-
- Konu Sahibi omrumu_yedi
bosver,dü$ünmemeye çalıs.. Çok mutlu ederse de etsin,senın gözünde degerı kaldımı kı.. Sen içinde bıtırememıssın sanırım bazı seylerı,ama bıtırçunku bıtırdıgın zaman ; "ıyı yada kotu,ne halı varsa görsün.bana uzak olsun da.." dersın..
merhaba ömrümüyedi,
özellikle benden yorum istediğine göre hukuki yardım almak istediğini sanıyorum. öncelikle belirtmek isterimki bir doktor nasıl görmeden muayene edemezse bir avukat da yardım edemez, kaldıki kanunumuzda bu şekilde yardım yasaktır. söyleyeceklerim sadece yol gösterici olarak alınabilir
yazdıkların arasında ilk paragrafta banka kanalıyla bir miktar para gönderiğini yazmışsın. dilersen yine bir avukata danışarak bu parayı talep edebilirsin. bunun dışında anlattıkların sorunlu bir ilişki sadece.
ben kendi adıma böyle sorunlu bir ilişkiden kurtulduğun için seni tebrik ediyorum. hayatımızın kıymetini bilelim
sevgiler..
a.s cnmm..
öncelikle AMİNNNNNNNNNN demek istyrm... ( ben ve bu duurmdaki herkes için.....)
tam evliliğe karra verip bu aşamaları tammalamak üzereyken bu tür olaylar yaşamak tabiki insanı çok üzüo yıpratıo... ama kader yapcak bişey yok...
bence erkek arkadaşınızın ailesini tanımaya çalışın... bende nişandan önce çok iyi biliodum herşey güllük gülistanlıktı hiç aklıma kötü bişey gelmemişti.. Allahım size yaşatmasın kötülerdir demek istemyrm yanlış anlaşılmasın ama tedbiri elden bırakmayın adımlarınızı sağlam atın.. çook zor ve çok önemli bi adım. Allah yardımcınız olsun benim yaşadıklarımı yaşatmasın..
gözümde değeri kalmadı tabiki ama çok emek verdim çok kötü günler geçirdiğim için, bana yapmadıklarını başkalarına yapma düşüncesi kötü hissettirio kendimi.
merak etme o ıncelık ve görgüden yoksunmus..ha sen ha baskası.. Herkesın gördügü aynı sey olacak.huylu huyundan vazgecmez.hem de yetıskın halıylebu arada 12-13lük kızlar ıcınde,onun dedıgı gıbı tabırler asla kullanılmaz buralarda canım,ne merkezde ne köyünde.. Herseyede bı cevabı varmıs baksana,hep suc bastırmıs. layığını bulursun ıns canım..kıymet bılen,görgülü,ıncelıklı,efendı,dürüst.. Daha ne dıyelım kendıne ıyı bak,ıcını ferah tut sen..
Ortaokul lisede bile 1 aylık sevgilimizden ayrılsak günlerce üzülmüyomuyduk? Uzun bi zaman beraber olup nişanlandığın insandan ayrılmana üzülmen tabiki normal ve bu üzüntü insana hep acaba dedirtir bitirmesemiydim başkasını nerden bulcam bilmem ne... Benzer bi konu başımdan geçti kısaca anlatayım...
Eşimden önce bi sevdiğim vardı 18 yaşındaydım o da 21'di galiba tanışmamız falan çok güzeldi hergün beraberdik ailesiyle tanıştım acayip seviyoruz herkes duydu gördü askere gitcek sözlenelim dedi babam karşı çıktı işi gücü belli değil askerde ne olcağı belli değil yaşınız ne falan dedi bende anlattım önce kaçalım dedi o zaman babam bidaha asla barışmaz dedim aa o zaman kaçmayalım baban küsmesin dedi neyse bunu salya sümük askere uğurladım hergün yüreğim ağzımda aradım sordum bu arada kulağıma akrabalarından hep laflar geliyo babasının durumu iyi diyomuş herkese falan sevdiğine eminim ama mantıkende yaklaşmış yani sonra bi soğukluk girdi aramıza izine geldi sanki eski o değil ayrıldık tabi askerde bırakınca kin besledi aynen seninki gibi suçladı falan barışmak istedim o istemedi vs en son doğum günümde mesajlaştık seni hala seviyorum ama başkasıyla evlencem sana inat mahallenize damat olcam dedi 1 ay sonrada duydumki bi arkadaşımla evleniyo ne çok ağladım anlatamam şok oldum aylarca kendime gelemedim sonra dedim kızım ölmedin ya allah kerim halada çok güldüğümüz sarıldığımız anlar gelir aklıma eşim gelmez yani o kadar başkasıda gelmez tek o gelir evlendikten bikaç ay sonra karşılaştık geleceğini bildiğimden o biçim süslenmiştim ve o akşamdan sonra sürekli aramaya başladı evlendiğine pişman oldu duydumki o kızada seni babanın parası için aldım diyomuş hattımı değiştirdim kurtuldum ama intikamımı güzel aldım. Sonra eşim çıktı karşıma ne ağlattı ne kırdı ne maddi durumumu sordu öbürü tutkuydu ama eşim sevgi saygı mantık aşk hepsi içinde şimdi iyikide diyorum onunla olmamış her işte bi hayır vardır. Güya kısa anlatcaktım ama uzun oldu yine:)
Nişanlıyken tüm yüzünü görmüşsün allah yardım etmiş en zor yolları geçip ayrılmışsında şimdi tam acı çekme vaktin bu çok normal ama sakın bu psikolojiye aldanıp dönme çünkü karşındaki seni senin kadar sevmemiş heleki okumuş insansın elin ekmek tutuyo kimseye ihtiyacın yok ayrıca hiç babandan bahsetmemişsin annenle ayrı veya vefat etti sanırım yani annenlere de sahip çıkmalı eşin ama bu adamda o kapasite yok görgüsüz terbiyesiz biriymiş ayrılmakla en iyisini yapmışsın yazdıklarının hepsinde haklısın yorumları okumadım niye altın istiyosun yok yere alınmışsın vs diyenler olmuştur belki ama ben seni her konuda haklı buldum düzelmeside imkansız yol yakınken dönmen çok iyi olmuş inşallah zamanı geldiğinde çok daha iyileriyle karşılaşacaksın.
Canım kendi derdime düştüm soramadım seninasılsın biraz daha iyimisin?
Canım benim ayrılmakla çooooooooooook iyi etmişsin kesinlikle. Sakın düşünme bile uçurumun kenarından dönmüşsün.İnsanlar evlenmek için evlenmemeli mutlu olmak için evlenmeli. Seni mutlu edecek, değer verecek birisi çıkar inşallah karşına onla evlenirsin. Var ya hayatın boyunca hiç evlenmeyip ailenin evinde oturmak bile seni mutsuz eden bir evlilikten iyidir. Allah yardım etmiş te adamı evlenmeden tanımışsın. Bulsun kendine şimdi başka bir mühendis:)))))))))))Ucuz kurtulmuşsun:)))))))))))
ay canımmm annem gibi konuştun Allah razı olsun içimi ferahlattı mesajın annemde mutsuz evlilik yapacağına otur evimizde dio :))))
doktorlar avukatlar varmış onla evlenmek isteyen
ben onu kaybettiğim için zamanla çoook pişman olacakmışım.. kaybım büyükmüşş
maddi manevi herşeyi tam olan biriymiş ben niye bırakmışımki onu :26:
Ben senin gibi herşeyi maddiyatla ölçmüyorum sevgiyle saygıyla terbiyeyle ölçüyorum dolayısıyla kaybım yok kazancım çok de:)
Allah bilio görüo herşeyi.. ben çok üzüldüm çok yıprandım ama olmayıncada olmuyo....
hakkımzıda hayırlı olanı versin rabbim inş...
ama gün geçtikçe daha iyi olyrm eskiden çook kötydm ...
çok şükür canım daha iyiyim.. sen nasılsın ? bende seni merak ettim?:2:
Sevindim canımBen de daha sakinim bugün bekliyorum işte kafasını dinlesin toparlansın bakalım ne olacak?
tövbe haşa ama ALLAH düşmanıma vermesın bukarakterde bır eş sen daha neyın vıcdan azabını cekıyorsun anlamadım .tamam annesı olayını ıkıncı planda degerlendırıyorum fakat görgüsüz bı ınsanla asla ama asla olmuyor .evlendıkten sonra bır arada olacaksın hep,ve her hareketı sana batacak ,soguyacaksın,hıçbır arkadas ortamını demıyorum aıle ortamına dahı sokamıcaksın cunku senı utandıracak,boyle bı ınsandan cocuk sahıbı bıle olmak ıstemezsın emın ol arkadasım hele cımrılık konusu tamamen fıyasko zaten ,gelırı ıyı olan bır ınsan evlenme arıfesınde asla ama asla cımrılık yapmamalı zaten herkes, kendı ve esı ıcın calısıyor baska kım varkı öncelık,bu adam resmen sana meslegınden dolayı ılgı duymus ve deyım yerındeyse kaz olarak görmüş ,annene yaptıgı saygısızlıklarda hat safada bence annen sana kıyamamıs sesını cıkaramamıs ama senın onla mutlu olamıcanı o coktan gormuş,sımdı uzulmek yerıne duzelırmıydı demek yerıne sakın vıcdan azabı cekme cunku gun olur olmadı dıye agladıgın duaya gun gelır ıyıykı olmamıs dıye sevınırsın ben emınım gun olunca senın karsına cok daha ıyı bır ınsan cıkacak ve senı kadrolu muhendıs oldugun ıcın degılde sadece kalbın için asık olan bır adam olacak, ve cocugun konusmaya baslayınca babası hakkında konustugunuzda babasıyla hep gurur duyacaksın vıcdan azabını bırak ve artık gercek askı bekle...