Normal mi davranirdiniz soguk mu?

Daha bin beteri benim annemin babası.
Adamın b*k gibi parası var mal bölüşümü yaptı neyi var neyi yok oğlanlarına verdi.
Annemlere de avcunu yalattı.
Yıllarca bizi bile ayırdı oğullarının çocuklarından.
Ben evlendim düğünüme gelmedi.
Sonrasında evime gelmedi.
O yüzden ben asla ve asla görüşmüyorum aramıyorum da.
Kafam çok rahat tavsiye ederim.

Genelde aynen elden ayaktan düsüp tek kiz cocuktan hayir görünce kiz cocuk degerli oluyor insan cocugunu nasil ayirir anlamiyorum. Ben kendi ailemden o ayrimi hic hissetmedim cok sükür. Bir erkek kardesim var hatta bana daha da düskünler diyebilirim.

kendi cocugunu hiç anlamıyorum zaten hadi annem gelinleride bu evlat ayrmı ne oluor ya:)

Evet gercekten cok kötüymüs "dedeniz",anneniz kiz cocugu diye mi? Bizimkiler de sürekli ogluna cocuklarina calisiyor ihtiyaclari olmamasina ragmen ama zamanin da bize de iyilikleri olmustur ama digerlerine oldugu kadar degil. Bir sey de diyemiyorum konusunca bir sey olur bana kalir diye. Kendimi geri cekmek istiyorum sadece.

Evet sırf kız diye, parayı da damatlar yemesin diye!
Damatlar dediği de ablasının oğlu, bilmem nesini oğlu hepsi tanıdık yani!
Ben 30 yaşındayım ne bir bayram da ne bir başka şey de 10 lirasını görmemişimdir.
Maddiyi bırak manevi olarak bile yoklar.
Ben o yüzden görüşmüyorum.

Benim kardesim ögrenci daha kücük bayram da 100 Tl verirken sorun oldu, dedem surat yapti falan ama diger torununa calistigi iyi para kazandigi halde 500 Tl verdiler gözümün önünde güle güle kullan nolcak falan diyerek..

Iyi de oglan tarafinda da gelinler yiyor ayrica damadin daha önemli olmasi gerekmez mi(onlarin mantigiyla) hem erkek hem kizina bakiyor.

Açıkçası babaanne anneanne ya da dede benim için önemli kavramlar değil. Hiçbir zaman yakın olmadık çünkü. Bence sizde böyle düşünün.

Herkes öyle söylüyor bir annem bakar diye, ananemin düskün oldugu dayimi burda anlatmak bile istemiyorum sok olursunuz umursamazligina ama yine de o seviliyor.
Evet cünkü pipisi var aslinda bu anneannenizin ve dedenizin cahilliginden kaynaklaniyor. Kendini azicik gelistiren insan, cocuklarin arasinda ayirim yapmaz. Heleki cinsiyet üzerinden. Ama gel gör ki bazi insanlar kendini sifir gelistirmekte kararli. Zaten insanlarin böyle olmasindan dolayi bir cok seyi degistirmek bu kadar zor

Iyi de oglan tarafinda da gelinler yiyor ayrica damadin daha önemli olmasi gerekmez mi(onlarin mantigiyla) hem erkek hem kizina bakiyor.

Gel de anlat onlara.
Gelinler yiyor; hepsine ev alındı, düğünleri, eşyaları, her bir şeyleri dizildi kız tarafı 5 kuruşluk masrafı yapmadı ama annemler evlenirken bir çift çorap bile almadan gelin etmişler.
Annem hala anlatır ağlar.
Onlar için kız ve damat tarafı = el.
Kız evlenip evinden gidince el olarak kalıyor ama oğlan ve gelini başının tacı.

Ben beni arayani ariyorum beni sorani soruyorum. Oyle kok aileymis ananeymis amcaymis dayiymis didiymis beni baglamaz. Kan bagi can bagi olaylarinada inanmiyorum. Bir kuzenimle annesi var mesela mikserler mubarek. Babalarini ariuorum kendi kan bagim yok enistemle dusunun ama oz halami ve kizini aramiyorum.bes para etmiyorlar. Yani o zor zamanlari atlatmissiniz elbet guzel gunler gelmis veya gelecektir ne gerek var onlara. Iki can dostun olsun yeter. Bir kedi al eve onlarin isimlerini bile hatrlamassn arqdiklarindada soguk konus gitsin hal hatir. Memleketten konu ac

mesafe koyma konusunda çok yetenekliyimdir. anneannemle büyük bir sorunum yok ama yanlarından taşındığımızdan beri pek arayıp sormam. anneme yönelik bir sürü haksızlık yapıldı, anneannem kendi ipsiz sapsız işsiz güçsüz ve terbiyesiz oğlunu savundu. oğlu yüzünden düzenimizi bozduk, taşındık vs. kimsenin yüzüne kırıcı bişey demedim ama mesafemi de koydum. mesela teyzemle falan da mesafeliyim, bir kötülüğü dokunmadı ama hayatlarımız ayrı. aynı şehirdeyiz, en son kaç ay önce gördüm kim bilir. kimsenin doğum gününde aramaz mesela, geçen sene maaile doğum gününü unutmuşuz, aradı hesap sordu resmen neden aramadınız bilmem ne diye. alttan aldık, bu sene özellikle bekledim bakalım geçen sene ne annemin ne de benim doğum günümde aramadı, kutlamadı ama kendisininki kutlanmayınca isyan etti, bakalım bu sene o bizimkileri hatırlayacak mı diye merak ettim. hatırlamadı, aramadı. kendi doğum günü geçti geçen hafta falandı. bizden de arayan olmadı. eğer olur da konusunu açar yine isyan ederse direkt söyleyeceğim, kaç senedir takip ediyorum, dikkat ediyorum doğum günümde arayacak mısın diye, aramıyorsun bu nedenle ben de seni aramıyorum diyeceğim. mesafe ister istemez oluyor yani bişeylerin birikimi o.

Bence teyzeniz sorarsa söyleyin icinizdekini ertelemeyin. Ben su an söyle bir karar aldim mesela. Mesafe koyacagim, uzun süre aramicam ananemin taniyorum mutlaka sorcak noldu diye? Sen torunlarini ve annemi ayiriyorsun dicem kafama koydum. Yillardir annem ezildi haksizliga ugradi buna sahit olan bir cok kisi yanlis yapiyorsun demedi dedeme ananeme niye desinlerki para kaynaklarini paylasmak istemediler. Ben bu haksizliga sessiz kalmamaya karar verdim annemin arkasinda durcam dag gibi.

Hayatta olmalarına rağmen ben de hiç anneanne dede sevgisi görmedim. Görmeden büyümeme rağmen de hiç eksikliğini hissetmedim. Hiç görüşmüyorum kendileriyle . Görüşme isteği de duymuyorum. Ayda yılda bir denk gelirsek de çok nötrm . Ellerini öpüp hal hatır sorup geçiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…