Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Benim de temizlik mikrop kapma ,hastalık kapma korkusu var Bi ay hamam böcekli bi evde kalmak zorunda kaldım. Sonrasında araştırırken bu böceklerin hastalık taşıdığını ve bize bulaştırabileceğini öğrendim o zamandan beri o evde kullandığım bi çok şeyi attım ve kalanını yıkamadan kullanmadım kıyafetlerimi bile Bu beni çok yordu hala ara ara beni yokluyor çamaşır suyu kaynamış su sirkeyle yıkıyorum ama yine de tam temiz oldu mu mikrop virüs bakteriler ölmüş müdür emin olamıyorum bu korku beni çok yoruyor. İlaç da kullanıyorum ama bilmiyorum bazen önemsemeyince susuyor ama bazen de önemsemeden yapamıyorum Bana bu konuyla ilgili bilgisi olan biri lazım ama kim bilir bilemiyorum

Piskologa gitmeyi denedinizmi

lütfen OKB'nin size söylediklerine inanmayın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana 9 yaşında teşhis kondu, o zamandan beri çoğu takıntımı ilaçlarla veya kendi yolumla attım. Bir ara tükürüğümün bile mikroplu olduğuna inanıp yutmuyordum, o derecedeydi. Şimdi geriye sadece hastalık konusundaki takıntım kaldı, onu yıllardır yenemiyorum. Bir hastalıkla ilgili bir şey okuduğumda sürekli bende de var, ben de olacağım diye düşünüyorum. Sürekli onu araştırıyorum, testler yaptırıyorum bende de var mı acaba diye. Bu başına gelen ve yenen var mı?

Kızlar tamda bu konuyu arıodum.Bende küçükken aklıma kötü şeyler gelırdı elımı tahtaya vurur dua ederdım.Küçük küçük başlıo bu hastalık.Derdimi nereye yazacağımı bilmiodum.Daha sonra aklıma kotu seyler gelınce dua okurdum.Yani küçüklükten gelen bir şey bence bu .Ama fark etmıosun o zamandan beti .Daha sonra hastaneye yattım kızlar.Beyin kanaması geçiriomuşum ama doktorlar bana mıgren atagımı demedı baska hastalıklar mı demedı.Beyın cerrahisinde yatmam gerekırken nörolojıde yattım.Orada ağır hastalar vardı.Ms hastaları sonra bir çok hasta vardı.Ve ben ankaraya gıttım 2 amalıat oldum.Fakat o arada 50 gün hastaneye yattığımda nörolojı bolumunde bendemi boyle hasta olucam.Bende mi hasta olucam deyıp sureklı takıntı halıne getırdım.O ara lıstral kullandım.Evlendim.3 ay 27 gün sonra boşandım.Kayınpederıme kefıl olmadım diye.Tekrar depresyona gırdım.Benım ne sucum vardı dıye.Herkes yuvasında ben mahkeme gunu beklıorum dıye.Depresyonu tam atlattım defim.Bu seferde takıntılarım yıne ortaya cıktı.Lustral 50 kullanıodum.Doktor 100 e cıkardı .Uyku yok.Kızlar bı kez daha gıttıgımde uyku ılacıda cermıstı.Gıdıp uyku ılacımı yazdırayım yoksa vucut alışırsa gecermi.Allah düşmanımavermesin.

Sizde kendimi.gordum.resmen... kaygi.bozuklugu yasiyoruz. Persembe kizima endoskopi.yapilacak.daha 13 aylik.. ben evi temizliyorum.gunlerdir. kafama cok.taktim. herkese.ayni.seyleri.anltiyorum. hatta burada bile.. korkuyorum. Aklima.hemen.kanser geliyor. Ölum.geliyor. of

OKB rahatsızlığını yeni duydum ve bende de olduğunu düşünüyorum. Araştırdığıma göre genlerle geçiyormuş. Babamın da OKB nin ileri( şiddet) safhasında olduğunu düşünüyorum.Çocukken ufak olağan şeyler olmuştur, bende doğumdan sonra farkedilir oldu.Bebeğimle ilgilenmeden önce, ellerimi yarı kaynar sudan geçiriyor; yaralıyordum.Okuduğuma göre,yaşanan her travmada bir ileri düzeye geçiliyor, ritüeller daha sancılı oluyor.İzmirde yaşıyorum ve bir eğitimciyim. Bu rahatsızlık nedeniyle ilişkilerim gün geçtikçe kötüye gidiyor.Bu konuda gerçekten sayfalar yazabilirim, sıkıntım büyük çocuğuma ve evliliğime zarar veriyorum son üç yıldır. Lütfen, bu konuda İzmir’de yardımcı olabilecek bir uzman önerebilir misiniz?

Merhaba. Bende de okb var yıllardır uğraşıyorum. Bulasmayla ilgili bi takıntım var. Ben cezaevleriyle ilgili hiçbir şeye dokunmak istemiyorum. Ama maalesef çalıştığım yerde eşi cezaevinde olan biri var. Bu sebeple çok zor zamanlar yaşıyorum. Her şeyin dönüşmüş gibi daha kötü bir şey olmazmış gibi geliyor. Terapi ve ilaç tedavisi görüyorum ama bi türlü asamiyorum.

O kadar haklısınız ki. Yorumunuzu okurken gülümsedim. Aynı duyguları paylaştığım ve bunu atlatmış insanları göründe yapabilirim diyorum kendi kendime. Cidden bazen baş edilemez bir problem haline geliyor ve tıkanıp kalıyorum. Bilinçaltı için yazdığınız cümle o kadar doğru ki bende ona şunu ekleyebilirim. İnsan bilincine müdahale edebilir ama bilinçaltına müdahale edemez. Bilinçaltınıza kötü enerji gönderirseniz onu gerçekleştirir. Bu yüzden ne düşündüğümüze dikkat etmeliyiz. :) Teşekkürlerrrrr :) :) :)

ELDE DEĞİL Kİ O DÜŞÜNCELER
ARTIK KONUŞMAK KİMSEYLE GÖRÜŞMEK BİLE İSTEMİYORUM
SANKİ HERKESİ KIRIYORUM YADA SAÇMA SAPAAN KENDİ DERTLERİMİ DİLE GETİRİP KAFA ŞİŞİRİYORUM

YANLIZ KALMAK İSTİYORUM
GÖRÜŞÜP PİŞMAN OLUP KENDİMİ YİYECEĞİME

BAŞIM AĞRIYOR ARTIK DÜŞÜNMEKTEN

TEMİZLİK TAKINTISI YÜZÜNDEN ÇOCUKLU KİMSEYİ İSTEMİYORUM BU ŞEKİLDE DE HERKESLE KÖTÜ OLUYORUM
ELİMDE DEĞİL
MUTSUZUM DA
ÖLMEK GÜNAH OLMASA ÖLSEM OĞLUMA KAVUŞSAM TEK DUAM

Lütfen tedavi alın .Bakın bundan 5 ay öncesıne kadar agrasıf gecımsız huysuz bi insandım.Doktora gıtmek ıstemıodum.Ama baktımkı kotuye gıdıo kalbım çarpıo elimde nokta nokta alerjıler cıkıyor.Artık kendımım kendıme tahammulu yoktu.Birde 2 kez beyın amalıatı gecırdım.Baktımkı kendıme edıorum.Butun o doktorlar boş yere yok.Lütfen tesavı olun.Rabbım dermandız dert vermesın

aldım bi dönem
beyin ameliyatı bende geçirdim ameliyat olacağım ortaya çıkınca bıraktım yani bi sene önmce daha da başlamadım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…