• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlısından ayrılan oldu mu?

Millet 5 çocukla kocasından ayrılıyor. Sen neden nişanlından ayrılamayasın? Ha ayrıca önce kolu sıkmış, sonra çeneni ileride şiddeti arttırıp komalık yapar bu adam.

Onun için sen o ne derse sorgulamadan yapmak zorunda olan birisin, ona göre onunla eşit değilsin. Bi ömür bu muameleyi kaldırabilecek misin? İlerde hayatınızla ilgili herhangi bir kararı ortak alabileceğinizi mi sanıyorsun? O ne derse o olacak. Bence annenden de nişanlından da koşarak uzaklaş.

Benim arkadaşım düğüne 3 gün kala ayrıldı herşeyi en lüksü idi gelinliği eşyaları evi...aradan 2 ay geçince çok güzel bir adamla tanisti kısa sürede evlendi çok mutlu huzurlu iyiki diyor oda ofkeliydi şiddete meyiliiydi ..eşyalar gözünü boyamasin ...insanın öyle hale geliyor ki ..bir çöp almadan evden gitme hayalleri kuruyor yeterki kurtulayım su adamdan diyor yakma kendini ..gelinlik ile bir gün mutlu olursun sonra geçiyor ...eşyalar ile 1 ay sonrasi hzuursuz işkence dolu bir ortam

Evlenmeden önce bu kadar sorun yaşayıp terapiste gideni ilk defa duydum. Hadi evli olursun sorun yaşarsın toplumumuzda bir evlilik bitirmek kolay değildir. Terapist gider elinden geleni yaparsın da sırf evleneceğim diye psikologa gitmenin, olmayacak şeyi oldurtmata çalışmanın anlamı yok. Bak psikolog bile işe yaramamış. Adam kendi dediğine ters birşey konuşan, konuda uzman birinin bile söylediklerini kabul etmek istemiyor. Bu adamla evlenirsen ailenden gördüklerinin bin beterini yaşarsın. Kaç ve kurtul.

Tartıştık gitmek isterken kolumu sıktı gitmemem için ama çok sıkmış morardı kolum. İlkinde kolumun halini görünce ağladı. Sonra yine yaptı. Bi kere de ağlarken susmam için bağırdı susmadım ağlamaya devam ettim çenemi sıktı sus diyorum sana diyerek..
Canim nisanlinin siddete egilimi var çok muhafazakar demissin belliki bastirilmis olarak buyutulmus ve gucunun sana yettiginin farkinda arkadasindan tut aglamana konusmana bile karisiyor kimse için gelecegini cöpe atma insanlar sirf huzur yok siddet assalama var diye cocuklu duzenli yuvadan geciyor sen nisanlin.. Siddete ugrayan Kadin kendini assalanmis hisseder degersiz hisseder sirf ailen mutlu olsun diye kendini bir batakliga atacaksan sen bilirsin ben yapmazdim annem babam olabilirler ama benim secme hakkim yoktu ama nisanlimi evlenecegim kisiyi kendim secerim... Neyleyim tahti sarayi ici döseli evi 10 binlik gelinligi icinde huzur yoksa..

Arkadas ben bazi anneleri anlayamiyorum ya senin caninin parcasi mutlu degilse sen nasil zorlarsin nasil itersin sirf ele güne karsi kizim evlendi evde kalmadi diye göstermek için yada bir sure sonra o kiz evde diye göze batmalar evlenme di gitti basima kaldi tripleri bu annelik degil ki.. Kizin evlendi mutsuz du ama sirf sen aman atma nisani adin cikar sacmaligi yüzünden ee 3 sene sonra bosandi geldi kizinin sucu neydi sen istedin sen senin eserin konu sahibi bu isin temeli cüruk haberin olsun 10 yillik evlilimde birdefa omuzumdan itti kapiya carptim ordada babam hapiste(diye sinirimi ondan cikarmistim haliya kül dokmustu diye gozlerimden yaslar akmadan esim sarildi ozur diledi oydu birdaha asla olmadi bagiririz Küfüru de basariz iki cocuk gecim derdi stresi yaptiriyor iste ama asla fiziksel siddet yok çok sukur

Biz Elin oglu gelsin dovsun diye buyumedik valla elini kirarim yüzügu de agzina sokardim asik dahi olsam biterdi

Hayatini karartma nisanlindan ayril kpssyi kazanna kadar ailene tahammul et sonra evdende ayrilirsin daha once ayrilmissin yine basarabilirsin allah sana yardim eder korkma evlensen ne olacak ailenden siddet gormussun kacmak istiyorsun esindende siddet goreceksin yazik degilmi sana omur boyu birilerinden şiddet mi goreceksin? Atlatirsin belki bir iki sene zorluk cekersin ama omur boyu cekmekten iyidri. Nisanlinin ailesine ayrilirken yaptiklarini anlatirsan ogullarini savunmazlar heralde

Şiddet konusunda ne kadar dogrusunu anlatıyorsunuz bılemem ama bana göre kol sıkmakta sıkıntı illa ki tokata gerek yok. Belli ki ilk değil. Daha önce taviz vermişsiniz. Hala veriyorsunuz.
Onu artık siz ölçüp biçin.
Fakat arkadaş konusunda da çok hatanız var. Sizin kımınle görüşüp görüşmeyeceğinize kim karışabilir. Ben 15 yıllık birlikte olduktan sonra evlendim eşimle ve ikimizinde hala daha belli Bi hayat çizgisi sınırları vardır. Bana şununla görüş görüşme gibi şeyler söyleme hakkını asla vermedim. Bazen der ya şu onla bunla yatmış duydum falan dıye. Banane derim beni baglamaz. Ben onun arkadaslıgına dostluğuna bakarım. Zaten o öyle bu böyle dersek herkesın cok hatası var. Elemeye kalksak Bi tane insan kalmaz cevremızde.
Bazı sınırları baştan koymak gerek aslında.

Tartıştık gitmek isterken kolumu sıktı gitmemem için ama çok sıkmış morardı kolum. İlkinde kolumun halini görünce ağladı. Sonra yine yaptı. Bi kere de ağlarken susmam için bağırdı susmadım ağlamaya devam ettim çenemi sıktı sus diyorum sana diyerek..
Yani dayaktan zevk alıyorsunuz. Kendinize saygınız yok. O zaman oyna, devam. Tam size göre ilişki.

Sevilip sevilmediğini, değer görüp görmediğini, mutlu olup olmadığını en iyi sen bilirsin.
Geçinmeye gönlü olmayana psikolog neylesin.

Daha önce bir üyeyede yazmıştım yine yazıyorum.
EVLEN, evlen ki bir kaç ay sonrasında yediğin dayakları dinleyelim buradan.
EVLEN, evlen ki karnında küçücük sabiyle kendini çaresiz hissedip bu adama nasıl dayanabileceğini sormana cevap verelim buradan.
EVLEN, evlen ki özdeğerini ayaklar altına al, sonrada öleceğin güne odaklan acılarının son bulması için.
EVLEN kızım, EVLEN yavrum, o kadar güzel hayalindekinden güzel gelinlik boşa gitmesin EVLEN!:kahve:

Kız arkadaşlarımdan bile kıskanan , tayt ve dar paça pantolonu geçtim ispanyol paçalı pantolonu bile çok görür kıskanırdı. Sadece o varken biriyle görüşebilirdim , tek başıma asla , kavga kıyamet kopardı. Eski sevgililerimi sorgular elini tuttu mu , öptü mü süreklı bunları sorardı. En küçük bişeyde huzursuzluk çıkartırdı, aynı zamanda piskopatça bağımlı şekilde severdi. Dışardan bakınca sağlıkçı , düzgün bir mesleği olan , kendini her ortamda sevdiren biriydi. Diğer yüzünü bir ben görüyordum. Ne yaptım biliyor musun bir gün canıma tak etti ve yapamadığım kısıtlandığım , canımın istediğini yaptım... Sosyal medya hesaplarımı açtım , turlara katılıp gezdim , topuklu ayakkabılar aldım , dar paça pantolonlar giydim , makyajımı yaptım , oje mi sürdüm. O ne yaptı nasıl yapabilirsin diye kavga etti, benim tavrım ''işine gelirse'' şeklindeydi , tabii ben kafamda tamamen bitirmiştim. Ailem bu konu da sürekli şans tanımamı , iyi biri olduğunu söylerdi. Sadece herkesin gördüğü karşıdan nişanlıydı ama benim için o yoktu. Baktım bu kez daha büyük problemlerle geldi bitirdim , o an nefes aldığımı , yaşadığımı hisettim, evlenseymişim hayatımın en büyük hatasını yapacağımı farkettim . Kalbim kırıktı , canım evet yanmıştı sebebi de olaylar buraya kadar gelmeden ayrılsaymışım keşke diye pişmanlık duydum. Saygı yoksa evlilikte yürümez ... Evlenince bu yaşadığın kötü duygular 2 ye katlanınca sevginde bitecek merak etme... Zararın neresinden dönsen kardır.

Hiç beklemediğim anda karşıma eşim çıktı. Evlendik , kıskançlık yok , kısıtlama yok , destek oldu kendi işimi kurdum , istediğim gibi bir evlilik hayatı yaşıyorum , ikimizde de saygı sevgi devam ediyor... gayet hayatımdan memnunum... Diğer psikopat ile evlensem evin güneşlikleri daima kapalı olurdu ve ben açıpda pencereden bir kez bakamazdım...

Ben 1 numaradan nikah gunu alinmisken,esyalar alinmisken ayrildim,
Ailem umursamadi,kayınvalide sapitmisti ,ex nisanlida annem annem demeye baslayip arayada baska seyler girince ayrildim bastan cok zor oluyor,siz psikolojik destek alin bu ayriligi kaldirmak icin ama size siddet uygulayan biriyle asla evlenmeyin

Sizi dövdü sanırım bu adam. Yani benim için imkansız bir şey şiddet varken evlilik için devam etmek. Aileniz normal görüyor diye siz de görmeyin. İleride de her dayakta sineye çekersiniz. Çocuğunuz olur ona vurur, çocuk büyür gider sizin gibi birine aşık olur. Hastalıklı evlilik sonu olmayan yol.

Ailen arkanda durmuyorsa kendin çalış ve evini ayır.

Ayrıca psikolog istediklerini söylemedi diye beğenmemiş. Bu çözümcül yaklaşım değil. Siz onun kalıbına uymak zorundasınız hayat boyu. Gayet de belli etmiş.
Evet zaten açık açık bana ve aileme uyacaksın diyor psikolog da sanki bir cariye almış eğitip Aileye katacak gibisin ama eş eğitilmek çocuk eğitilir eşe uyulur ortak noktalar bulunur falan dedi tabi anlayana...

Öfke kontrol sorunu var, size el kaldırmış, , nişanlın sürekli sorun çıkartıyor, şimdiden aşırı baskıcı ve hala da ne yapsam diyorsun? Sen psikolog, bakıcı, dert babası değilsin ki bunu adam edesin. Çok belli hersey bağırıyor evlenme diye. Umarım pişman olacağın şeyler yapmazsın. Ailen ayrılmani istemiyor olabilir ama o evde kapılar kapanınca kocanla sen kalacaksın
Bu evde kapılar kapanınca ailemde çok normal değil... düşünüyorum ilerde bir gün karşıma biri çıksa yeniden evlenmeye kalksam falan( sonuçta dünyanın sonu değil onsuz nasıl yaşarım ondan sonra başkası asla olamaz kafasında değilim) bu kez ne ailem ne akrabalarım yanımda olacak. Karşımdaki insan ve ailesi bu durumu nasıl kabul eder ne der... şu anda annem her şeyimi eksiksiz yaptı 30 bina yakın masraf yaptı düğünüm için beyaz eşyam halilarım çeyizim vs derken, bunları düşününce kafayı yiyorum. Bir daha kim arkamda olur bu kadar masraf yapar bana güvenip diye.

İlk şiddette ayrılmamış olmanızdan cikardim
Ayrıldığım zaman da şiddet göreceğim bi aileye döneceğim içindir belki de, annem baskı yapıp ayrılırsan biz arkanda yokuz ne halin varsa gör dediği içindir... Kimsenin neler yaşadığını bilemezsiniz. Herkesin burda anlatabildikleri yaşadıklarının yarısı kadar...

Back