Henüz evlenmemişken adamın ailesine aldığı TV, tablet, ne bileyim bu eşya olur, alışveriş olur vs. bunlara harcadığı paraya göz dikmek, buna karışmak çok yanlış. Feda olsun anneye babaya yani, o yaştan sonra o insanlar da rahat rahat TV izlesinler, teknolojiye merak duyuyorsa rahatça kullansın, heves ettiği şeyler varsa yapsın. Yaşlı başlı insanlar, şunun şurasında ne kadar ömrümüz var ki? O şu an bekar ve onun şu an tek bir ailesi var. Seninle evlendiği vakit sen de onun ailesi olacaksın ve zaten evlendikten sonra birçok evli insanın önceliği eşiyle beraber kurduğu ailedir. Aile sizin düğününüze, eşyalarınıza vs durumu varsa yardım eder, yoksa nasıl yardım etsin. Bizim milletimiz olaylara çok duygusal yönde bakıyor. Aileler size siz evlenirken yardım etmek, sizin düğününüzü yapmak, koltuk takımınızı, yatak odanızı falan satın almak, onun borcuna girmek zorunda değil. Siz evleniyorsunuz, eşinizle beraber borç harç evinizi kuruyorsunuz ki bu güzel bişey, ama sürekli aileler düğünümüzü yapmadı, aile yardım etmedi, aile evimizi almadı falan diye yakınıp duruyorsunuz. Elaleme almıyorsunuz ki o eşyaları siz. Eşyanızı da kendiniz alamıyorsanız yarın öbür gün doğacak çocuğunuza ne alacaksınız? Neden onlar sizin ev eşyanızı almak zorunda olsun? Aile o kadar doğruyor, besliyor, büyütüyor, okutuyor, daha ne yapsın? Durumu varsa bile yapmak zorunda değil. Ben olsam benim çocuğum evlenirken maddi imkanım varsa destek olurum ama herkes olmak zorunda değil. Siz güya büyümüşsünüz, evleniyorsunuz, kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım çünkü artık kendi ailenizi kuruyorsunuz ama hala daha anadan babadan beklenti içine giriyorsunuz.
Evlenirsin, kendi ihtiyacın varken eşin gider ailesine maddi yardım yapar, senin ihtiyacın alınmazken onlarınki alınır, o zaman başka. Ama daha sözlüsü olduğunuz adamın ailesine harcadığı paraya karışmama olgunluğunu gösteremiyorsanız orada bir sorun var demektir. Bu olgunluğu göstermek lazım.