Ocağın böyle olması normal mı? Ev sahibim depozitoyu geri vermez diye korkuyorum.

Servis sacmalamis bence. Bozulacak diye kullanmayalim mi yani, cozum bu mu
Ben genelde ayni anda 3 ocak calistirdigimdan hareli dahil hepsini ayni oranda kullaniyor gibiyim.
Ve hep seviye 7de kullaniyorum, kaynamaya baslayinca 4 5 ya da 6 da calistiriyorum. Henuz hic servis cagirmadim
Hayır şöyle, mesela çay demlediğim ocak belliydi ilk o hare gitti.
E çay akşam 8 de başlıyor gece 3 4 e kadar açık.
Belki 4 sene o ocak aynı uzun sürelerde çalıştı.
Bunun gibi tek yere yüklenmeyin dedi.
Franke markası bu arada, çevrenizde soran olursa uzak dursunlar😂

Kiraathane ocagi gibi muamele etmissiniz siz de Franke ye 😂
Neyse yine de uzak duralim

Kesinlikle.
Ben otel mutfağı gibi çalışıyordum şu son 1 seneye kadar, artık tembelleştim yapmıyorum.
Çelik tencereler hariç kaç tencere takımımı mahvetti, alt tabanları gitti hep ocak yüzünden.
Korkmasam tüpte yemek yapacağım😂
Türkiye’de değil misiniz doğalgaz neden yok? Gerçi benimki doğalgazlı ama önceki kullanan çok yağ yapmış onu çıkarmaya çalışıyorum.

Gece 3-4’e kadar çay mı içiyorsunuz? Benim elektrikli çaycım, sürekli açık misafir gelirse o da max 2 saat. Soğuyunca açıyorum altını.

Gece 3-4’e kadar çay mı içiyorsunuz? Benim elektrikli çaycım, sürekli açık misafir gelirse o da max 2 saat. Soğuyunca açıyorum altını.
Benim açık duruyor.
Gece yaşam var bizim evde benim açımdan öyle yani.
İşlerimi, yemeği, yapılacakları gece yaptığımdan.
Çay bir yanda, kahve bir yanda😂
Yatarken kapanır onlar.

Yasal olarak kat sınırı var.
15 mi ne üzeri kata doğalgaz hattı verilmiyor mutfakta, o sebeple mecburi kullanım benimki.
Anladım, bilmiyordum bunu. Bizim üniversitede yurtta elektrikliydi ocaklar tabi ankastre değil. Gerçekten hiç memnun değildik, daha doğrusu alışkın değildik. Bir süre ısınmasını bekliyorsun, ısısını ayarlamak zor oluyor bu yüzden.

Anladım, bilmiyordum bunu. Bizim üniversitede yurtta elektrikliydi ocaklar tabi ankastre değil. Gerçekten hiç memnun değildik, daha doğrusu alışkın değildik. Bir süre ısınmasını bekliyorsun, ısısını ayarlamak zor oluyor bu yüzden.
17 katmış, merak edip baktım ben de şimdi yasal sınıra.

Şöyle bir sistemleri var bu ocakların;
1 den 9 a kadar ısı ayarı, ben 6 da yemek yapacağım mesela 6 ya geliyor hop sönüyor.
Aynı güçte 6 da devam etmiyor, 4 ısısına düşene kadar rölantiye alıyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor kettle gibi.
Tereyağı yakacağım misal ya su gibi erir ya da simsiyah olur, başında beklemeliyim ki o arayı kaçırmayayım, deli işi ya.
Tek iyi şeyi zaman ayarı olması, yemeği çok düşük ısıya alıp evden çıkabiliyorum alarmıyla kapanıyor otomatik.
Başka da hayrını görmedim.
Düşünen olursa diye detaylı yazıyorum, hele mutfak seven, ömrü burada geçen biri kesinlikle uzak durmalı.

17 katmış, merak edip baktım ben de şimdi yasal sınıra.

Şöyle bir sistemleri var bu ocakların;
1 den 9 a kadar ısı ayarı, ben 6 da yemek yapacağım mesela 6 ya geliyor hop sönüyor.
Aynı güçte 6 da devam etmiyor, 4 ısısına düşene kadar rölantiye alıyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor kettle gibi.
Tereyağı yakacağım misal ya su gibi erir ya da simsiyah olur, başında beklemeliyim ki o arayı kaçırmayayım, deli işi ya.
Tek iyi şeyi zaman ayarı olması, yemeği çok düşük ısıya alıp evden çıkabiliyorum alarmıyla kapanıyor otomatik.
Başka da hayrını görmedim.
Düşünen olursa diye detaylı yazıyorum, hele mutfak seven, ömrü burada geçen biri kesinlikle uzak durmalı.
Bir de çok şık duruyor, çok fazla yemek yapmayanlara uygun olur sanki.

labellevie labellevie 2023 e kadar standart yemek serüveniydi, bu da ocağın günlük çalışma hali😂
E tabii dayanamadı.

Eklentiler

• IMG_9726.jpeg
    IMG_9726.jpeg
    119,7 KB · Görüntüleme: 80
Bu tarz ocaklar için özel jiletler var. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama illa ki vardır her yerde. Benim ocağımda böyle. Ben o şekilde temizliyorum zor bir leke olduğunda.

Kimse😂
O yüzden bıraktım zaten yapmayı.
Çocuklarım aşırı yemek seçer hatta açlar, çorbalarına kadar ayrı yapıldı son zamanlara kadar bari sevdikleri olsun diye, artık yok kuru ekmek yesinler😂
Analık problemleri..
Benimki de yemek secer ama ben artik ona ayri ypmiyorum. Onun yediklerinden yapiyorum. Ev ahalisi cocuk ne yerse onu yiyor yani.

Benimki de yemek secer ama ben artik ona ayri ypmiyorum. Onun yediklerinden yapiyorum. Ev ahalisi cocuk ne yerse onu yiyor yani.
İçimizde köfte makarna ve yoğurt terbiyeli çorba ağacı çıktı.
Gut olacağımıza obez olalım deyip dışardan yiyoruz haftanın yarısı😂
Nerede o 24 saat ilik suyu yapan, poğaçanın hamuruna labneler, çorbasına peynir altı suları katan kadın, nerede bu akşam dışarıdan hamburger söyleyen ana😂
E büyüdüler, 7 ve 6 yaşında oldular aç kalsınlar moduna geçtim.
Bir yerde kırıyorlar hevesi, hayat…

İçimizde köfte makarna ve yoğurt terbiyeli çorba ağacı çıktı.
Gut olacağımıza obez olalım deyip dışardan yiyoruz haftanın yarısı😂
Nerede o 24 saat ilik suyu yapan, poğaçanın hamuruna labneler, çorbasına peynir altı suları katan kadın, nerede bu akşam dışarıdan hamburger söyleyen ana😂
E büyüdüler, 7 ve 6 yaşında oldular aç kalsınlar moduna geçtim.
Bir yerde kırıyorlar hevesi, hayat…
Cocuklar da eminim hamburgerle daha mutludur.
Biz de biktik be peynir alti suyu suzulmus tulbentleri elde yikamaktan.
Oldugu kadar.

Sprey firin temizleyicileri oluyor, kopuk seklinde. Onlardan sıkın bekleyin. Kaziyici ile kaziyin. Leke icten degilse cikar. Normal yag cozucu, cif falan cikartmiyor bu lekeleri. Benim hic boyle buyuk olmadi arada kucuk kucuk oluyor ancak bu sekilde cikartabiliyorum. Indüksiyon olsa hic boyle leke olmazdi 🥲

3 yıldır kullanıyorum çok memnunum asla böyle olmadı. Hatta herkese öneriyorum.
Yanmış mi nolmus, her yemek sonrası temizlenirse bi sıkıntı olmazdı. -temizlik dediğime bakmayın, o kadar pratik ki.
Rossmanda temizleyiciler satılıyor birde cam kazıyıcı. Onlardan alın bide onu deneyin

X