Nişan nişanlınızın ailesiyle aranız nasıl?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nişanlımla eylül ayından beri birlikteyiz biraz hızlı bi ilişki biizmki aşık olduk ewlenme teklifi ettii ve 11 nisanda nişanllandık ailesyile aralıktan beri tanışıyorum 3 görümcem war ve tek oğlan nişanlım ailesi çok iyi insanlar:nazar: kendi hallerinde emekli bir çift benide kızları gibi görüyorlar bundaki en büyük etken bnm onlara karşı tutumumkaydirigubbakcemile3 kendi aileme nasıl davranıyorsam onlarada aynı saygı içerisinde olmak yeterli ne derlserse ewet demek gerekiyor bizden büyükler ve onların çocuklarıyla birlkteyizalkisalkisalkis ilerde bizde anne olucaz bunu göz önüne almak gerekir biliyorum çok çekilmez:oklava: aileler var ozaman çok fazla bir arada olmamak yeterli biz istedikten sonra yılanla bile iyi geçinirizz bunu unutmayın:lepi:

ayy ben bu ara süperim aşkımın ailesiyle Allah bozmasın mutluyum geçenki meseleler kapandı umarım tekrar yaşanmaz :olmaz:

merhaba hanımlar ben yeni katıldım aranıza. allah kısmet ederse 22 temmuz da nişanım var fakat bu aile konularını okudukça inanın çok korktum yaa hiç sandığım gibi bişey değilmiş bu işler ne yapacağım bilmiyorum :((

bu gerçekte güzel bir konu olmuş..nişandan önce ailelerle sorun olmuyor aranız çok iyi oluyor fakat nişandan sonra bir yüzük niye insanları bu kadar değiştiriyorsa hiçbirşey eskisi kadar güzel gitmiyor. 2004den beri birlikteyiz ve şubatta nişanlandık.önümüzdeki sene mayısta evlenicez.ve ev olayından dolayı ailesiyle aram açıldı marttan bu aya kadar görüşmüyorduk.nişanlımla şimdiye kadar yapmadığım kavgaları nişandan sonra düzenli yaşamaya başladım.oysaki 1 senedir ailesiyle görüşüyorum ve kendi kızları gibi seviyorlar.ama o kadar profesyoneller ki herşeye masumane bir edayla karışıyorlar.evi aldıran nişanlımın ailesi artık sessiz kalmayıp bi de üstüne nişan yüzüğünü nişanlımın eline verince ailesi biraz sustu.bu ay iki kez gittim evlerine harika karşıladılar.sanki tüm bunlar yaşanmamış gibi.arada kalıyorum bazen ben mi abartıyorum diye..ele karışmak korkunç bi durum.arada nişanlım olmasa neler dicem ama yüze duramıyorum kayınvalideme de kıyamıyorum..böyle içime ata ata da kendimi yemeye başladım..

benim tek tavsiyem 2 yıldan fazla süredir birlikteyseniz ve evlilik kararınızda kesinseniz sözü yaptıktan sonra asla bekletip ailelerin duruma karışmasına izin vermeyin..süre uzatmak demek ailelerin kendilerine karışma hakkı bulması demek oluyor maalesef.birlikteyken herşeyi kararlaştırın,çeyizse hazırlayın ve nişandan sonra sadece ev bulması kalsın.ailelerle paylaşmayın bile... kafanızı şişirdim belki özür dilerim ama ailelerin karıştığında gerçekten öyle sıkıcı durumlar oluyor ki sizin yaşamanızı inanın hiç istemem..Allah hepimize kolaylık versin..

bu gerçekte güzel bir konu olmuş..nişandan önce ailelerle sorun olmuyor aranız çok iyi oluyor fakat nişandan sonra bir yüzük niye insanları bu kadar değiştiriyorsa hiçbirşey eskisi kadar güzel gitmiyor. 2004den beri birlikteyiz ve şubatta nişanlandık.önümüzdeki sene mayısta evlenicez.ve ev olayından dolayı ailesiyle aram açıldı marttan bu aya kadar görüşmüyorduk.nişanlımla şimdiye kadar yapmadığım kavgaları nişandan sonra düzenli yaşamaya başladım.oysaki 1 senedir ailesiyle görüşüyorum ve kendi kızları gibi seviyorlar.ama o kadar profesyoneller ki herşeye masumane bir edayla karışıyorlar.evi aldıran nişanlımın ailesi artık sessiz kalmayıp bi de üstüne nişan yüzüğünü nişanlımın eline verince ailesi biraz sustu.bu ay iki kez gittim evlerine harika karşıladılar.sanki tüm bunlar yaşanmamış gibi.arada kalıyorum bazen ben mi abartıyorum diye..ele karışmak korkunç bi durum.arada nişanlım olmasa neler dicem ama yüze duramıyorum kayınvalideme de kıyamıyorum..böyle içime ata ata da kendimi yemeye başladım..

benim tek tavsiyem 2 yıldan fazla süredir birlikteyseniz ve evlilik kararınızda kesinseniz sözü yaptıktan sonra asla bekletip ailelerin duruma karışmasına izin vermeyin..süre uzatmak demek ailelerin kendilerine karışma hakkı bulması demek oluyor maalesef.birlikteyken herşeyi kararlaştırın,çeyizse hazırlayın ve nişandan sonra sadece ev bulması kalsın.ailelerle paylaşmayın bile... kafanızı şişirdim belki özür dilerim ama ailelerin karıştığında gerçekten öyle sıkıcı durumlar oluyor ki sizin yaşamanızı inanın hiç istemem..Allah hepimize kolaylık versin..

ßu yorumuna tamamen katılıyorum canım bende bu yollardan büyük bi sabırla geçtim .
Ama sonu hüsranla bitti.
Hakkımızda hayırlısı olsun .

kızlar benim nişan eylüle ertelendi şuanlık iyi gidiyoruz ertelenmesini ben istedim bayram sonrası nişan yaza düğün inşallah :kedi: ya geçende ablası laf kaktı bana çaktırmadan annemde bozuldu bende ama aşkımın morali bozulmasın diye o an bişey demedim ama sonrasında ona patladım yine yani gerek yok böyle şeylere off anlamıyorum bu insanları bırakın kardeşinizle doya doya yaşayayım herşeyimi zaten uzakta ayda yılda bir geliyo ille bekliyorlarki onlarada gidelim NOLUR BİRAZ ANLAYIIŞŞŞŞŞŞ diyorumalsanaalsanasmile

:oklava:
ßu yorumuna tamamen katılıyorum canım bende bu yollardan büyük bi sabırla geçtim .
Ama sonu hüsranla bitti.
Hakkımızda hayırlısı olsun .

ayyy nasıl zor gelmiştir ayrıldınız nişanlıykenmi yoksa evliykenmi anlamadım orayı benbilmiyorumkismile

Allah'a şükür hiç bir sıkıntım olmadı bugüne kadar 1 yıldır nişanlıyım
İnşallah bundan sonra da bir sıkıntım olmaz
Allah cümlemizi mutlu etsin

Şuana kadar bir problem yaşamadık
ama tabi istisna durumlar dışında
karşılıklı anlayış olduğu sürece problem yaşanmayacağını düşünüyorum

allah kolaylik versin hepimizee :lepi: benimkilerde nisandan sonra döndüler bi garip oldular, kaynanam benle ayni ortama bile gelmek istemiyo kiskaniyo benim gibi giyiniyo benim kiloma gelmeye calisiyo oglunu kiskaniyo ahh ah kafamçokkarıştı

benim merak ettiğim tek konu şu. nişanlıyken illa ki eksiklerin olacak. bunları ilerde yüzüne vuruyolar mı? yani cok sorun yaşanıyo mu? annem ve babam ayrı olduğu icin her seyi annemle birlikte yapıyoruz iyi kötü . allah hepimizin yardımcısı olsun. şükür hiç sorunumuz yok nişanlımla her syi birlkte yapıyoruz aileleri karıstırmıyoruz ama yine de ilerde sorun cıkabilir diye bir sürü borca girdim. sizler yaşadınız mı bu tarz sorunlar??

benim merak ettiğim tek konu şu. nişanlıyken illa ki eksiklerin olacak. bunları ilerde yüzüne vuruyolar mı? yani cok sorun yaşanıyo mu? annem ve babam ayrı olduğu icin her seyi annemle birlikte yapıyoruz iyi kötü . allah hepimizin yardımcısı olsun. şükür hiç sorunumuz yok nişanlımla her syi birlkte yapıyoruz aileleri karıstırmıyoruz ama yine de ilerde sorun cıkabilir diye bir sürü borca girdim. sizler yaşadınız mı bu tarz sorunlar??

kişinin karakterine bağlı sanırım yani benim kayınvalidem kayınpederim harika insanlar ama görümcelerimle bir iki sorunum oldu onuda büyütmedim biraz alttan almak gerekiyor sanırım buarada öyle eksikleri yüze vuran bir aileyle ALLAH korusun alsanaalsanasmile kimseyi memnun etmeye çalışma bende mesela kimin ne dediğini önemsemiyorum yok öyle bohça gereksiz ıvır zıvır ne alıcam ne aldırıcam 50 tane yemeni 40 tane patik napcam ben onları ya gerektiğinde çat çat söylüyorum şakkıdı benim eşyamdan kime ne diye çıkışlar yapıyorum

allah kolaylik versin hepimizee :lepi: benimkilerde nisandan sonra döndüler bi garip oldular, kaynanam benle ayni ortama bile gelmek istemiyo kiskaniyo benim gibi giyiniyo benim kiloma gelmeye calisiyo oglunu kiskaniyo ahh ah kafamçokkarıştı

senin kayınvalide bilmiş ve genç sanırım Allah sana kolaylık versin arkadaşımın kayınvalideside aynı öyleydi oğlunu evlendirmeden kendi evini yeniledi falankaydirigubbakcemile3

valla benimde anne baba ayrı dediğin gibi yemeklere annemle gidiyoruz herşeyi annemle yapıyoruz. eğer ki sen saygında kusur etmezsen her gün gidip gelip içli dışlı olmazsan hiç bir problem olmaz sen ne kadar saygılı sevgili olursan onlarda sana öyle davranırlar.
Herşeyden önce karşındaki insanı kaynana kayınpeder olarak değil sevdiğin adamın anne ve babası olarak görmelisin.
biz sözlenmeden önce tanışmıştık 15 günde bir gidiyordum şimdi nişanlıyım gene 15te bir gidiyorum misafir gibi ağırlanıyorum el üstünde tutuyorlar.
tabi burda nişanlına da çok iş düşüyor mutlaka seni kollayıp korumalı. Biz de hiç bişeye karıştırmıyoruz davetiyeden mobilyalarımıza herşeyi kendimiz seçtik ama sonuçta büyüklerimiz olduğu için en son aşamada fikirlerini almak için götürdük gönülleri olsun diye fikirlerini aldık onlar da hiç karışmadan güzel dediler yerimseniben

kayınpederim melekk ama kayınvalidem mesleği gereği olsa gerek (gardiyan) az biraz üzerimde etki kurmaya çalışıo...şakada olsa laf sokmaları var ama inş ilerde bi sorunumuz sıkıntımız olmaz..hani yok sonra sevilmeyen gelin ben olurum..hoş nişanlım bana laf ettirmio hiç ama ne bilim nere kadar böle olur...saygının yanında mesafede şart sanırım...çekinmeli biraz benden başdan nasıl başlarsa öle gider valla :1no2:

kayınpederim melekk ama kayınvalidem mesleği gereği olsa gerek (gardiyan) az biraz üzerimde etki kurmaya çalışıo...şakada olsa laf sokmaları var ama inş ilerde bi sorunumuz sıkıntımız olmaz..hani yok sonra sevilmeyen gelin ben olurum..hoş nişanlım bana laf ettirmio hiç ama ne bilim nere kadar böle olur...saygının yanında mesafede şart sanırım...çekinmeli biraz benden başdan nasıl başlarsa öle gider valla :1no2:

kayınvalidenin gözüne bir girdimmi kendini sevdirdinmi tamamdır az tatlı dil bir gardiyanı bile yumuşatır sonuçta sen onun biricik oğlunun aşkısın:teytey:

zemuszemus çok tatlısın ya öldüm gülmekten:D

Back