normal doguma hayir!!!

canım allah sana istediğin gibi kolay bir doğum nasip etsin inşallah.

arkadaşım sen çevrendekilerin laflarına, seni ezmelerine takılıp kalmışsın. suçu normal doğuma atmışsın.
kezbanlığın alemi yok. o bebekler bi şekilde doğacak, en güzel olanı normal doğum. epidural diye bişey var haberiniz yoksa olsun.
o prenses dedikleriniz görmemişler.. siz de azıcık gururlu durun, kendinizi ezdirmeyin.bu ne ya, herkes sezaryen yaptırıyo diye doğru olan o değil.

Tebrikler bu paylaşım hamile arkadaşlara çok faydalı olmuştur. Kendinden yola çıkarak, insan fıtratına ve doğasına tamamen uygun olan normal doğumu, bu kadar karalama hakkını nereden buluyorsunuz? Normal doğum olmasa insan nesli şu zamanlara gelemezdi.

Ben normal dogum yaptim ve saglik acisindan bir faydasini gormedim arkadasim.psikolojim bozuldu .kabuslar gordum.dogum tramvasindan sonra lohusalik sendromu yasadim bana onca aci verdigi icin bende guzel bir ani olarak kalmadi.uzgunum...

zaten korkuyordum, sayenizde daha beter oldum:)
öyle sendromlar yaşayanları çok duydum ama ben. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Normal doğum isteyen ve bundan korkan biri olarak hiç iyi olmadı bu okuduklarim zaten korkuyorum .. keşke düşüncelerinizi kendinize saklasaydiniz ..

Normal doğum isteyen ve bundan korkan biri olarak hiç iyi olmadı bu okuduklarim zaten korkuyorum .. keşke düşüncelerinizi kendinize saklasaydiniz ..

Bence hic korkmayin. Benimde az kaldi dogumuma. O kadar cok arkadasim sezeryan oldu ki biriside mutlu degil. Keza işim nedeniyle hepsi okumus ekonomik olarak cok rahat, entellektuel insanlar. Dikisler hemen iyilesmiyor, sogukta sizliyor ki bunu diyen 10 yil oldu sezeryan yapali. Eltim daha 6 ay oldu. Zorunlu sezeryan. Her konustugumuzda sakin sezeryan yapma dior. Bende sezeryandan korkuyorum karnimin kesilmesi fikrine katilamiyorum. Oksurme oturma gulme yeme kaslari hepsi orada ve bunlarin hepsi kesilecek.

Mutlaka sanci cekecegiz biraz ugrasacagiz ama o bebis icerde kalmayacak.

normal dogumda dogum oncesi en fazla 10 saat sanci cekiyorsunuz( e artik epidural var) dogumla beraber sip diye bitiyor.

Sezeryan olanlarin ameliyat dikisleri dogumdan gunler sonra geciyor. Konu sahibi bu hususu atlamis.

Kusura bakmayin uzun yazdim ama sen ne kadar rahat yaklasirsan dpgumda oyle kolay olur.

Avrupa da amerikada herkes normal yapiyor. Ama oncesinde dogum icin Egzersiz ve ruhen hazirlik yapiyor. Mutlaka nefes kegel gebe platesi yapmaya calis derim

1)o zaman insan yapısında o kanal niye var.bi anlamı yoksa yumurtlayarak çoğalırdık.
2)sezeyanla mı normal doğumla mı enfeksiyon riski fazla.sezeryani yapan kadın doğumcu değil.zort şartlar harici olmamalı
3)konu sahibini şutladıklarına göre heralde modlarda merak etmiş neyin kafasını yaşadığını.
4)en fazla 4 parmak uzunluğunda hemde estetik olarak dikilmiş bacak arası ve en geç ertesi gün taburcu mu?boydan boya yada yanlamasına 20-25 santim dikiş. kesilen karın kasları,inmeyen sert karın,pansumana git gel.doktor parası.streste üsütmede sızlayan dikiş yerleri gaz sancıları.seçim sizin.
ayrıca alttanda eninde sonunda orası genişleyecek.ne bilim oraya özel egzersiz var mı bilmiyorum.yaşlandıkça spor yapılmayan kaslar nasıl sarkarsa eninde sonunda sıra oraya da gelir

Bu nasıl bir konu nasıl bir anlatım!

Bu kadar hamile insanı korkutmaya ne hakkınız var!

Milyarlarca normal doğum yapan kadın var sanki dünyada tek siz normal doğurmuşsunuz!

İki doğum yaptım ikiside maalesef sezaryan, normal doğumu çok isteyen ama yaşayamayan bir insanım, hala içimde yaradır..

Normal doğum sancısını dibine kadar yaşadım hiçte korkunç değil, herkesin ağrı eşiği farklı, siz kötü bir tecrübe yaşadınız diye insanları korkutmaya hakkınız yok!

Hamile olan hanımlar lütfen korkmayın dayanılmaz bir sancı değil üstelik sonunda zafer sizin dünyanın en güzel varlığını alacaksınız kucağınıza

Normal doğum adı üstünde normal!

Sezaryen olmak zorunda olabilecek hamileler olduğu için olumsuz yorum yapmak istemiyorum pek

hepiniz nasıl abartmışsınız hatunlar yahu.. arada yazıldı mı yoksa henüz doğum türüne göre kimin gerçek anne olup-olmadığına karar verilmedi mi? konu sahibinin yazdıklarını "yönlendirici" bulup alttan alttan kendi seçtiği yöneteme yönlendiren arkadaşları da kutluyorum

doğum olayı başlı başına zorken keşke "hmmm demek öyle doğurdun, neyse ben olumsuz bir şey demeyeyim" yorumlarını görmese hamileler keşke..

bu arada kızlar, korkmayın.. ama vajinal ama sezeryan o doğum olacak bir şekilde.. iyi doğumlar..

senin buyen zayifmis
3 çocuk dogurdum 6 senede , turp gibiyim valla
dedigin olumsuzluklarin hiç biri yok bende
hayatimda iye olmadim ben
çocuklarimi da ilk dakka emzirdim kucakladim,egildim kalkdim
4 . gun taburcu olup gelip evimin isini yaptim, benim bakanim edenim hiç kimsem yok

hayatimda bu kdr saçma ve cahilce konu gormedim ben..

normal ve ağrılı doğumun anne için sağlıklı olduğunu söyler doktorlar..

bebek içimizde kalacak değil ya..tövbe tövbe..derdin neydi acaba...acımasızca..bencilce

Zaten korkuyorum .. adi ustunde normal (olmasi gereken) dogum. Allahim herkese yardim etsin

Valla bebek ters geldigi icin mecburiyetten sezaryen dogum yaptim.ama hic istemedim sezaryani.doktorla cok kavga ettim biraz daha bekleyelim belki doner diye. Malesef inatci cikti kizim. Ameliyat esnasinda bazi sikintilar yasadim.bebegim agladiginda dogrulup kucagima alamadim
Annem yada esim verdi kucagima . Ayni anlarda normal dogum yapan bi arkadas hemen ayaklandi mesela....Ama ben sıkinti cektim diye herkes cekecek diye bisey yok..cok rahat sezaryan gecirenlerde var .biraz bunye ve sansla alakali.
Bence herseyin en guzeli dogal olanidir.imkanlar el veriyosa normal dogum yapin.Sıkintili bi durum varsa sezaryan.ikisinindebazi zorluklari var.ama bebeginizi gordugunuzde butun aciyi unutuyosunuz.onu kucaginiza alip kokladiginizda icinizden su geciyo"" ben senin icin her turlu aciya katlanirim yeterki sen uyi ol""

Uslüp biraz yanlış haklısınız ama cevaplarında bi okadarı yanlış.
Evet ben asla normal doğum yapamam bu sağlıkla ilgili bi konu keyfi tercih yapılacak bi konu değil

Bu kadın dünyada sadece kendi doğum yaptı sanıyor galiba!

Yuh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…