- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi heyecanli23
-
Bana diyenlerde kucaklarında bebekle diyo bak biz gezemiyoruz işte çocuk peşinde Falan sen öyle düşünüyorsan yapmasaydin benim çocuğum sağ salim sağlıklı dogsun hep evde oturmaya sadece bebegimi parka götürmeye razıyım belki moral olsun diye diyorlar ama hayırlısı buymus Inşallah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlarin olur deseler daha iyi moral olurSana cok katiliyorum herkes bi sene falan bebek yapma diyo bunu diyenlerde anne olan insanlar gebe olan insanlar. Durumumu bildikleri halde karnını gozume gozume sokan insanlar.. akillari sira moral verdiklerini mi saniyolar anlamiyorum. Allah bebeklerini onlara bagislasin ne diyim ki bende ki uzuntumu koskanclik mi anlamadim. Rabbim cok buyuk bize de saglikli evlatlar verecek biliyorum. Ama insanlarin duauncesizlikleri beni mahvediyor
Amin canım 20 haftalikti oğlum ömrü o kadarmış inşallah Rabbim cennetinde bulusturur hepimizi yavrularına seninki kaç haftalikti?amin cnm inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur. onlara sarılıp koklayıp bütün sıkıntıları unuturuz inşallah.sen kaç aylıktın düşük yaptığında?
Çok geçmiş olsun canım Rabbim cennetinde bulusturur inşallah oğlunla Kanda crp yüksek çıktı demişsin ya kaç çıkmıştı biliyor musun? Aynı şekilde kaybetmisiz bebeklerimizi ama benim kendiliğinden gelmedi bebeğim sancı yla sonlandırdılar durmayacak gelecek zaten çektiğin acıyı bi an once sonlandiralim artık sana zarar veriyo dediler hiç yaşama şansı yoktu olsaydı o yaşasın diye ben ölmeye raziydim ama Rabbim büyük böyle si hayirliymis bizimde inşallah kucağımıza alıp büyütebileceg imiz bebeklerimiz olacakkızlar ben de katıldım aranıza . Ben de 19 haftalıkken oğlumu normal doğum yaptım çok üzgünüm çok bu acı geçecek gibi değil geçtiğimiz pazar günü oldu. Bazı arkadaşlar var tek doktora bağlı kaldık diye üzülüyorlar inanın pek çok doktora profesör dahil gittim bebeğimin çok iyi olduğunu bu ağrıların miyomlar sebebiyle olduğunu 22. haftadan sonra geçeceğini söylediler son üç gün özellikle çektiğim ağrı ve acı tavan yaptı ama kimse doğum sancısı olduğunıu anlamadı en son hastaneye gittiğimde birşeyin yok deyip eve yolladılar ve 2 saat sonra gittiğpim acilde on dakika içinde ağrı kesiciyi serumla alırken suyum geldi ve doğumhanede buldum kendimi. Girdiğim şoka mı yanayım kimse bu bebek düşer demedi ona mı yanayım şaşırdım..Bu arada son üç haftada iki kere idrar yolu enfeksiyonu çıktı sürekli antibiyotik kullanıyordum kanımda da crp yüksekti en son yapılan tahlilde bu belli olmuştu ona ragmen hastaneye yatırmayan ve ilaç yazmak için saat 8 den öğlen 4 e kadar bekleten ataşehir şifa hastanesi doktor emel balkan a ne diyim bilemiyorum ateşin çıkarsa gel dedi rahim ağzında polip var dedi onunla oynadı ve o yüzden geliyor sandığım kanama meğer doğum öncesi gelen kanamaymış.Kendisine pazar günü ulaşamadıık ölüm haberini mesajla ilettik.Acil doktoru da halimizden anlamadı.Delta hastanesine gitmesek evde ya da yolda doğuracaktım belki de ölecektim . Sorumlu olan varsa allaha havale ediyorum herkesi. Şu anda kimselere güvenemiyorum.Allahım hepimize sabır versin ...
crp 17 ydi canım en yüksek galiba 10 olması gerekiyordu bende inan herşeye razıydım hatta ölmeye bile eşim duysa çok kızar ama o kadar zor ki... Dost bildiklerim bile bebekleriyle nispet yaptılar bana hatta bir ay önce doğum yapan arkadşım bebeğimi kaybettiğimi bile bile bir gün sonra bebeğinin fotograf albümünü paylaştı inanamadım. Allah kimseye evlat acısı vermesin bize de tekrar anneliği sağlıklı bir şekilde nasip etsinÇok geçmiş olsun canım Rabbim cennetinde bulusturur inşallah oğlunla Kanda crp yüksek çıktı demişsin ya kaç çıkmıştı biliyor musun? Aynı şekilde kaybetmisiz bebeklerimizi ama benim kendiliğinden gelmedi bebeğim sancı yla sonlandırdılar durmayacak gelecek zaten çektiğin acıyı bi an once sonlandiralim artık sana zarar veriyo dediler hiç yaşama şansı yoktu olsaydı o yaşasın diye ben ölmeye raziydim ama Rabbim büyük böyle si hayirliymis bizimde inşallah kucağımıza alıp büyütebileceg imiz bebeklerimiz olacak
En yüksek 5 olması gerekiyo canım ben vajinamdan bişey geliyo diye gitmiştim doktor biraz ikin bakayım dedi su kesem gelmiş hemen Ünv hastanesine gitmen gerek dedi gittim orda su kesen çok gergin patlama üzere hemen yatış ayakları kaldır engelleyelim dediler ama benimde crp 55 çıktı ateş 38 buçuk 4 cm açılma var suni sancı vermemiz gerek artık bebek baglasak durmaz senin bi an once antibiyotige baslaman gerek dediler sana neden kaynaklandığına dair bişey dendi mi ben neden dedim bebeği patolojiye göndermeniz lazım orda çıkar her şey dediler gönderdik bekliyoruz hala sana herhangi bişey dendi micrp 17 ydi canım en yüksek galiba 10 olması gerekiyordu bende inan herşeye razıydım hatta ölmeye bile eşim duysa çok kızar ama o kadar zor ki... Dost bildiklerim bile bebekleriyle nispet yaptılar bana hatta bir ay önce doğum yapan arkadşım bebeğimi kaybettiğimi bile bile bir gün sonra bebeğinin fotograf albümünü paylaştı inanamadım. Allah kimseye evlat acısı vermesin bize de tekrar anneliği sağlıklı bir şekilde nasip etsin
Gerçekten mi canım yaa boşuna mı izin verdim bebeğimin parçalanmasınaCanım benim bebek patoloji sonucunu bosuna beklemeyın yuzde doksan sebep bulunmaz dedıler bebek normal kılo ve boydaymıs dortlu testi de normaldi atesım yoktu benım kı mıyom enfeksiyon polıp hepsı bırlestı ve erken dogdu dıye dusunuyorum mıyom ameliyatı olmak istiyorum ama onun ıcınde uc ay sonra karar verılecek
Canım oyle dusunme bunu yaptırmakvzorundaaydık benımde ıkı defa enfeksiyon tekrarladı durduk yere tekrarrlamaz benım kanamam da oluyordu ıkı haftada bır o nedenle enfeksiyonu tetıklıyormus senın de vardır bır sebebı ınsalllahsorunlarıımız cozulur rabbım tekrar nasıp ederGerçekten mi canım yaa boşuna mı izin verdim bebeğimin parçalanmasınabana doktorlar bebek incelensin ona göre konuşalım dedi bende ne sorun varsa bidahaki hamileliklerimde önlem alınır diye tamam dedim keşke göndermeseydim 3 ay oldu hala yok bende miyom polip hiçbir şey yoktu sadece enfeksiyon 10. haftamdan beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu vardı hamilelerin kullandığı antibiyotikler kullandım hep ama artık kandaki enfeksiyonda artınca bebeğim durmak istemedi bişey çıksa en azından çok şükür benlik bişey yok diyip çocuk düşüncem ama şimdi tekrar enfeksiyon olmayacağının garantisi yokken nasıl çocuk düşüncem
Bende sadece aşırı mide bulantısı vardı canım günde 10 u geçiyordu kusmam ama başka hiçbir problemim yoktu enfeksiyon çıkıyordu ama ne yanma ne ağrı hiçbir şey yoktu sadece saat başı tuvalete gidiyordum onlarda zaten hamilelikte olabilecek şeyler 19. Haftamda sancı yla uyandım öğlene kadar geçer diye bekledim gecmeyince doktora gittik kanıma bakmadi sadece idrara baktı Kum döküyorsun Kum sancısı bebekte bi sorun yok dedi ben o hafta gece uykumdn kalkıp ağlıyordum sancı dan 1 hafta sonra Afedersin büyük tuvaletimi yaparken az bi ikinmada vajinamdan da bişey geliyo gibi hissettim dokundum baloncuk gibi bişey hemen geri ittim doktor bakınca beti benzi attı zaten sen nasıl farkettin evde gelseydi suyun bebekte gelirdi ölurdun falan dedi hemen Ünv hastanesine sevk etti ama ben hala doktoru suçluyorum 1 hafta önce kanıma baksaydi ya da alttan muayene etseydi belki kurtulacakti bebeğimCanım oyle dusunme bunu yaptırmakvzorundaaydık benımde ıkı defa enfeksiyon tekrarladı durduk yere tekrarrlamaz benım kanamam da oluyordu ıkı haftada bır o nedenle enfeksiyonu tetıklıyormus senın de vardır bır sebebı ınsalllahsorunlarıımız cozulur rabbım tekrar nasıp eder
hepsi can ama 8-9 haftalık düşse insan cinsiyet bilmiyo hareket hissetmiyor daha ultrasonda hiçbir şey belli değil belki daha kolay olur dayanması ama biz cinsiyetini biliyoruz ultrasonda her şey belli artık eller ayaklar kıpır kıpır Hareketlerini hissetmeye başlayalı 1 hafta olmuştu konusuyordum hatta bi kaç parça kıyafet almıştım gidip arada onları öpüyordum oğlum gelip bunların içine girecek diye bi anda sifirlaniyorsun sanki doğuma az kala kaybetmek ya da kucağına alıp kaybetmek daha zordur tabiki ama boyleside çok zormuşPatoloji bır ayda belli olur dendı bana da ılk gebelıkte düşük normal dedı gıttıgım baska bır doktor denemeye devam dedı o kadar uzuldum kı can tasıyoruz bı daha nasıl cesaret etcem bılmem
senin daha çok yeni canım inşallah acın zamanla hafifleyecek ben 40ım çıkana kadar ölü gibiydim kendimi salmıştım annem yanımda ağladı sen daha görmediğin evladın için ne hale geldin kızım bak ben seni böyle gördükçe mahvoluyorum sen yavruna üzülüyorsun ama sen ağladıkça baygınlık geçirdikçe ben mahvoluyorum dedi ve söz verdim ağlasamda yanımda kimse yokken ağlıyorum mutlu olmaya çalışıyorum Rabbim bu dünyada çektiklerimizin mükafını verecek yavrularımızla buluşturacak biliyorum oğlum doğana kadar hatim indircem demiştim daha başlamamıştım bile 40ım çıktıktan sonra başladım yarıladım bitircem inşallah Rabbimize sığınalım sabrını veriyo inşallah güzel hayırlı sağlıklı evlatlarda verecek vakti gelinceCok zor canım allahım guc kuvvet versın yasama sevıncı versın ıcımıze cok sukur esımız aılemız yanımızda bundaan sonra guzel saglıklı bebeklerrımız olacak bu dunyada ve ahirettte cektiklerımıız mukafat olacak bende basaramıyorum mutlu olmayı hep gozumun onune suyumun geldıgı ve dogum yaptıgım gelıyor bugunlerde gececek ınsallah
canım sen istedikten ne kadar süre sonra hamile kalmıştın ve doğal yolla mı olmuştu bunlar da önemliymiş araştıra araştıra kafayı yiycemsenin daha çok yeni canım inşallah acın zamanla hafifleyecek ben 40ım çıkana kadar ölü gibiydim kendimi salmıştım annem yanımda ağladı sen daha görmediğin evladın için ne hale geldin kızım bak ben seni böyle gördükçe mahvoluyorum sen yavruna üzülüyorsun ama sen ağladıkça baygınlık geçirdikçe ben mahvoluyorum dedi ve söz verdim ağlasamda yanımda kimse yokken ağlıyorum mutlu olmaya çalışıyorum Rabbim bu dünyada çektiklerimizin mükafını verecek yavrularımızla buluşturacak biliyorum oğlum doğana kadar hatim indircem demiştim daha başlamamıştım bile 40ım çıktıktan sonra başladım yarıladım bitircem inşallah Rabbimize sığınalım sabrını veriyo inşallah güzel hayırlı sağlıklı evlatlarda verecek vakti gelince
Nasil onemliymis canim. Ben istedigim an hamile kaldim. Kolay hamile kaliyorum. Ne icin onemliymis bu acabacanım sen istedikten ne kadar süre sonra hamile kalmıştın ve doğal yolla mı olmuştu bunlar da önemliymiş araştıra araştıra kafayı yiycem
doğal yolla hamile kalmıştım canım korunmayı bıraktığım ilk ay kalamadım ama cahildim azcık yumurtlama günü falan bilmiyordum rastgele olmuştu ilişkiler 2. ayda dikkat ettim kaldım bunların ne gibi önemi varmış? çok araştırma canım başka şeylerle uğraş dağıt kafanıı insan düşündükçe tekrar hamile kalmaktan çok korkuyo vaktiniz varsa tut eşinin elinden gezelim de özellikle komedi filmlerine gidin sevdiğin arkadaşlarınla buluş mümkünse bu konuyu açmalarına izin verme ben sadece burda bu konuyu konuşuyorumcanım sen istedikten ne kadar süre sonra hamile kalmıştın ve doğal yolla mı olmuştu bunlar da önemliymiş araştıra araştıra kafayı yiycem
Bende biraz araştırdım benim tam 20 haftalıktı 20. haftaya kadar düşük 20. haftadan sonra erken doğum yazıyo benim ne anlamadım şimdi ama bak bunlar yazıyo eğer şimdi kontrol edilebiliyorsa korunmayı bırakmadan önce kontrol ettircem edilmiyosa yani, hamilelikte anlaşılıyorsa 13. haftada mutlaka baktırmamız lazım seninde aklında bulunsun hatta hiçbir sebep yokken bebeğini kaybedenlerinde aklında bulunsun http://www.serkanoral.com/dusuk-tehdidi-ve-dusuk-riski-nedircanım sen istedikten ne kadar süre sonra hamile kalmıştın ve doğal yolla mı olmuştu bunlar da önemliymiş araştıra araştıra kafayı yiycem
Benim bebegimde kromozom bozuklugu vardi ve 22.haftada ilacla sonlandirildi. Ben ve esim genetik test yaptirdik ikimizinde genetigi normal cikti bizden kaynakli olmadigini 2.bebekte gorulmeyecegini soylediler ama tabi orasini Allah bilir.. rabbim bi daha ne bana ne de baskasina boyle bi durum yasatmasinBende biraz araştırdım benim tam 20 haftalıktı 20. haftaya kadar düşük 20. haftadan sonra erken doğum yazıyo benim ne anlamadım şimdi ama bak bunlar yazıyo eğer şimdi kontrol edilebiliyorsa korunmayı bırakmadan önce kontrol ettircem edilmiyosa yani, hamilelikte anlaşılıyorsa 13. haftada mutlaka baktırmamız lazım seninde aklında bulunsun hatta hiçbir sebep yokken bebeğini kaybedenlerinde aklında bulunsun http://www.serkanoral.com/dusuk-tehdidi-ve-dusuk-riski-nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?