- 3 Aralık 2018
- 12
- 6
- 39
Allah yardimyar olsun bende bir konuya takildim aklımda atamıyorum bu ara unutuyorum sonra yine aklima geliyor ailem de çok kızıyor hiç direnç göstermiyorsun diye kizioArkadaslar bende otizme taktim oglum otizmmi siye cildirdim simdide doktorlar takinti hastaligiyla otixm az baglantili risk var dedi diye ikinci bebegw cesaret edemiyorum ama cok da istiyorum otizm olur diye korkuyorum elimde olmadan surekli dusunuyorum ne kadar riskli diye cildiracam
Amin ya mahvoldum artik dusunmekten bebek diye öluyorum ama ya benim hastaligim yuzunden bise olursa diye cok korkuyorum valla tup bebekle engellenir deseler tup bebek bile yaptiririm o derece bide benim hastaligim sonradan baslamadi cocukluktan beri cekiyorum bu da beni otizm acisindan daha cok korkutuyorAllah yardimyar olsun bende bir konuya takildim aklımda atamıyorum bu ara unutuyorum sonra yine aklima geliyor ailem de çok kızıyor hiç direnç göstermiyorsun diye kizio
Hastalığınız sizi kısıtlamasın. Korku sizi durdurmasın. Otizme gelene kadar daha binbir çeşit hastalık var çocuğunuzun yakalanabileceği. Bunları herkes düşünseydi kimse çocuk istemezdi. Allaha güvenin Ona tevekkül edin.Amin ya mahvoldum artik dusunmekten bebek diye öluyorum ama ya benim hastaligim yuzunden bise olursa diye cok korkuyorum valla tup bebekle engellenir deseler tup bebek bile yaptiririm o derece bide benim hastaligim sonradan baslamadi cocukluktan beri cekiyorum bu da beni otizm acisindan daha cok korkutuyor
Dusunuyorum saglikli bir cocuk olabilir sonra bi anda kaza olur baska bise olur engelli olabilir hayatta ne dertler var hersey Allahin elinde dua edersem saglikli olur ilk cocugumun neden biseyi yok diye kendimi telkin etmeye calisiyorum ama dusunmektende kendimi alamiyorum taktim bir kere keske hic denk gelmeseydim otizme oglumuda kendimi de mahvettim cocugu tam 3 defa psikiyatriye goturdum bu cocuk otizmmi diye simdi olmayan cocugu dusunuyorum sacma sapanHastalığınız sizi kısıtlamasın. Korku sizi durdurmasın. Otizme gelene kadar daha binbir çeşit hastalık var çocuğunuzun yakalanabileceği. Bunları herkes düşünseydi kimse çocuk istemezdi. Allaha güvenin Ona tevekkül edin.
Evet ciddi takıntı olmuş. O zaman sizce kimse çocuk sahibi olmasın mı? Yani bu mesajı başkalarına da verir miydiniz, aman çocuk sahibi olmayın belki otizimli olur der miydiniz? Yoksa bu ihtimal sanki kendinizde daha büyük gibi mi geliyor? Işte burdan da anlayabilirsiniz ki siz bu binde bir riski kafanızda gereksiz büyütüyorsunuz. Ailenizde de otizmli yoksa zaten ihtimaller daha küçük. Ama ihtimale bakarsanız yaşayamazsınız. Otizm de ayrıca dünyanın sonu değil, bunun çok hafifi de var. Hastalıktan değil Allahtan korkmalı insan.Dusunuyorum saglikli bir cocuk olabilir sonra bi anda kaza olur baska bise olur engelli olabilir hayatta ne dertler var hersey Allahin elinde dua edersem saglikli olur ilk cocugumun neden biseyi yok diye kendimi telkin etmeye calisiyorum ama dusunmektende kendimi alamiyorum taktim bir kere keske hic denk gelmeseydim otizme oglumuda kendimi de mahvettim cocugu tam 3 defa psikiyatriye goturdum bu cocuk otizmmi diye simdi olmayan cocugu dusunuyorum sacma sapan
Hayir baskalarinda olacagini dusunmuyorum ben cocukluktan beri takinti hastasi olunca oglumu goturdugum psikiyatristten riskin diger insanlara gore bi tik fazla oldugunu duydum ama bu cok dusuk bir risk dedi bide baris korkmaz diye unlu bir prof var ona mail attim o da baglantili deyince elimde olmadan surekli dusunuyorum.evet otizmi o kadar arastirdimki cok iyi biliyorum insanin elinde olmuyor iste nefis hersey yolunda olsun istiyoruz ama olmayabilirEvet ciddi takıntı olmuş. O zaman sizce kimse çocuk sahibi olmasın mı? Yani bu mesajı başkalarına da verir miydiniz, aman çocuk sahibi olmayın belki otizimli olur der miydiniz? Yoksa bu ihtimal sanki kendinizde daha büyük gibi mi geliyor? Işte burdan da anlayabilirsiniz ki siz bu binde bir riski kafanızda gereksiz büyütüyorsunuz. Ailenizde de otizmli yoksa zaten ihtimaller daha küçük. Ama ihtimale bakarsanız yaşayamazsınız. Otizm de ayrıca dünyanın sonu değil, bunun çok hafifi de var. Hastalıktan değil Allahtan korkmalı insan.
Neden bu kadar korkuyorsunuz otizmden?Hayir baskalarinda olacagini dusunmuyorum ben cocukluktan beri takinti hastasi olunca oglumu goturdugum psikiyatristten riskin diger insanlara gore bi tik fazla oldugunu duydum ama bu cok dusuk bir risk dedi bide baris korkmaz diye unlu bir prof var ona mail attim o da baglantili deyince elimde olmadan surekli dusunuyorum.evet otizmi o kadar arastirdimki cok iyi biliyorum insanin elinde olmuyor iste nefis hersey yolunda olsun istiyoruz ama olmayabilir
Komsumun otizmli torunu vardi ve durumu kotu haldeydi ondan cok etkilenmistim cocugunun sana bi defa b8le anne diyememesi insanin icini acitir sanirim otizm hafiften agira dogru agzindan bir kelime cikaramayan otizmlilerde var konusanlari da var bana denk gelen konusamayan kesim.bide okb hastasi oldugum icin elimde degil sizin takintiniz nedirNeden bu kadar korkuyorsunuz otizmden?
Neden sen tedavi olmuyorsun o vakit eğer ben çocuk dusunmessem ben ilaca yine başlarımKomsumun otizmli torunu vardi ve durumu kotu haldeydi ondan cok etkilenmistim cocugunun sana bi defa b8le anne diyememesi insanin icini acitir sanirim otizm hafiften agira dogru agzindan bir kelime cikaramayan otizmlilerde var konusanlari da var bana denk gelen konusamayan kesim.bide okb hastasi oldugum icin elimde degil sizin takintiniz nedir
Benimki de küçükken böyle başlamıştı hemen önlemini al başka yerde patlak vermedenAma otizimden daha ciddi ve kötü hastalıklar var belki de çocuğu yürüyemeyen hareket edemeyen bir anne de keşke otizmli olsa da çocuğum bana sarılsa diyordur. Yani otizmden bu kadar korkmayın ailede yoksa inanın ihtimal sıfır gibi birşey.
Bende temizlik takıntısı var bir ara çok fenaydı ama biraz düzeldi. Bir çok şeyi atlattım artık tek sorun tuvalete gitmek, afedersiniz sanki her yere sıçrıyor gibi hissediyorum banyo yapma ihtiyacı duyuyorum o derece. Ama çocukların altını alıyorum ya da başka birilerinden huylanıyorum aynı sizin gibi sanki herkes temiz ama ben temizlenemiyorum. Yani sanki sadece benimki pis onlarınki temiz :) Allah şifa versin hepimize.
Iste bende ikinci bebegi istiyorum o yuzdenNeden sen tedavi olmuyorsun o vakit eğer ben çocuk dusunmessem ben ilaca yine başlarım
Öncede kullandınız mıIste bende ikinci bebegi istiyorum o yuzden
EvetÖncede kullandınız mı
hangi ilaç kullandiniz birde kaç kilo aldiniz
Suan 1 60 boy 48 kiloyum hic kilo almadim ilac kullanali bir yil oluyor prozachangi ilaç kullandiniz birde kaç kilo aldiniz