• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlısından ayrılan oldu mu?

Gidecek kalacak yerim çok aslında. Çok şükür bu hayatta basıma gelen tek güzel şey çok iyi dostlar biriktirmek oldu. Görüşmeme müsade etmediği iki arkadaşımdan biri yurt dışında çalışıyor sana kalacak yer ayarlarım paranı da yollarım kursun bitene kadar ben sana yardımcı olurum sen sadece derslerine bak ve atan diye destekliyor
Ay o ne güzel dost
Varolsun
Nişanlın da arkanda bu tarz destekler olmasını istemediği için görüşme diyor
Bir tek ona muhtaç ol istiyor bencil herif
Anneni de Allah ıslah etsin
Herkes anne olamıyorun örneği kendisi
Buraya konu açtığına göre çıkış yolu arıyorsun
Bence o arkadaşının yardım etmesine izin ver
Nişanlınla başka sorunların olsa çabalayın zamana bırakın beraber falan derdim ama şiddetin bahanesi yok

Ondan ayrılmam demek evde de psikolojik ve fiziksel şiddetin başlaması ardından evden de ayrılmam demek her şey üst üste gelmiş olacak hayatımda nasıl altından kalkacağım bilmiyorum...
lütfen lütfen henüz olmamış şeylerle korkarak karar verme. onları o gün düşünür yolunu çizersin. ama şu an ki durum... daha nişanlıyken bu şekilde davranan birine ziyan etme hayatını. gelinlikle ilgili yazdığın kısım içime dokundu, inşallah ilerde içine sinerek giymeyi nasip eder Allah. ama mutsuz bir hayata taşıyacaksa seni bırak onun güzelliği orda kalsın.

Arkadaşlar bir konu açmıştım nişanlımla yaşadığımız sorunlardan biraz bahsetmiştim şimdi uzun uzun oralara girmeyeyim. iki kere bi kadın psikoloğa gittik ben çok memnun kalmadım başkasına gittik. Gerçekten işinde çok iyi eşler üzerinde çalışan biriydi. Sorunlarımızı anlattık, Çok güzel açıklamalarda bulundu. Mesela arkadaş konusunu sorduk eğer o arkadaşlar ilişkinize müdahale etmiyor iki kişi arasına girmiyorsa nişanlının arkadaşlarına karışamazsın dedi. Nişanlım bunu kabul edemediğini aşırı rahatsızlık duyduğunu söylediğinde biliyorum lütfen bana bırak bi kaç seans sonunda neden ve nasıl kabul edeceğini öğrenmiş olacaksın artık bu durumdan rahatsız olmayacaksın dedi. Öfke konusunda da yardımcı olacaktı. Burdan çıkınca sakın seansın kritiğini yapmayın birbirinizle burda anlattıklarınızla ilgili konuşmayın ilk olarak göreviniz bu dedi tabi nişanlım durur mu çıkar çıkmaz üstüme geldi arkadaş konusunu neden açtım diye. O konu kapanmıştı görüşmeyeceğini söylemiştim o kızlarla diye bağırdı sakin kalmaya çalıştım canım bize konuşmayın dedi lütfen konuşmayalm dedim dinlemedi. Bi daha bu psikoloğa gelmiyoruz ben beğenmedim bunu dedi. Oysa kendi önceden tanıdığı biriydi o istedi diye oraya gitmiştik. Nişanlım ve ailesi çok muhafazakar, o psikologlada bir cemaatte sohbet ortamında tanışmışlar yıllar önce. Ben bu adam muhafazakar biraz islamdan bahseder dinimize göre anlatır diye bekledim erkek nasıl eşinin görüştüğü kişilere karışmaz dinde öyle bir şey yok benim karım rahatsız olduğum insanlarla görüşemez dedi. Ben öfkem için başka psikolog bulurum gerekirse psikatriye gider ilaç kullanırım bi daha sana ne elim kalkar ne kötü söz söylerim ama sorunlarımızı çözmek için bi daha bu adama gelmiyoruz dedi. Bugün de gelinlik provam vardı şimdi bazıları üstüme gelecek hâlâ provaya mı gidiyorsun diyecek biliyorum ama bir yandan hayat devam ediyor bir taraftan ya düzelirse düşüncesi ile bi şeyler yapılıyor bir taraftan düzelmezse ne yapacağım nasıl ayrılacağım düşünceleriyle geceleri gözüme uyku girmiyor. Provada ağladım. O da ağladı. Gelinliğim yıllardır hayalini kurduğum gelinlikten çok çok çok daha güzeldi içim parçalandı aynada kendime bakarken neden dedim neden ufacık bir şeyi bu kadar büyüttü de bizi bu hale getirdi belki bu gelinliği giymek bana nasip olmayacak diye kahroldum ordan eve geçtik evim yine öyle. Ailesi ne istesem ne desem yapmıştı öyle güzel bir evimiz olmuştu ki...
Çok zor durumdayım ayrılırsam ailem çok karşı cıkıyor arkamda durmuyor. Önceki konuda anlatmıştım ailemden çok fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Şu an sırf annemin deyimiyle koca buldum evleniyorum diye annem benimle çok iyi. Onun için koca bulabilmem çok büyük marifet. Üniversiteyi kazandığımda bu kadar sevinmemişti...
neyse Muhtemelen yine olacak aynı şeyler. Daha önce ailesi ayrılmasına müsade etmedği halde ve düğüne bu kadar az kala nişanlısından ayrılan oldu mu neler yaşadı nasıl başetti sorunlarla merak ediyorum. Yaşadığınız tecrübelerinizi paylaşır bir yardım ederseniz çok sevinirim dostlar 🙏🏻 Allah hepimizin karşısına Kadir kıymet bilen sevgiden aşktan önce saygı duyan insanlar cıkarsın. Hep derlerdi ama yaşayınca daha iyi anladım gerçekten çok sevmek çok aşık olmak saygı olmayınca hiç değeri olmayan şeyler oluyor insan gözünde...
Ailem nişanı at dedi, direttim hayır diye. Düğüne 15 gün vardı davetiyeler dağıtılıyordu düşün ki. Annem atalım nişanı dedi ama ben evlendim, 2 bucuk sene sonra boşandım. Hala mercimek kadar beyni olmayanlarla dolu bir toplum olduğumuz için maalesef boşanmak daha zor nişan atmaya göre.

Arkadaşlar bir konu açmıştım nişanlımla yaşadığımız sorunlardan biraz bahsetmiştim şimdi uzun uzun oralara girmeyeyim. iki kere bi kadın psikoloğa gittik ben çok memnun kalmadım başkasına gittik. Gerçekten işinde çok iyi eşler üzerinde çalışan biriydi. Sorunlarımızı anlattık, Çok güzel açıklamalarda bulundu. Mesela arkadaş konusunu sorduk eğer o arkadaşlar ilişkinize müdahale etmiyor iki kişi arasına girmiyorsa nişanlının arkadaşlarına karışamazsın dedi. Nişanlım bunu kabul edemediğini aşırı rahatsızlık duyduğunu söylediğinde biliyorum lütfen bana bırak bi kaç seans sonunda neden ve nasıl kabul edeceğini öğrenmiş olacaksın artık bu durumdan rahatsız olmayacaksın dedi. Öfke konusunda da yardımcı olacaktı. Burdan çıkınca sakın seansın kritiğini yapmayın birbirinizle burda anlattıklarınızla ilgili konuşmayın ilk olarak göreviniz bu dedi tabi nişanlım durur mu çıkar çıkmaz üstüme geldi arkadaş konusunu neden açtım diye. O konu kapanmıştı görüşmeyeceğini söylemiştim o kızlarla diye bağırdı sakin kalmaya çalıştım canım bize konuşmayın dedi lütfen konuşmayalm dedim dinlemedi. Bi daha bu psikoloğa gelmiyoruz ben beğenmedim bunu dedi. Oysa kendi önceden tanıdığı biriydi o istedi diye oraya gitmiştik. Nişanlım ve ailesi çok muhafazakar, o psikologlada bir cemaatte sohbet ortamında tanışmışlar yıllar önce. Ben bu adam muhafazakar biraz islamdan bahseder dinimize göre anlatır diye bekledim erkek nasıl eşinin görüştüğü kişilere karışmaz dinde öyle bir şey yok benim karım rahatsız olduğum insanlarla görüşemez dedi. Ben öfkem için başka psikolog bulurum gerekirse psikatriye gider ilaç kullanırım bi daha sana ne elim kalkar ne kötü söz söylerim ama sorunlarımızı çözmek için bi daha bu adama gelmiyoruz dedi. Bugün de gelinlik provam vardı şimdi bazıları üstüme gelecek hâlâ provaya mı gidiyorsun diyecek biliyorum ama bir yandan hayat devam ediyor bir taraftan ya düzelirse düşüncesi ile bi şeyler yapılıyor bir taraftan düzelmezse ne yapacağım nasıl ayrılacağım düşünceleriyle geceleri gözüme uyku girmiyor. Provada ağladım. O da ağladı. Gelinliğim yıllardır hayalini kurduğum gelinlikten çok çok çok daha güzeldi içim parçalandı aynada kendime bakarken neden dedim neden ufacık bir şeyi bu kadar büyüttü de bizi bu hale getirdi belki bu gelinliği giymek bana nasip olmayacak diye kahroldum ordan eve geçtik evim yine öyle. Ailesi ne istesem ne desem yapmıştı öyle güzel bir evimiz olmuştu ki...
Çok zor durumdayım ayrılırsam ailem çok karşı cıkıyor arkamda durmuyor. Önceki konuda anlatmıştım ailemden çok fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Şu an sırf annemin deyimiyle koca buldum evleniyorum diye annem benimle çok iyi. Onun için koca bulabilmem çok büyük marifet. Üniversiteyi kazandığımda bu kadar sevinmemişti...
neyse Muhtemelen yine olacak aynı şeyler. Daha önce ailesi ayrılmasına müsade etmedği halde ve düğüne bu kadar az kala nişanlısından ayrılan oldu mu neler yaşadı nasıl başetti sorunlarla merak ediyorum. Yaşadığınız tecrübelerinizi paylaşır bir yardım ederseniz çok sevinirim dostlar 🙏🏻 Allah hepimizin karşısına Kadir kıymet bilen sevgiden aşktan önce saygı duyan insanlar cıkarsın. Hep derlerdi ama yaşayınca daha iyi anladım gerçekten çok sevmek çok aşık olmak saygı olmayınca hiç değeri olmayan şeyler oluyor insan gözünde...
Ben ayrıldım canım seni çok iyi anlıyorum. zaten ailen destek olmadığı için evliliği bi kaçış olarak görüyor olabilirsin ama eminim onlar da anlayacaktır bu durumu. bende senden farklı şeyler yaşamadı. ayrılmamış olsaydım 11 gün sonra düğünüm vardı. şöyle düşün Allah bir şey demeye çalışırsa sana bunu etrafındakilere söyletir. türlü türlü örnekler çıkar karşına. neresinden tutsan düzelmez emin ol ki evlenince de düzelmeyecek. senin hayatın senin kararların ama şiddet uygulayan bi eş ileride çoçuğuna da şiddet uygular baba olamaz. sen tanıyorsun en iyi. iyi ölçüp tartmalısın canım. inşallah hakkında hayırlısı olur. ayrılalı 4 ay oldu benim ama omuzlarımdan yük kalkmış gibi. kurslara gittim. turlara katıldım. görüştürmediği arkadaşlarımla eğlendim. sizde durumlar nedir bilmiyorum ama biz bir de birliktelik yaşamıştık benim kaldıramadığım nokta o olmuştu. hala tam atlatabilmiş değilim. ama nasipteyse olmuyor zaten.

Lütfen arkadaşım kendine bunu yapma.bu adam şimdiden yüzünü göstermiş bu yasadiklarin daha fragman .yarın bir gün neler yaşayabileceğini gercekci bir sekilde otur bir düşün. Bu adam daha şimdiden seni kaybetmekten korkmuyor.imzayı atınca tapunbende diyecek.daha çok seni kolelestirecek.bende 6 yaşında oğlumla daha yeni bosandim şiddet yüzünden.ve aşırı kiskanclik asılsız gerçekle bagdasmayan dusuncelr le ...şiddetin ilki var ama sonu yok ben 8 yıllık evliliğe 4 yıl şiddet yaşadım sonra ozur dilemelr cicekler hediyelr vss...ama degisen birsey yok tu.hep evladım anali babalı büyüsün diye ama sonu yine ayrilik.yani tek tekerle araba yürümüyor. o teker once patinaj yapiyo sonra da kopuyo .Ne kadar cabalarsan fedakar doğru dürüst olursan ol.karsindakinin gecinmeye gonli olmazsa kadir kiymet bilmezse doldurusa gelirse agzinla kus tutsan yaranamazsin.otur olacak herseyi aklinla mantiginla bir düşün.yağmurdan kaçarken doluya tutulma.herşey çok geç olmadan kendi yolunu kendin ciz ayaklarini adimlarini saglam at yanlis yollara sapma ayakta güçlü kendi kararlarını kendi veren kimseye muhtac olmayan iki guzel soze degil asıl adamin davranislarina bakan biri ol.bir kiyafrt alirken bile kac yere bakiyoz degilmi kıyafeti beğenmesek degistirrbiliyoruz ama esimiz i geri iade edebiliyor miyiz☺boşanmak da zor bir olay .bu hayatı sen yaşayacaksın o kapının arkasında onunla başbaşa kalma düşüncesi sana nasıl hissettiriyor.bunu bir düşün

@üşüyenprenses vardı burda düğününe günler kala ayrıldı etiket yapamadım nedense

Evlenmeden önce bunu gördüğün için ne kadar şanslı olduğunu bilemezsin. Bile bile lades diyip evlenirsen boşanacaksın. İnsan boşanmak için evlenir mi? Atanana kadar ailen sana baskı yapabilir işkence de edebilir ama kendi hayatını kurduğun gibi bitecek i. Doğru kişiyi bulup mutlu olacaksın. Sakın yapma bu hatayı sakın.

Gidecek kalacak yerim çok aslında. Çok şükür bu hayatta basıma gelen tek güzel şey çok iyi dostlar biriktirmek oldu. Görüşmeme müsade etmediği iki arkadaşımdan biri yurt dışında çalışıyor sana kalacak yer ayarlarım paranı da yollarım kursun bitene kadar ben sana yardımcı olurum sen sadece derslerine bak ve atan diye destekliyor
Böyle arkadaşların var mumla arasan bulamazsın bu devirde kıymetini bil
demek iyi ilişkileri olan birisin ee evlenirsen hepsini silmek zoruna gitmeyecek mi ? :kahve:

ya niye aşalağayım sizi hanfendi. Genelde hep böyle oluyor, konu sahibi dert yanıyor, cevap veren 100 kişiden 100 ü de ayrıl diyor, ama sonra kadınımız erkeğine sahip çıkıyor. Konuyu bundan ayrılırsam bir daha akrabalarım bile arkamda durmaza kadar getirmeniz tuhaf değil mi? Hadi anneniz iyi kısmet buldu kaçırmasın mantığında, akrabalarınız niye bu damada arka ki?

Neyse siz de girip çıkıyorduğunuz topiğe, ama yorum yapmayı bırakmıştınız. Alay edecek olsam, umursayıp yazmamda. Hakkınızı helal edin üzdüysem. Fazla empatiden bunlar. Hayırlısı olsun sizin için. Daha da yazmam.
Estagfirullah ne hakkı helal olsun. Üzülmedim sadece öyle bir zihniyet içinde iseniz diye sizin adınıza üzülmüştüm. Ben zaten cevapların ayrıl yönünde geleceğini biliyordum beklentim zaten bu yöndeydi sadece benim durumuma düşmüş olanlaırn başlarından neler geçti belki bilmek tecrübelerini dinlemek cesaret verir diye düşündüm bana ayrılma desinler diye açmadım ki konuyu. Akrabalarımda sorun şu; nişanlım herkese karşı o kadar efendi o kadar ilgili, saygılı sevgili ki, bizim sülalede damat yönünden biraz şanssız kuzenlerimin eşleri gidip gelmez aramaz sorma akraba bağları yoktur vs ama benim nişanlım öyle yapmıyor. Herkesi arar sorar sayar. Bu durum beni sinir ediyor. Herkes bana çok iyi çocuk çok efendi çocuk bu işte bi sıkıntı çıkarsa sebebi sensindir aksi mümkün olamaz kafasında.

Ay o ne güzel dost
Varolsun
Nişanlın da arkanda bu tarz destekler olmasını istemediği için görüşme diyor
Bir tek ona muhtaç ol istiyor bencil herif
Anneni de Allah ıslah etsin
Herkes anne olamıyorun örneği kendisi
Buraya konu açtığına göre çıkış yolu arıyorsun
Bence o arkadaşının yardım etmesine izin ver
Nişanlınla başka sorunların olsa çabalayın zamana bırakın beraber falan derdim ama şiddetin bahanesi yok
Evet çok seviyorum onu iyi ki var. Görüşmemi istemediği diğer arkadaşımda burda yaşıyor. 15 yıllık dostum canımdan öte. Aradı bugün evimizin kapısı Sana hep açık cık gel boşver annen masraf yapmış eşya alınmış o bu diyor. Aslında her şey hazır tek ihtıyac cesaret...

Böyle arkadaşların var mumla arasan bulamazsın bu devirde kıymetini bil
demek iyi ilişkileri olan birisin ee evlenirsen hepsini silmek zoruna gitmeyecek mi ? :kahve:
Evet öyle güzel dostluklarım oldu ki daha burada uzun uzun anlatsam neler neler. Görüşmeme izin vermediği diğer kız arkadaşımda evimizin kapısı sana sonuna kadar açık ne zaman istersen bırak her şeyi cık gel diyor...

Keske nişanlılıktaki sorunları görmezden gelmeseydim yaptıklarını affetmeseydim de hamileyken boşanmak zorunda kalmasaydim keşke nisanliyken ayrılma kararımda kararlı olabilseydim keşke keşke
Nişanlıyken neler oldu ne sorunlar yaşadınız 😞 Sizde de böyle şeyler mi vardı? Belli ediyor değil mi insan kendini aslında ama biz o cesareti toplayıp o adımı atamıyoruz işte

Kız kardeşim nişanlısı ona tokat atınca deli gibi aşık oldugu adamdan ayrıldı.çok acı çekti çok ağladı hasta oldu.ama nişanlı iken yapan evlenince dünyayı dar eder bana dedi ve ayrıldı.zamanla yaraları iyileşti kalbi iyileşti.ve tekrar aşık oldu ve evlendi şimdi 2 çocugu var ve çok mutlu.kendi değerini kendisi belirledi yani.
Not:ayrıldıgı nişanlısı kardeşimden sonra 2 nişandan daha ayrılmış ve hepsi şiddet.ve hala yıllar oldu aylak aylak dolaşıyor.
Ne mutlu. Mutluluğu daim olsun insallah ama tabi sanırım aileniz de arkasında oldu şiddeti duyunca

Onun için sen o ne derse sorgulamadan yapmak zorunda olan birisin, ona göre onunla eşit değilsin. Bi ömür bu muameleyi kaldırabilecek misin? İlerde hayatınızla ilgili herhangi bir kararı ortak alabileceğinizi mi sanıyorsun? O ne derse o olacak. Bence annenden de nişanlından da koşarak uzaklaş.
Evet hep ben erkeğim sen bana uyacaksın kafasında. Böyle evlatlar yetiştirp sonra evlenecek oğlum var diye insanların kapısına nasıl gidiyorlar. Hep bilinçsiz anne babaların eseri bunlar. Sürekli bana benim ailemde böyle ben böyle gördüm erkeğin sözü geçer falan

Kına günü ayrılan dugununden kaçan gelinler gördüm gelin ata binmiş ya nasip demiş hakkin da hayırlısı olsun.

Back