Ocağınıza Düştüm 😋

Ben de uzun süre giremedim.Fırında tavuk pirzola yanında sebze garnitür yaptım.

Selam kizlar. Bodoslama dalmis gibi olucam ama lezzetli somon tarifi olan var mi acaba?
Merhaba ben portakalı somon çok severim. Somonlari tuz ve karabiberle söyle tavada 2 yüzünü mühürle. Sonra onlar al, tavada kalan yağa bir dış sarımsak rendele kavur, kavrulan sarımsağa portakal kabuğu ve 1 portakalın suyunu ekle, 1 yk un ile sosu bağla. En son sosa biberiye, yarım limon suyu ekle ve balıkları tavaya at. Afiyet olsun

Portakallı hic duymamistim. Deneyecegim. Cok tesekkur ederim

As canım. Çiğ köfte ve turşu eşliğinde kavrulmuş domatesle pişirilmiş kıyma( malum her gün et lazım oğluma) ve salçalı makarna yedik. Çok lezzetli olmuşlar basit her zaman iyidir

Selam kizlar. Bodoslama dalmis gibi olucam ama lezzetli somon tarifi olan var mi acaba?

Ben haftada bir somonu şöyle yapıyorum. Hem hafif oluyor hem de çok besleyici, tavsiye ederim.

Somon filetoları zeytinyağı, limon suyu, tuz, rendelenmiş sarımsak ve taze çekilmiş karabiberle marine ediyorum. Tepsiye dizip üzerini boylamasına kıyılmış mantarlar, halka halka doğranmış soğanla kaplıyorum, her filetonun üzerine birer dilim domates ve yeşil biber koyuyorum, 1 çay bardağı kadar su ve defne yapraklarını da koyup 200 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişiriyorum. Fırının alt rafına da küçük kabuklu patatesleri ikiye bölüp kafama göre yağlayıp baharatlayıp atıyorum, harika oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…