nolur yardim edin,nolur

herseyin disinda bi durum daha var.Ben emin degilim onun dogru kisi oldugundan.

burdan sonrasını okumaya gerek duymadım arkadaşım. İnsanın içine bir kere şüphe düştü mü o şüphe seni yer bitirir eritir seni... Yaşın kaç bilmiyorum ama aileni dinle.. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

bence kızımız şuan körkütük aşık bu 1
2, aile yasakladığı için yasaklar cazip geliyor onu yine istiyor
3. aldatmasını unutmak istiyor çünkü alışkanlık olmuş bu çocuk ondan vazgeçemiyor
yani ne desek fayda etmez kendi yaşıyacak umarım hakkında en hayırlısı olur

bence kızımız şuan körkütük aşık bu 1
2, aile yasakladığı için yasaklar cazip geliyor onu yine istiyor
3. aldatmasını unutmak istiyor çünkü alışkanlık olmuş bu çocuk ondan vazgeçemiyor
yani ne desek fayda etmez kendi yaşıyacak umarım hakkında en hayırlısı olur

maalesef,,maalesef kizlar ya.
Allahim nolur beni birakma,yardim et.

asigim maalesef evt.
ama ailemin yasaklamasi beni sadece uzuyor, yasak olan bisy yapmamak icin zaten su an arayip sormuyorum.
aileme yapamam ben bunu,onlari ezip gecemem.ve yapmiycamda.

aldatma konusu ise,ben bilmiyorum niye ama gozlerinin icine baktigimda inandimki cok pisman.
oyle hani..
bu nasil bisy kizlar ya,elim kolum sanki zincirde gibi hic bisy yokken

tekrar sagolun tavsiyelerinz icin kizlar.

sunu sormak istiyrum hepinize.
biz zaten 2 sene boyunca konsamiycaz.
zaten her turlu nisanmis sozmus dugunmus olamiycak 2 sene onceden kesinlikle.

yani biraz ara vermis gibi bi durum bzimkisi.
ben ayrilmak istemiyorum,ama guveniyorda degilim.Egerki bisyini daha yakalarsam zaten sogudum sogudugm kadr.
o zmn baglarimi sokerim tamamen.
ama ben ona sen calis benim icin snra istmeye gel demisim.diyememki simdi tm bitti ayrildik.
ona didin cabala derken,snra birden rest cekememki

hic bi soz vermesem,sadece izlesem bu 2 sene boyunca onu
gorsem gercekten degismismi diye,ve 2 sene snraya biraksam kararimi?
siz ne dusunuyosunz?

Akraba evliliğine kesinlikle sıcak bakmıyorum, aldatma kısmına hiç girmeyeyim. Söylenecek şeyler söylenmiş zaten.

Şu kısma temas etmek isterim; 2 sene hiç konuşmaz ve görüşmezseniz o sürenin sonunda iki yabancı olarak karşılaşacaksınız. Çoğu kişi uzak mesafe ilişkilerini bile sürdürmekte zorlanırken 2 sene hiç görüşmeyip nasıl evlilik planı yapacaksınız? Hele ki araya aldatma girmişse bu süre nasıl geçecek ve için nasıl rahat edecek? Üstelik kuzenin 21 yaşında gördüğüm kadarıyla, çok genç bir yaş. Senin yaşın da daha fazla değildir. Bu yaşlarınızı evlilik bunalımlarıyla geçirmeyin derim.

Neden bu kadar plan yapıyorsunuz
O askerden gelsin sen okulunu bitir
İnsanın yarın ne olucağı belli değilken bu kadar plan yapıp kendinizi germenize gerek yok
Bu kadar evlilik odaklı düşünmezsen bence daha iyi bi karar vericeksin

İki yıl hayatını yasayip sana gelip aşkım sadık kaldım kimselere bakmadım para biriktirdim deyince inanacak misin? ne malum neler yapacak bi de iki yıl konuşmayacakmissiniz.. her açıdan saçma güzelim kandırma kendin i

Istese aslinda bensizde gelebilir burya,ayarlar tanidiklari.
ama tabi kacak calisma felan olur ancak,oturumu evlenmeden alamaz.

sunuda eklemek isterim kizlar. Evlenmek istedgim erkek kusadasinda calisti,en turistlik otelden calisti..Izmirde istanbulda calisti.
yani eger modern hayat pesinde olsaydi coktan degismezmiydi huyu suyu?

o oteldeki garsonlar resmen kusura bakmayin ama musterilerle yatiyodu, daha cok gelsinler diye.
o hic kendini bozmadi o modern hayatta, agzina icki surmedi.
Bilmem inanirmisinz ama 21 yasina giricek ve cinsel tecrubesi yok.Namus tek kadinlarda degildir.Helalinle baskadir dedi o kdr rahatligin icinde. senle ilk olucak nasip olursa dedi

Yaşın küçük mü diyeceğim ama bunu anlayacak yaştasın bence, nerden biliyosun adamın uçkurunu:37: Yatsa yattım der mi, bi'adam bunu dillendirmez. Namus demişsin ama aldattı da demişsin çelişkinin böylesi. Orda mıydın yoo aldattığını yakalamışsın iki kere mi ne öyle bi'yerde belki de kaç kere aldattı yani.

Ayrıca istihare deyip aman da hayırlısı gözüktü diye rüyaya bel bağlaman hata olur adı üstünde rüya bizim yorumlayabildiğimiz kadar... İkinizinde yaşı evlilik için küçük hele ki erkek için. Adam sen varken kızlarla konuşuyo 2 sene konuşmasanız sadık mı kalır?

İki sevgilisi + sen yurttışından tesadüf mü:110:

Son düzenleme:
Akraba evliliğine karşı bir insanım. Ama yine de hemen negatif bir şey düşünmemeye çalışarak okudum konunu. Ta ki emin değilim diyene kadar. E o zaman dedim o zaman neden bütün sakat bebek ihtimalleri ve ailenin rızasının olmaması, ailesine bakmakla yükümlü görünen bir adamla çekilme ihtimali olan sıkıntılara göğüs geresin ki? Emin değilsen neden yapasın bunu.

Sonra okumaya devam ettim. Yalanlar, aldatmalar. Aferim diyorum içimden aferim. Bir de yurt dışına çıkma şüphesi. Yani ne gerek var bunları çekmeye. Yaşın daha küçük olduğundan tam anlayamıyorsun. Kimse aşk acısından ölmüyor. Kimse sonsuza dek bir tane insanı sevmiyor. Hayat karşına türlü türlü insan çeşit çeşit heyecan çıkartıyor.

Ayrıca işte daha çocuk yaşta olan insanlar evlilik diye tutturunca bu oluyor. 2 yıl hiç konuşmadan görüşmeden sıfır iletişimle aşkın sürdüğü nerde görülmüş. 15. yy avrupasında mı yaşıyoruz. Tüketim çağındayız. Artık bu devirde iki yıl görüşmeyerek bırak erkekleri kadınlar bile beklemiyor. En fazla 19 yaşında saf genç kızımız bekler ama o da 2 yıl sonra ne beklediğini görür. Sanıyor musun 2 sene hiç görüşmeseniz o rahip hayatı yapayacak. Hiç kimseye yan gözle bakmayacak. Seninle sıfır iletişimden bahsediyorum. Telefonla bile görüşmediği bir kadın bir süre sonra onun için hayal ürünü olmaya kadar gider. Nasıl romantik bir dünyada yaşıyorsunuz merak ediyorum.

valla cok karisik bir durum..sen uzaksin hadi ihtiyac meselesi evlide deilsiniz belki konusmustur falan dicem ama iki sefer ayni kisiyle...o kurculuyo biraz insanin aklini..sen once okuluna odaklan..meslegini eline al kimseye muhtac olmayacak duruma gel..oda askerligini bitirip biraz kafasindada erkek olsun..yani buyusun..zaman ne gosterirse artik..hakkinizda hayirlisi

Hastalikli cocuk durumu evet tehlikeli,farkindayim cunku yan sokakta oturan 2 kuzenim akraba evliligi sonucu 2 cocklarini kaybettiler(ve hatta 3 uncuylede kotu gidiyor)ama Allh en hayirlisini verir yasanacaksa yasanir oyle degilmi?

Kusura bakma da bunun Allah'la, en hayırlısıyla falan alakası yok. Hastalıklı çocuk durumu tehlikeli değil, bunun hakkında "yaşanacaksa yaşanır" diye düşüncesinin ulaştığı hastalıklı zihniyet tehlikeli..

Gözünün önünde bu kadar yakın ve bu kadar kötü örnek varken, insan kendi zevki için kendi çocuğunun engelli doğma ihtimalini nasıl görmezden gelir? Hala da aldatma konularına, para konularına, ilişkinin detaylarına takılmışsın..

Bencillikte son nokta bence. Göz göre göre, yakın akraba evliliğini bu çağda nasıl normal görebiliyorsunuz?

Gereken herşey söylenmiş, bende akraba evliliğine karşıyım, ailem de de yoktur hiç, özellikle babamın tarafında hiç yok ve çok karşılar. Hadi hepsini geçtim kaç kişiyle konuşmuş, hep mi tesadüf yurtdışı olması? Bence aileni dinle, başına bela alma yaşında da çok küçük, şimdiden bunları düşünüp kafanı yorma karşına daha kimler kimler çıkacak sadece doğru olanı yap.. :31:

Akraba evliliği, aldatma, bunalıma girip intiharı falan planlayan zayıf depresif bir adam

Ailenin sözünü dinle, uzak dur bu işten

Özürlü çocuk yaşanacaksa yaşanır diyorsun ama tedbir insanların elinde, göz göre göre böyle bir şeye mahal vermek, öyle bir durumu yaşamak, Allah göstermesin kimseye. Aklını başına al, sevmek her şey değildir. Bile bile lades dediğin her şey ile tek tek uğraşırsın günü gelince ve inan bana hiç kolay değil. Hele ki aldatma ...

Çok kısacık bir yorum yapmak istedim...
Önünde bir çukur olduğunu göre göre o çukurun içine girer misin?
Bu olay da bu kadar net, kader falan değil yaşayacakların senin seçimin olacak.

bence kesinlikle uzak durmalısınız ayrıca başka bir konuya da değineyim
askerde komutanı onu intihar etmeye çalışırken yakalarsa işler öyle kolay kapanmaz,
direkt psikiyatri kliniğine sevk edilir hatta gerekirse uzun bir süre izne bile çıkartılır
ve döndükten sonrada ne nöbet nede herhangi bir silahlı eğitime katılamaz hep geri planda olur
benimde dayımın oğlu kız mevzusu yüzünden inthara kalkıştı yakalanınca aynen bunlar geldi başına santrale görevli olarak vermişlerdi hatta bi müddet yemeklerinde metal çatal bile vermiyorlardı badi'si nin gözetimi altındaydı sürekli

yani demem o ki intihar etttiği/giriştiği büyük ihtimalle yalandır

kizlar evet tabikide haklisiniz cocuk konusunda.
Ama sunu belirtmek isterim, ben nasip olursa tup bebek laboratuvar bolumunde bi meslek edinecegim.
onun uzerine okuyorum.

yani bunu kesinlikle goz ardi etmiyorum, haklsiniz tehlikeli.
Ama meslegimden dolayi care var buna diyorum. Istersem her turlu tahlil/testi yapa bilirim zamani gelince.
Ve dedikleri,hastalikli genleri ayirma teknigide var bildiginz gibi.

Sunuda soylemek istiyorum.
dun atladim maalesef bu konuyu.
2 nci aldatma durumunda soyle bi sey oldu.
Kiz ilgi istedi,yeltenme gibi bisy oldu onun tarafindan.
Ama sonra hayir ben ayparcami seviyorum daha arama beni dedi ve irtibati kesti.
irtibati kestigini biliyorum cunku o kiz soyledi.
bana o gun konsmadik dedi,ama konstuklarini ogrendim. Ben bitti,yalan soyledin dedim.
ben ayrildigimda kiz beni aradi, yanlis yapiyorsun dedi.
bana yuz vermedi X,o seni seviyor dedi.

Son düzenleme:
Canim her soylenilene inanirsan cok uzulursun benim nisanlimda beni aldatti ayri sehirlerde yasiyorduk sebep uzaklik degil yapmak istedi yapti ama ayrildik asla affedemem onu bunun affi zor guven yikiliyo ayrica suphelendigimde oyle agladiki karsimda sanirsin ben aldatmisim yalan desen alasini soylemis anlican uzaklik var aldatma var yalan var oturum almak icin seninle oldugu suphesi var neden bu kadar cok soru isaretine ragmen gormemeye calisiyosunki aileni ozellikle anneni dinle hakkinda hayirlisi olsun fakat her soyledigine inanman ve aldatildigin halde hala gormemeye calisman ilerde seni uzecek gibi geliyo bana aldatmanin hicbir bahanesi olamaz tamamen karakter meselesi bu konuyu bu kadar hafife alma

Back
X