Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Ay bir de saçma sapan kendimin kötü bi hastalığa yakalandığımı falan düşünüp kendi kendime senaryo kurup ağlıyorum çok saçma geliyor ama işte. Annemi kaybedeli bir sene oldu tam 22 yaşındayım iyice arttı artık

Ben de tıpkı sizin gibiyim.Duyduğum her kötü olayı,hastalığı kendime uyarlıyorum.

Ben de tıpkı sizin gibiyim.Duyduğum her kötü olayı,hastalığı kendime uyarlıyorum.
Artık çekilmez hal aldı normal insan gibi odağımı kendimden başka yere çeviremiyorum kendimi dinliyorum sürekli, bunların sebebi aslında hep ölüm korkusu

sizlerin aile,aşk,iş ile ilgili ve kimin haklı olduğuna karar veremediğiniz durumlarda, sorularınıza cevap bulabilmeniz amacı ile kurduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde farklı takıntılarım var bi türlü aşamıyorum
Psikiyatri ye gittim fakat ilaç kullanmadan düzelemezsin dedi
Bir yaşında kızım var emdiği için ilaçları kullanmadım zaten çocuk doktorumda bu ilaçları içeceksen emzirmeyi bırakmalısın dedi yapamazdım bebeğime bunu
Arada çok vuruyo düşünceler kafama
Sonra bi geçiyo sonra gene başlıyor bende anlamıyorum kendimi bazen kendim düşünüp düşünceme ağlıyorum ya öyle olursa ya böyle olursa diye kurup duruyorum elimde değil
Bazen diyorum aşarım geçer falan ama geçmiyor
Eşim kaç kere bırak emzirmeyi başla ilaçlara dedi yapamadım çünkü bazen çok çekilmez olabiliyorum evliliğime yansıyor
Sürekli ocağı kapattımmı diye bakıyorum
Temizlik düzen takıntım var evim sanki hep pis aslında tertemiz ama bana pis
Hep düşünceli kafam sabah uyanıyorum kafam dolu akşam dolu hep dolu insanlara bunu anlattığım zaman beni anlamıyolar
Doktorum aynı zamanda lohusa depresyonu dedi benim için
Böyle yani karmakarışık olsamda iki evladım var aşmaya çalışıyorum ama emzirme dönemi bitince ilaç almam şart olacak gibi bakalım zaman ne gösterecek
Rabbim dermansız dert vermesin inşallah

Ne güzel ifade etmişsiniz rahatsızlığınızı.bendede anksiyete bozukluğu var. Hepsi birbirini tetikliyor. Olmayacağını, olmadığını bildiğim halde bazen gereksiz kaygılar düşünceler oluyor. İlaç kullanmakta kesin çözüm değil. Terapi şart aslında

Allah kimseye bu rahatsızlığı vermesin.. bende çok zor donemler geçirdim geçiriyorum da gececek de bazen vesvese geliyor tikaniyorum hayat durduyor . Şuan olduğu gibi

Bu aralar daha iyi gibiyim.İlaçların etkisini görüyorum sanırım.
Aklıma kötü düşünceler gelince "şu an sizinle ilgilenemem" diyip erteliyorum.
Ama bazen başaramıyorum tabii ki.

Bizim bir akraba vardı. Çok ağır geçiriyordu bu rahatsızlığı sonra bir duruldu dedik. Ama kendine ufak ufak zararlar vermeye başlamış. Asla tedavi olmak istemiyordu. Benim babamda da var okb. Sürekli ellerini yıkar. Annemde çift sayı takıntısı var. Kurabiye yaptım 11 diyelim niye 11 oldu 10na düşür diye kızıyor. Diyorum bu benim kurabiyem ısrar ediyor rahat duramıyor. Kötü bisey. Bende de var. Mesela bazı sayılara farklı anlamlar yüklüyorum. 17 sayısı ben ayın 17sinde ameliyat olmuştum. Ayın 17lerinde alışverişe çıkamıyorum.. kararlar alamiyorum vs.

Bu herkezde olan birşey ama bazıları kolay atlatır bazıları çok zor ..

Merhabalar bende burda yeniyim ve bende Okb hastasıyım ve hamileyim sürekli temizlikle uğraşıyorum heryer pis geliyor bana bir kızım var ve onu çok kısıtlıyorum diye düşünüyorum ona da üzülüyorum karnımda ki bebeğime de üzülüyorum ben böyle bir anne olmak istemiyorum hamileyim ilaç kullanırsam bir zararı olur mu hamile iken kullanipta çocuğu sağlıklı olan var mi lütfen bi akıl verin

Herkese merhaba. Ben de 2008'den beri ara ara atak geçiren bir OKB hastasıyım.
Üzgün, mutsuz ve dibe vurduğum zamanlarda hastalığım sağolsun beni hiç yalnız bırakmıyor. Kankisi depresyon da ona hep eşlik ediyor ve beni pes ettirene kadar beynimin içinden ayrılmıyorlar.
Geçen 10 sene boyunca ara ara hep ilaç tedavisi gördüm. İyileşir gibi oldum. Ama hayatımda karşıma çıkan en ufak bir zorlukta tekrar merhaba dedi bana hastalığım. Eşimin yurtdışı görevi çıktı, 2 buçuk aydır yaşıyor muyum bilmiyorum. 1 ay daha dayanmam lazım ama dibe vurdum artık...
Gebelik planlıyorum ilaç kullanamıyorum. Psikoterapide şansımı deneyeceğim bu sefer, bakalım...

hamile iken kesinlikle kullanmayın. Artık sabredin dua edin bir şekilde günler geçiyor inşallah bebeğiniz doğduktan sonra daha iyi olursuniz ilaca gerek kalmaz. Ben de anneyim ve bende de bu rahatsızlık var geçmişte çok zor dönemlerim oldu atlattım ama hep tetikte.Zor bir imtihan. Dua etmek Allahı anmak rahatlatır insanı ilaç kullanamıyorsanız da tedavi olabilirsiniz terapi ile. Çok geçmiş olsun ve kendinizi suçlu hissetmeyin çocuklara yansıtıyorum diye. Isteyerek yapmıyorsunuz.

Daha önce terapi denemediniz mi? İnşallah faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun.

hamile ve emziri iken asla kullanmayın bende aynı şeyleri yaşadım ara ara yaşıyorum da , beyniniz sizi neye zorlar ise tersini yapın . ölmeyeceksiniz ne mikroptan ne pislikten bunu gördülçe yaşadıkça okb niz azalacak kaybolacak. kendinizi dinlerseniz okb beslenir

tek çözüm okb neyi yapmamızı istiyorsa bunu yapmamak inan benim denemediğim yöntem yok.

Bende öyle yapmak istiyorum ama beceremiyorum yoğun kaygı ve korku başlıyor bu sefer siz kurtulabildiniz mi
işte o yoğun kaygı ve korku zaman geçtikçe azalıyor inanın sadece sabır lazım. Benim terapistim (bir 10 sene önce idi tedavi gördüm faydası da oldu şükür ve hala da hatırlarım) bana şöyle demişti: Neyden korkuyorsunuz? Kötü birşey olacağından mı? Ama şu an gününüzün yarısı temizlik kaygı ve korku içinde geçiyor, bu durum zaten kötü, bundan daha kötü olabilir mi? Ayrıca birşeyin pis olmasından neden bu kadar korkuyorsunuz? Yani pis olmak pis hissetmek neden bu kadar korkutuyor sizi?
Ve bence çok haklı özellikle ilk kısım. Bir şeylerden sakınmak adına bütün hayatınızı zindan ediyorsunuz. Tabi isteyerek değil ama sonuç bu. Kaygının bir faydası bir getirisi yok. Korkunun da yok. Aslında bazen öyle hissetmesekte herşey Allahın izniyle bizim elimizde.

Gerçekten bende elimden geleni yapıyorum yapmaya çalışıyorum zaten bizim ailede genetik olduğu için benimde biraz daha hassas oldugum dan dolayı ikisinde birlesince kaldiramiyorum bazen..

Gerçekten bende elimden geleni yapıyorum yapmaya çalışıyorum zaten bizim ailede genetik olduğu için benimde biraz daha hassas oldugum dan dolayı ikisinde birlesince kaldiramiyorum bazen..
Evet çok zor biliyorum yani inanılmaz zor ancak yaşayan bilir. Inşallah üstesinden gelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…