ablacım üzülme kırılma bana ama sen bu çocuktan uzak dur bence..
1)annen haklı, akrabayla evlılık zor oluyor, çocuk durumunu falan gecıyorum. bı kavga etsenız ayrılsanız el insanı gıbı rahatça kopamazsınız, annen kardesını atabılır mı? ınsanlar ayrılma noktasına geldımı öyle çirkinleşebiliyorlar ki... yüzyüze bakan akrabalar ıcın bu hıc hoş değil... bi laf etsen ters anlaşılabılır.
2)senı kac kez aldatmış. bu senın yakaladığın kadarı, ya dahası varsa??..
3)yurt dışından sevgılısı olmuşsa belkıde gerçekten derdi yurt dışına yerleşmek, insan oğlu çiğ süt emmiş bilmezsinkiii...
kişi kendinden bilir işi derler, senin içinde kötülük yok diye karşındaki ınsanın da içi iyi sanıyor olabilirsin.
4)çocuk daha askerdeyse, demekki 19-20 yaslarında falansın sende en fazla.. tecrubesızsın, hayata dair, evliliğe dair cok fazla bi tecrüben yok.. hayaller ile gerçekler cok farklı..
5)insanlardan ne kadar çok şey beklersen o kadar üzülürsün.
6)dürüst bi kızsın belli, anneme verdiğim sözü tutmalıyım ki o da bana verdıgı sözü tutsun demenden belli. ben onun 2 sene bekleyecegını sanmıyorum. hele de senın dıplomanı almanı bekleyecegını hıc sanmıyorum. gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler kiii sen gönlünden de ırak edeceksın, sesini duyurmayacaksın bıle ona... annenlere de zaten guvenmıyor boşuna bel bağlamaz o çocuk sana... önüne bakar.
senın anlattıklarına göre yazabıleceklerım bunlar.. bence uzak dur. annenlerın senın yasından daha fazla tecrubesı var hayata, aile ilişkilerine dair.. büyük sözü dinlemek ve istişare etmekten zarar gelmez..