degilim

Kızlar ovulasyon testi yapmıyorum ama ilk gebeliğimde yumurtlama akıntımı takip ederek ilk denemede gebe kalmıştım bu gün yumurtlama akıntım başladı değerlendirdik hayırlısı bakalım Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲🏻❤️ benim yumurtlamam olması gereken tarihten erken oluyor. 30 Aralık başlayıp 5 Ocak bitmesi gerekiyor ama bu gün başladı.🤭

Hanımlar herkese merhaba son olarak burayada yazmak istedim bilgilerinize ihtiyacım var kısaca anlatayım 7 Aralık yumurtlama tarihimde o gün ve sonraki gün korunmasız ilişki yaşadım adetim 22 sinde gelmesi gerekiyordu hala gelmedi ara sıra gelecek gibi ağrı oluyor onun haricinde şeffaf akıntım var hamilelik belirtisi olabilir mi lütfen akıl verin bana şimdiden teşekkürler 🙏
Şeffaf dediğiniz yumurta akı gibi ise bu yumurtlama belirtisidir. Ben ilk gebeliğimde bu akıntıyı takip ederek gebe kalmıştım değerlendirin derim.

Kızlar bat 2 ocak her ay adetten önce çıkardığım sivilcem çıktı☹️Morelim bozuldu ya ,ovulasyonla takip ettiğim halde yumurtlamadan da emin olamadım çok keyifsizim☹️☹️

Kızlar bat 2 ocak her ay adetten önce çıkardığım sivilcem çıktı☹️Morelim bozuldu ya ,ovulasyonla takip ettiğim halde yumurtlamadan da emin olamadım çok keyifsizim☹️☹️
Moralini bozma canım. Benim ergenlikte bile çıkmayan sivilcelerim gebelikte çıktı. Kafanıza ne kadar takıp stres yaparsanız o kadar zor. Sakin ve rahat olun.

Back