Ocağınıza Düştüm 😋

Değişik bir tarifmis.

Cesmi nigar çorbası Osmanlı mutfağından mercimek ile yapıldığı için bana sanki mercimek çorba yemeği gibi geliyor yapilisindan kaynaklı olsa gerek
Patatesli patlıcan yemeği bebigisime de kabak yemeği
Hiç duymamıştım. Çok değişik geldi bana.
Nasıl yapılıyor peki?

Hiç duymamıştım. Çok değişik geldi bana.
Nasıl yapılıyor peki?
Kolay
Kırmızı mercimeği haslayip blender dan geciriyorsunuz
Başka tencerede tereyağında unu az kavurup içine soğanlarıda kavuruyorsunuz (un yanmasın dikkat)
Mercimeği de soğanın üzerine dokuyorsunuz kaynıyor
Kasede yumurta sarizi, yarım bardak süt ve birazcık limon ile terbiyesini hazırlayıp yavaşça içine dokuyorsunuz
Oldu da bitti bu kadarrrr..

Ismini duyunca zor bir şey sandım ama cidden kolaymış.

Bezelye çorbası.
Malzemeler bir su bardağı bezelye. Konserve de olur dondurulmuş da. Bir orta boy patates ve soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber.
Soğanı doğrayıp yağ ile kavuruyoruz, küp küp küçücük doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
Bezelyeler dondurulmuş ise patatesi arkasından, değilse pişmeye yakın döküyoruz. Bir litre kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra da blenderden geçirip baharatlarını ilave ediyoruz.

Bebek olunca öyle oluyor. Ama mecburen ayakta durmamız lazım. Her şey bize bakıyor.
Şöyle annene bıraksan kızları biraz olmaz mı?
Canım büyük kızımın hiç zorluğu yok ama küçük cadı. Benden başka kimsede durmuyor,,,, aynen bıgün hiçbir yeri ellemedim yemeğimde vardı,,, şuanda evi görsen p...kkk götürüyor valla

Canım büyük kızımın hiç zorluğu yok ama küçük cadı. Benden başka kimsede durmuyor,,,, aynen bıgün hiçbir yeri ellemedim yemeğimde vardı,,, şuanda evi görsen p...kkk götürüyor valla
Canın sağ olsun amannn boşver. Her dakika zil düzen olmak zorunda miyiz?

Kalan sosu dolaba koydum. Yarın yenir mi sence. Yani bozulur mu.

Merhaba, ben öğrenciyken tek kişilik yemek yapmayı beceremediğim için aynı yemeği 2-3 gün boyunca yerdim. Ton balıklı makarna da bunlardan biriydi. :) Dolapta beklediği sürece hiçbir şey olmaz, afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…