2 kere normal doğum yaptım. Hiç korkmayın. Canınız tabiki yanacak bir can getireceksiniz dünyaya. Ama inanın normal doğum çok güzel bbir şey. Doğurmaya bir engeliniz yoksa kesinlikle bıcak altına yatmayın derim.Normal doğum istiyorum Allah nasip ederse bı sıkıntı olmazsa ama çok korkuyorum normal doğum dan sezeryandanda korkuyorum bu korku nasıl geçer acaba çok mu zor doğum eylemi
Valla normal dogum yaptim canm tabi ilk cocuk oldugu icin o sancılar cok zorladı beni sezer yana alin diye yalvardim almadilar iyiki de almamislar diyorum. Hersey o anlik sogdugunda hersey bitiveriyor snfasi dikiş fasli ki zaten igne vurdular bana onu da hissediyosun ama katlanamayacak kadar degil yani . normal dogumda onemli olan sey ıkınmak. Ikınmayı ne kdar iyi becerirsen dogumun o kdar kisa surede olur. Ben ilk beceremedim bagirdim o yizden uzun surdu snra ikinmayi becerdigimde bi kac ikinmada coxuk çıktı hemen. Ve dogum yaklasacagi zamanlar bolca hurma ye canm acilmaya sebep oluyor ve dogum sürecinde kolay oluyor. Kaynanam bu dogum yapamaz demis gayette yaptim ve snrasinda da ayakta da gezdim rahattim hep dikislerden belli muddet oturmak zorluyor sadece hepsi o.Normal doğum istiyorum Allah nasip ederse bı sıkıntı olmazsa ama çok korkuyorum normal doğum dan sezeryandanda korkuyorum bu korku nasıl geçer acaba çok mu zor doğum eylemi
Dogum korkunuzu yenmek iatiyorsaniz instagramdan zahide küçük doktorun dogum videolarini izleyin. Sayesinde dogum korkum azaldi.
Yaa Ben agrilarida düşünüyorum tabi ama asıl korktuğum şey ikinmayi düzgün yapamazsam ya ikinamazsam bebeğime bana bişey olur mu korkusu varNormal doğum yaptım ben de, kesisiz, müdahalesiz,ilk dogumum. Sizin haftalarinizda özellikle bol bol yürüyüş yapmıştım, 39+1'de 12 km.yurumustum en son, 39+3'te evde squat yaptım, 39+4'te kanala bile inmemiş olan bebişim hızlı bir şekilde doğdu. Ben doğum yapacağımı sabahtan anlayınca Banu Çiftçi'nin doğum esnasi için nefes egzersizlerini izlemiş ve onlar gibi yapmıştım, bana çok katkısı oldu. Herhangi bir kesi atılmadan, kendi açılmam ile doğum yaptım, sonrasında dikiş atıldı, 1 hafta kadar dikiş ağrısı oldu biraz ama ondan sonra hiç sıkıntı yaşamadım. Nefes egzersizlerrine ve yürüyüşlere önem verin. Zor, kolay diyemem, ben de evde sancı çekerken, bana epidural iğnesi vursunlar dedim ama iyiki öyle birşeye girismemisim . Yapabilirsiniz ama direnin. Kolay değil ama geçiyor. Sonra kuş gibisiniz.
Ikinma doğal olarak kendiliğinden gelişen bir istek oluyor. Açılmam tamamlandığında bir anda tüm kasılmalar ağrılar kesildi tuvaletim geliyor sandım o an tek yapmak istediğim ıkınmaktı hatta buna engel olamıyorsunuz çok güçlü bir istek. Ebem o an beni tutmasa tuvalete gidip ikinacaktim o kadar emindim ki abez olacak ama tuvaletimin geldiğinden meğerse bebek geliyormuş. Epidural yapıldığında bu hissi hissetmediginiz için ebenin direktifleri ile ıkın dediğinde ıkınıyormussunuz. Tabi bu şekilde de doğum gerçekleşiyor. Bu konuda hiç endişeniz olmasın. Sağlıklı güzel bir doğum diliyorumYaa Ben agrilarida düşünüyorum tabi ama asıl korktuğum şey ikinmayi düzgün yapamazsam ya ikinamazsam bebeğime bana bişey olur mu korkusu var ☹
Yaaa içimi çok ama çok rahatlattiniz bunu çok merak ediyordum çok sağolun gerçektenIkinma doğal olarak kendiliğinden gelişen bir istek oluyor. Açılmam tamamlandığında bir anda tüm kasılmalar ağrılar kesildi tuvaletim geliyor sandım o an tek yapmak istediğim ıkınmaktı hatta buna engel olamıyorsunuz çok güçlü bir istek. Ebem o an beni tutmasa tuvalete gidip ikinacaktim o kadar emindim ki abez olacak ama tuvaletimin geldiğinden meğerse bebek geliyormuş. Epidural yapıldığında bu hissi hissetmediginiz için ebenin direktifleri ile ıkın dediğinde ıkınıyormussunuz. Tabi bu şekilde de doğum gerçekleşiyor. Bu konuda hiç endişeniz olmasın. Sağlıklı güzel bir doğum diliyorum
Rica ederim ne demekYaaa içimi çok ama çok rahatlattiniz bunu çok merak ediyordum çok sağolun gerçekten
insaAllah hamilesinizdir ,rabbim bir bebiş daha nasip etsin sizeRica ederim ne demekşimdi ikinci bebeği istiyorum insaallah hamileyimdir bende bu ay
Allah gücünü kuvvetini veriyo. Seni anlıyorum bilmediğin bir durum olduğu için tedirginsin . Doğumun ne zaman yazmamissin ama eğer vaktin varsa devlet hastabelerinde gebelik okulu açılıyo orda hem bebekle ilgili bakımıyla ilgili karsilasacagin durumlarla ilgili ,doğum ve sonrası eğitimi veriliyo. Ben gitmiştim o yüzden çok motiveydim. Sancılar gayet normaldi ama benim sancılarım çok hızlı arttı yaptığım hareketlerden dolayı. Sadece bebek kanala girdikten sonra biraz zorlandım yemek yiyememistim ve biraz güçsüz kaldım onun dışında sorun yaşamadım zaten bebeğin her şeyi hallediyo. Ebeye ikinamadigimi ve gücümün olmadığını söyledim bana bi serum taktı suni sancı değil muhtemelen tuzlu su falandı tabsiyonum düşmesin diye. Biraz güç kuvvet olsun diye. Kanala girdikten sonra herşey çok hızlı ilerliyo sadece bi an Allah im sen yardım et bebeğimin annesiz büyümesini istemiyorum diye dua ettiğimi hatırlıyorum . Ama sonra bi anda içimden çıktı verdi. İnanılmaz bi rahatlama oldu. Aylardır beklediğim hasretini duyduğum meleğim karnımın üzerindeydi ve kocaman gözleriyle bana bakıyordu. Hayatımın en büyük öğretmeni dünyaya gelmişti. Sonra temizlediler giydirdiler ve kucağıma emzirmem için verdiler. Ben titriyorum bu sefer heyecandan bebeğimi tutarken bile çok zorlandım annem geldi yanıma bebeği tutmama yardım etti mememi verdim iki dk içinde tuttu inanılmaz mutluydum arada ebe geliyo doktor geliyo falan odaya alacaklar ama paşam emdiği için bölmek istemediler. Falan filan derken 9 aylık olduk . Şuan korktuğun ve seni tedirgin eden ne varsa o doğduktan sonra onların 100 katına bile dayanır hale geliyosun. 10 kaplan gücünde bir insana evriliyosun. Şaka ya da abartı yok kesinlikle ama kesinlikle hiç bir bilimsel kitapta yer almasa da annelerin tam bir süper kahraman olmadıklarını kimse iddia edemez.Normal doğum istiyorum Allah nasip ederse bı sıkıntı olmazsa ama çok korkuyorum normal doğum dan sezeryandanda korkuyorum bu korku nasıl geçer acaba çok mu zor doğum eylemi
Aminnnn çok teşekkür ederim insaallahinsaAllah hamilesinizdir ,rabbim bir bebiş daha nasip etsin size
Ne güzel anlatmışsınız ve ne güzel bur doğum yapmışsınız çok teşekkür ederim o kadar rahatladım ki şu an 33+1 deyim az kaldı Allah'ın izniyleAllah gücünü kuvvetini veriyo. Seni anlıyorum bilmediğin bir durum olduğu için tedirginsin . Doğumun ne zaman yazmamissin ama eğer vaktin varsa devlet hastabelerinde gebelik okulu açılıyo orda hem bebekle ilgili bakımıyla ilgili karsilasacagin durumlarla ilgili ,doğum ve sonrası eğitimi veriliyo. Ben gitmiştim o yüzden çok motiveydim. Sancılar gayet normaldi ama benim sancılarım çok hızlı arttı yaptığım hareketlerden dolayı. Sadece bebek kanala girdikten sonra biraz zorlandım yemek yiyememistim ve biraz güçsüz kaldım onun dışında sorun yaşamadım zaten bebeğin her şeyi hallediyo. Ebeye ikinamadigimi ve gücümün olmadığını söyledim bana bi serum taktı suni sancı değil muhtemelen tuzlu su falandı tabsiyonum düşmesin diye. Biraz güç kuvvet olsun diye. Kanala girdikten sonra herşey çok hızlı ilerliyo sadece bi an Allah im sen yardım et bebeğimin annesiz büyümesini istemiyorum diye dua ettiğimi hatırlıyorum . Ama sonra bi anda içimden çıktı verdi. İnanılmaz bi rahatlama oldu. Aylardır beklediğim hasretini duyduğum meleğim karnımın üzerindeydi ve kocaman gözleriyle bana bakıyordu. Hayatımın en büyük öğretmeni dünyaya gelmişti. Sonra temizlediler giydirdiler ve kucağıma emzirmem için verdiler. Ben titriyorum bu sefer heyecandan bebeğimi tutarken bile çok zorlandım annem geldi yanıma bebeği tutmama yardım etti mememi verdim iki dk içinde tuttu inanılmaz mutluydum arada ebe geliyo doktor geliyo falan odaya alacaklar ama paşam emdiği için bölmek istemediler. Falan filan derken 9 aylık olduk . Şuan korktuğun ve seni tedirgin eden ne varsa o doğduktan sonra onların 100 katına bile dayanır hale geliyosun. 10 kaplan gücünde bir insana evriliyosun. Şaka ya da abartı yok kesinlikle ama kesinlikle hiç bir bilimsel kitapta yer almasa da annelerin tam bir süper kahraman olmadıklarını kimse iddia edemez.
Hep çıkarken acı olacak diye düşünüyordum bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürlerİlk doğumum müdahaleli vajinal doğum ikincisi tamamen normal doğumdu. Sancılar gerçekten ağrılı ama inanın hemen unutuluyor. Bebeğinizi kucağınıza alır almaz hem de. Sadece sakin kalmaya çalışın ve hep diyorum bebek çıkarken acımıyor. Keşke biri bana bunu söyleseydi. Acı veren şey sancınız. O yüzden bebeğiniz gelirken hiç korkmayın zerre kadar acımıyor çıkarken.
Vakit var eğitimi araştırın bence özeller de bir dünya para olan eğitimin aynısı devlette ücretsiz. Allah kolaylık versin güç kuvvet versin huzurlu sağlıklı bir doğum olsun inşallahNe güzel anlatmışsınız ve ne güzel bur doğum yapmışsınız çok teşekkür ederim o kadar rahatladım ki şu an 33+1 deyim az kaldı Allah'ın izniylesoylediklerinizi dikkate alacağım
Ben Denizli'de yaşıyorum insaAllah buradaki hastanede de vardır arastirayimVakit var eğitimi araştırın bence özeller de bir dünya para olan eğitimin aynısı devlette ücretsiz. Allah kolaylık versin güç kuvvet versin huzurlu sağlıklı bir doğum olsun inşallah
Ikınamazsan bebeğine ya da sana birşey olmaz. Ben de aynı kaygıyı yaşıyordum,ıkınma kısmını nasıl becericem diye, tüm gücünle bebeğini dışarı çıkması için ittirmek gibiymis, bahsettigimiz videolar biraz anlatıyor bunu. Zaten bebeğin gelmesine yakın bu, refleks olarak gelişiyor. Bana hemşire ilk ıkınmaya çalıştığımda hemşire, çığlık atma, ıkın,demişti:). 2 ıkınma ile çıkardım sonra bebeyi, o kısmı biraz akışına bırak. Vücudun seni yönlendirecek.Yaa Ben agrilarida düşünüyorum tabi ama asıl korktuğum şey ikinmayi düzgün yapamazsam ya ikinamazsam bebeğime bana bişey olur mu korkusu var ☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?