• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapanlar var mi

Ben 10 yıl önce ilk doğumumu yaptın. Normal doğum. Sancılar olduğu sırasında yürüyordum odamda, doktor izin vermişti, ve bundan dolayı açılma daha hızlı gerçekleşti sancıların ağrısı da hafif oldu. Doğum 4 saat içinde gerçekleşti. Hiç bir şeyden korkmayın. YouTube da nefes alma ekzersizleri izleyin ve onları kullanmaya çalışın. Kesinlikle çığlık atmamaya çalışın. Allah yardımcınız olsun! İn şa Allah doğumunuz çok kolay bir şekilde geçer 🙏

Ben 10 yıl önce ilk doğumumu yaptın. Normal doğum. Sancılar olduğu sırasında yürüyordum odamda, doktor izin vermişti, ve bundan dolayı açılma daha hızlı gerçekleşti sancıların ağrısı da hafif oldu. Doğum 4 saat içinde gerçekleşti. Hiç bir şeyden korkmayın. YouTube da nefes alma ekzersizleri izleyin ve onları kullanmaya çalışın. Kesinlikle çığlık atmamaya çalışın. Allah yardımcınız olsun! İn şa Allah doğumunuz çok kolay bir şekilde geçer 🙏
Amin çok sağolun Allah razı olsun teşekkür ederim 🙏

Normal doğum yaptım ben de, kesisiz, müdahalesiz,ilk dogumum. Sizin haftalarinizda özellikle bol bol yürüyüş yapmıştım, 39+1'de 12 km.yurumustum en son, 39+3'te evde squat yaptım, 39+4'te kanala bile inmemiş olan bebişim hızlı bir şekilde doğdu. Ben doğum yapacağımı sabahtan anlayınca Banu Çiftçi'nin doğum esnasi için nefes egzersizlerini izlemiş ve onlar gibi yapmıştım, bana çok katkısı oldu. Herhangi bir kesi atılmadan, kendi açılmam ile doğum yaptım, sonrasında dikiş atıldı, 1 hafta kadar dikiş ağrısı oldu biraz ama ondan sonra hiç sıkıntı yaşamadım. Nefes egzersizlerrine ve yürüyüşlere önem verin. Zor, kolay diyemem, ben de evde sancı çekerken, bana epidural iğnesi vursunlar dedim ama iyiki öyle birşeye girismemisim . Yapabilirsiniz ama direnin. Kolay değil ama geçiyor. Sonra kuş gibisiniz.

dikiş neden atıldı?
ben de normal doğum düşünüyorum ama çok korkularım var.

dikiş neden atıldı?
ben de normal doğum düşünüyorum ama çok korkularım var.
Tam bilmiyorum, yurtdışında doğum yaptım, orda sorsak da pek cevap alamıyoruz böyle şeylere, sanırım yırtık oluştu, o yüzden diktiler. Ama sonrasında hiçbir sorun yaşamadım. Hiç doğum yapmamış gibiydim. Türkiye'de normal doğum yapanlardan sonra bazılarında eskisi gibi olmadığını, boşluk olduğunu,idrar kacirma olduğunu, hatta operasyon geçirmek zorunda kaldıklarını duyuyorum. Benim hiç öyle birşey olmadı. Belki de olması gereken bu. Dikiş kısmını zaten hissetmiyorsunuz, iyi uyuşturuyorlar. Bir arkadaşıma sormuştum doğumdan önce, korkuyorum,nasıl diye. Zor ama basarabiliyorsun,demişti. Ben de size o kadarını diyebilirim. Ama bol yürüyüş, squat, nefes egzersizleri benim doğumumu çok hızlı kıldı.

Tam bilmiyorum, yurtdışında doğum yaptım, orda sorsak da pek cevap alamıyoruz böyle şeylere, sanırım yırtık oluştu, o yüzden diktiler. Ama sonrasında hiçbir sorun yaşamadım. Hiç doğum yapmamış gibiydim. Türkiye'de normal doğum yapanlardan sonra bazılarında eskisi gibi olmadığını, boşluk olduğunu,idrar kacirma olduğunu, hatta operasyon geçirmek zorunda kaldıklarını duyuyorum. Benim hiç öyle birşey olmadı. Belki de olması gereken bu. Dikiş kısmını zaten hissetmiyorsunuz, iyi uyuşturuyorlar. Bir arkadaşıma sormuştum doğumdan önce, korkuyorum,nasıl diye. Zor ama basarabiliyorsun,demişti. Ben de size o kadarını diyebilirim. Ama bol yürüyüş, squat, nefes egzersizleri benim doğumumu çok hızlı kıldı.
Benim bebiş 35 inci haftaya kadar doğum pozisyonu almıştı şimdi ters dönmüş 35 inci haftada ve su an 36.haftaya girdim yarın kontrolüm var doğum pozisyonu almış mıdır acaba normal doğum çok istiyorum ☹️

Benim bebiş 35 inci haftaya kadar doğum pozisyonu almıştı şimdi ters dönmüş 35 inci haftada ve su an 36.haftaya girdim yarın kontrolüm var doğum pozisyonu almış mıdır acaba normal doğum çok istiyorum ☹️
Bence hiç bunlarla kafanı bozma. Yine doğum pozisyonuna girme ihtimali var, son anda bile. Sen onu tekrar çevirmek için birşey yapamazsin şu anda. Sadece kendini uzersin. Benim bebeğim son gün doğumdan 5 saat önce bile daha tam kanala girmemişti, kimisinin haftalar öncesi giriyor.Onemli olan önce senin, sonra bebişin sagligi-tıp böyle öngörüyor-cunku. Vücudunu strese sokmadan bekle bence. Biraz kafanı dağıt, başka şeylerle ilgilen, yürüyüşler yap. Her şey yolunda ilerleyecektir, önce sen inan. Kaygın bebişe de geçer kuzum.

Bence hiç bunlarla kafanı bozma. Yine doğum pozisyonuna girme ihtimali var, son anda bile. Sen onu tekrar çevirmek için birşey yapamazsin şu anda. Sadece kendini uzersin. Benim bebeğim son gün doğumdan 5 saat önce bile daha tam kanala girmemişti, kimisinin haftalar öncesi giriyor.Onemli olan önce senin, sonra bebişin sagligi-tıp böyle öngörüyor-cunku. Vücudunu strese sokmadan bekle bence. Biraz kafanı dağıt, başka şeylerle ilgilen, yürüyüşler yap. Her şey yolunda ilerleyecektir, önce sen inan. Kaygın bebişe de geçer kuzum.
Cok teşekkür ederim çok çok haklısınız kaygimin bebeğime geçmesini istemiyorum hayırlısı olsun insaAllah🙏

Normal doğum yaptım kesi de atıldı ama iltihap falan gibi bir sorunum olmadı hiç sonrasında çok rahat hareket edebildim.

Merhaba canm ben ilk bebeğimi normal doğurdum. Ben suni sancı alma derim benim nişanım gelmesine ragmen doktor kendisine ayarlamak için suni sancı verdi. Yatarak sancı çekmek cok zor, o arada açılmayı takip ederken ebeler o süreç zor ama doğumhaneye cıktıgında iş bitmiş oluyor zaten . Ikınmayla ağrı hissetmiyorsun. Ben ne doktorun attıgı kesiği hissettim ne baska bırsey, Benim plesanta düşmedi sonrasında narkozla cıkardılar. Beni zorlayan dogum sonrası oldu. Arkadaşların dediği gibi ben ayağa kalkamadım maalesef. Kuyruk sokumu zedelenmesi ve hemoreid sorunlarım nedeniyle nerdeyse 1 Ay oturamadım kalkamadm. Kimseyi korkutmak istemem herkeste süreç farklı işliyor. şuan ikinci gebeliğim ve maalesef aynı seyleri yaşamaya cesaret edemiyorum muhtemelen epidural isticem bunu isteyerek yapıcam. Cunku bu kez daha cabuk ayaklanmam gerek bir bebeğim daha var 3yasında. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim .:anne:

Benim bebiş 35 inci haftaya kadar doğum pozisyonu almıştı şimdi ters dönmüş 35 inci haftada ve su an 36.haftaya girdim yarın kontrolüm var doğum pozisyonu almış mıdır acaba normal doğum çok istiyorum ☹
Merhaba. Umarım bu mesaj için geç kalmamışımdır. Hala dogurmadiysaniz ve bebeğinizin başı aşağıda değilse ehil bir doktor ya da ebenin karnın üzerinden elle müdahale ederek bebeğe doğum pozisyonu aldirabilecegini unutmayın. Hakan çoker'in dogumakademisi.com sitesinden yaşadığınız ilde çalışıp bebeğe pozisyon aldıracak doktor ebe bulabilirsiniz. Önceki mesajlarda bahsettiğim ebe Şenay yazıcı da bebeğe doğum pozisyonu aldirabildigini yazmıştı, belki yaşadığınız şehir için ebe önerisinde bulunabilir size. Ekip arkadaşı ebe Aysun selvi hanımla iletişime geçmiştim ben ve yaşadığım şehirde bir ebe hanımın numarasını vermişti sağolsun.

Merhaba. Umarım bu mesaj için geç kalmamışımdır. Hala dogurmadiysaniz ve bebeğinizin başı aşağıda değilse ehil bir doktor ya da ebenin karnın üzerinden elle müdahale ederek bebeğe doğum pozisyonu aldirabilecegini unutmayın. Hakan çoker'in dogumakademisi.com sitesinden yaşadığınız ilde çalışıp bebeğe pozisyon aldıracak doktor ebe bulabilirsiniz. Önceki mesajlarda bahsettiğim ebe Şenay yazıcı da bebeğe doğum pozisyonu aldirabildigini yazmıştı, belki yaşadığınız şehir için ebe önerisinde bulunabilir size. Ekip arkadaşı ebe Aysun selvi hanımla iletişime geçmiştim ben ve yaşadığım şehirde bir ebe hanımın numarasını vermişti sağolsun.
Bazı hareketler varmış onlari yaptım su an 37 deyim 36 da dönmüş bebiş çok şükür , teşekkür ederim yardımınız için siz normal doğum mu yaptıniz

Normal doğum istiyorum Allah nasip ederse bı sıkıntı olmazsa ama çok korkuyorum normal doğum dan sezeryandanda korkuyorum bu korku nasıl geçer acaba çok mu zor doğum eylemi
ben normal doğum yaprım iki kızımı da tamamamen senin pisikolojine bağlı ikisinde de dikişim oldu ama ilk idrardan sonra hiç bi ağrı kalmadı çok hafif bi his oluyo o kadar

kendinizi o ana bırakıp odaklanın sadece.. ebeler de yardımcı oluyolar seni yönlendiriyorlar. senin sabırlı ve güçlü olman lazım . bende korkmuştum ama korkulacak bişey yok

Doğum sırasında güçlü şekilde ikinabilir miyim acaba tek endişem o 🙄

Merhaba hamileliğimde buraları çok okudum. İyi kötü birsürü hikaye vardı. Normal doğum istedim başından beri. Şimdi 21 günlük bir oğlum var. Epiduralsiz normal doğum yaptım dikişlerim de var. Epizyotomi yapıldı yani. Hiç korkmayın benim acı eşiğim çok düşüktür buna rağmen doğurdum. Ikınma en kolay kısmı doğal bir ıkınma isteği geliyor çünkü. Ağrılı değil. Zaten doktorunuz yönlendirir. Doğru ıkınmayla birkaç dakikada bebiş çıkar. Sağlıkla kavuşun 🤲🏻

Merhaba hamileliğimde buraları çok okudum. İyi kötü birsürü hikaye vardı. Normal doğum istedim başından beri. Şimdi 21 günlük bir oğlum var. Epiduralsiz normal doğum yaptım dikişlerim de var. Epizyotomi yapıldı yani. Hiç korkmayın benim acı eşiğim çok düşüktür buna rağmen doğurdum. Ikınma en kolay kısmı doğal bir ıkınma isteği geliyor çünkü. Ağrılı değil. Zaten doktorunuz yönlendirir. Doğru ıkınmayla birkaç dakikada bebiş çıkar. Sağlıkla kavuşun 🤲🏻
Aminnn canım benim çok sağol,Allah'ım bağışlasın yavrunuzu🙏

Ben de normal doğum yaptım yine olsa yine normal doğum isterim size tavsiyem çığlık atıp yok yere kendinizi yormamanız olur doğru ıkınma teknikleri YouTube vs izleyebilirsiniz bebeğiniz doğup onu kucağınıza verdikleri an dünyanın en güçlü kadını, çok büyük Zafer kazanmış hissi yaşıyorsunuz ve ben bebeğimi ağlaya ağlaya sevmiştim çok duygusal bir andı ona kavuştuğum an

Ben de normal doğum yaptım yine olsa yine normal doğum isterim size tavsiyem çığlık atıp yok yere kendinizi yormamanız olur doğru ıkınma teknikleri YouTube vs izleyebilirsiniz bebeğiniz doğup onu kucağınıza verdikleri an dünyanın en güçlü kadını, çok büyük Zafer kazanmış hissi yaşıyorsunuz ve ben bebeğimi ağlaya ağlaya sevmiştim çok duygusal bir andı ona kavuştuğum an
Tmm canım bnm insaAllah normal doğum nasip olur 37+2 deyim bebegim baş gelişti geçen hafta gittiğimde doktor öyle dedi ama ben hareketlerini kasığımda karnımın altında hissediyorum bazı hareketleri de yukarıda hissediyorum ters mi dönüyor acaba aklıma takıldı :(

Back