normal doguma hayir!!!

Bir kesik bile bi haftada iyileşirken hıhı alırsın kucağına bebeğini hemen ameliyatlı biri olarak. :) ben daha duymadım hemen kucağına alan sezaryenli
Sezeryanli olup bebegini kucagina alan duymadin:)))))) o bebek nasil emziriliyor acaba ???eheheheeee....valla yengem daha 13 gun once sezeryanla dogum yapti.gozunu acar acmaz bebisini bagrina basti. Ha sen almak istemezsin kucagina o ayri tabii.o baska sorunlara giriyo galiba.kimse sezeryandan sonra bebegini kucagina alamaz diye bir genelleme. coook yanlis cook.

Son düzenleme:
doğum dediğimiz şey zaten 'normal' yolla olandır. yani vajinal doğum olan.
sezeryan bir doğum yöntemi değildir. ameliyat yöntemidir. doğum esnasında ya da öncesinde "aciliyeti olan durumlarda" annenin veya bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum varsa..
yoksa da siz 14 yıl önceki doğumunuzda sıkıntı çektiniz diye zaten NORMAL olan bi çoğalma yöntemini karalayıp , insanları boşu boşuna kesilip biçilmeye itmeniz, bu konuda tavsiyeyi aşan yöneltme tarzındaki konuşma biçiminiz KK kadınlarını irite etmiş anladığım kadarıyla..
kaldı ki siz de öyle kendinizi savunduğunuz gibi masum masum durup haksız yere hakaret işitmiş değilsiniz.. 16 sayfadaki tek tek her yorumu okudum..

kendi hamileliğim ve doğumumla ilgili de ;
acı eşiğim çok yüksektir normalde elime kaynar su dökülse üç-dört saniye sonra fark ederim falan ama bunlara rağmen o anı düşündükçe korkmuyo değilim.. çünkü sizin de söylediğiniz gibi. doğum kadın için bir "DÖNÜM NOKTASI" ..
ilk önce epidurali düşündüm ama sonra ondan da vazgeçtim. ne olursa olsun bebeğimin hayatı ve benim hayatım tehlikede olmadığı sürece son ana kadar ben NORMAL bir şekilde çabalıycam ve Rabbim de yardımcı olacak eminim..
çünkü normali bu. doğalı bu. biz kadınların anatomisi doğum için programlanmış. kesilip biçilmek için değil..

he siz acı çekmiş sıkıntı yaşamış olabilirsiniz ama bu diğer hamile kadınları korkutma hakkını vermiyo size..
ve 23 yaşında 36 haftalık hamile bi kadın olan ben, etrafımdaki hamileleri ya da hamilelik isteyen kadınları korkutmamak adına, 14 senelik tecrübeli bir anne ve 1.5 aylık hamile bi kadın olan sizden daha mantıklı davrandığımı söyleyebilirim...

vajinal doğumda bebeğin kafasının bacağının kopması gibi bi ihtimalden bahsettiğinizi okudum yazdıklarınızda, ben bu riskin sezeryanda daha fazla olduğunu biliyorum ama ? kaldı ki doğum esnasında vakum olmadığı sürece bebeği dışarı iten; anne adayının ıkınmasıdır. doktorun ya da ebenin çekiştirmesi değil..
9 ay boyunca dünyaya geldikten sonra bile olabileceği en güvenli yerde. sonra yabancılar tarafından açılan bi kesikten, yine aynı yabancılar tarafından kafasından ya da kolundan çekiştirilerek alınması bebek için de korkutucu...

kusura bakmayın uzun bi yorum oldu ama dayanamadım..
iyi günler..

Son düzenleme:
Neyin kavgası oluyor, karşılıklı hakaretler ediliyor ki?
İnsanlara normal doğum ya da sezeryan baskısı da yapılmasın lütfen, doğum anındaki duruma göre herkes doktorunu dikkate alır, almalıdır.

Normal doğum kötü, sezeryan berbat demenin bir manası yok, normal doğum yapanlar yavrularını kucaklarına aldıkları anda herşey biter, o kadar kötü olsa insanlar defalarca çocuk sahibi olmaz, sezeryanda analığınızı köreltmez.

Karşılıklı atışırken normal veya sezeryanla doğum yapanları kırıyorsunuz bilmeden.

Bende sezeryanla doğum yaptım, doğumum sezeryan olmak zorundaydı, bebeğimi de kucağıma aldım, emzirdimde her işimi de kendim yaptım ama bünyeden bünyeye değişir, ben hemen ayağa kalkabildim, benle aynı zamanda doğum yapanlardan bazıları kalkamadı, normal doğum yapabilen biri olsaydım, kızımı bu yolla dünyaya getirmek isterdim ama mümkün değil.

Burda insanları aman şöyle acı çekiliyor, doğum sancısı çok kötü veya sezeryanda şöyle canınız acıyor, doğrulamıyorsunuz gibi sözlerle panikletmeyin rica ediyorum, özellikle aranızda ilk defa doğum yapacak kadınları korkutuyorsunuz.

Bebek ve annenin sağlık durumu hangi doğum şekline müsaitse o şekilde doğum yapsın kadınlar, sancıdan, diğer şeylerden korkmasınlar, risk parmağınızı kestiğinizde de vardır, tetanoz olabilirsiniz, parmağınız iltihap toplayıp kangrene dönebilir, damar kopabilir.
Hayatta bir risktir, risk risk deyip insanların aklını bulandırmayın.

Herkese sağlıklı bir gebelik, hayırlı doğumlar dilerim.

Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah.

Soylediklerine katiliyorum.ustelik guzel guzel mesajlasiyosun,fikir alis verisi yapiyosun.sonra cahil biri geliyor ortami bozuyor.dusuncelerine saygisizca satasip dusuncelerine sacma sapan zirva cahilce diye hakaret ediyor.insansin sabrin tasiyor anlayacagi dilden konusuyorsun.polemige girdigin kisi Forumda bi kac arkadas edinmis biriyse destekciler hemen konuya davet ediliyor,arkadaslari tarafindan da dusuncelerine hakaret etmeye basliyorlar...arkadasim guzel guzel yazmissin eline dusuncene saglik.ben sezeryanin psikolojik acidanda iyi oldugunu dusunuyorum.o yuzden bende sez.olcam.bebegimide senin gibi hemmen kucagima alcam.benimde bunyem cok hizli iyilesir 4 gunde ayaga kalkarim ins...

Ben yasadiklarimi soyledim.tercih sizin ister normal ister sezeryanla dogurun...hakareti hakkettigime gelince: sayfalari tek tek okudugunuza gore hakaretin ilk kimden geldigini gormus olmaniz lazim dombik kullanicisinin ilk bana mesaji actigim konuya istinaden soyle idi:senin beynin felc olmus,sacma sapan dusuncelerini kendine sakla.zirvalama.cahilll aymazzzz.. birden neye ugradigimi sasirdim..gayet guzel bir sekilde uyelerle yazisirken boyle hakaretlere maruz kalmak ve bu hakaretleri hakettigimi soylemeniz cok yanlis...ben hakaret ettim evet ama o kasindi resmen.ardi sira mesajlari kesilmedi...

özel hastanen falan mı var herkes sezeryan yaptırsın diye pek uğraşıyorsun
Ozel hastanem var evet yaaa.turkiye( hatta bu forum yurt disinada aciliyo).tum dunya benim ozel hastaneme gelmek icin siraya girdiydi.tabi sizlerin bulundugu ilde ozel hastane yoook.bak sen su ise bende kk uyeleri kosar gelir hastaneme diye ööyle bekleyip duruyodum.......arkadasim: ozel hastanemin reklamini yapcak olsam adini adresini de soylemem gerekmezmi ??? Tahminini seviyim senin :)

zaten korkuyordum, sayenizde daha beter oldum:)
öyle sendromlar yaşayanları çok duydum ama ben. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Canim korkutmak amacli soylemedim.oyle sendrom yasayan malesef cok evet.allah normal dogum yapanlarin yar ve yardimcisi olsun...allah kurtarsin....

senin bu konuna öyle tahmin cicim naparsın

Konu sahibi melis de uzgunler kervanina katilmis.

Ee o kadar hakaretten sonra olacagi belliydi
Allah seniiii. Bak bana kiblemeyi ogrettin nooldu .uzgunler kervani he ?:)))
Ban yemisin yani biri seni kiblemis demek istedim profilinde üzgün yazıyordu da

Sen cezamı almistin bana mi öyle geldi
Kiz seni hic unutmayacam amberiiinn.bana kiblemeyi ilk ogreten sen oldun ahh caniim:) dombik uyesini ,yazdigi mesajlarla o beynin felc olmus cahil aymaz sacmasin zirvasin hakaretleriyle kibledim.(senin tarif ettigin gibi:)))) oda yemiş banı ayyy. Ama bisey deyimmi bu forum cok adil cidden.

Forumda bana hakaret eden de uzgunler kervanina katilmis.gecmis olsun dombili :)))

Sen sordun üzgün ne demek diye bende kib lenme yazdim. İyi etmemisim heralde sen simdi herkesi kiblersin

Sen sordun üzgün ne demek diye bende kib lenme yazdim. İyi etmemisim heralde sen simdi herkesi kiblersin
Yok vallahiii. actigim bu konuda elestri aldim evet ama onun kadar hakaret eden olmadi.tek onu kibledim o yuzden.birde diger uyeleri kiskirttigi mesajlari da sanirim banlamada etkili oldu.ama neden bunu bana ogretmen kotu olsun ki.bana hakaret edende ceza almali oyle degilmi?

Allah askına bu nasıl bır konu ve nasıl korkutucu urkutucu bır konusma uslubu 33 haftalık hamıleyım ılk dogumum olacak allah nasıp kısmet ederse ama degıl normal dogum yapmak yasamaktan sogudum bı anda.. Sızın ıcın kotu bır tecrube olmus olabılır normal dogum fakat bugun bır annenın kızına bıle tavsıye ettıgı bır dogum seklıdır normal dogum. Herkes ıcın aynı sey gecerlı olsa ılk dogumunu normal yapan butun anneler ıkıncısını ya sezeryan olur ya da cocuk yapmaz. Artık epıdural dıye bır sey var zaten Korktum dogrusu allah yardımcımız olsun butun hamıleler...

Çok afedersiniz ama şu yazınız baştan aşağıya kadar yanlışş . Bi kere şuan doğum yapacak insanların psikolojisini tamamen alt üst ettiniz bravooo. Banada evlenmeden önce gerdek şöyle böyle ay çok acı ay duvara çivi çakar gibi zor vs vs .. konuşulduu sizin yaptığınız gibi yani sonra ne oldu biliyormusunuz tam 4.5 yılım ziyan oldu 4.5 yıl ilişkiye giremedimmm . Bana öyle konuşalarda sürekli kızdım sürekli . Çok şükür atlatıp hiçte acı olmadığına şahit olunca kızgınlığım bin kat daha arttı... Yani demem o ki Bravo size onlarca kişinin aklına normal doğumun zor olduğunu sokup belkide çocuk yapmayacak kadar korkutup haklarına giriyorsunuz... Eğer Allah bizi böyle yaratmışsa onun yolunuda gösterir merak etmeyin.....

ssenin sancın doğumun çok zor olmus olabilir muhtemelen ağrı eşiğin çok düşük

bundan dolayı ınsanları korkutmak hiç hoş değil normal doğum doğal olan
sezaryan ise gercekten gerekmedikçe yapılmaması gereken bir uygulama herşey yolunda gidiyorsa neden sezaryan olsun

ayrıca bu açtığınız konuyu bir çok hamile bayan okudu ve şu anda kim bilir ne kadar korkuyorlar doğru mu sence bu yaptığın

Gerdekle dogum kiyaslanmazki.esiniz anlayisliysa gerdegi ertelersiniz.dogum anı geldiyse mecbur dogurman lazim.erteleme olmaz.gerdek acisi dogum acisinin milyonda biri etmez bi kere yaaa bu nasil kiyas.

Gerdekle dogum kiyaslanmazki.esiniz anlayisliysa gerdegi ertelersiniz.dogum anı geldiyse mecbur dogurman lazim.erteleme olmaz.gerdek acisi dogum acisinin milyonda biri etmez bi kere yaaa bu nasil kiyas.
kime göre acı neye göre acıı ? neçe normal doğum yapan bilirim şipşak ayağa kalkan nede sezeryan yapan bilirim günlerce acısını çeken. Kıyasım sizin psikolojik baskınız yoksa heralde acı olarak doğum tartışılmaz.

Dusunceyi paylasmak neden korkutsun.o anı zaten yaşayacaklar. Onceden bunun bilinmesi cok daha mantikli.neden olan biseyi saklayalim.ben buyuklerime cok kiziyorum neden sezeryanla dogumu onermediler diye.20 li yaslardaydim.onca aci cekecegimi bilmeyerek sancili bi sekilde masaya yatirdilar .o ana kadar korkmayim diye herkes lay lay lom anlatti yanimda.tamameen surpriz oldu o anlar.ve saatler suren ciglik baglik aci.o zaman internette yaygin degildi.boyle siteler nerdeee.keske benide uyaran olsaydi.olmadi malesef.hep sustular yanimda.korkmayim diye hep sakladilar.bahseden olsa susturdular hemen.yok yok bisey olmaz bi avazda cikarsin ins.bir suru sacma sapan cahilce davranislar.o insanlara cok kizdim sonra.ama nafile.bu arada agri esigim cok yuksektir.ayagina balyoz dusmus ıh dememis biriyim..

ne alakası var cahillikle çatın dardır ya da ağrı eşiğin düşüktür yani o kadadar çok acıması seninle alakalı bir durum lütfen bunu kabul et eskilerin söylediklerine de cahillik deme lütfen hepsi tecrübe avaz demek bır kere ıkınmak demek ve gerçekten bı 5 dakıkada doğum yapan insanlar var değim gibi çatıyla ve bebeğin durumuyla alakalı bır durum bu ben ölü doğum yaptım 4 gün sürdü doğumum kesinlikle benimkinden zor olamazdı senin doğumun hiç buraya konu açıp aman sakın normal dogum yapmayın demek gelmedi cahilim herhalde

kiminin 4 saat sürer kiminin 4 dakika bu kadar kişisel bir şeyi burada genellemen çok yanlış ve saçma burda seni destekleyen de pek olmamış zaten bence daha fazla savunma yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…