• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla evlenmeli miyim? Evlenmemeli miyim? :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Kırmızı_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yazdıklarınıza bakılırsa evlenmemeniz daha mantıklı. ikiniz için de...

aile önemlidir elbette ama; ailenizdeki eksiler sizi kötü yapmaya yetmez.
düşüncelerinizle, davranışlarınızla bunu sağlarsınız.

bu düşüncelerle nişanlınızla evlenirseniz, mutlu olacağınızı sanmıyorum. nikahta keramet vardır sözü, sizin şartlarınızda sonuç getirmez bence. nişanlınızı sevmiyormuş gibi yazdınız.

Şu kadarını söyleyeceğim...

4 senelik bir ilişkim var, 1 seneye evleneceğiz inşallah, hayatım boyunca cinselliği yaşamayacağımı bilsem yine ondan vazgeçmem... Bende zaman zaman soğudum ondan, her insan bu dönemlerden geçer ama sadakatsizlik ASLA...

Senin sadece aklın karışmış, düşünsene nişanlından ayrıldın aşık olduğun adamla başladın, peki 6 sene sonra ona da aynı şeyleri hissedersen?

Soğukluğu nasıl aştınız siz? Biri benim aldatmamdan falan bahsetmiş ben öyle bir şey yazmadım ki laf nası oraya geldi onu da anlamadım benneyaptımki

Sohbet için teşekkürler herkese. Ben nişanlımla konuşmaya karar verdim. Kendim de iyice düşüneceğim, ölçüp biçeceğim. Aranızda uzun yıllar evlilik yapmış bir büyüğüm varsa ve yazarsa sevinirim ama..

Bende dahil burdaki hiç bir yorumdan etkilenme dışardan ne kadarını bilip ne kadar doğr konuşabiliriz. zaten başlangıç için en iyi kararı vermişsin. senin bütün ihtiyaçlarına karşılık verebilecek tek kişi nişanlın zaten. umarım hem kendi adına hemde o insan adına en hayırlı kararı verrirsin kardeşim

Bende dahil burdaki hiç bir yorumdan etkilenme dışardan ne kadarını bilip ne kadar doğr konuşabiliriz. zaten başlangıç için en iyi kararı vermişsin. senin bütün ihtiyaçlarına karşılık verebilecek tek kişi nişanlın zaten. umarım hem kendi adına hemde o insan adına en hayırlı kararı verrirsin kardeşim

İnşallah, teşekkürler.

Soğukluğu nasıl aştınız siz? Biri benim aldatmamdan falan bahsetmiş ben öyle bir şey yazmadım ki laf nası oraya geldi onu da anlamadım benneyaptımki

Sadece aşkı, çekiciğiliği değil... Onunla olan anılarımı, zor anımda yanımda olduğu zamanları, kötü günlerimi düşünerek aştım... Sadakatsizlik sözümü aldatma olarak algılamayın, bana göre şu anki yaptığınız sadakatsizlik, düşünsenize birlikte olduğunuz erkek sizin için böyle düşünse, siz onun için tüm güzellikleri yaparken... Ya bir an önce ayrılın bence, ya da bir an önce kafanızdan bu düşünceleri atın....

evet,biriyle beraberken aklında baskasının hayalini kuruyosan bu aldatmadır.
aynı şeyi bir erkek yapmış olsa burda vay vuy bi sürü yorum yaparız..
pırlanta gibi yada değil hiç farketmez..neticede ona aşık değilsin ve baskası acaba aklımı çeler mi diyosun tabiki o kişiyi harcamış oluyosun.
senin yazdıklarından yola çıktık..gayet te yumuşak yorumlar yapılmış,
aşkı tanımamış,sevgilisiyle ilgili kararlarını burada insanlara danışarak masaya yatırmış,daha iyisini bulamayacağı korkusuyla şimdikini bırakamayan ama bununla tatmin de olmayan birisin ne de olsa :gitme:

Bütün sayfaları okumamışsınız, pırlantı gibi çocuğu heba ettiğimi söyleyenleri, daha iyi birine layık olduğunu, harcandığını söyleyenleri okumamışsınız. Kimse beni tanımadan bu yorumları yapmamalı da aynı zamanda nasıl benim yorumumu eleştirdiyseniz. Ve 7 sayfada da tek bir kötü yorumu mu görememişsiniz 7 sayfa sabretmişim değil mi?

hayır bütün sayfaları okudum.. kimse beni tanımadan bu yorumları yapamaz diosunuz ama burda zaten kimse kimseyi tanımıoki, yapılan yorumlarda konu sahibinin yazdıklarına göre şekillenio.. sen nişanlını öwmüşsün ama kendinide yermişssin bolbol ve üstünede başkasına aşık olduğunu sölemişsin, "kocam/sewgilim/nişanlım başkasına aşık olduğunu bende artık heyecan bulamadığnı" söledi başlıklarına nasıl bırak gitsin o seni haketmiomuş tarzı yorumlar yapılıosa sizin bu yaşadığınız şeyede aynı yorumlar yapılacaktır pek tabiki.. ama buraya yazan kimseye "pırlantamı kıskandınız" tarzı bi yorum yazılamaz die düşünüorum,.. neyse umarım sğlıklı bi sonuca warırsınıza.s.

evet,biriyle beraberken aklında baskasının hayalini kuruyosan bu aldatmadır.
aynı şeyi bir erkek yapmış olsa burda vay vuy bi sürü yorum yaparız..
pırlanta gibi yada değil hiç farketmez..neticede ona aşık değilsin ve baskası acaba aklımı çeler mi diyosun tabiki o kişiyi harcamış oluyosun.
senin yazdıklarından yola çıktık..gayet te yumuşak yorumlar yapılmış,
aşkı tanımamış,sevgilisiyle ilgili kararlarını burada insanlara danışarak masaya yatırmış,daha iyisini bulamayacağı korkusuyla şimdikini bırakamayan ama bununla tatmin de olmayan birisin ne de olsa :gitme:

Ben kimsenin sütten çıkmış ak kaşık olmadığına ve ak kaşık olarak ömrünün sonuna kadar kalamayacağına inanıyorum. Eğer aldatmak diye birşey ortada varsa bu her zaman karşılıklı sebeplere dayanır emin olun.

Ben bu forum sayfasını sizinle aynı sebepten kullanıyorum. Sorunlarımı burada masaya yatırmak olsaydı niyetim sayfalar yetmezdi. Sizden çok daha güç bir hayatın üstesinden gelebilmiş, olgun biri olduğuma da emin olabilirsiniz (anlattığımda ağzınızın açık kalacağına da). Kendime bişey sürdürmemem de bundan zaten. Ancak beni anlayabilmiş kişilerden çok faydalı yanıtlar aldım. Bunlar benim için yeterli.

Sadece aşkı, çekiciğiliği değil... Onunla olan anılarımı, zor anımda yanımda olduğu zamanları, kötü günlerimi düşünerek aştım... Sadakatsizlik sözümü aldatma olarak algılamayın, bana göre şu anki yaptığınız sadakatsizlik, düşünsenize birlikte olduğunuz erkek sizin için böyle düşünse, siz onun için tüm güzellikleri yaparken... Ya bir an önce ayrılın bence, ya da bir an önce kafanızdan bu düşünceleri atın....

Benim de yaptığım bu yoksa çoktan aldatmıştım onu defalarca. Kötü günlerimde bana desteğini hatırlıyorum hep bunlar yüzümü kızartıyor ne yapıyorsun ne düşünüyorsun dedirtiyor bana. Ama bir yandan hani, kocama yıllardır aşığım diyen kadınlar var ya? Ön sayfalarda biri daha yazdı nefesini bile özlüyorum diye. Ben böyle değilim işte. Ne dokunmayı ne öpmeyi özlüyorum. Bu durum ciddi birşey mi bunu anlayamıyorum. Bana dokunması garip gelmeye başladı hatta dokunmasını istemiyorum ben bundan bahsediyorum ama sağolsunlar konuyu aldatmaya getirdiler. Ben bu soğukluğu nasıl aşıcam?

canım..evlilik bir sanattır..ve bu sanatı başarıyla sürdürmek için aşk ve heyecan gerekir.Hayatını huzur ve güven içinde yaşamak için öpmeyi bile istemediğin bir adamla nasıl evleniceksin...
Çok aşık olursun,evlenirsin..evlendiğin adam o deli gibi aşık olduğun adam gibi olmamaya başlar..çünkü artık gündelik hayatı beraber paylatığınız için o çekicilik zamanla azalır..ama yine de istersin onu..

Yada aşık olmadan evlenirsin..evlendiğin adam gözünde daha da bi sıradanlaşır..zaten istemiyodun artık işkence gibi gelir sana...
seçim senin...bir de nişanlın tarafından bak olaya..o çok iyi bir insansa iyi şeyleri hakediyor demektir..yani o da sevilmeyi,aşık olunmayı hakediyodur kendince..o zaman ona da haksızlık yapmıyor musun..belki onun karşısına senden daha çok onu sevebilecek bir kız çıkacak..
hem kendi hem de onun kısmetine mani olmuyor musun şimdi bu durumda..

canım..evlilik bir sanattır..ve bu sanatı başarıyla sürdürmek için aşk ve heyecan gerekir.Hayatını huzur ve güven içinde yaşamak için öpmeyi bile istemediğin bir adamla nasıl evleniceksin...
Çok aşık olursun,evlenirsin..evlendiğin adam o deli gibi aşık olduğun adam gibi olmamaya başlar..çünkü artık gündelik hayatı beraber paylatığınız için o çekicilik zamanla azalır..ama yine de istersin onu..

Yada aşık olmadan evlenirsin..evlendiğin adam gözünde daha da bi sıradanlaşır..zaten istemiyodun artık işkence gibi gelir sana...
seçim senin...bir de nişanlın tarafından bak olaya..o çok iyi bir insansa iyi şeyleri hakediyor demektir..yani o da sevilmeyi,aşık olunmayı hakediyodur kendince..o zaman ona da haksızlık yapmıyor musun..belki onun karşısına senden daha çok onu sevebilecek bir kız çıkacak..
hem kendi hem de onun kısmetine mani olmuyor musun şimdi bu durumda..

Ona da kendime de mani olmak istemiyorum tabi bu yüzden acele bir karar vermeye çalışıyorum. O yüzden de önce nişanlımla konuşucam. Ne bilim belki üstesinden geliriz çünkü çok şeyi paylaştığım bir insanı da sırf bu sebepten bırakmak istemiyorum, mücadele etmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Ama aynı evi paylaşmadan bilemiyor insan tabi bu yüzden de hep evli kişilerin düşüncelerini merak ettim zaten.

Nişanlısınız ve aynı zamanda başkasına mı aşıksınız? Ben yanlış mı anladım acaba..
Bence nişanı atın, nişanlınızı da kendinizden kurtarın.

Bir şey soracağım:
Nişanlanırken de bu duygular içerisinde miydiniz ? Bile bile mi nişanlandınız ?

Aslında ben anlıyorum sizi, kuzenimin başına geldi böyle bir olay ve onlar evlenmekten vazgeçtiler...zamanla arkadaş oluvermişlerdi çünkü...birbirlerine dokunmak istemiyorlardı. ama başkalarına da aşık olmadılar bu süreçte...sizin bu hususta hatanız büyük...sadakate zorlanıyorsunuz bence, ilerde de böyle bir şey olursa ? o zaman ne olacak ?

Ben sıkıntılı hayat yaşayarak büyümüş biriyim. Aile içi şiddeti de gördüm parasızlığı da korkuyu da vs..
canım ben şöle anlıyorum.senin bilinçaltında geçmişte yaşadığın aile içindeki olayların izleri var.ve sen bu kadar düzgün biri olduğu için belki de ona ayak uyduramamaktan korkuyorsun.belki onun bu kadar düzgün olması seni rahatsız ediyo bu yüzden.sana göre çekici olmak da böle bi şey olabilir.seni o bırakmış olsa ya da sana karşı hatalar yapmış olsa belki onu daha çekici bulurdun.dedğim gibi beni sakına yanlış anlama ama seinkisi biraz dabilinçaltı durumu.ben öle hissettim.hep böle olur zaten iyi olan düzgün olanlar çekici gelmiyo insana ama biraz yamuğu oldu mu helede bizi bırakıp gitti mi aman da aman oluyolar.benim tavsiyem evlilik biraz da mantık işi.mutlaka sewiyorsun bu zatı ama.senddeki bazı dengsizlikler buna engel oluyo.

ben bu foruma evlilik kararlarımı alabilmek için katılmadım
sorunlar olur paylaşılır ama hayati kararlarımı kendim veririm
baştaki ilk mesajımda da şöyle belirttim "aşksız bi ilişkiyi ne kendine reva gör,ne de karşındakine"
ama nedense size ağır geldi
her mesajınızda zor hayat şartlarınızdan sözettiğine göre,pek aşabilmiş gibi görünmüyosun
aldatmayı "aldatma varsa karşılıklı hatalar vardır" diyebilicek kadar benimsemiş görünüyosun.
hakkında hayırlısı:umursamaz:

Bir şey soracağım:
Nişanlanırken de bu duygular içerisinde miydiniz ? Bile bile mi nişanlandınız ?

Aslında ben anlıyorum sizi, kuzenimin başına geldi böyle bir olay ve onlar evlenmekten vazgeçtiler...zamanla arkadaş oluvermişlerdi çünkü...birbirlerine dokunmak istemiyorlardı. ama başkalarına da aşık olmadılar bu süreçte...sizin bu hususta hatanız büyük...sadakate zorlanıyorsunuz bence, ilerde de böyle bir şey olursa ? o zaman ne olacak ?

Bile bile nişanlandım.

ben bu foruma evlilik kararlarımı alabilmek için katılmadım
sorunlar olur paylaşılır ama hayati kararlarımı kendim veririm
baştaki ilk mesajımda da şöyle belirttim "aşksız bi ilişkiyi ne kendine reva gör,ne de karşındakine"
ama nedense size ağır geldi
her mesajınızda zor hayat şartlarınızdan sözettiğine göre,pek aşabilmiş gibi görünmüyosun
aldatmayı "aldatma varsa karşılıklı hatalar vardır" diyebilicek kadar benimsemiş görünüyosun.
hakkında hayırlısı:umursamaz:

"aşksız bi ilişkiyi ne kendine reva gör,ne de karşındakine"

Ben bu sözünüzü hatırlamıyorum bile benneyaptımki

Siz aniden yerin dibine sokmuşsunuz beni ben de buna karşılık cevabınızı verdim o kadar. Tabi ki kendi kararımı da kendim veriyorum, bir iki nasihat duymak istediğimi söyleyip sohbet açtım.

Siz neye bozuldunuz böyle ben de onu anlamadım.:uhm: Sıkmayın canınızı alt tarafı sohbet ediyoruz.gamyoncuiremsu

"kimsenin "aşkı yaşama lüksüm yok" veya " daha iyisini mi bulucam?" düşüncesiyle bi ilişkiyi sürdürmesini doğru bulmuyorum.
kimse de "sadece iyi ve doğru" diye sevilmeyi haketmez.
benim fikrim;bu ilişkiye devam ederek hem kendini harcıcaksın,hem de karşındakine haksızlık ediceksin."

okuduğunu anlamayan insanlarla tartışmam da sohbet te etmem .:kahve:
iyi geceler (yanii geceniz iyi geçsin demeye çalıştım):roflol:

Allah Allah,nasıl bile bile nişanlandım diyosun canım yaa:olmaz:ne kadar çok nişanlanmak,evlenmek isteyipte sevdiği insanla ailevi nedenlerden dolayı nişanlanamayan,evlenemeyen insanlar var.madem ilgi duymuyosun,beni birisi istedi ondan hoşlandım,aklımda o var diyosun,daha neyi bekliyosunki??sen nişanlına en büyük kötülüğü onunla senin tabirinle 'bile bile' nişanlanarak yapmışsın zaten.bu yüzüğü takmak,çıkarmak bu kadar anlamsız,bu kadar basit ve değersiz değil.en önemlisi bu oyun değil.bir ömür boyu beraber olacağına inanmadığın hiçbir insana da ümit verme,yazık günah.hem bu çocukla evlensen bile,senin aklın muhtemelen dışarıda olucaktır.dokunmak bile istemediğini söylüyosun baksana.kimseye de kızma bence.madem sordun,durumunu açıkladın,fikir istedin,her türlü yoruma açık olman lazım.

Herkes ayrı birşey söylüyor tabi söylicek buna kızmıyorum zaten. Ben de sohbet ediyorum başka yaptığım birşey yok. Gamzei'yi çözemedim hala o ayrı.

Ama biliyor musunuz? İnsan en çok ben asla yapmam dediği şeyleri yaşıyor. Bunu da buraya yazıyorum. Umarım kimsenin aklı benim ki kadar karışmaz çünkü içine düşünce mahvoluyor insan..

Back