- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Genelde aynen elden ayaktan düsüp tek kiz cocuktan hayir görünce kiz cocuk degerli oluyor insan cocugunu nasil ayirir anlamiyorum. Ben kendi ailemden o ayrimi hic hissetmedim cok sükür. Bir erkek kardesim var hatta bana daha da düskünler diyebilirim.ben olsam asla görüşmem, rahmetli büyük annem ve büyük babam anneme az çektirmediler bizi de cok sevmezlerdi bilirdim,diğer amcamın cocuklarına daha düşkünlerdi diğer yengem akraba oldugu için ona deger verirlerdi ama anneme öyle yapmadılar ,niyey se bakanda annem oldu tabi.bide üstüne adını bana vermişler:) büyükannem öldü yine annem baktı 2 sonra da büyükbabam ölmüştü ölmeden bir kaç gün önce bana annene iyi bakın bize çok baktı dedi ölürkenmi aklına geldi be adam annemim kıymeti.
kendi cocugunu hiç anlamıyorum zaten hadi annem gelinleride bu evlat ayrmı ne oluor ya:)Genelde aynen elden ayaktan düsüp tek kiz cocuktan hayir görünce kiz cocuk degerli oluyor insan cocugunu nasil ayirir anlamiyorum. Ben kendi ailemden o ayrimi hic hissetmedim cok sükür. Bir erkek kardesim var hatta bana daha da düskünler diyebilirim.
Evet gercekten cok kötüymüs "dedeniz",anneniz kiz cocugu diye mi? Bizimkiler de sürekli ogluna cocuklarina calisiyor ihtiyaclari olmamasina ragmen ama zamanin da bize de iyilikleri olmustur ama digerlerine oldugu kadar degil. Bir sey de diyemiyorum konusunca bir sey olur bana kalir diye. Kendimi geri cekmek istiyorum sadece.Daha bin beteri benim annemin babası.
Adamın b*k gibi parası var mal bölüşümü yaptı neyi var neyi yok oğlanlarına verdi.
Annemlere de avcunu yalattı.
Yıllarca bizim bile ayırdı oğullarının çocuklarından.
Ben evlendim düğünüme gelmedi.
Sonrasında evime gelmedi.
O yüzden ben asla ve asla görüşmüyorum aramıyorum da.
Kafam çok rahat tavsiye ederim.
Eskilerde var canim kiz ve erkek evlat ayrimi, cevremde cok kisiden duydum bunu.kendi cocugunu hiç anlamıyorum zaten hadi annem gelinleride bu evlat ayrmı ne oluor ya:)
aynen canım annaannem ve dedemden hç ayrım görmedim, ama bunlar cok yaptıEskilerde var canim kiz ve erkek evlat ayrimi, cevremde cok kisiden duydum bunu.
Evet gercekten cok kötüymüs "dedeniz",anneniz kiz cocugu diye mi? Bizimkiler de sürekli ogluna cocuklarina calisiyor ihtiyaclari olmamasina ragmen ama zamanin da bize de iyilikleri olmustur ama digerlerine oldugu kadar degil. Bir sey de diyemiyorum konusunca bir sey olur bana kalir diye. Kendimi geri cekmek istiyorum sadece.
Benim kardesim ögrenci daha kücük bayram da 100 Tl verirken sorun oldu, dedem surat yapti falan ama diger torununa calistigi iyi para kazandigi halde 500 Tl verdiler gözümün önünde güle güle kullan nolcak falan diyerek..Evet sırf kız diye, parayı da damatlar yemesin diye!
Damatlar dediği de ablasının oğlu, bilmem nesini oğlu hepsi tanıdık yani!
Ben 30 yaşındayım ne bir bayram da ne bir başka şey de 10 lirasını görmemişimdir.
Maddiyi bırak manevi olarak bile yoklar.
Ben o yüzden görüşmüyorum.
Iyi de oglan tarafinda da gelinler yiyor ayrica damadin daha önemli olmasi gerekmez mi(onlarin mantigiyla) hem erkek hem kizina bakiyor.Evet sırf kız diye, parayı da damatlar yemesin diye!
Damatlar dediği de ablasının oğlu, bilmem nesini oğlu hepsi tanıdık yani!
Ben 30 yaşındayım ne bir bayram da ne bir başka şey de 10 lirasını görmemişimdir.
Maddiyi bırak manevi olarak bile yoklar.
Ben o yüzden görüşmüyorum.
Evet cünkü pipisi varHerkes öyle söylüyor bir annem bakar diye, ananemin düskün oldugu dayimi burda anlatmak bile istemiyorum sok olursunuz umursamazligina ama yine de o seviliyor.
Iyi de oglan tarafinda da gelinler yiyor ayrica damadin daha önemli olmasi gerekmez mi(onlarin mantigiyla) hem erkek hem kizina bakiyor.
Benim kardesim ögrenci daha kücük bayram da 100 Tl verirken sorun oldu, dedem surat yapti falan ama diger torununa calistigi iyi para kazandigi halde 500 Tl verdiler gözümün önünde güle güle kullan nolcak falan diyerek..
Ben bu iç dökme işinin çok anlaşılmak için olduğunu düşünmüyorum zatenAnnem bir kere söylemis ananeme dedeme küsüp gitmisler. Kirildigimi söylesem anlamicaklar.
Ben beni arayani ariyorum beni sorani soruyorum. Oyle kok aileymis ananeymis amcaymis dayiymis didiymis beni baglamaz. Kan bagi can bagi olaylarinada inanmiyorum. Bir kuzenimle annesi var mesela mikserler mubarek. Babalarini ariuorum kendi kan bagim yok enistemle dusunun ama oz halami ve kizini aramiyorum.bes para etmiyorlar. Yani o zor zamanlari atlatmissiniz elbet guzel gunler gelmis veya gelecektir ne gerek var onlara. Iki can dostun olsun yeter. Bir kedi al eve onlarin isimlerini bile hatrlamassnMerhaba kizlar, derdimi rahatca anlatabilcegim tek siz varsiniz. Yakin arkadaslarima anlattigimi gün geliyor bir baskasindan duyuyorum malesef,o yüzden ailesel problemleri kimseye anlatmiyorum. Kisaca sorunuma geleyim sizi darlamayim fazla. Annemi kiz cocuk diye dislayan yeterince önem vermeyen bana da oglunun cocuguna davrandigi gibi davranmayan anane dedeye nasil davranmaliyim? Kücükken ve gencken bunun böyle oldugunu anlamayip saygimi ve sevgimi hic eksik etmedim. Evlenip bosandim koskoca bir sehirde tek basima kaldim dogru düzgün bir destekleri olmadi ama diger torunlarina yaptiklari kulagima geliyor durumlari cok iyi olan torunlarina(oglunun cocuklari) sürekli yardim ediyorlar(bir de kuzenim falan telefonda söylüyor bana sunu aldi falan diye). Ben cidden cok zor dönemlerden gectim(burda konu actim evsizlik sokakta kalma korkusu bile yasadim), bosandiktan sonra maddi manevi ama kimse el uzatmadi. Siz olsaniz böyle bir durum da soguk mesafeli mi davranirsiniz, nasil davranirsiniz? Her torununu ayni sevmek zorunda degil bunu biliyorum ama benim de icimden artik gelmiyor annem ve bizi ayirdiklari icin. Koronadan dolayi haftada iki üc gün telefonda görüsüyorduk, artik icimden gelmiyor. Siz benim yerimde olsaniz nasil davranirdiniz? Telefonlara mi cikmazdiniz ya da kirildiginiz seyi dile getirir miydiniz? dile getirsem kiskandi dicekler..
Bence teyzeniz sorarsa söyleyin icinizdekini ertelemeyin. Ben su an söyle bir karar aldim mesela. Mesafe koyacagim, uzun süre aramicam ananemin taniyorum mutlaka sorcak noldu diye? Sen torunlarini ve annemi ayiriyorsun dicem kafama koydum. Yillardir annem ezildi haksizliga ugradi buna sahit olan bir cok kisi yanlis yapiyorsun demedi dedeme ananeme niye desinlerki para kaynaklarini paylasmak istemediler. Ben bu haksizliga sessiz kalmamaya karar verdim annemin arkasinda durcam dag gibi.mesafe koyma konusunda çok yetenekliyimdir. anneannemle büyük bir sorunum yok ama yanlarından taşındığımızdan beri pek arayıp sormam. anneme yönelik bir sürü haksızlık yapıldı, anneannem kendi ipsiz sapsız işsiz güçsüz ve terbiyesiz oğlunu savundu. oğlu yüzünden düzenimizi bozduk, taşındık vs. kimsenin yüzüne kırıcı bişey demedim ama mesafemi de koydum. mesela teyzemle falan da mesafeliyim, bir kötülüğü dokunmadı ama hayatlarımız ayrı. aynı şehirdeyiz, en son kaç ay önce gördüm kim bilir. kimsenin doğum gününde aramaz mesela, geçen sene maaile doğum gününü unutmuşuz, aradı hesap sordu resmen neden aramadınız bilmem ne diye. alttan aldık, bu sene özellikle bekledim bakalım geçen sene ne annemin ne de benim doğum günümde aramadı, kutlamadı ama kendisininki kutlanmayınca isyan etti, bakalım bu sene o bizimkileri hatırlayacak mı diye merak ettim. hatırlamadı, aramadı. kendi doğum günü geçti geçen hafta falandı. bizden de arayan olmadı. eğer olur da konusunu açar yine isyan ederse direkt söyleyeceğim, kaç senedir takip ediyorum, dikkat ediyorum doğum günümde arayacak mısın diye, aramıyorsun bu nedenle ben de seni aramıyorum diyeceğim. mesafe ister istemez oluyor yani bişeylerin birikimi o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?