Normal doğumdan çok korkuyordum ama iyiki normal yaptım!!!!!!!

basakss

x'e bile deqer vermiceksin
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
20.095
1.899
12 kasım pazartesi günü çatı muayenesi için hastaneye gittim. Muayene sırasında doktorun kolunu sıktığım için doktorum tarafından normal doğum yapamayacağıma dair bayağı bir korkutuldum. 13 kasım salı sabahı kanamam oldu. Tuvalette kanı gördüğüm zaman ilk aklıma gelen bebeğin beşiğinin henüz olmadığı ve kaşlarımı almadığım oldu. Doğumdan sonra resim çekinecektim ve kaşlarım beni çirkin gösterecekti.
Annem ve kocamı telaşla uyandırdım hemen hastaneye gittik. Doktorum çatı muayenesinden sonra kanamanın normal olduğunu söyledi ve eve döndük. O gün kkya girip sohbet ettim, annemle evi sildik süpürdük kaşlarımı aldım, ayıklanmış narım vardı onu yedim ve kanepeye uzandım annem yanımda çay içiyordu kocamda yan odada pcde idi. Bu arada akşama kadar kanama devam etti fakat aldırış etmedim.
Annemle aramızda şöyle bir diyalog geçti;
Ben:kaşlarımıda aldım bebek şimdi gelebilir
Annem:evet ya evide toparladık temzledik böyle zmanda gelse keşke
Ben:ama daha beşiğini almadık azıcık daha beklesin
Ben kanepeye uzandım dinlenmek için yatıyordum ki birden (suyum geldi klasik bir cümle) amniyos sıvısı patladı
Anneee çabuk hastaneye!!!!!!!! diye ağlamaya başladım.Evde bi kıyamet koptu, kocam yan odadan koştu geldi onu görünce biraz daha yaygarayı çoğalttım.
bu arada benm sancım falan yok sadece korkudan bağırıyorum. Kocam annesine bağırdı kayınvalidem hazırlanıp geldi araba aşağıda bekliyor, kocamınElini tuttum merdivenlerden iniyoruz, kocam beni teselli etnmeye çalışıyor "korkma aşkım bişi yok gidip Ege yi geitiricez"
Hastaneye giderken arabada şartımı söylüyorum bizimkilere "korkarsam sezeryan olurum haberiniz olsun" diye
Hastaneye geldik beni doğumhaneye aldılar kapı kapanırken eşime el salladım ağlamaklı gözlerle oda bana acıyan gözlerle bakıyodu.
Bi ebe vardı ki sormayın haldır haldır. Ebe açılmama baktı, açılmam 6cm olmuşEbe beni nstye bağladı suni sancı verildi Allaaaaahhhhh o nasıl bir sancııııı
5dk da 1 sonra 3 dk da 1e düştü ben ebeye yalvarıyorum "ebe abla nolur sezeryan olsun ben normal yapmayacağım çok canım acıyo" diye doğumhaneyi inletiyorum. Dışarda seslerimi duyanlar "tımarhanemi burası" diye yorumlarda bulunmşlar
Ebe hemşireler temzlik görevlileri ve yanımda beşinci normal doğumu için sancı çeken kadın hepsi normal doğurmam için bana ısrar ediyorlar.
Beşinci normal doğumu için sancı çeken kadın bana şöyle diyor "ayağa kalk gez açılman hızlanır"
"Ablacım ben normal istemiyorum anlamıyo musun açlılmasın zateen!!" diye bağırıyorum.
Sonra doğumhaneye kayınvalidenmi sokmuşlar bana teselli versin diye kadın gelmiş "yüzüklerini çıkarak gel parmakların şişecek" diye elime sarılıyo
ben "istemiyorum beni anlamıyosunuzzz istemiyorum" diye bağırıyorum:84::84::84:
Sonra KAYINVALİDEMgitti annemi almışlar içeri beni normal doğuma ikna etsin diyeAnnemi görünce "annee nolurr sezeryan olsun beni anlamıyorlaaar" diye ağlamaya başladım. annem o halimi görünce tamam yavrum tamam söyleyelim
sezaryen olsun nolur ağlama Allah tan yardım iste diye ağlıyo kadın Daha fazla dayanamayıp doğumhaneyi terk etti fenalaşmış tansiyonu fırlamış dil altı vermişler
sonra içeri kocamı almşlar beni ikna etsin diye kocamı görünce yine duygulu anlar yaşadım kocamın elini tuttum
"aşkım çok canım a cıyo nolur sezeryan olsun yalvarıyorum " diye ağlıyorum. kocamda dayanamadı " tamam sezeryan olsun söyleyelim" dedi.
bu halimizi gören ebe dayanamadı "senin gibi herkesle bu kadar uğraşırsam işim var tamam yatışını yapıyorum" diye sinirlendi.
eşimede "beyefendi git sende girişi yaptır" dedi. benm üzerimi giydirmeye başladılarben rahat bir nefes aldım sezeryana giriyorum diye
bu arada sancıdan yerlerde sürünmeye başladım artıkEbe acımaszıca kolumdan tuttuğu gibi çatala aldı beni.
ne olduğunu anlayamadan kendimi normal doğum masasında buldum Herkes toplandı ebe doktor hemşireler ayaklarımı bantla bağladılar kollarımdan da hemşireler tuttu doktor muayene etti vee doğum başlamıştııı
Doğumun en kolay tarafı ıkınmalar başladıı
başımdaki bütün hatunlar çok yardımcı oldu "1-2-3 sayıyoruzz sancı geliyorr" ben ıkınıyorumm
herkes moral veriyor" aferin sana aferin çok güzeeeeellllll devam ett bak bebeğin başı gözüküyorrraaaa saçıda varmş bunuunnnnn"
tabii bu cümleleri duydukça ben güçleniyorum daha güçlü ıkınıyorum gözlerim kapalı
3-4 ıkınmadan sonra" işteeeee geldiiiii" seslerini duyunca göslerimi açtım mor bi bebek
"bu benim mi" diye sordum doktor " burda senden başka doğuran olmadı" dedi
sonra bebeğimi bana yaklaştırdılar yakından baktım ona. bana dikiş atılırken onu seyrettim burnuna bişi sokuylardı. bu arada doktorada "kız gibi yap beni" dedim güldü. espiri yapmamıştım halbuki gerçek söylemiştim
sonra alıp götürdüler bebeği nereye götürdüler diye sordum hemşire: herkesin derdi başka bebekte süslenmeye gitti dedi
ben tekerlekli sandalye ile çıktım doğumhaneden dışardakilerin gözleri bana dikildi . ilk eşime baktım "gördünmü bebeği" dedim.
nasılsın diye soranlarada " hiç korkmaım çok kolay oldu.:101:" diye cvp verdim ebe de dahil hepsi kahkahayı bastı " hastaneyi ayağa kaldırdın "diye.
Ebe normal doğum yapacaksın ve bana tşk edeceksin demişti. Bebek doğar doğmaz ebenin yüzüne bakıp "çok teşekkür ederim" dediğimi hatırlıyorum
sonra odaya götürdüler beni herkes başımda güle eğlene sohbet ediliyodu
sonra giyinmiş süslenmiş Ege kapıdan girdi hepimiz ona odaklandık,

hayatıma yeni biri girmiş gibi değil de, oğlum hep varmş gibiydi benimle
hayatımın en zor ve en güzel gününü aynı anda yaşadım
normal doğumdan çok korkyuordum sancılar tarif edileemz zorlukta. ama bu normal doğum yapacakları korkutmasın ıkınnmalar doğumun en kolay tarafı
gerisi kendiliğinden oluyor sadece sancılar zorluyor. doğumdan sonra hemen ayağa kalkıp istediğini yapabiliyosunn
Rabbim hepinize nasib etsn kimseyi evlat hasreti ile yakmasın

Son düzenleme:
Bende normal dogum yaptım 4.400 dogdu kızım çok zordu bende dogumhaneyi inlettim ama çabuk unutuyorsun ikinci olunca onuda normal istiyorum ins.

normal doğum böyle esprili ve güzel anlatan daha duymadım.bende yakın zamanda küretaj oldum.tekrar gebe kaldığımda uyghun olursa çatım normal istiyorum.korkuyodum ama sizin böyle yazılarınızla rahatlıyorum.rabbim bi ömür boyu kocan ve bebeğinle huzurla yaşamayı nasip etsin....

Bende normal dogum yaptım 4.400 dogdu kızım çok zordu bende dogumhaneyi inlettim ama çabuk unutuyorsun ikinci olunca onuda normal istiyorum ins.
hay maşallah nasıl doğurdun 4400gr.bence sen nazar boncuğu tak yakana.aman nazarlar değmesin

Ne kadar güzel olmuş.Allah sağlık versin size ve bebeğinize.Böyle kolay doğumun darısı başımıza olur inş

Her ne kadar anlattiklarin beni korkutmus olsada seni tebrik ederim. Bebegini saglicakla buyutursun insallah :) ama ben yinede sezeryan yapmayi planliyorum :)

ay yaa cok duygulandim okurken:)): ALLAH HAYIRLI EVLAT ETSIN INSALLAH BEBISINI
galiba normal dogumda en zor olan dikis safhasi olacak ben en cok ondan korkuyorum:S

Çok teşekkür ederim bu zamanda normal dogum yapan o kadar az ki herkes keyfi sezeryan yaptırıyo mesela eşimin ailesinde 20 ile 30 yaş arası 10 tane gelin var sadece 2 tane normal dogum digerleri sezeryan halbuki dogal olanı çok daha saglıklı tabiki sezeryana göre çok daha acı verici ama 2 ayda tamamen iyileşiyorsun Allah yardım ediyo inş. bir sıkıntınız olmazsa normal dogumdan şaşmayın

galiba normal dogumda en zor olan dikis safhasi olacak ben en cok ondan korkuyorum:S

tabiki dikişler çok kötü oluyo benim bebek büyük oldugundan dikişimde biraz çok oldu otururken,wc de çok zor oluyo benim dikişlerim atmıştı bile tekrar dikildi, kızım çok aglıyordu emmiyordu sütü sagıyordum falan dogru düzgün yatamıyordum çok sıkıntılıydı 2 ay falan sonra ben iyi oldum her güzel şeyin bir zorlugu oluyo

maaşallah
benm bebek 2900 doğdu o yüzdende doğum kolay oldu
hakikaten arkadaşım nasıl çıkardın o bebeciki

ayrıca bana doğum sonrası ebe "bi kez daha bebek istermisin" diye sorduğunda "aslaa bu son" demiştim
ebe " seneye görüşürüz canım, herkes senin gibi söylüyor ama yine yapıyorlar"demişti

ama ben hala düşünmüyorum 2. çocuğu:18::18::18:

çok sağol canım benm cümlemize nasib etsn inşallah
hamileleiğimn başından beri normal doğum fikrimden asla vazgeçmedim, hep normal istedm.
ama doğumdan 1gün önceki çatı muayenesinde doktorum öyle korkuttuki normalden vazgeçtim
kendini sıkarsın ve bebeğin hayatını tehlikeye sokarsın" cümlesi beni en çok korkutan olmştu
ama çok şükür hiiçç bi şeycik olmuyor ıkınmak inanki çok kolay

Ne kadar güzel olmuş.Allah sağlık versin size ve bebeğinize.Böyle kolay doğumun darısı başımıza olur inş
amin cnm inşallah sana ve tüm isteyenlere olsun
Her ne kadar anlattiklarin beni korkutmus olsada seni tebrik ederim. Bebegini saglicakla buyutursun insallah :) ama ben yinede sezeryan yapmayi planliyorum :)

ayy aslında korkutmak istemiyordum ama gerçekleri yazmak istedim. gerçektende hayatım sancılar çok kötü ama masaya geçene kadar, ondan sonrası çok eğlenceli geldi bana

amin canım çok tşk ederim
dikiş safhasımıkim dedi hayatım bunu sana, dikişi hissetmiyorsunki:101:
bebek çıktıktan sonra eşim çıktı. sıra dikişe geldi doktora sordum " dikişler acıycakmı" diye
doktor " makas attım hissettinmi? dikişide hissetmiyceksin" demişti
zaten dikiş atılırken ben oğluşumu seyrettim

aynen tatlım . inan kabul etselerdi bende keyfi sezeryan yaptırıcaktım
ama ebe sağolsun genç yaşta kendimi kestirmemi istemedi, çok uğraştı normal yapmam için
tabii rahat bi normal doğum için sanırım özel hastane de şart oluyor
çünkü devlette kimse kahrımızı çekmez

benim kızım 22 aylık 2 aydır istiyorum ama suan 2 yaş sendromundayız devamlı ilgi istiyo o yüzden biraz erteliyoruz. Doguma gelince tamamen doktorun hatasıydı boyuma güvendi uzun olunca dogum kolay olurmuş,zaten kendiliginden çıkmadıki vakumla çektiler, zaten bebek dogunca doktorlarda ebelerde şok oldu resmen 3 aylık demişlerdi

harikasın canım yaa maşallah kırk bin kere
oğlun çokkkkk yakışıklı nazar değmesin size

Çok güzel ve esprili bir doğum olmuş,Allah bağışlasın:) Ben de 33.haftama giricem yarın. normal istiyorum kısmetse. sancım gelirse evde çekeyim diyorum ama sıvı geldiğinde hemen hast.gitmek gerekiyor dimi? dikkat ettim sen gider gitmez sancıların olmamasına rağmen 6cm açıklık varmış.

harikasın cnm bende normal istiyrm cok ama nasıl dogurucam bilmiyrm yaa ama cesaret verdin inşş bizede kısmet olur allahım analı babalı saglıklı büyütsün inşş

bende normal doğum yaptım ama çokta korkuyordum çünki ilişkiye girerken bile kendimi sıkıyordum bebeğim rahim ağzında kalır diye.ama 13.08.2011 sabah 5de sancıyla uyandım 10 dk bir girmeye başladı öğlen 1 e kadar 5-6 dk düşmüştü.ben lavobadan sonra sonra son bir temizlik olsun diye belden aşağısını ılık suyla yıkayayım dedim.sonra ne mi oldu sancılar 3 dk indi ve kv. artık eşimi arama mı söyledi gelsin doğum yaklaştı diye eşimin iş yeri 15dk arabamız olduğu için sorun yoktu o yüzden erkenden aramadık kv de seni alacaklar tek baaşına yukarda kalacan gerek yok evde çek ne çekersen dedi iyiki evde çekmişim orada zamn geçmiyor evde rahat ediyorsun.ALLAH razı olsun ben sancım gelince dolanmaya başlıyorum oda arkamdan belimi uğuyordu ağrı olduğu için ve eşim geldi zaten herşey hazır dı doğum evine gittik acil yerinde muayene ettiler ve 6-7 cm açılma var dediler ve o anda kanama oldu az neyse girişler yapıldı ve beni hasta bakıcıyla üst katta bulunan nts odasına götürdüler.asansörde h.b bana aferim iyi sabretmişsin ilk doğum olmasına rağman dedi. ve ntsye bağlandık çıkan kağıtlar çıktı ama sancı girdikçe karyolanın başlarını koparacaktım nerdeyse .sonra kıyafetlerim değişti ve lama yaptılar zaten kabızlık vardı çok iyi geldi bir güzel temizlenmiş oldum.doğru sancı odasına bir sürü hamiş 2 tane sancı odası vardı ve doluydu birde nts odasındakiler yaklaşık 15 tane doğum yapacak gacılar.neyse yat dediler ama ne mümkün sancıdan yatamıyom ayakta gezinmeye başladım herkes bi yerde geziniyordu zaten sırayla tel. konuşun dediler yakınlarımızla ve o duygusal anlar sanki kurbanlık koyun gibiydik tövbe tövbe tekrar odalara dönüldü ve ebe kontrol ediyordu elindeki cihazla ve bana dediki senden başka doğum yapacak yok gibi dedi ve ben yanımdakilere soruyorum ofladığım için özür felan diliyorum abartıyorum mu diyede soruyorum yok dediler ama içimden geliyordu.ebe kapıdan baktı ve ayakta ben gezindiğim için diğer hamişler uyumaya başlamışlardı yada yataklarda yatıyolardı neyse ebe dedi suyunu patlatalım ve patlattı ve o kadar çiş yapmama rağmen mesanen de dolmuş boşaltayım dedi bu benim canımı baya yaktı ve bezleyip şimdi kalk birazdan sancıların çoğalacak ve doğuma alacaz dedi neyse biraz vakit geçti ebe kapıdan bakınıyordu benim kıvrandığı görünce hadi gel alalım doğuma seni dedi ve doğum başladı karnıma bastırmak istediler ben istemedim ebem çok anlayışlıydı ALLAH razı olsun hadi kızım ıkınman geldiği zmana ıkın dedi ama ben hep nolur biraz nefes alayım diye bağırdım çünkü ben burnumdan fazla nefes alamıyorum ondan. tammam diyordu her seferinde ebe bu arada oğlumun kafası çıkmıştı ama ben farkında değildim ortalığı yımaktan çok bağırmıştım boğazlarım yırtıldı resmen ve baktım karnıma bastıran kız geldi ve bastırdı ebe hadi canım son bi kez daha dedi ve birşey kaydı içimden mor bir bebe çıktı ve o ana dünyalara bedel sarıp yanıma getirdi ve ben annem canım oğlum dedim ve başladılar dikişe ben tabi sürekli soruyorum ebeye bitmedimi ne zman bitecek az kaldı güzelleştirriyom diyor ebe ben bu arada oğlumu izliyorum tam karşımda o acıyı hafifletti ve işlem bitti bezlendik ve sancı odasında eşyalarımı alamk içi yardımcı durdu ve ben tekerlekli sandalyede herkes bana bakıyor geçmiş olsun felan ben ise onlara acıyan gözlerle ALLAH yardımcınız olsun benim o yırtınmaları duyduktan sonra bu gerekliydi.odamıza indik ve bebek geldi kv. heyecandan zıplıyordu ebe dedi siz giydiremiceniz şimdi verin eşyalarını ben giydireyim dedi ve sonra kv ebenin cebine para sıkıştırdı ebe olurmu öle şey dedi gerçekten havalı durmasına rağman çok iyi bir ebeydi.neyse eşim geldi beni öptü sonra bebeğe bu arada ben ramazan da doğurdum ve ailemin doğumdan sonra haberi oldu diyordum haber vermicem diye neyse kv. aradı müjdeyi verdi ama annm inanmıyor neyse apar topar herşeylerinide alıp geldiler annem,yengem ve abim tabi kapıdan girer girmez göz yaşları sel oldu annemi görünce dayanamadım hala da ağlıyorum annem yanımda kv kalıcaktı zaten oruçta tutmadığı için annem rahatsız panik atak var ama annem yok dedi ben kalıcam bende kv dedim kalmak istiyorsa annem kalsın çünki bundn önce 4 torun oldu kimsede kalmamıştı demek içten istedi ve canım annemle kaldık hastanede ben hiç uyuyamadım süreklisıcaktan hava almak istedim tabi ayaktta çok durunca kanama olduğu için tansiyonum düşüyordu annem yok birşey diyordu beni panikletmememk için ben bu arada aynada kendimi görmüştüm bembeyazdım.neyse sabah oldu öğle olmasını zor bekledim ve taburcu olduk eve gitmek için can atıyordum hastanede her wcde belden yıkansamda evde boydan yıkanmak gibisi yoktu bu kadar ne kadan uzun yazdım yav saat 3 de ntsedeydim 5 de doğum bitmişti ama kaleme alınca çok uzun oldu.kafanızı şişirdiysem af ola herkese hayırlı doğumlar dua etmekten başka çare yok a.e.olun :)

ayy Alah korumuş çok şükür bebeğine bişey olmamş canım
heryaşın ayrı güzelliği var dimiçok tatlıdır o şimdi.
bencede azcık bekleyin annesi.
buarada neyle korunuyosun:18:
harikasın canım yaa maşallah kırk bin kere
oğlun çokkkkk yakışıklı nazar değmesin size
sağol cnm benmhoşgeldin topikimee
keşke bende senin oğlişi görwebilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…