Özel hastanede mi yapacaksin devlette mi kuzum ona göre yorumlaayayimNormal doğum istiyorum Allah nasip ederse bı sıkıntı olmazsa ama çok korkuyorum normal doğum dan sezeryandanda korkuyorum bu korku nasıl geçer acaba çok mu zor doğum eylemi
Benim anlamadığım eskiden ananeler babaneler evde doğururken kesi atilmiyodu ama enfeksiyon da olmuyodu şimdi neden direk kesi atılıyor hemde hastane ortamindaykenNormal dogum dikişi atılırsa cok berbat olur en iyisi sezeryan
Bend e bunu merk ediyorumBenim anlamadığım eskiden ananeler babaneler evde doğururken kesi atilmiyodu ama enfeksiyon da olmuyodu şimdi neden direk kesi atılıyor hemde hastane ortamindayken
Ev gebenin hakimiyet alanı olduğu için evde rahatken hastane gebenin kontrol altında tutulduğu bir yer olduğu için bu yabancı ortam gebeyi edilgen konuma dolayısıyla strese sokuyor. Ayrica hastanedeki mudahaleler gebeyi dogumun dogasindan koparıp yine strese sokuyor. Stres dogum dalgalarını hem olumsuz etkiliyor hem acı hissini artırıyor ve bu yüzden rutin olarak her gebeye suni sancı veriliyor. Siz evde normalde 9 saatte acilacaksaniz suni sanciyla 5 saatte aciliyorsunuz ve bu sebeple perine yeterince esneklik kazanamadan bebeğin başını karşılamak zorunda kalıyor. Ayrıca kadının kendi sancıları oksitosin denen dogal agri kesicinin salgılanmasını tetiklerken suni sanci karsisinda oksitosin üretimi olmuyor ve gebe acıyı dayanilmaz algiliyor. Bu durumda dogum sürecinin çok kısaltılması ihtiyaci doğuyor. Epizyo ile yeterince esnemesine firsat verilmeyen gergin perinenin yirtilmasi onleniyor hem de doğum suresi azaltılmış oluyor. Oysa mudahalesiz fakat uzman gozetimindeki bir doğumda her şey dogasina uygun ilerlediği için acı hissi minimum oluyor, anne bebek strese girmiyor, dogumun hizina mudahale edilme ihtiyacı doğmadığı için perine esneklik kazandiktan sonra dogum başlıyor. Boylece kesiye gerek kalmiyor. Bu doğumu şu an doktor Hakan Çokerin başlattığı keskesiz dogum ekolü destekliyor. Bu kapsamda bir cok doktor ve ebe egitiliyor. Hakan Çokerin sitesinden ayrintili bilgi alabilirsiniz.Benim anlamadığım eskiden ananeler babaneler evde doğururken kesi atilmiyodu ama enfeksiyon da olmuyodu şimdi neden direk kesi atılıyor hemde hastane ortamindayken
Cok teşekkürler bilgilendirixi bir yazi olmusEv gebenin hakimiyet alanı olduğu için evde rahatken hastane gebenin kontrol altında tutulduğu bir yer olduğu için bu yabancı ortam gebeyi edilgen konuma dolayısıyla strese sokuyor. Ayrica hastanedeki mudahaleler gebeyi dogumun dogasindan koparıp yine strese sokuyor. Stres dogum dalgalarını hem olumsuz etkiliyor hem acı hissini artırıyor ve bu yüzden rutin olarak her gebeye suni sancı veriliyor. Siz evde normalde 9 saatte acilacaksaniz suni sanciyla 5 saatte aciliyorsunuz ve bu sebeple perine yeterince esneklik kazanamadan bebeğin başını karşılamak zorunda kalıyor. Ayrıca kadının kendi sancıları oksitosin denen dogal agri kesicinin salgılanmasını tetiklerken suni sanci karsisinda oksitosin üretimi olmuyor ve gebe acıyı dayanilmaz algiliyor. Bu durumda dogum sürecinin çok kısaltılması ihtiyaci doğuyor. Epizyo ile yeterince esnemesine firsat verilmeyen gergin perinenin yirtilmasi onleniyor hem de doğum suresi azaltılmış oluyor. Oysa mudahalesiz fakat uzman gozetimindeki bir doğumda her şey dogasina uygun ilerlediği için acı hissi minimum oluyor, anne bebek strese girmiyor, dogumun hizina mudahale edilme ihtiyacı doğmadığı için perine esneklik kazandiktan sonra dogum başlıyor. Boylece kesiye gerek kalmiyor. Bu doğumu şu an doktor Hakan Çokerin başlattığı keskesiz dogum ekolü destekliyor. Bu kapsamda bir cok doktor ve ebe egitiliyor. Hakan Çokerin sitesinden ayrintili bilgi alabilirsiniz.
Ben 34 yaşında eğitimli ve çok araştıran biriyim. İlk doğumumu 13 yıl önce hastanede, ikinci doğumumu 10 yıl önce evimde kendi kendime, üçüncü doğumumu yine 3 yıl önce kendi kendime evde yaptım. 2. ve 3. doğumumda inanılmaz huzurluydum. Belki bir gün detayları yazarım. (Tabi doğum sonrası hemen hastaneye gidip kontrolden geçtim. )Normal ve Doğal doğum yaptım yani:))Konu başlığınız ne kadar isabetli olmuş. Normal doğum yapan bulmak hiç kolay değil artık gerçekten. Ben vajinal doğum yaptım fakat normal değildi, bol müdahaleyle doğurabildim. Normal doğum ne yazık ki bu da değil.
Doğumun zorluğu annenin korku ve stresiyle paralel. Korku stres dogal agri kesicimiz olan oksitosin salımını kısıtlayarak acı hissini artırıyor. Bu yuzden işe doğuma bakış açınızı degistirerek başlamalısınız. hypnobirthing mongan yöntemi adlı bir kitap var, onu mutlaka edinip okuyun. Doğuma hayran kalacak ve kadınların aslında sıfır acıyla bile dogurabilmesinin hastaneye hapsedilen tıbbın yaygınlaşmasına kadar ne kadar doğal bir şey olduğunu göreceksiniz. Doğuma hazırlık eğitimleri de çok etkili kontrollü dogumda. Instagramda @ebesenayyazici var onu ve benzer hesapları yakından takip edin. Kendisi tam bir doğal doğum fedaisi. Nasipse ikinci doğumumu kendisinin desteğini alarak evimde yapmayı düşünüyorum. Ebe hanım il dışında, evde, hastanede, kendi doğum kabininde her yerde gebe kabul ediyor. Sadece riskli gebeleri evde kabul etmiyor. Yakin zamanda bir baska ebe ile canli yayin yaptilar, hala yayindaysa onu da mutlaka izleyin derim. Sezaryenin istek üzere yapılmasının çok normal algılandığı ve annelerin dogumdan korkutuldugu bir zamanda evladınıza normal doğum gibi değerli bir miras bırakmayı seçtiğiniz için sizi tebrik ederim.
Hikayenizi okumayı çok isterim. Yazdığınızda beni etiketleyebilirseniz çok çok mutlu olurumBen 34 yaşında eğitimli ve çok araştıran biriyim. İlk doğumumu 13 yıl önce hastanede, ikinci doğumumu 10 yıl önce evimde kendi kendime, üçüncü doğumumu yine 3 yıl önce kendi kendime evde yaptım. 2. ve 3. doğumumda inanılmaz huzurluydum. Belki bir gün detayları yazarım. (Tabi doğum sonrası hemen hastaneye gidip kontrolden geçtim. )Normal ve Doğal doğum yaptım yani:))
Baya uzun, vakit bulduğum bir gün olabilir belkiHikayenizi okumayı çok isterim. Yazdığınızda beni etiketleyebilirseniz çok çok mutlu olurum
Baya uzun, vakit bulduğum bir gün olabilir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?