Normal mi davranirdiniz soguk mu?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba kizlar, derdimi rahatca anlatabilcegim tek siz varsiniz. Yakin arkadaslarima anlattigimi gün geliyor bir baskasindan duyuyorum malesef,o yüzden ailesel problemleri kimseye anlatmiyorum. Kisaca sorunuma geleyim sizi darlamayim fazla. Annemi kiz cocuk diye dislayan yeterince önem vermeyen bana da oglunun cocuguna davrandigi gibi davranmayan anane dedeye nasil davranmaliyim? Kücükken ve gencken bunun böyle oldugunu anlamayip saygimi ve sevgimi hic eksik etmedim. Evlenip bosandim koskoca bir sehirde tek basima kaldim dogru düzgün bir destekleri olmadi ama diger torunlarina yaptiklari kulagima geliyor durumlari cok iyi olan torunlarina(oglunun cocuklari) sürekli yardim ediyorlar(bir de kuzenim falan telefonda söylüyor bana sunu aldi falan diye). Ben cidden cok zor dönemlerden gectim(burda konu actim evsizlik sokakta kalma korkusu bile yasadim), bosandiktan sonra maddi manevi ama kimse el uzatmadi. Siz olsaniz böyle bir durum da soguk mesafeli mi davranirsiniz, nasil davranirsiniz? Her torununu ayni sevmek zorunda degil bunu biliyorum ama benim de icimden artik gelmiyor annem ve bizi ayirdiklari icin. Koronadan dolayi haftada iki üc gün telefonda görüsüyorduk, artik icimden gelmiyor. Siz benim yerimde olsaniz nasil davranirdiniz? Telefonlara mi cikmazdiniz ya da kirildiginiz seyi dile getirir miydiniz? dile getirsem kiskandi dicekler..

Benzer bir anneanne dedeye sahibim aradıklarında kırıcı olmadan konuşuyorum ben, ama ben aramıyorum , herkesin tercihi başkadır ben kalp kırmamaktan yanayım, bana da diğer torunlaruyla ayrımcılık yapıldı, annem ve dayılarıma yapıldığı gibi, onun haricinden annemin zorlamasıyla bayramlarda aradığım da oldu
İçinizden geçeni yapın bence

Zor bir durum
Ama bir gerçek var ki siz ne yaparsanız yapın umurlarında olmayacak. Seven kişi umursar. Sizi sevmemişler anlattığınızdan anlaşılan bu. Ne annenizi ne sizi.
Siz neden kendinizi düşünmek yerine hala başkalarını düşünüyorsunuz?

Zor zamanımda destek olmayan, aramayan sormayan herkesi hayatımdan sildim.
Akrabalık yapmıyorlarsa kalabalık da yapmasınlar.
Senelerdir sülalede 1 kişi hariç kimseyle görüşmüyorum.
Hiç bir özel günüme çağırmadım
Telefon numaramı değiştim
Kendimi komple soyutladım onlardan

Bu hayatta kim olursa olsun karşınızdaki kişi nasılsa sizde aynı olun. Ayna olmak her zaman iyidir. Bu hayatta siz bir tanesiniz, sizden ikinci bir tane daha yok. Ona göre davransın herkes.

Dede anane benim için çok önemli kavramlar değil. Bende benzer şeyler yaşadım hissettim çünkü. İletişimi kopardım direk :)
Benim icin cocukken ve gencken cok degerli kavramlardi ama büyüyünce insan bazi seyleri daha rahat görüyor bariz ayrimcilik var istemiyorum görüsmek.

Ben de cogu kisiyi sildim bir onlar kalmisti aslinda kimseye ihtiyacim yok gibi hissediyorm yani görüsmesem bunla yasayabilirim sadece vicdani problemler yasiyorm kafamda ama onlar kizlari icin bile bunu yasamiyor..

Bu hayatta kim olursa olsun karşınızdaki kişi nasılsa sizde aynı olun. Ayna olmak her zaman iyidir. Bu hayatta siz bir tanesiniz, sizden ikinci bir tane daha yok. Ona göre davransın herkes.
O zaman bir anne baba ve kardeslerim var bir kac tane de arkadasim diyebilcegim kisiler. Baska kimsem yok hayatta.

Sadece vicdanim rahatsiz ediyor beni

İçinizde büyütmeyecekseniz görüşme sıklığını azaltın
BEn içimi döküp kurtulmak istiyorum diyorsanız söyleyin nelere kırıldığınızı herkese
Annem bir kere söylemis ananeme dedeme küsüp gitmisler. Kirildigimi söylesem anlamicaklar.

Kendi cocuguna kiz oldu diye yeterli sevgi duymayan insandan acaba ne beklenir ki. Sahsen mesafemi koyardim. Bastan annem, sonra kendim icin. Yarin elden ayaktan düsseler kizlarinin bakacagindan eminim ama.
Herkes öyle söylüyor bir annem bakar diye, ananemin düskün oldugu dayimi burda anlatmak bile istemiyorum sok olursunuz umursamazligina ama yine de o seviliyor.

Valla arayıp sormasanız bile umurumda olmayacaklar bence . Bizde de öyle bu yuzden aramam sormam yalan yok ananemi bayramdan bayrama kandilden kandile anca. Bu yuzden kimseden bir şey beklemeyin kime ne yaparsalar yapsınlar umurumda olmuyor . Görmediğim ve duymadığım için ..

Benim icin cocukken ve gencken cok degerli kavramlardi ama büyüyünce insan bazi seyleri daha rahat görüyor bariz ayrimcilik var istemiyorum görüsmek.
Benim için o zamanlarda da çok önemli değildi açıkçası. Ama belli bir yaşa gelip ayrımcılık olduğunu daha net hissettiğimde ve kulağıma geldiğinde bu kadar yeter dedim... Hayat sizin hayatınız enerjinizi düşüren , sizi hayal kırıklığına uğratan insanları yaşamınızdan çıkarma hakkına sahipsiniz. Kan bağı var diye iletişim kurmaya mecbur değilsiniz sonuçta.

O zaman bir anne baba ve kardeslerim var bir kac tane de arkadasim diyebilcegim kisiler. Baska kimsem yok hayatta.
Emin olun stres olacağınıza kafanız rahat olur. Ben akrabalarımın hiçbiri ile görüşmüyorum ve inanın yokluklarını hiç farketmiyorum bile. Çünkü bana sinir stresten başka birşey ifade etmiyorlar.

ben olsam asla görüşmem, rahmetli büyük annem ve büyük babam anneme az çektirmediler bizi de cok sevmezlerdi bilirdim,diğer amcamın cocuklarına daha düşkünlerdi diğer yengem akraba oldugu için ona deger verirlerdi ama anneme öyle yapmadılar ,niyey se bakanda annem oldu tabi.bide üstüne adını bana vermişler:) büyükannem öldü yine annem baktı 2 sonra da büyükbabam ölmüştü ölmeden bir kaç gün önce bana annene iyi bakın bize çok baktı dedi ölürkenmi aklına geldi be adam annemim kıymeti.

Ben de nerdeyse kimseyle görüsmüyorm akrabalardan babam asiri düskündür kardeslerine bize hic amcalik halalik yapmamalarina ragmen, gecen amcam rahatsizlanmis babamin zoruyla bir mesaj attim o kadar icimden gelmiyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…