'O' ailesine yardim ediyor mu?

Bende ayni durumdayim ..evlenirken yardim etmediler 50 bin borc oldu .. Ve biz daha bes aylik evliyiz . Hic ustumuze falan bi tisort dahi almiyoruz ben daha bekarken kullandigim telefonu kulkaniyorum tamam belki idare etmemiz lazim ama .. Her ay elektrik su internet cep telwfonu ve ev telefon faturalari esimin hesabindan kesiliyo mesela bu ay ki 120 su faturasi 80 elektrk 59 internet 75 cep tel 75 de ev tel .. Ya bunlar odesin gozumdedeqil amabir gunde onun hatirini sayipda banabir ekmek dahi almadilar
Buraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?
120 su faturası, 75 tl ev telefonu faturası, normal şartlar altında bu faturalar çok yüksek değil mi? Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum, haddim değil kusura bakmayın ama madem burada böyle bişey paylaştınız, fikrimi yazayım dedim.

sagol canim bende senin gibi dusunuyorum
tedavi demissinde oldu mu olmadi mi bilmiyorum ama insallah tez zamanda olur, olduysada Rabbim saglicakla kucagina alip buyutmeyi nasip etsin
Aminn inşallah canım.2 tedavi başarısız oldu 3.ye başlıyacaz kısmetse..
Allah yardımcınız olsun sizinde..

Henüz evlenmemişken adamın ailesine aldığı TV, tablet, ne bileyim bu eşya olur, alışveriş olur vs. bunlara harcadığı paraya göz dikmek, buna karışmak çok yanlış. Feda olsun anneye babaya yani, o yaştan sonra o insanlar da rahat rahat TV izlesinler, teknolojiye merak duyuyorsa rahatça kullansın, heves ettiği şeyler varsa yapsın. Yaşlı başlı insanlar, şunun şurasında ne kadar ömrümüz var ki? O şu an bekar ve onun şu an tek bir ailesi var. Seninle evlendiği vakit sen de onun ailesi olacaksın ve zaten evlendikten sonra birçok evli insanın önceliği eşiyle beraber kurduğu ailedir. Aile sizin düğününüze, eşyalarınıza vs durumu varsa yardım eder, yoksa nasıl yardım etsin. Bizim milletimiz olaylara çok duygusal yönde bakıyor. Aileler size siz evlenirken yardım etmek, sizin düğününüzü yapmak, koltuk takımınızı, yatak odanızı falan satın almak, onun borcuna girmek zorunda değil. Siz evleniyorsunuz, eşinizle beraber borç harç evinizi kuruyorsunuz ki bu güzel bişey, ama sürekli aileler düğünümüzü yapmadı, aile yardım etmedi, aile evimizi almadı falan diye yakınıp duruyorsunuz. Elaleme almıyorsunuz ki o eşyaları siz. Eşyanızı da kendiniz alamıyorsanız yarın öbür gün doğacak çocuğunuza ne alacaksınız? Neden onlar sizin ev eşyanızı almak zorunda olsun? Aile o kadar doğruyor, besliyor, büyütüyor, okutuyor, daha ne yapsın? Durumu varsa bile yapmak zorunda değil. Ben olsam benim çocuğum evlenirken maddi imkanım varsa destek olurum ama herkes olmak zorunda değil. Siz güya büyümüşsünüz, evleniyorsunuz, kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım çünkü artık kendi ailenizi kuruyorsunuz ama hala daha anadan babadan beklenti içine giriyorsunuz.

Evlenirsin, kendi ihtiyacın varken eşin gider ailesine maddi yardım yapar, senin ihtiyacın alınmazken onlarınki alınır, o zaman başka. Ama daha sözlüsü olduğunuz adamın ailesine harcadığı paraya karışmama olgunluğunu gösteremiyorsanız orada bir sorun var demektir. Bu olgunluğu göstermek lazım.
Bekarken ne yapılırsa yapılır herşeyin vakti zamanı var bence.Evlenirken yardım edilmeyecek çocuğunuz olmayacak tüp bebek yapılırken yardım edilmeyecek..Pardon da neden aile olursunuz??Anne baba olmak maddi manevi çocuğunun yanında olmaktır.Yaşlanınca sıra bize gelecek maddi manevi bizde destek yapıcaz ama herşeyin bir sırası var!!!!!!

Buraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?
120 su faturası, 75 tl ev telefonu faturası, normal şartlar altında bu faturalar çok yüksek değil mi? Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum, haddim değil kusura bakmayın ama madem burada böyle bişey paylaştınız, fikrimi yazayım dedim.

Bence aile gösteriş meraklısı ve müsrif . 50 bin düğün masrafı olur mu. Krediyi insanlar bedava para sanıyor , yıllarca borç içinde yaşıyorlar . Lüks düğün karın doyurmuyor .

2 çocuğum var .3.yolda.ve geleceklerini düşünüyorum şimdiden.evimi birine bıraksam .büyüyene kadar 2 ev daha alsak .evlendiklerinde sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum..ama malesef çocuklarının geleceğini ve mutluluğunu düşünmeyen aileler var.elbette hediye alınır,market alışverişi yapılır ama düğüne karışmamak başınızın çaresine bakın demek hoş değil.

Evlenmeden önce bisey diyemiycem yani normal, sonucta o yasa gelene kadarda ailesi ona harcadi... Vallah iki cocugum var ve nekadar masraf oluyor inanamazsiniz ki icinde lüksleri saymadan bile, haaa biz istedik ve allahima sükür oldular ama onlari iyi bi evlat olarak yetistirmek önemli bence illa is güc sahibi oluncada daha para vermek degildir görev... Veren verir vermeyen yada veremeyen vermez... Dügün konusuna gelince tabiiki hos olur yapmalari sizin hayata eksi degilde sifirdan baslaya bilmeniz ama o kadar kizlarimiz yapilinca kiymetini bilmiyorlar yada ucuk isteklere kaciyorlar yada yapilani begenmiyorlar ki, artik anne babalarinda bisey yapmak istememeleri cok normal.... Evli olsaniz tabii durum degisir, yani gerekmedigi halde hala istiyorsalar ve este veriyorsa gicik bi durum ama onlarin yaninda yasadigi sürece siz karisamazsiniz... Ayrica onu yillarca büyüten insanlar her aninda yaninda olan anne baba bi parfüm bi ayakkabi almasi bukadar batmasin gözünüze sonra kör olursunuz...:KK14:

Son düzenleme:
Bekarken ne yapılırsa yapılır herşeyin vakti zamanı var bence.Evlenirken yardım edilmeyecek çocuğunuz olmayacak tüp bebek yapılırken yardım edilmeyecek..Pardon da neden aile olursunuz??Anne baba olmak maddi manevi çocuğunun yanında olmaktır.Yaşlanınca sıra bize gelecek maddi manevi bizde destek yapıcaz ama herşeyin bir sırası var!!!!!!
Kendi konunuza istinaden yorum yapmışsınız ama burada konu siz değilsiniz. Dünden beri sataşır gibi cevaplar yazıyorsunuz bana karşı. Düşüncelerimden rahatsız oluyorsunuz belli ki ama saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. Sizin fikirlerimden rahatsız olmanız benim umrumda değil hanımefendi, acınızı öfkeyle bana dökmeye çalışıyorsunuz sanırım ama bu gidişle ban yiyeceksiniz. Durduk yere polemik yaratmayın, bu size son cevabım. Bir daha sataşarak bu üslupla yorum yaparsanız size cevabı ben değil yönetim verecek. Kimin nasıl ve neden aile olduğu sizi ilgilendirmiyor. Herkes kendi ailesine baksın.
İyi akşamlar.

Bence aile gösteriş meraklısı ve müsrif . 50 bin düğün masrafı olur mu. Krediyi insanlar bedava para sanıyor , yıllarca borç içinde yaşıyorlar . Lüks düğün karın doyurmuyor .
Eşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.

Evlenmeden önce yardım etti mi bilmiyorum ama evlenince yardım etmedi zaten kendimiz anca idare ediyoruz araba aldık ev almamız gerek birikim yapmak gerek. Düğünde biraz yardımları oldu.
Evlenince yardımları olmadı ama ilerde nolur bilmem ama ben istemiyorum zaten herşeyimizi kendimiz alabilsek keşke.

Neden üstünüze alındınız merak ettim ban yiyeceğime siz değil yönetim karar verir siz beni bulmuş takip etmiş şu anda direk tahrik ediyorsunuz!!!

Kendi konunuza istinaden yorum yapmışsınız ama burada konu siz değilsiniz. Dünden beri sataşır gibi cevaplar yazıyorsunuz bana karşı. Düşüncelerimden rahatsız oluyorsunuz belli ki ama saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. Sizin fikirlerimden rahatsız olmanız benim umrumda değil hanımefendi, acınızı öfkeyle bana dökmeye çalışıyorsunuz sanırım ama bu gidişle ban yiyeceksiniz. Durduk yere polemik yaratmayın, bu size son cevabım. Bir daha sataşarak bu üslupla yorum yaparsanız size cevabı ben değil yönetim verecek. Kimin nasıl ve neden aile olduğu sizi ilgilendirmiyor. Herkes kendi ailesine baksın.
İyi akşamlar.
Ona siz karar veremezsiniz malesef..Ben konuya yorum yapıp düşüncelerimi paylaştım.Siz bence yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin..

Canım artık böyle sanırım devir değişti insanlar bencilleşti.Okuttum deyip çıkıyorlar işin içinden bizi hayata başlarken dünya kadar borç içine atıyorlar..Bende buna benzer bir konu açtım ve benim yardım isteğim tüp bebek tedavim içindi .Bir yorum yazılmış başkalarından beklenti içine girmek hoş değil diye 39 kişi beğenmiş.İşte sorun burda başlıyor giderek artıyor böyle dişünenler.Bizde harç borç içinde evlendik.Çoğu şeyi kendimiz yaptık bununla gurur da duyduk ama herşey istediğimiz gibi olmadı.Bebek sahibi olamıyoruz ve tedavi masarafları yğklendi düğün borçları bitmeden..Yani sonuç olarak biz onların evladıyız onların desteğe ihtiyacı olduğunda gözümüz kapalı nasıl verirsek onlar da yapmalılar..Benim evladım olsa ben yaşayacağımı yaşamışım yavrum zorluk çekmesin der herşeyini yaparım..Annem hep öyle der gez toz gençlik geri gelmiyor..Ama durumları varsa eğer yoksa vicdansızlık olur birşeyler beklemek.....

Sizin konunuzu okudumda şu dıkkatımı cektı. Ev alma hevesı ve toplumun yukledıgı bu görev insanları boyle durumlara dusuruyor demekkı. Maasınızın buyuk kısmı kredıye gıdıyormus. Tup bebegı gectım yarın bır gun bır saglık problemı cıksa napıcaksınız,ınsanın maasından ınsanca yasamak ıcın bır para kalmıyorsa ev araba alınmamalı. Dıyelımkı esınızın aılesınde para olmasa ne oılurdu. Keske acele etmeseydınız ama olan olmus. Su durumda kredıde cekemıyorsanız yardım ıstemekten baska carenız yok, ama yardım etmıyorlar dıye de sıkayet etmememek lazım zıra ev alırken yardım edılmıs zaten. Onun dısında karı kocamı calısıyorsunuz bılmıyorum ama gelırı arttırmak ıcın bırseyler yapmanız lazım,

Eşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.

75 tl ev telefon faturası gelmesi için extra uğraşmak lazım , bizim evde inanılmaz şu harcarız az kişi de değiliz . 60 falan gelir . Bu aile çok garip .

Anne babada varsa ve yardım etmiyorsa tabi biraz tuhaf ama bence hiçbirşeye karışmamaları daha iyi. En azından söz sahibi olup karışmıyorlar

Ben de hep senin gibi düşünüyordum erkek ailesi çocuğunun düğününü eşyasını yapmak zorunda diye.. Ta ki düğünde üzerime takılan paralarlar düğün yapılana kadar.. Herseyimizi eşimle yaptık hatta kayınvalidemler zarf içinde gelen paraları bile yemiştir.. Evlendik eşim hala yardım eder, çünkü hiç birşekilde kredi kartlarının limiti yoktur onlar için.. Hiç eyvellahım yok Allah'a şükür ne maddi ne manevi faydası olmadı bana.. Sadece eşim için saygı duyarım o kadar..

Simdi es farkli sozlu farkli. Ne yani ailesiyle oturup yiyip icip hicbir seye elini surmesin mi? Bence tuhaf olan o olurdu. Beraber yasiyorlarsa tabiki ailesine de para harcayacak. Annesine ayakkabi almis cok mu belki annesi zamaninda ona harclik vermek icin kendine ayakkabi almadi? Ki sozlu degil es olsada annesine ayakkabi babasina parfum almasi sorun degil bence.

Evlilikte ise cok abartmamak sartiyla yardimlar olabilir. Ben anneme hediye almam ama harclik veririm 50 100 neyse. Cunku aldigim hediyeyi begenmeme ihtimali cok yuksek. Esimede karismam gecenlerde annesini ozel hastaneye gorurdu 150 tl esim odemis iyi yapmissin dedim. Tabi dengeyi tuturmak onemli abartip her ay maasa baglamayada gerek yok.

Ay bu oglan annesine babasina ne oluyor allahim ne bu sorumsuzluk cildiriyorum yeminle boyle insanlari duydukca once oglunun elindeki parayi alir sonra herseyi sen yap biz karismiycaz der sonrada altigin catala varana kadar fikrini beyan eder hatta yaptirir sonrada bi kenara cekilir borcla seni başbaşa birakir benimde basima geldi ordan biliyorum eski sozlumun aileside aynisi yaptilar eline 300 lira harclik verip bu tu n parayi aliyorladi sonra sen para biriktir yap nisani diyorlardi allahtan kurtuldum gercekten sorumsuz oldu aileler

ben
anne ve babanin evladini buyutup okutup evlendirmesi gerektigini dusunuyorum, evet evlat calisip yuklerini hafifletebilir ama bu gorev anne babaya ait

bazi arkadaslar oyle bir demis ki, o evde yiyip iciyor tabi alacak diye, komsunun evinde misafir sanki, anne baba evinden ne yiyip ictiginin hesabi mi yapiliyor yani anlamadim
ben ailemden boyle gormedigim icin tuhaf geliyor
bende senin gibi düsünüyorum cnm cocuk calısır ama 2000 lira mesela geliri nasıl dügün takı esya alıp yapsın babanın cpgu seyi sahiplenmesi gerekir bende senin gibi gördüm icin burda dügünü kendileri yapanlara sasıyorum öyle ana babayı napıyım

Valla dugunumuzu kendimiz kredi cekerek yaptik...aslinda isteyebilirdik ama ben kimseye minnet egmekten hoslanmam...cunku yarin oburgun normal konusmada bahsi gecmesi bile beni bozar...ayni zamanda bu su anlama gelir ben sizden bisi istemiyorum yarin oburgun siz de benden bisi istemeyin..cok buyuk zorunluluklar haric tabi..aynen de oyle oldu..esimin durumu cok iyi ama simdi bizden kimse bisi isteyemiyo ...
valla ben cok gördüm öyle oglunun dügününe 1 kurus vermeyip sürekli gelinine satasan kaynanan paa isteyen hatta bana bakıcaksınız diye dreteni cok gördüm

X