- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
- Konu Sahibi derdimederman
-
varedenin istediği zaman yok edeceğini biliyorum ben.eşya ve ev için evlenmiyorum sonuçta ben kirada olsa kabul ediyorum sadece kendime ait bi yuvamın olmasını istiyorum hakkım olarak.eve eşyaya güvenip 2 gün sonra onu yitiren insanlarda var kimin ne olucağı belli değil sonuçta.bu dünya kimseye kalmamış banada kalmaz
kronik bende söyledim zaten ya ayrı olucak ya da beklicez ama biz evin içini yapmak veya tadilat ettirmek için maddi durum olmadığını söylüyoruz.sen ne de olsa eşya değil mi değiştirirsiniz diyosun bu o kadar kolay değil zaten ben orda oturursam orta katı yapıcam borcum olucak tekrar nasıl eşya alıyım ki.maalesef söylediğin kadar kolay değil
biz de zaten ev alsın demiyoruz ki.ev alma mecburiyetleri tabi ki yok ama yanlarına gelin almayı nasıl cozum olarak goruyorlar biz onu anlayamıyoruz.o zmn kiraya cıkmalarına musade etsinler.ama onlar da hiçbişeyi istemiyolar ne kiraya ne orta kata.tutturmuşlar ya yanımıza ya da rutubetli bizim eskiden oturduğumuz eve.Benim bildiğim kız evi nazlı olur ama maşalah sizin erkek tarafı hiç taviz vermiyorlar.durumları yoksa almasınlar gelin.damat bey çalişsin bi kaç yıl daha geleceği için.
Allah aşkına arkadaşimiz cok mu şımarık gorunuyor!!sizin kızlarınızın evliliği için hiç mi hayaliniz yok.arkadaşimizin ailesi misafir gidince gelin hanımın evine yurekleri burkulmayacak mı küf kokusundan?
aslında yazmayacaktım kışkırtma gibi olur belki sizde farklıdır die ama bizim akrabalar da uste yeni yapılan evlere gelinler taşiniyor.ailede gencler için ellerinden geleni hep fazlasıyla yapıyor.
neyse cnm kayınvalide hanım kendisine ev düzsün ne de olsa onun evi düğün oncesi konu komşu tarafından gorucuye cıkıcak!!çiftimiz de artık samanlık seyran olur lafını test ederler.Kızımızın hayalleri de cok onemli değil evleniyo ya.kocası ona yeter ister kayınvalidesi ile beraber otursun.cok onemli değil onlara ait bi yuvaları olduklarını hissedip, kendilerini aile gibi hissetmek hele hiç onemli değil.
ben bişiyi anlamadım orta kat çok mu oturulamaz halde kayınvaliden üstte otursun istiyorsa sen de ortaya geç azar azar düğündeki altınları da kullanarak yaptırsanız olmaz mı o kattaki evi
benim anlamadığım orta katta oturur musun hiç denmemesi ne bilim mutfağı yapısız bir evde oturmak rutubetten iyidir alt katı da kiraya verirsiniz kayınvalideniz de sizden maddi bişi beklemez olmaz mı o
insanların eşlerin annelerini neden kabul edemediklerini anlamıyorum öncelikle allah razı olsun bu evladi yetiştirmiş bana eş olmuş çocuğuma baba olmuş demek neden bu kadar zor.. tabiki kötü insanla uğraşmak zor allah kimseyi kötüyle raştlaştırmasın çok zordur bunu da bi yerde anlarım. şimd isen maddi durum yok diyosun canım istediğin gibi olmazsa kiraya bile çıkacaksın o düşüncen var nasıl kiraya çıkıyosun anlamıyorum yani maddi dertlerle boğuşarak mı geçirmek istiyosun en güzel günlerini..çok üzücü ya uzak ol uzak ol diye öğüt verenleri anlamıyorum annene gelininiz böyle yapsa bitek sesin şahsına değil bu lafım yani böyle düşünenlere diyorum yarın onlar yaşlanınca sen gidipp bakamazsın kocan var çocuğun çoluğun var ama gelininiz hep onların yanında olacak(yanında derken illa aynı evi kastetmiyorum hani bu aynı mahallede olma aynı şehirde bile olma tarzı yazılara istinaden konuşuyorum bu lafı) bi insan olsun istersin bu işler hap karşılıklı büyükten insana zarar gelmez evet belki hayatını kısıtlarsın ama daha iyi bi yaşam için de onu göze alırsın... eşinin ailesi sana bi kere allah razı olsun desin eşin seni başının tacı yapar onları mutlu ettiğini görsün inan sen çok daha fazla mutlu olursun... hepimiz insanız ters zamanlarımız mutlaka olur ama olumlu olmak lazım kayınvalidenin yüzü asıksa sorabilirsin annecim bişeye mi sıkıldın ille de oturup bu kadın da bana surat yapıyo gibi kendi kendine kurarsan ilişkiniz kompla bozulur bence hatayı tek annelerde aramayın.... bizde anne olacağız veya çoğumuz anneyi ve çoğumuz da erkek çocuğa sahip olacağız belkide bunları düşünüp geleceğimize yatırım yapmak çok daha mantılı bence... bu konularda bu kadar ön yargılı olmayın.....
Valla canim kusura bakmada sende biraz fazla dislisin.
Cocuk napsin, maddi durumu yok sana ev mi acsin?
Kayinvalidenle otur, 1-2 yada hernekadarsa sen sabret.
Rutubet var diyorsun, oturmam diyorsun. Tamam orda haklisin, öyle bir evde oturulmaz. Saglikli degil.
Ama sen kayinvalideni oraya atiyorsun, sirf kendi evin olsun diye.
Onada yazik. Bence en mantiklisi bir iki sene ailesiyle beraber oturman.
Yada ev alacak duruma gelesiye evlenmeyin.
Fazla üzerine gitmissin cocugun, iki arada bir derede birakma bence.
Insan sevdiginin hatrina cig tavuk yer.
kesinlikle katılıyorum sana canıma.s
kızlar yapmayın lütfen ya sağlam bir evlilik için çok düşünmek lazım.kızcağızın şimiden kayınvalideleriyle aile ilişkileri ortada.benim hem oğlum hemde kızım var.herikisininde istemem kötü bir evde oturmasını.rızkı veren allahtır kullar değil,herkez kısmetinde ne varsa ona sahip olur zaten,ama bile bile de bazı şeylere göz yummamak lazım,yangından mal kaçırır gibi evlenmeninde bir alemi yokki!!! biraz daha bekleyip maddi sorunları çözebilirler,ayrı bir ev için biraz daha birikim yapıp evi tamamlayabilirler,yeterki istensin,oğlanın ailesi illaki mecbur tutmuş birşeyler bu açıkca ortada..inanamıyorum böyle cahil insanlara..insan çocuklarının geleceğini düşünmezde neyi düşünür merka ederim??????????
canım bence üstüne tabikide gitme konuşarak çözümlenemeyecek hiçbirşey oktur bence..sabret,dua et,iyi niyetle iste herşeyi..allah büyüktür gün doğmadan neler doğarmış...ama ezdirme kimseye kendini...
"anneside gelinim beni istemiyoki sığalım demiş o da seninle oturmak istemeyen gelini bende istemem demiş"
bence bu lafın üzerine nişanlınızın iyi bir eş olma vasfını bir kere daha düşünün. sorun ev değil. allah mutluluk versin önce huzur versin. ama nişanlınızın bu cümleyi kurması çok zoooooor bir evlilik yaşıcanızın habercisi...
biz de zaten ev alsın demiyoruz ki.ev alma mecburiyetleri tabi ki yok ama yanlarına gelin almayı nasıl cozum olarak goruyorlar biz onu anlayamıyoruz.o zmn kiraya cıkmalarına musade etsinler.ama onlar da hiçbişeyi istemiyolar ne kiraya ne orta kata.tutturmuşlar ya yanımıza ya da rutubetli bizim eskiden oturduğumuz eve.Benim bildiğim kız evi nazlı olur ama maşalah sizin erkek tarafı hiç taviz vermiyorlar.durumları yoksa almasınlar gelin.damat bey çalişsin bi kaç yıl daha geleceği için.
Allah aşkına arkadaşimiz cok mu şımarık gorunuyor!!sizin kızlarınızın evliliği için hiç mi hayaliniz yok.arkadaşimizin ailesi misafir gidince gelin hanımın evine yurekleri burkulmayacak mı küf kokusundan?
aslında yazmayacaktım kışkırtma gibi olur belki sizde farklıdır die ama bizim akrabalar da uste yeni yapılan evlere gelinler taşiniyor.ailede gencler için ellerinden geleni hep fazlasıyla yapıyor.
neyse cnm kayınvalide hanım kendisine ev düzsün ne de olsa onun evi düğün oncesi konu komşu tarafından gorucuye cıkıcak!!çiftimiz de artık samanlık seyran olur lafını test ederler.Kızımızın hayalleri de cok onemli değil evleniyo ya.kocası ona yeter ister kayınvalidesi ile beraber otursun.cok onemli değil onlara ait bi yuvaları olduklarını hissedip, kendilerini aile gibi hissetmek hele hiç onemli değil.
Benim kanımca çok iyi dü$ünüp tartın bunları..Ve daha $imdiden böyle konu$an bir kayınvalideyle aynı evi payla$maktan kaçının.Ni$anlınızın duru$unu ho$ kar$ılayamadım sizin açınızdan..Evlendiğinizde bu ailesi ve siz in aranızda da gel-git ler ya$ayacaktır..sizce bunun dengesini kurabilecek birimi?? ben sizi ezdirmesinden endi$e ettim doğrusu..Bu benim naçizane fikrim..kendimi sizin yerinize koyarak dü$ündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?