Nişanlısından ayrılan oldu mu?

Kolumu çenemi sıktı falan ilkinde çok üzüldü ağladı kolumu Sıktığı için ama sonra tekrar yaptı...

Yakma başını güzel arkadaşım. Annenin kahrını en falza 2 yıl çekersin, bir iş bulup kendi evine çıkana kadar.

Baktın dırdır mı ediyor, gider kütüphanende çalışır, yatmaya eve uğrarsın.

Ama bu beyinsiz adam ile evlenip bir ömür mü çekeceksin? Sus diye çeneni sıkacak, kolunu morartacak kadar kontrolsüz olmuş şimdiden. Aynı evde neler yapmaz ki?

Kıskançlık da cabası. Sizi kız arkadaşınızdan kıskanan, rahat sokağa işe salar mı? Psikolog çıkışı gösterdiği tavır ne kadar itici.

Ah vah güzel gelinliğim, anılarım hayallerim diye gençliğini yakma. Bile bile lades deme.

Bende öyle dedim o zaman hacıya hocaya git psikolog danışanının dini inancına göre yorum yapmaz doğru birdir herkes için geçerli olabilecek olanı anlatır dedim. Bana uymuyor o karısına izin veriyormuş istediği kişiyle görüşmesine bitti bi daha gelmek yok dedi.
Fiziksel şiddet olarak bahsettiğim gibi kolumu sıkmıstı epey morarmıştı. Ağladı nasıl yaptım diye ama biliyordum artık bu ona normal gelecekti bir kere yaptı yine olacaktı ona da anlattım bunu kabul etmedi nasıl üzüldüm bi daha yapar mıyım dedi yine yaptı

Bazı anneleri anlamak ne mümkün. Benim kızıma nişanlısı kötü davranacak, kolunu sıkıp ittirercek de ben hala evlensin diye ısrar edeceğim.

Ne olursa olsun ayrılmanız lazım. Nişanlıyken ayrılmayan siz evlendikten sonra hergün şiddet görseniz ayrılamazsınız. Şimdi ailenizden çekiniyorsunuz ama evlenice eşiniz ve ailesi ne istiyorsa onu yapacaksınız farkında mısınız? Onların derdini çekeceğinize kendi ailenizin derdini çekersiniz.

Bir daha evlenmek istersem ailem arkamda olmaz, şimdi masraf yaptı o aman yapmaz diyorsunuz şaka gibi bu düşünceniz. Hiçbirsey sizin hayatınızdan önemli değil. Atanır kendi hayatınızı kurar, kendi masraflarınızı kendiniz karşılarsınız. Tek derdiniz bu olsun.

Arkadaş yazmadan bu mesajı görmemiştim. Şaka gibi hakkaten. Siz herşeye rağmen evlenmek için bahane arıyorsunuz.

İyi, 30 bine geleceğinizi, özgürlüğünüzü satın o zaman. En vasıfsız elemanın 1 sene çalışarak biriktirebileceği bi meblağ ama olsun. Hayatınız ucuz demekki.

daha önceki konunuzu da okudum. terapi seanslarını sihirli değnek gibi görmek yanlış. ki zaten işe yaramamış. daha doğrusu işe yaramasına nişanlınız izin vermemiş. öfke kontrol sorunu için de gitse karşı taraf istediği şeyleri söylemediğinde sinirlenecek ve yarıda bırakacak. siz düzelir sabret falan gibi şeyler duymak istiyorsunuz belki ama üzgünüm böyle bir şey olmayacak. ve ayrılırsam kızarlar dediğiniz aileniz evliyken dayak yediğinizde de arkanızda olmayacak. "sabret kocandır o kadarcıktan ne olur ki ben de dayak yedim "diye avutacak sizi. kk ya başka konular açmak istemiyorsanız evlenmeyin. kk konu sıkıntısı çekmiyor biliyorsunuz . bir erkekte merhamet yoksa hiç bir şeye yaramaz. kolunuzu mor görmüşte ağlamış peki sonrasında neden devam etti. biz buna timsah gözyaşları diyoruz. avını hem yiyen hem gözyaşı yiyen. ailenizden daha çok güvenebileceğiniz arkadaşlarınız var madem önce kendinize sonra onlara güvenerek yola çıkın bence. emin olun dünya üzerinde ne güzel gelinlikler ne güzel eşyalar var. yeter ki sizi seven biri için giyin o gelinliği. hayat size bir şans sunuyor şanslısınız ki çok geç olmadan gördünüz gerçek yüzünü. bence bu şansı kullanın.

Canım bir ablanız olarak sizi uyarıyorum : Nİşanlınızın öfke kontrolü yok!!! Evlenince dayak yemeye varsanız, arkadaşlarınızla da görüşmemeyi kabul ediyorsanız, herşeyinize müdahale edilip kişiliğinizin zedelenmesini kaldırabilecekseniz evlenin . Gelinlik vevet güzel ama birgün giyip kaldıracaksınız. Ama o adamla hergün yaşamak nasıl olacak? Ben şimdiden görüyorum mutsuzluğunuzu, pişmanlığınızı

yahuu bu annen yetti ama, tamam durmasın arkanda daha iyi, nefes alırsın ,kararlı ol,KORKMA !!!!Hadi cesaretli ol. Biz buradan seni motive ederiz.

Darp raporu alıp uzaklaştırma çıkarmış olsan ailen bir şey diyemezdi bence, 'devlet yanimda siz yanimda değilsiniz, sizin gibi aile olmaz olsun' derdin belki anlarlardı, anneni anlamak mümkün değil
Her şey annen ya da ailen de değil, lütfen biraz işin oluruna bak yol yordamına göre davran ailen yanında olmaya mecbur kalsın bari.

Herkes karşınızda olsun hiç önemi yok o insanla bir ömür geçirecek olan sensin. Söylemesi bizim açımızdan kolaydır belki karşımda olan ailem diyeceksin ama yapacak bişey yok evlenince çok pişman olursun.nişanlıyken böyle yapan davranan evlenince daha çok şeyine karışır. Sakın değiştiririm diye düşünme evlenincr gram değişmiyorlar bunu bil hikaye gelmesin sana anlatıklarım. Allah yardımcın olsn hayırlısı olsun hakkında ama kaderini birazda sen iteceksin. Kurtar kendini o adamdan derim başka da bişey demem hayat senin hayatın evlenince herşey daha zor olabilir ( ayrılmakta buna dahil)

Samimi düşüncelerimi söyleyim. Evleneceksin gibi geliyor. Umarım yanılırım, mutlu olursun

Samimi düşüncelerimi söyleyim. Evleneceksin gibi geliyor. Umarım yanılırım, mutlu olursun
Herald. Yorumlar umduğu şekilde gelmeyince, arkadaş arazi oldu. Klasik kk vakası yine.

İnşallah biz yanılıyoruzdur dediğiniz gibi. Olmadı en az 3-5 sene çocuk yapmasa da tercih hakkı olmayan bir masumu da huzurluğu mahkum etmese.

Bu hiç aklıma gelmemişti. Kolum morardığında yapabilirdim..

İlginç .kafama uymuyorsa psikolog falan uğraşmam bitiririm . Daha nişanlıyken psikolog kapılarını aşındırıyorsan evlenince vay halinize. İleriyi düşün .evden de kurtulmak istiyorsan devlete sığın .kaçmak için evlenmek çare değil ,daha büyük sorunların başlangıcı olur .

Yok hanımefendi arazi falan olmadım buradayım. Yorumlarda umduğum gibi geldi gayette. O kadar yanlış bir davranış içindesiniz ki. Başkasının konusunda bir kadın arkadaşımız çok güzel bir msj yazmıştı keşke bulsam da size yollasam. Msj içeriği fiziksel veya psikolojik şiddet mağduru hemcinslerimizi aşağılamanın alay etmenin ne kadar yanlış olduğu ile ilgiliydi... Tam da size göre yani. O kadın arkadaşımız şiddete maruz kalan kişinin psikolojisinin ne durumda olduğunu asla bilemeyeceğimizi, normal bir Psikolojide olsalar kendi yaşadıkları başkalarının başına gelse, mutlaka ayrılmaları gerektiğini, devam etmenin yanlış olduğunu söyleyebilecek insanlarken maruz kaldıkları şiddet sonucu sağlıklı karar alabilmelerinin çok zorlaştığını anlatmıştı. Tamda benlik ve sizlik...

Gidecek kalacak yerim çok aslında. Çok şükür bu hayatta basıma gelen tek güzel şey çok iyi dostlar biriktirmek oldu. Görüşmeme müsade etmediği iki arkadaşımdan biri yurt dışında çalışıyor sana kalacak yer ayarlarım paranı da yollarım kursun bitene kadar ben sana yardımcı olurum sen sadece derslerine bak ve atan diye destekliyor

ya niye aşalağayım sizi hanfendi. Genelde hep böyle oluyor, konu sahibi dert yanıyor, cevap veren 100 kişiden 100 ü de ayrıl diyor, ama sonra kadınımız erkeğine sahip çıkıyor. Konuyu bundan ayrılırsam bir daha akrabalarım bile arkamda durmaza kadar getirmeniz tuhaf değil mi? Hadi anneniz iyi kısmet buldu kaçırmasın mantığında, akrabalarınız niye bu damada arka ki?

Neyse siz de girip çıkıyorduğunuz topiğe, ama yorum yapmayı bırakmıştınız. Alay edecek olsam, umursayıp yazmamda. Hakkınızı helal edin üzdüysem. Fazla empatiden bunlar. Hayırlısı olsun sizin için. Daha da yazmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…