O evli-ben evlenmek üzereyim 2

valla herkes sütten çıkmış ak kaşık değilde...bazı şeyler ciddi anlamada kendi adıma söylüyorum ahlak anlayışımı zorluyor..... bunu yapanın hemcinsim olmasıda cabası

Hiçbir yorumu okumadım. Kimler ne yorum yaptı görmedim.
Ama eminim taşlandığına. Klasik KK geleneğidir bu çünkü.
Evet, senin ahlak sınırlarını zorlayabilir, benim zorlayabilir ya da zorlamaya da bilir.

Sorun bu değil. Onun yaptıklarını yapacak karakterde değilsindir ya da onun yaşadıklarını yaşayıncaya dek bu karakterinin farkında bile değilsindir belki, bu da olabilir. İşte buna hayat diyoruz. Düşmez kalkmaz bir ALLAH . Yapmam, etmem demem her şey için.
Tek duam, ahlakımın dışında kalan her şey ile gün gelip de sınamasın beni RABBİM. İşte bu yüzden korkarım.

Buradaki bir çok insanın en sevmediğim huyu , karşısındaki tü kaka olduğunda yani kişiler öyle düşündüğünde, onlar bu kişiye en iğrenç hakaretleri edebilecek hakkı kendilerinde bulabiliyorlar.
Ne hakla? Ne cürretle ? Hangi inanışla ? Hangi ALLAH'ın kulluğu ile ?

Rabbim beni hatalardan korusun ama hata yapan insanları yerden yere vuran bir dille yargılamaktan daha çok korusun.

Kimseye sataşmak istemem. Herkes elini vicdanına koyup, başını gökyüzüne çevirdiğinde göremediğinin varlığı ile bir düşünsün derim sadece.

burdakiler anlamaz yargılar vs diyorsunuz ya önyargılı davranan sizsiniz...aslında sizin yazdıklarınızın aynısını yazıyoruz biz...
nişanlaına haksızlık ediyorssun,adamın karısına da haksızlık bu,bırak vazgeç vs....
evlenmedn cinsellik yaşadığı için kimse ahlaksız demedi kendisine..ben de bunu yaşamış bir insanım zaten,tam tersine namus bekarte edğildir yazdık..
ama asıl namussuzluk,bu duruma rağmen hala kendini vazgeçilmez görmesi,herşeyi bile bile adamla ilişkisine devam etmesi...

Hiç kimse masum değil fakat hatanın farkına vardıktan sonra bunu düzeltmemek suçtur.. Hepimizin yanlışları hataları olmuştur vazgeçemediklerimiz olmuştur ama birde empati yaparak aldatılan kadın tarafından bakalım olaya diyelimki sizin şu çok sevdiğiniz adamla mutlu giden bir ilişkiniz var ve onu unutamayan yada ayrılığınızı fırsat bilip duygularını sevdiğiniz adama itiraf eden biri var sonra siz barışıyorsunuz fakat bu kızla sevdiğiniz adam irtibatı koparmıyo yani sizi aldatmış oluyor ne kadar acı dimi.. Birde bunu evlilikte düşünmek çok daha beter.. Ben konu sahibine şöylesin böylesin demiyorum hatasının farkında öyle olmasa buraya yazma gereği duymaz fakat hatasını düzeltmek için çabalaması lazım geçmişte yaptığı bir hatayı devam ettirmemesi gerekirken bizden bunun yerine aa çok seviyosun helal olsun dememizi filanmı bekliyor çözemedim..

Sorcha senin yazının tamamı kırmızıymış zaten canım.
“kırmızı işaretlediğim yer” demiştim de..
O da herkesin sütten çıkmış ak kaşık olmasıyla ilgili olan yer..

Sorcha, ayni sey dgil.
Evet masum degiliz ama ahlaksiz da degiliz.
Siz kopmayi telkin edip acinizi icinize gommeyi dusunuyorsunuz.
Kendinize saygidan.
Ama bu bayan ayni degil.

Burada ki insanları iğnelemekte haksızsınız
Dünden beri konu sahibine anlatıyoruz ama yaşadığından farklı bir anlam çıkarmaya çalışıyor
Haklısınız herkes ilki ile evlenmiyor, ben de evlenmedim, hatta ikincimle bile evlenmedim =)))
Ancak bir doğru var, bir hak var
Dost olabilene, aşkı meşki karıştırmadan dertleşebilene ne mutlu
Ama aşıksın, ilişkin var adam başka birini tercih edip yolunu çizmiş
Bin bir bahane ile seni ayak altına almış bunun anlaşılacak bir yanı yok
Konu sahibine kimse doğru yapıyorsun demez
Şahsım adına, onurunu incitecek bir şey söylemedim, hakaret etmedim
Ama evli sevgilisi ile görüşüp, bir yandan hiç suçu olmayan bir adamla evlilik hazırlıkları olan birine haklısın be arkadaş bu çok farklı bir ilişki diyemem
Bu benim şahsi görüşüm, elbet herkesin kendince bir görüşü var
Bak ne diyorsun, onu unutana kadar evlenmem, biz ne dedik hayatında ki adamı kandırma, demek ki farklı değiliz
Ne olursa olsun, isterse dünya yansın aşktan, evli bir adamla görüşen kadına haklısın siz farklısınız demek vicdansızlıktır

Konu gerçek mi değil mi bilemem. Ama böyle bir hikayede en suçlu kişi 1dir.

tüm yazdıklarını uzun olduğu için sadece nokta nokta koydum.

aslında tüm bayanlarda sizin gibi olmaması gerektiğini anlatmaya çalışyor.. ama konu sahibi anlamıyor.

konu sahibi arkadaşta hiç bıkmadan başlık açıyor. normalmiş gibi gösteriyor. normal değilki.. adam evlii... kendisi nişanlı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…