• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal mi davranirdiniz soguk mu?

Merhaba kizlar, derdimi rahatca anlatabilcegim tek siz varsiniz. Yakin arkadaslarima anlattigimi gün geliyor bir baskasindan duyuyorum malesef,o yüzden ailesel problemleri kimseye anlatmiyorum. Kisaca sorunuma geleyim sizi darlamayim fazla. Annemi kiz cocuk diye dislayan yeterince önem vermeyen bana da oglunun cocuguna davrandigi gibi davranmayan anane dedeye nasil davranmaliyim? Kücükken ve gencken bunun böyle oldugunu anlamayip saygimi ve sevgimi hic eksik etmedim. Evlenip bosandim koskoca bir sehirde tek basima kaldim dogru düzgün bir destekleri olmadi ama diger torunlarina yaptiklari kulagima geliyor durumlari cok iyi olan torunlarina(oglunun cocuklari) sürekli yardim ediyorlar(bir de kuzenim falan telefonda söylüyor bana sunu aldi falan diye). Ben cidden cok zor dönemlerden gectim(burda konu actim evsizlik sokakta kalma korkusu bile yasadim), bosandiktan sonra maddi manevi ama kimse el uzatmadi. Siz olsaniz böyle bir durum da soguk mesafeli mi davranirsiniz, nasil davranirsiniz? Her torununu ayni sevmek zorunda degil bunu biliyorum ama benim de icimden artik gelmiyor annem ve bizi ayirdiklari icin. Koronadan dolayi haftada iki üc gün telefonda görüsüyorduk, artik icimden gelmiyor. Siz benim yerimde olsaniz nasil davranirdiniz? Telefonlara mi cikmazdiniz ya da kirildiginiz seyi dile getirir miydiniz? dile getirsem kiskandi dicekler..
Ben başkalarına yaptıklarını görmezden gelirdim sevgi saygı sana aldıklarıyla ölçülmez o senin karakterindir bence nasılsan öyle olmaya devam et

Ben başkalarına yaptıklarını görmezden gelirdim sevgi saygı sana aldıklarıyla ölçülmez o senin karakterindir bence nasılsan öyle olmaya devam et
Ben bana da alirsa severim demiyorum ki o zaman kimseye yapmazlar herkese esit davranirlar kabulum sorun bir sey alip vermek degil.

Süper cevap. Hepimizin biraz mesafe koymayı öğrenmesi lazım ancak sömürülünce kullanılmaktan posamız çıkınca duruma ayıyoruz malesef...
teşekkürler, maalesef. keşke kimseye bu cevabı vermek zorunda kalmasak. yani kimseye durduk yerde sen beni aramıyorsun diye ben de seni aramıyorum demem tabii ama sordukları zaman söyleyeceğim şey bu olacak. bunlar ailemiz olduğu için çoğu zaman konduramıyoruz ama aslında sömürüyorlar.

kimseyi koşulsuz ve karşılıksız sevmek zorunda değilsiniz.

bir insan olarak saygı duyarsınız ama sizi kayırdığını saklama zahmetinde bulunmayıp üzerine gözünüze sokan insanların size saygı duymadığı ve sizin üzülmenizi önemsemedikleri ayan beyan ortadayken ,sizin de böyle sıcak davranmak gibi bir zorunluluğunuz yok.

herkes istediğini yapsın ama siz yine de ''akrabamdır olsun'' düşüncesiyle sineye çekin... madem akraba,siz de onların akrabasısınız,sizin için böyle düşünüp efor sarf ediyorlar mı? yok.
benim de icimden artik gelmiyor annem ve bizi ayirdiklari icin.
cevap burada işte. içinizi soğutan insanlara sevgi-ilgi borcunuz yok. rahat olun :KK200:

Soguk davranin hak edene hak ettiği gibi :) Anne-baba da neneler dedeler bütün çocuklarina ve torunlarina eşit olmak zorundadir he kötülüğünü görür zarar gelmistir mesafesini koyar ama durduk yere haklari yok böyle dışlamaya.

Koronadan dolayi haftada iki üc gün telefonda görüsüyorduk, artik icimden gelmiyor.
Ben ananemi çok severim. Aslinda cocukken hiç iliskimiz yoktu, son beş senede çok yakın iki kişi olduk. Bize geldiği zamanlar beraber odaya çekilip saatlerce müzik dinler, sohbet ederiz -muzik zevkimiz ortak, yuruyemedigi halde onu türk sanat müziği konserine götürdüğüm oldu, hatta başbaşa şehir dışına tatile cikmisligimiz bile var. Her zaman onu ağlatacak güzel sürprizler yaparim.
Kesinlikle favori torunuyum artık :) buna rağmen ananemi cumadan cumaya ararım anca, yoğunsam onu da unuturum,birkaç hafta sonra o arar beni. Ki bence bu bile 'cok sık aramak'
Siz nasıl sevmediğiniz ve sizi sevmeyen bir ananeyi haftada üç gün arıyorsunuz? Bu işte bir yanlışlık yok mu??
Size iki önerim var; birincisi siz onları bayram harici aramayın, onlar her aradığında gecistirin, işim var, yemegim taştı, lavabodayim , çocuk çağırıyor falan diye. Bir süre sonra unuturlar. Neden diye sorduklarında da kuzeninizden falan bahsetmeyin (ki kıskanç derler diye korkuyorsunuz) , ne alakası var ya, müsait değilim diye inkar edin. Zaten sizi sevmiyorlarmis, bir sure sonra onlar da salarlar.
İkinci önerim de tam tersi. İletişim kurmaya çalışın. Hatta tasi taragi toplayın bir haftaligina ona gidin çocuğunuzla.
İlk cümlede bahsetmiştim,benim de ananemle iletişimim sıfırdı. Zaten ayrı şehirlerdeydik. Bazen kışın gelirlerdi bizim şehre. Onda da Tv izlerdi, benim ilgimi çekmeyen konularda konuşurdu, iki laf edecek olsam annem hemen 'duzgun konuş' diye uyarirdi. Zaten ben de ortanca çocuğun ikinci çocuğuyum. Öyle ilk kız torun, ilk erkek torun, yıllar sonra doğan ilk torun, kizinin ilk çocuğu, oğlunun ilk çocuğu falan değilim. Öyle peşpeşe çocukların doğduğu bir dönemde, araya kaynayan bir çocuktum 😅😅
Ama birkaç sene önceki gelişinde yavaş yavaş bağ kurmaya başladık. Önce müzik zevkimizin benzediğini keşfettik mesela. Ben o dönem biraz aşk acısı çekiyordum, ananem de çok sevdiği kocasını yeni kaybetmisti. Odada acıklı şarkılar dinleyip dinleyip şarkılar hakkında konuşamaya başladık. Sonra konuştukça konuşacak konularımız arttı, zamanla aramızda kendi esprilerimiz turemeye başladı, sonra ben onu dışarıya çıkarmaya , ona ilginç gelen aktivitelere sokmaya başladım, sonra o bana bir şeyler ördü, ben ona supriz doğumgünü partisi yaptım, teleofn kullanmayı öğrettim, şehrine gidip sürprizler yaptım falan... Bir de baktık ki iyi bir anane torun ikilisi olmuşuz,zamanla birbirimizi çok sevmişiz. Yani bazı şeyler emek vererek olur.
Bu yola da girebilirsiniz...

Ben ananemi çok severim. Aslinda cocukken hiç iliskimiz yoktu, son beş senede çok yakın iki kişi olduk. Bize geldiği zamanlar beraber odaya çekilip saatlerce müzik dinler, sohbet ederiz -muzik zevkimiz ortak, yuruyemedigi halde onu türk sanat müziği konserine götürdüğüm oldu, hatta başbaşa şehir dışına tatile cikmisligimiz bile var. Her zaman onu ağlatacak güzel sürprizler yaparim.
Kesinlikle favori torunuyum artık :) buna rağmen ananemi cumadan cumaya ararım anca, yoğunsam onu da unuturum,birkaç hafta sonra o arar beni. Ki bence bu bile 'cok sık aramak'
Siz nasıl sevmediğiniz ve sizi sevmeyen bir ananeyi haftada üç gün arıyorsunuz? Bu işte bir yanlışlık yok mu??
Size iki önerim var; birincisi siz onları bayram harici aramayın, onlar her aradığında gecistirin, işim var, yemegim taştı, lavabodayim , çocuk çağırıyor falan diye. Bir süre sonra unuturlar. Neden diye sorduklarında da kuzeninizden falan bahsetmeyin (ki kıskanç derler diye korkuyorsunuz) , ne alakası var ya, müsait değilim diye inkar edin. Zaten sizi sevmiyorlarmis, bir sure sonra onlar da salarlar.
İkinci önerim de tam tersi. İletişim kurmaya çalışın. Hatta tasi taragi toplayın bir haftaligina ona gidin çocuğunuzla.
İlk cümlede bahsetmiştim,benim de ananemle iletişimim sıfırdı. Zaten ayrı şehirlerdeydik. Bazen kışın gelirlerdi bizim şehre. Onda da Tv izlerdi, benim ilgimi çekmeyen konularda konuşurdu, iki laf edecek olsam annem hemen 'duzgun konuş' diye uyarirdi. Zaten ben de ortanca çocuğun ikinci çocuğuyum. Öyle ilk kız torun, ilk erkek torun, yıllar sonra doğan ilk torun, kizinin ilk çocuğu, oğlunun ilk çocuğu falan değilim. Öyle peşpeşe çocukların doğduğu bir dönemde, araya kaynayan bir çocuktum 😅😅
Ama birkaç sene önceki gelişinde yavaş yavaş bağ kurmaya başladık. Önce müzik zevkimizin benzediğini keşfettik mesela. Ben o dönem biraz aşk acısı çekiyordum, ananem de çok sevdiği kocasını yeni kaybetmisti. Odada acıklı şarkılar dinleyip dinleyip şarkılar hakkında konuşamaya başladık. Sonra konuştukça konuşacak konularımız arttı, zamanla aramızda kendi esprilerimiz turemeye başladı, sonra ben onu dışarıya çıkarmaya , ona ilginç gelen aktivitelere sokmaya başladım, sonra o bana bir şeyler ördü, ben ona supriz doğumgünü partisi yaptım, teleofn kullanmayı öğrettim, şehrine gidip sürprizler yaptım falan... Bir de baktık ki iyi bir anane torun ikilisi olmuşuz,zamanla birbirimizi çok sevmişiz. Yani bazı şeyler emek vererek olur.
Bu yola da girebilirsiniz...
Ne güzel ananenizle iliskiniz cok cok begendim ama benim ananem sizinkinden daha farkli. Gelenekselci bir kadin konsere falan gitmez asla götüremem yani, disarda yemege gidelim deyince ne gerek var o kadar para ödemeye evde yiyelim der. Benim iliskim sizinkinin tam tersine baslarda cok cok iyiydi ben annem yerine koydum onu o gidince falan aglardim bagimliydim o derece. O yüzden nerdeyse hergün görüsüyorduk. Yanlarina gitmekte ki sorun su: kendi evleri yok bahsettigim oglunun evinden kaliyorlar durumlari cok iyi olmasina ragmen, yanlarina gittigimde de bu tür seylere sahit oldum ve benim huzurum cok kacti. Bu dedigim sey bir hafta önce oldu bir hafta önce kendi evime döndüm. Orda bir cok seye sahit oldum anneme ve bize yapilmayan ya da cok görülen bu beni cok cok kirdi. Kirginim, üzgünüm..

Merhaba kizlar, derdimi rahatca anlatabilcegim tek siz varsiniz. Yakin arkadaslarima anlattigimi gün geliyor bir baskasindan duyuyorum malesef,o yüzden ailesel problemleri kimseye anlatmiyorum. Kisaca sorunuma geleyim sizi darlamayim fazla. Annemi kiz cocuk diye dislayan yeterince önem vermeyen bana da oglunun cocuguna davrandigi gibi davranmayan anane dedeye nasil davranmaliyim? Kücükken ve gencken bunun böyle oldugunu anlamayip saygimi ve sevgimi hic eksik etmedim. Evlenip bosandim koskoca bir sehirde tek basima kaldim dogru düzgün bir destekleri olmadi ama diger torunlarina yaptiklari kulagima geliyor durumlari cok iyi olan torunlarina(oglunun cocuklari) sürekli yardim ediyorlar(bir de kuzenim falan telefonda söylüyor bana sunu aldi falan diye). Ben cidden cok zor dönemlerden gectim(burda konu actim evsizlik sokakta kalma korkusu bile yasadim), bosandiktan sonra maddi manevi ama kimse el uzatmadi. Siz olsaniz böyle bir durum da soguk mesafeli mi davranirsiniz, nasil davranirsiniz? Her torununu ayni sevmek zorunda degil bunu biliyorum ama benim de icimden artik gelmiyor annem ve bizi ayirdiklari icin. Koronadan dolayi haftada iki üc gün telefonda görüsüyorduk, artik icimden gelmiyor. Siz benim yerimde olsaniz nasil davranirdiniz? Telefonlara mi cikmazdiniz ya da kirildiginiz seyi dile getirir miydiniz? dile getirsem kiskandi dicekler..
Benin deden ve üvey babaannemde öyleydi üvey babannenin hem öocukları hem torunları hep maddi ve manevi destek gördüler aksine bizden hep faydalandılar hiç kendşni yorma değiştiremezsin Allah a havale et benimkiler öldü rahmet bile dilemek istemiyorum Bence mesafeli davran üstüne düşen saygını göster ama dayılarına bu kırgınlıklarını anlat bişey yapmasalarda bilsinler vicdanlarıyla kalsınlar

Ne güzel ananenizle iliskiniz cok cok begendim ama benim ananem sizinkinden daha farkli. Gelenekselci bir kadin konsere falan gitmez asla götüremem yani, disarda yemege gidelim deyince ne gerek var o kadar para ödemeye evde yiyelim der. Benim iliskim sizinkinin tam tersine baslarda cok cok iyiydi ben annem yerine koydum onu o gidince falan aglardim bagimliydim o derece. O yüzden nerdeyse hergün görüsüyorduk. Yanlarina gitmekte ki sorun su: kendi evleri yok bahsettigim oglunun evinden kaliyorlar durumlari cok iyi olmasina ragmen, yanlarina gittigimde de bu tür seylere sahit oldum ve benim huzurum cok kacti. Bu dedigim sey bir hafta önce oldu bir hafta önce kendi evime döndüm. Orda bir cok seye sahit oldum anneme ve bize yapilmayan ya da cok görülen bu beni cok cok kirdi. Kirginim, üzgünüm..
O zaman salla gitsin.
Ama senin yerinde olsam böyle bir nene dede annemle yasamiyor diye mutlu olurdum. Sonuçta şu an onların yuvasina rahatsızlık veriyorlar, onlarda her akşam TVde kimin programı açılacak kavgası yapılıyor, onlar her gün yaşlı insanlarla uğraşmak zorunda, onlar hastaneye vs götürüp her gün fazla fazla yemek yapıp bakıcılık yapıyorlar. Yani sizden daha fazla imtiyaz görmeleri çok normal. Belki de mahcup hissediyorlardir. Belki evde yerini sağlamlaştırmak için kesenin ağzını açmışlardir.
Boşver, şükret. Allah iyilik versin de yengenle ters düşüp evden kovulup annenin başina ekşimesinlet

İçinizden geldiği gibi davranın, kendinizi zorlamayın. Ben, bırak anane dedeyi, anne babaya bile eğer hak etmiyorlarsa, sırf anne baba oldukları için saygı gösterme taraftarı değilim.

Belki şu an onların evinde kaldığı için yük olmamak adına böyle şeyler yapıyordur bilemem. benim gözümde anneanne dede babanne çok değerli kavramlar değil çünkü iki dedemi ve babannemi görmedim anneannemle de ayrı şehirlerdeydik sonradan aynı şehire taşındık. şimdi şimdi haftada bir bazen iki annemle gidip görmeye çalışıyorum illa ki. ama herhangi bir şey beklemem, yani zor durumda da kalsam anneannemden istemek aklıma gelmez. herkesin ilişkisi farklıdır, eğer sana karşı bir ayrımcılık seziyorsan görüşüp konuşmaları azaltabilirsin. en azından kafana takmamış olursun

Gelinleri ve oğulları da onları çok seviyordur eminim, yarın yatıp kalsalar aşkla bakarlar 🙄 oğlumun bir lafı var kesindir kesin kesin bilgi yayalım 🤪🤣

Ben sızın yerınızde olsAm calısır ayaklarımın uzerınde dururdum.Boşverın mılletı

Herkes öyle söylüyor bir annem bakar diye, ananemin düskün oldugu dayimi burda anlatmak bile istemiyorum sok olursunuz umursamazligina ama yine de o seviliyor.
Benim rahmetli anneannem de dayıma çok düşkündü. Her sorunuyla annem ilgilendi, zaten küçükken yanımızda yaşıyordu sonra ayırdık evleri ama yine de hastalığında yanımıza almıştık. Dayım başka şehirde, o geldi mi aşkla bakardı resmen. Ayda yılda bir telefonla konuşurlardi sadece. Maddi durumu aşırı iyi olmasına rağmen bayramda geldiginde bile Kadıncağıza bir çikolata dahi getirmezdi, hiçbir desteği de olmadı. Annelerin erkek evlat aşkı başka oluyor genelde kınamak istemiyorum.

Konunuza gelince de neye kırıldığınizi söyleyin. Böyle sessiz tepkiyle kimsenin derdinizi anlamasını bekleyemezsiniz. Icinizdekileri söyleyin, hem yarın öbür gün durduk yere hayırsız torun diye arkanızdan laf etmesinler. Hatalarını görsünler, bir umut belki telafi etmek isterler. İstemezlerse de içiniz rahat bir şekilde aranıza mesafe koyarsınız

Benim rahmetli annem de annesi ve babası tarafından çok ötelendi. Maddi ve manevi olarak anne ve babasından hiçbir şey görmedi.
Çakal dayimlar dedemle bir olup tüm malları üstüne geçirdiler. Annemi saf dışı bıraktılar.

Dayılarımın çocuklarını çok sevdiler. Bizi hiç sevmedi dedem. Şimdi bu mallar evlatlarinda.

Birgün dedem öldü, benim gibi duygusal ota boka ağlayan ben tek damla göz yaşı akitmadim. Çünkü sevilmedigimizi hep yüzümüze vurmuştu sağolsun. Yaşarken kendinden sogutmustu bizi.

Çoğu aile de bu var galiba. İlla kayrilan ve otelenen çocuklar.

Ben mesafeliydim hep. Belki bayramdan bayrama giderdim o kadar. O da zorunluluktan yoksa yine gitmezdim. Keza evlerimiz on dakka mesafeydi. Senede bir en fazla iki kez görmek bile fazlaydı bence.

Ben sizin yerinizde olsam, bize anlattığınız şekilde kırgın olduğunu anlatır, birdaha da arayıp sormazdım. Direk arayıp sormazsaniz nankör derler işin içinden çıkarlar, sebebini bilsinler.

Bu kadar olmasa da böyle hissettiğim olmuştu. Çok da umrumda olmaz. Bayramdan bayrama görüşürüm yeter.

Dede ve babaannenin yaptığı şeylere kafaya takmazdım ben banane kime ne yapıyosa yapsınlar

Back