• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlısından ayrılan oldu mu?

Sizi dövdü sanırım bu adam. Yani benim için imkansız bir şey şiddet varken evlilik için devam etmek. Aileniz normal görüyor diye siz de görmeyin. İleride de her dayakta sineye çekersiniz. Çocuğunuz olur ona vurur, çocuk büyür gider sizin gibi birine aşık olur. Hastalıklı evlilik sonu olmayan yol.

Ailen arkanda durmuyorsa kendin çalış ve evini ayır.

Ayrıca psikolog istediklerini söylemedi diye beğenmemiş. Bu çözümcül yaklaşım değil. Siz onun kalıbına uymak zorundasınız hayat boyu. Gayet de belli etmiş.
Kolumu çenemi sıktı falan ilkinde çok üzüldü ağladı kolumu Sıktığı için ama sonra tekrar yaptı...

Yakma başını güzel arkadaşım. Annenin kahrını en falza 2 yıl çekersin, bir iş bulup kendi evine çıkana kadar.

Baktın dırdır mı ediyor, gider kütüphanende çalışır, yatmaya eve uğrarsın.

Ama bu beyinsiz adam ile evlenip bir ömür mü çekeceksin? Sus diye çeneni sıkacak, kolunu morartacak kadar kontrolsüz olmuş şimdiden. Aynı evde neler yapmaz ki?

Kıskançlık da cabası. Sizi kız arkadaşınızdan kıskanan, rahat sokağa işe salar mı? Psikolog çıkışı gösterdiği tavır ne kadar itici.

Ah vah güzel gelinliğim, anılarım hayallerim diye gençliğini yakma. Bile bile lades deme.

Ben bir kadın olarak uyarmak istedim. Tanıyamamış olabilirsiniz çünkü. Size fiziksel şiddet uyguladı mı hiç bilmiyorum ama üstünüze yürümesi eline geçen bir fırsatta fiziksel şiddet uygulayabileceğini gösteriyor bana kalırsa. Psikolog konusundaki düşüncelerine zaten girmek istemiyorum. "Psikolog" mesleğini çok yanlış anlamış. Diyanete falan gitsin.
Bende öyle dedim o zaman hacıya hocaya git psikolog danışanının dini inancına göre yorum yapmaz doğru birdir herkes için geçerli olabilecek olanı anlatır dedim. Bana uymuyor o karısına izin veriyormuş istediği kişiyle görüşmesine bitti bi daha gelmek yok dedi.
Fiziksel şiddet olarak bahsettiğim gibi kolumu sıkmıstı epey morarmıştı. Ağladı nasıl yaptım diye ama biliyordum artık bu ona normal gelecekti bir kere yaptı yine olacaktı ona da anlattım bunu kabul etmedi nasıl üzüldüm bi daha yapar mıyım dedi yine yaptı

Bazı anneleri anlamak ne mümkün. Benim kızıma nişanlısı kötü davranacak, kolunu sıkıp ittirercek de ben hala evlensin diye ısrar edeceğim.

Ne olursa olsun ayrılmanız lazım. Nişanlıyken ayrılmayan siz evlendikten sonra hergün şiddet görseniz ayrılamazsınız. Şimdi ailenizden çekiniyorsunuz ama evlenice eşiniz ve ailesi ne istiyorsa onu yapacaksınız farkında mısınız? Onların derdini çekeceğinize kendi ailenizin derdini çekersiniz.

Bir daha evlenmek istersem ailem arkamda olmaz, şimdi masraf yaptı o aman yapmaz diyorsunuz şaka gibi bu düşünceniz. Hiçbirsey sizin hayatınızdan önemli değil. Atanır kendi hayatınızı kurar, kendi masraflarınızı kendiniz karşılarsınız. Tek derdiniz bu olsun.

Bu evde kapılar kapanınca ailemde çok normal değil... düşünüyorum ilerde bir gün karşıma biri çıksa yeniden evlenmeye kalksam falan( sonuçta dünyanın sonu değil onsuz nasıl yaşarım ondan sonra başkası asla olamaz kafasında değilim) bu kez ne ailem ne akrabalarım yanımda olacak. Karşımdaki insan ve ailesi bu durumu nasıl kabul eder ne der... şu anda annem her şeyimi eksiksiz yaptı 30 bina yakın masraf yaptı düğünüm için beyaz eşyam halilarım çeyizim vs derken, bunları düşününce kafayı yiyorum. Bir daha kim arkamda olur bu kadar masraf yapar bana güvenip diye.
Arkadaş yazmadan bu mesajı görmemiştim. Şaka gibi hakkaten. Siz herşeye rağmen evlenmek için bahane arıyorsunuz.

İyi, 30 bine geleceğinizi, özgürlüğünüzü satın o zaman. En vasıfsız elemanın 1 sene çalışarak biriktirebileceği bi meblağ ama olsun. Hayatınız ucuz demekki.

daha önceki konunuzu da okudum. terapi seanslarını sihirli değnek gibi görmek yanlış. ki zaten işe yaramamış. daha doğrusu işe yaramasına nişanlınız izin vermemiş. öfke kontrol sorunu için de gitse karşı taraf istediği şeyleri söylemediğinde sinirlenecek ve yarıda bırakacak. siz düzelir sabret falan gibi şeyler duymak istiyorsunuz belki ama üzgünüm böyle bir şey olmayacak. ve ayrılırsam kızarlar dediğiniz aileniz evliyken dayak yediğinizde de arkanızda olmayacak. "sabret kocandır o kadarcıktan ne olur ki ben de dayak yedim "diye avutacak sizi. kk ya başka konular açmak istemiyorsanız evlenmeyin. kk konu sıkıntısı çekmiyor biliyorsunuz . bir erkekte merhamet yoksa hiç bir şeye yaramaz. kolunuzu mor görmüşte ağlamış peki sonrasında neden devam etti. biz buna timsah gözyaşları diyoruz. avını hem yiyen hem gözyaşı yiyen. ailenizden daha çok güvenebileceğiniz arkadaşlarınız var madem önce kendinize sonra onlara güvenerek yola çıkın bence. emin olun dünya üzerinde ne güzel gelinlikler ne güzel eşyalar var. yeter ki sizi seven biri için giyin o gelinliği. hayat size bir şans sunuyor şanslısınız ki çok geç olmadan gördünüz gerçek yüzünü. bence bu şansı kullanın.

Canım bir ablanız olarak sizi uyarıyorum : Nİşanlınızın öfke kontrolü yok!!! Evlenince dayak yemeye varsanız, arkadaşlarınızla da görüşmemeyi kabul ediyorsanız, herşeyinize müdahale edilip kişiliğinizin zedelenmesini kaldırabilecekseniz evlenin . Gelinlik vevet güzel ama birgün giyip kaldıracaksınız. Ama o adamla hergün yaşamak nasıl olacak? Ben şimdiden görüyorum mutsuzluğunuzu, pişmanlığınızı :KK61:

Ayrıldığım zaman da şiddet göreceğim bi aileye döneceğim içindir belki de, annem baskı yapıp ayrılırsan biz arkanda yokuz ne halin varsa gör dediği içindir... Kimsenin neler yaşadığını bilemezsiniz. Herkesin burda anlatabildikleri yaşadıklarının yarısı kadar...
yahuu bu annen yetti ama, tamam durmasın arkanda daha iyi, nefes alırsın ,kararlı ol,KORKMA !!!!Hadi cesaretli ol. Biz buradan seni motive ederiz.

Darp raporu alıp uzaklaştırma çıkarmış olsan ailen bir şey diyemezdi bence, 'devlet yanimda siz yanimda değilsiniz, sizin gibi aile olmaz olsun' derdin belki anlarlardı, anneni anlamak mümkün değil :(
Her şey annen ya da ailen de değil, lütfen biraz işin oluruna bak yol yordamına göre davran ailen yanında olmaya mecbur kalsın bari.

Arkadaşlar bir konu açmıştım nişanlımla yaşadığımız sorunlardan biraz bahsetmiştim şimdi uzun uzun oralara girmeyeyim. iki kere bi kadın psikoloğa gittik ben çok memnun kalmadım başkasına gittik. Gerçekten işinde çok iyi eşler üzerinde çalışan biriydi. Sorunlarımızı anlattık, Çok güzel açıklamalarda bulundu. Mesela arkadaş konusunu sorduk eğer o arkadaşlar ilişkinize müdahale etmiyor iki kişi arasına girmiyorsa nişanlının arkadaşlarına karışamazsın dedi. Nişanlım bunu kabul edemediğini aşırı rahatsızlık duyduğunu söylediğinde biliyorum lütfen bana bırak bi kaç seans sonunda neden ve nasıl kabul edeceğini öğrenmiş olacaksın artık bu durumdan rahatsız olmayacaksın dedi. Öfke konusunda da yardımcı olacaktı. Burdan çıkınca sakın seansın kritiğini yapmayın birbirinizle burda anlattıklarınızla ilgili konuşmayın ilk olarak göreviniz bu dedi tabi nişanlım durur mu çıkar çıkmaz üstüme geldi arkadaş konusunu neden açtım diye. O konu kapanmıştı görüşmeyeceğini söylemiştim o kızlarla diye bağırdı sakin kalmaya çalıştım canım bize konuşmayın dedi lütfen konuşmayalm dedim dinlemedi. Bi daha bu psikoloğa gelmiyoruz ben beğenmedim bunu dedi. Oysa kendi önceden tanıdığı biriydi o istedi diye oraya gitmiştik. Nişanlım ve ailesi çok muhafazakar, o psikologlada bir cemaatte sohbet ortamında tanışmışlar yıllar önce. Ben bu adam muhafazakar biraz islamdan bahseder dinimize göre anlatır diye bekledim erkek nasıl eşinin görüştüğü kişilere karışmaz dinde öyle bir şey yok benim karım rahatsız olduğum insanlarla görüşemez dedi. Ben öfkem için başka psikolog bulurum gerekirse psikatriye gider ilaç kullanırım bi daha sana ne elim kalkar ne kötü söz söylerim ama sorunlarımızı çözmek için bi daha bu adama gelmiyoruz dedi. Bugün de gelinlik provam vardı şimdi bazıları üstüme gelecek hâlâ provaya mı gidiyorsun diyecek biliyorum ama bir yandan hayat devam ediyor bir taraftan ya düzelirse düşüncesi ile bi şeyler yapılıyor bir taraftan düzelmezse ne yapacağım nasıl ayrılacağım düşünceleriyle geceleri gözüme uyku girmiyor. Provada ağladım. O da ağladı. Gelinliğim yıllardır hayalini kurduğum gelinlikten çok çok çok daha güzeldi içim parçalandı aynada kendime bakarken neden dedim neden ufacık bir şeyi bu kadar büyüttü de bizi bu hale getirdi belki bu gelinliği giymek bana nasip olmayacak diye kahroldum ordan eve geçtik evim yine öyle. Ailesi ne istesem ne desem yapmıştı öyle güzel bir evimiz olmuştu ki...
Çok zor durumdayım ayrılırsam ailem çok karşı cıkıyor arkamda durmuyor. Önceki konuda anlatmıştım ailemden çok fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Şu an sırf annemin deyimiyle koca buldum evleniyorum diye annem benimle çok iyi. Onun için koca bulabilmem çok büyük marifet. Üniversiteyi kazandığımda bu kadar sevinmemişti...
neyse Muhtemelen yine olacak aynı şeyler. Daha önce ailesi ayrılmasına müsade etmedği halde ve düğüne bu kadar az kala nişanlısından ayrılan oldu mu neler yaşadı nasıl başetti sorunlarla merak ediyorum. Yaşadığınız tecrübelerinizi paylaşır bir yardım ederseniz çok sevinirim dostlar 🙏🏻 Allah hepimizin karşısına Kadir kıymet bilen sevgiden aşktan önce saygı duyan insanlar cıkarsın. Hep derlerdi ama yaşayınca daha iyi anladım gerçekten çok sevmek çok aşık olmak saygı olmayınca hiç değeri olmayan şeyler oluyor insan gözünde...
Herkes karşınızda olsun hiç önemi yok o insanla bir ömür geçirecek olan sensin. Söylemesi bizim açımızdan kolaydır belki karşımda olan ailem diyeceksin ama yapacak bişey yok evlenince çok pişman olursun.nişanlıyken böyle yapan davranan evlenince daha çok şeyine karışır. Sakın değiştiririm diye düşünme evlenincr gram değişmiyorlar bunu bil hikaye gelmesin sana anlatıklarım. Allah yardımcın olsn hayırlısı olsun hakkında ama kaderini birazda sen iteceksin. Kurtar kendini o adamdan derim başka da bişey demem hayat senin hayatın evlenince herşey daha zor olabilir ( ayrılmakta buna dahil)

Bu evde kapılar kapanınca ailemde çok normal değil... düşünüyorum ilerde bir gün karşıma biri çıksa yeniden evlenmeye kalksam falan( sonuçta dünyanın sonu değil onsuz nasıl yaşarım ondan sonra başkası asla olamaz kafasında değilim) bu kez ne ailem ne akrabalarım yanımda olacak. Karşımdaki insan ve ailesi bu durumu nasıl kabul eder ne der... şu anda annem her şeyimi eksiksiz yaptı 30 bina yakın masraf yaptı düğünüm için beyaz eşyam halilarım çeyizim vs derken, bunları düşününce kafayı yiyorum. Bir daha kim arkamda olur bu kadar masraf yapar bana güvenip diye.
Samimi düşüncelerimi söyleyim. Evleneceksin gibi geliyor. Umarım yanılırım, mutlu olursun

Samimi düşüncelerimi söyleyim. Evleneceksin gibi geliyor. Umarım yanılırım, mutlu olursun
Herald. :D Yorumlar umduğu şekilde gelmeyince, arkadaş arazi oldu. Klasik kk vakası yine.

İnşallah biz yanılıyoruzdur dediğiniz gibi. Olmadı en az 3-5 sene çocuk yapmasa da tercih hakkı olmayan bir masumu da huzurluğu mahkum etmese.

Darp raporu alıp uzaklaştırma çıkarmış olsan ailen bir şey diyemezdi bence, 'devlet yanimda siz yanimda değilsiniz, sizin gibi aile olmaz olsun' derdin belki anlarlardı, anneni anlamak mümkün değil :KK43:
Her şey annen ya da ailen de değil, lütfen biraz işin oluruna bak yol yordamına göre davran ailen yanında olmaya mecbur kalsın bari.
Bu hiç aklıma gelmemişti. Kolum morardığında yapabilirdim.. 🤦🏻‍♀️

İlginç .kafama uymuyorsa psikolog falan uğraşmam bitiririm . Daha nişanlıyken psikolog kapılarını aşındırıyorsan evlenince vay halinize. İleriyi düşün .evden de kurtulmak istiyorsan devlete sığın .kaçmak için evlenmek çare değil ,daha büyük sorunların başlangıcı olur .

Herald. :KK70: Yorumlar umduğu şekilde gelmeyince, arkadaş arazi oldu. Klasik kk vakası yine.

İnşallah biz yanılıyoruzdur dediğiniz gibi. Olmadı en az 3-5 sene çocuk yapmasa da tercih hakkı olmayan bir masumu da huzurluğu mahkum etmese.
Yok hanımefendi arazi falan olmadım buradayım. Yorumlarda umduğum gibi geldi gayette. O kadar yanlış bir davranış içindesiniz ki. Başkasının konusunda bir kadın arkadaşımız çok güzel bir msj yazmıştı keşke bulsam da size yollasam. Msj içeriği fiziksel veya psikolojik şiddet mağduru hemcinslerimizi aşağılamanın alay etmenin ne kadar yanlış olduğu ile ilgiliydi... Tam da size göre yani. O kadın arkadaşımız şiddete maruz kalan kişinin psikolojisinin ne durumda olduğunu asla bilemeyeceğimizi, normal bir Psikolojide olsalar kendi yaşadıkları başkalarının başına gelse, mutlaka ayrılmaları gerektiğini, devam etmenin yanlış olduğunu söyleyebilecek insanlarken maruz kaldıkları şiddet sonucu sağlıklı karar alabilmelerinin çok zorlaştığını anlatmıştı. Tamda benlik ve sizlik...

Psikologa helal olsun dinini karıstırmadan meslek etigine uygun davranmış. Aile konusunda ben de yaralıyım. Sanirim aileniz muhafazakat olduğunuz icin calışmanıza da izin vermez. Ama bu beyefendiyle evlenirseniz siddeti on kat artacak sizi mutsuz edecek. Her fırsatta ailen bile senin arkanda durmamış ki diyecek. Ailen seni haksiz görecek. Simdi yapacaginiz en güzel şey nisanlinizdan ayrilmanız ailenizden gizli bir is bulup ev arkadasi ayarlayıp o evden ayrılmanız
Gidecek kalacak yerim çok aslında. Çok şükür bu hayatta basıma gelen tek güzel şey çok iyi dostlar biriktirmek oldu. Görüşmeme müsade etmediği iki arkadaşımdan biri yurt dışında çalışıyor sana kalacak yer ayarlarım paranı da yollarım kursun bitene kadar ben sana yardımcı olurum sen sadece derslerine bak ve atan diye destekliyor

Yok hanımefendi arazi falan olmadım buradayım. Yorumlarda umduğum gibi geldi gayette. O kadar yanlış bir davranış içindesiniz ki. Başkasının konusunda bir kadın arkadaşımız çok güzel bir msj yazmıştı keşke bulsam da size yollasam. Msj içeriği fiziksel veya psikolojik şiddet mağduru hemcinslerimizi aşağılamanın alay etmenin ne kadar yanlış olduğu ile ilgiliydi... Tam da size göre yani. O kadın arkadaşımız şiddete maruz kalan kişinin psikolojisinin ne durumda olduğunu asla bilemeyeceğimizi, normal bir Psikolojide olsalar kendi yaşadıkları başkalarının başına gelse, mutlaka ayrılmaları gerektiğini, devam etmenin yanlış olduğunu söyleyebilecek insanlarken maruz kaldıkları şiddet sonucu sağlıklı karar alabilmelerinin çok zorlaştığını anlatmıştı. Tamda benlik ve sizlik...
ya niye aşalağayım sizi hanfendi. Genelde hep böyle oluyor, konu sahibi dert yanıyor, cevap veren 100 kişiden 100 ü de ayrıl diyor, ama sonra kadınımız erkeğine sahip çıkıyor. Konuyu bundan ayrılırsam bir daha akrabalarım bile arkamda durmaza kadar getirmeniz tuhaf değil mi? Hadi anneniz iyi kısmet buldu kaçırmasın mantığında, akrabalarınız niye bu damada arka ki?

Neyse siz de girip çıkıyorduğunuz topiğe, ama yorum yapmayı bırakmıştınız. Alay edecek olsam, umursayıp yazmamda. Hakkınızı helal edin üzdüysem. Fazla empatiden bunlar. Hayırlısı olsun sizin için. Daha da yazmam.

Back