• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet aliskanliginda son krizimiz...

Bazı çocuklar sanırım böyle. Benim kızım şuan 6 yaşında. 28 aylık tuvalet eğitimini tamamlamıştı bezli son zamanlarından beri çok az çiş yapar. Bende sizin gibi çok tereddüt yaşadım enfeksiyon kapacak diye ama çok şükür bugüne kadar hiç olmadı. Günde 1 litre rahat su içiyor ama 24 saatte toplam 3 max 4 kez çiş yapıyor. Tutuyor musun diyorum hayır gelmiyo diyo. Bende artık büyüdüğü ve kendisini bildiği için akıla bıraktım kendimi çünkü gelince zaten gidiyo.
Ama tabii 4 yaşa kadar sürekli hadi çiş yapalım diye hatırlatıyodum gidiyodu ama yapmıyodu demek gerçekten gelmiyomuş yeni anladım:)

Ya benimkide böyle, biraz yapi itibariylede inatci (annesi babasida inatçı) oldugu icin zorlayamiyorumda iyice inatlasir yapmaz diye. Yani cani acisa, iseyemese falan soyler diye umuyorum, cunku mesela kabiz oldugunda poposunun acidigini ifade ediyor, sanirim ozel bolgesi acisaydi soylerdi diye düşünüyorum.

Bazı çocuklar sanırım böyle. Benim kızım şuan 6 yaşında. 28 aylık tuvalet eğitimini tamamlamıştı bezli son zamanlarından beri çok az çiş yapar. Bende sizin gibi çok tereddüt yaşadım enfeksiyon kapacak diye ama çok şükür bugüne kadar hiç olmadı. Günde 1 litre rahat su içiyor ama 24 saatte toplam 3 max 4 kez çiş yapıyor. Tutuyor musun diyorum hayır gelmiyo diyo. Bende artık büyüdüğü ve kendisini bildiği için akıla bıraktım kendimi çünkü gelince zaten gidiyo.
Ama tabii 4 yaşa kadar sürekli hadi çiş yapalım diye hatırlatıyodum gidiyodu ama yapmıyodu demek gerçekten gelmiyomuş yeni anladım:)
Bu arada bir kitap önericem bir inceleyin isterseniz çok güzel bir kitap. İnattan oyuna kendini kaptırmaktan tuvaleti ihmal eden çocuklar için eğlenceli öğretici. “Mini bino tuvalete gitmek istemiyor”

Ya benimkide böyle, biraz yapi itibariylede inatci (annesi babasida inatçı) oldugu icin zorlayamiyorumda iyice inatlasir yapmaz diye. Yani cani acisa, iseyemese falan soyler diye umuyorum, cunku mesela kabiz oldugunda poposunun acidigini ifade ediyor, sanirim ozel bolgesi acisaydi soylerdi diye düşünüyorum.
Kesinlikle söylerdi ama siz yine arada sorun isterseniz çiş yaparken özel bölgende acı hissediyor musun diye.
İdrar yolu enfeksiyonu olsa Allah korusun zaten ateş çıkar mide bulantısıda olurdu.

Kesinlikle söylerdi ama siz yine arada sorun isterseniz çiş yaparken özel bölgende acı hissediyor musun diye.
İdrar yolu enfeksiyonu olsa Allah korusun zaten ateş çıkar mide bulantısıda olurdu.
Once kizimla bu konuyu iyice anlatip, paylaşacagim, ardindan da ilk is doktorumuzla gorusup bir idrar kulturu yaptıracağım. Tesekkur ederim destekleriniz icin 💕

Ay ayyy…

Geldim geldim!

1 haftadır aynı konuyu açıp açmamakla kararsız kaldım. Otu çöpü soruyorum diye utandım,oturdum ne yapayım.

Bizimki de hem tuvalete az gitmeye başladı hem de benim ısrarımla gittiysek az yapıyor.

Ayran çok içiyor bizimki.

Bu akşam da çok çok az yedi,oyuncakları çok dağıttı,”toplamam” dedi, “tuvalete girmeden yatacam” dedi.

Biraz sesim yükseldi,canım çok sıkkın bu gece…

Hadi tuvaletten sonra şunu yapalım, bunu oynayalım gibi teşvik edici bir koşul koyarsanız tekrar tuvalete alışır. Cocukların böyle dönemleri oluyor normal bence. Doktor bana 8 saate kadar çiş tutabilir 8 saati geçerse bunu araştırırız demişti.

Kuzenimi oğlu çişini tutuyor diye belli aralıklarla el yıkamaya götürüyordu su sesi biraz teşvik edici olabilir. Aa gelmişken sen tuvaletini yap ben de sana kurabiye hazırlayayım gibi şeyler yapıyordu. Ama doktora gidip en azından mesane büyümesi var mı kontrol ettirin Allah korusun erken bilmek daha iyi

Back