• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

obp puanı nasıl öğrenirim? hangi şehir?

2 yıllık geçiş hakkı ilk sınava girdiğin zaman geçerli değil mi?

ortaöğretim başarı puanı mı obp dediğin?
ben şimdi gittim 2007 yılındaki sonuç belgeme baktım

OBP : 93. diyor bu diplomadaki puanımın aynısı
ama altında bir de AOBP var Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı : bu farklı 98 diyor mesela

eğer sana OBP lazımsa sen de diplomandan bakabilirsin.

ama her halükarda senin şifre alman lazım yoksa başvurunu nasıl yapacaksın?
bence yarın bi ptt ye git e-devlet şifresi al 2 tl.

diploma puanı diyor var bitek
OYP puanı diye birşey buldum oda kız mesleğe kayıt olurken ki belgede yazıyor

Sınav sonuç belgesinde yazıyor. Ortaöğretim başarı puanı açılımı
Üniversiteye girdiğiniz yıl yani ilk sene düşer puanınız.
Sınavsız geçişte okul puanı düşmez.Kendi alanı içinde.

bilen biri lütfen cevap versin obp puanı nasıl öğrenirim gerçekten bi fikrim yok ne olur yardımcı olun
bide hangi şehirler güzel iki yıllık geçiş hakkım var da ona gidicem inşallah
ne olur bilgilendirirn kafam çok karışık
son sorum 2 yıllığa gitsem tekrardan sınava girsem başka üni için puanım düşer mi
E okulda diploma notun yazar onu 5 carpıyordun sanırım kendi alanına sınavsız geçiş sınavsız yapacaksın okul puanın düşmez seneye.

M Mdnacrayz e okuldan sisteme girersin yine şifre almana gerek yok tc no okul numaranı yaz.Yada elinde diploman vardır bu sene sınava girdin mi yoksa sadece geçiş hakkı başvurusu mu yaptın.

GEÇEN SENE GİRDİM BEN SINAVA
Tercih hakkın bulunmuyor ki o zaman.Ocak ayında ygs sınavsız geçiş başvurusu yapacaktın yaptın mı 15 lira yada sınava girip hem geçiş hakkı elde edecektin hem de sınavlı geçiş hakkı.

Tercih hakkın bulunmuyor ki o zaman.Ocak ayında ygs sınavsız geçiş başvurusu yapacaktın yaptın mı 15 lira yada sınava girip hem geçiş hakkı elde edecektin hem de sınavlı geçiş hakkı.
onu yatırdım ya bu sene sınava girmedim ama

Back
X