• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın telefonunda fotograf gördüm.

Karşındaki insanın fikrini değiştiremiyorsan itiraz etmek de bir işe yaramaz Strobe.
Evet bazı düşünceler nefreti körükleyici ve tehlikelidir, bir homofobik yolda gördüğü bir eşcinseli taşlayın şunu diyecek kadar da ileri gidebilir, ki bu nefreti tüm canlılara duyan insanlar da mevcut.

Yalnız bu konu üzerinden gidersek, ki konu içeriğinden örneklemek daha uygun gibi sanki, eşin, nişanlının, sevgilinin telefonunda kendi organını çekip sakladığı bir albümü sapıklık olarak görmek nefret söylemi değildir bence, adamın telefonu istediği fotoyu saklar o onun bileceği iş, fakat saklama maksadını sorgulamak da suç değil, eğri oturalım doğru konuşalım, o fotoları çekip kendine saklayan da var, bizim foruma gelip terlikler ayağıma büyük geldi içeriğiyle tüm kadınlara gösteren de var, ki o en örtülü çekilmiş haliyle paylaşılmış bir görseldi, biz neleri sildik çoğunuz görmeden.

Kendine saklıyorsa özelidir, forum sitelerinde orada burada kadınlara teşhir etmek için kullanıyorsa sapıktır.

Ya burada nelerini gördük, çok afedersiniz telefonundaki çıplak kadın fotolarını atanlar oldu, bu normal değil işte.
Bence normal değil diyenler de bu yönünü düşünüp cevap yazıyor zira KK'da bile başımıza gelmeyen bir durum değil bunlar.

Konuda sarf edilen kelime için söylemedim. Verilen homofobi örneği için söyledim hafife alınıp geçilsin istemedim, yukarıda da yazdım.

Bazılarına hayret etmemek mümkün değil gerçekten. Kafalarından hep bu kadar pis düşünceler geçiyorsa yazık. Yok tacizcidir diye gelmiş akıllarına da yok sitelerde kızlara atıyordur diye düşünmüşler. Neden ya?? İnsanı üzmekten içine kurt düşürmekten başka hiçbir işi kalmamış bazılarının. Adamı tanımıyorsunuz yapıştırdığınız yaftalar çok ağır. Bence genel olarak akla gelecek en en olumsuz düşünce eski zamanda sexting yapmış olabileceğidir. Bu da olumsuz bir şey değil de hadi öyle olsun. Konu sahibinin nişanlısı hakkında verdiği tek detay yok sadece bir fotoğraf karesinden adamın ne sapıklığı kaldı ne anormalliği.

Asla zinhar unutulmazmış da bilmem ne. Neden unutulmasın? Benim de popo kısmımda küçük bir yara çıkmıştı aynadan da net göremediğim için fotoğrafını çekmiştim ve onu silmeyi unutmuşum galerimi temizlemeye çalışırken görüp oha silmemişim diyip sildim. İnsan unutabilir bu bir ihtimaldir.

Fotoğraf çekip atmayı normal karşılamıyorum diyemezsiniz. Bana uygun değil ben yapmam kimseye atmam ya da riskli buluyorum demek farklı şey normal değil demek başka şey. Bunu yapan da yapmayan da iki görüşü normal bulmuyorum diyemez. Bir taraf ben yaparım hoşuma gider der bir taraf ben böyle şeyler yapamam çeşitli çekincelerim var diyebilir. Normal bulamamak demek anormal bulmak demektir. Hiç kimse de kimsenin tercihini anormal diye yaftalayamaz. Eğer kimseye zararı yoksa herkes cinsel kalıplarında özgürdür.

Konu sahibi nişanlını sen tanırsın, yaptığı açıklama aklına uyuyorsa konuyu kapat bence. Sen yokken birine atmış olsa da olmuş bitmiş bir durum.

Burda kimse kimseyi tanımazken iki konuya “benim fikirlerime çok aykırı yorum yaptı “deyip ötekileştirmeniz ve yinede karşı tarafı dar fikirli bulmanız bide kin güdülüp grup olup saldırmanız gerçekten akıl alır gibi değil bence gerçekten gereksiz çünkü kimse kimseyi tanımıyor ve bu kadar önemsemeye gerek yok

Ben konusmasini engelleyemezsin demek icin dedim onu, kirmizi cizgim sokakta bi escinsele saldirdigi yerdir, onin dışında agzini bantlamayi düşünmem
[/QUOTE]
Ya gerçekten ilgileneceğini düşündüğüm için yazıyorum şu an diskur (söylem) analizi çalışıyorum biraz buna biraz da Foucault'nun bu metodolojiyi nasil geliştirdiğini bakabilirsen dilin yaşamı ve ideolojileri nasil insa ettiğini cok rahat göreceksin. Söylenenler konuşulanlar önemlidir. Zorbalık mobbing taciz sözel olduğunda da insanları depresyona intihara sürükler. Fiziksel siddet kadar psikolojik şiddet de beyinde acı bölgelerini aktive ediyor. O yüzden her isteyen her istediğini söylerin karşısındayım.
Of quoteu sildiğim için etiketliyorum accessdenied accessdenied

Konuda sarf edilen kelime için söylemedim. Verilen homofobi örneği için söyledim hafife alınıp geçilsin istemedim, yukarıda da yazdım.
O mesele ayrı zaten Strobe, insanların cinsel kimliğine, özel hayatlarına veya diğer canlıları hedef alan nefret söylemleri başka, ben de karşımda birisi şu lgbtlileri yok edeceksin, şu hayvanlar azalarak bitse, falanca her gece biriyleymiş o var ya .... gibi sözlere gelemem de, bu foto olayını konuyu açan kişinin sorgulaması gerekir, adam kendi kendini seviyor fantezi yapıyorsa başka, isterse ekran görüntüsü yapsın ama bizim gibi sitelere gelip de teşhir ediyorsa nişanlısı olsam düşünürüm şahsen.

Yorumlari okumadim, bana gore sapiklik degil ama su kisma kizardim sanirim: gecmiste ne yasadiysa yasadi, sexting yapti, sevisti vs beni hic ilgilendirmez ama onlarin hatiralarini hala tlf’da tutamaz. Bu olay sunun gibi benim gozumde, sevistigi kadinin kulodunu saklamak mesela (uc bi ornek ama anlatabilmisimdir umarim)

Birkaç sayfa önceki yazımı tekrarlayıp kaçayım, lütfen polemiğe girmeyin rica ediyorum.
Konunun içeriği için yazıyorum, üsluplara dikkat edip tartışmaya girmediğiniz sürece kendi görüşünüzü yazarsınız.

Son düzenleme:
Ben konusmasini engelleyemezsin demek icin dedim onu, kirmizi cizgim sokakta bi escinsele saldirdigi yerdir, onin dışında agzini bantlamayi düşünmem
Ya gerçekten ilgileneceğini düşündüğüm için yazıyorum şu an diskur (söylem) analizi çalışıyorum biraz buna biraz da Foucault'nun bu metodolojiyi nasil geliştirdiğini bakabilirsen dilin yaşamı ve ideolojileri nasil insa ettiğini cok rahat göreceksin. Söylenenler konuşulanlar önemlidir. Zorbalık mobbing taciz sözel olduğunda da insanları depresyona intihara sürükler. Fiziksel siddet kadar psikolojik şiddet de beyinde acı bölgelerini aktive ediyor. O yüzden her isteyen her istediğini söylerin karşısındayım.
[/QUOTE]
Kesinlikle cok haklisin, ben burda bahsettigin ölçüde ne bi önem görüyorum birinin cikip kendince bence normal degil sapiklik demesinde, ne de burda karsi tarafa baski yaratacak kadar sureklilik var. O zaman kk, da kimlerin kimlerle ne kadar kafa bulup, dalga gecip, geyige döndürüp, yildirip kacirana kadar ugrastigina da bakalim. Ben de yapiyorum bazen. Bazen üzülüyorum. Hic birimiz cok da masum degiliz acip biraz herkesin eski postlarina bakarsan. Herkes yazdigina cizdigine bu kadar dikkat ediyosa burda, sikinti yok dediklerinde. Yarin bakicam ama bulabilirsem bahsettigine.

Bir el çarpmasıyla anca yeni çekinmiş, en fazla 1 ay icinde cekinmis foto çıkar karşınıza. Teee aylar öncesi fotoya tıklamak binde bir ihtimal gidin bir piyango bileti alın bu ihtimal üzerine 🤭
Yani bu işin icinde baska bir durum var muhtemelen seninle birlikteyken birseyler karıştırmış

Aynen devam bro, herkesin dusundugunu karsisindakine hakaret etmedigi surece ifade etmeye hakki var. 1 milyon begrenmedim de atsan baskalarinin herhangi bi durum karsisinda bana gore, bence diye baslayan cumleler kurmaya hakki var yani,biz de bunu yapıyoruz zaten, herkes kendi camindan anlatiyo
Bence savunduğunuz şeyde bir sorun var. Bence ya da bana göre diye başlayan ve düşünce olan her şey kabul edilebilir bir şey olabilir mi? Burada cinsel organ fotoğrafı çeken sapıktır denilince zaten hakaret etmiş oluyorlar. Bugün birisi cinsel organını çekeni sapık diye damgalar yarın birisi kısa etek giyenler yolludur der düşüncedir diyip saygı mı duyalım?? Hayır. Onlar öğrenecekler insanların yaşam biçimlerine saygı duymayı. Biz bu yanlış zihniyete saygı duymayacağız. Bu eleştirim çift yönlüdür. Birisi fotoğraf atmıyor diye geri kafalı diye damgalanamaz ya da birisi başı kapalı diye beyni de kapalı diye eleştirilemez.

Bence açık giyen kadın aranıyordur, bence kahkaha atan kadın iş atıyordur, bence namaz kılan yobazdır, bence başı kapalı olan geri kafalıdır. Bu söylemler sizi rahatsız etmiyor mu?

Bu konuda yapılan yorumlarda düşünce özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığı bir durum yok bilakis bir özgürlüğe saldırı mevcut.

Iyi de burda homofobi yok ki, pipi var Strobe, bi nefret soylemi tutturuldu gidiyo

E ne diyelim Acces, o da onların düşüncesi mi diyelim şimdi? :)

Konu ile ilgili bakışımı total yazayım da bari karışmasın:

Okudum birkaç yorum, homofobik komşundan için yazdıklarına da nefret söylemidir itiraz et dedim. Buraya kadar cepte.
Bu konu gibi değil çünkü o konu.

Konu içinde itiraz ettiğim nokta ise bu:
Bir üyeyi alıntıladım ve bunu yazdım;
"Sapıklar bunlar, normal değil sapık sapık ilişkiler" yazınca saygı duyulmuş olmuyor yalnız.

Cinsel organım bir yana, herhangi bir çıplaklık içeren fotoğrafımı çekmem, eşimle de böyle bir paylaşımım yok, tarzım değil. Aynı şekilde eşim böyle bir fotoğraf bana yollasa "Yapma" derim, sevmem. Ama bunu yapanlara kalkıp da "sapıklar" demiyorum. Böyle diyen birine de saygı gösterilmemesi gayet anlaşılır.

Bu da cepte.

Saygı isteyen, saygı çerçevesini düşüncelerini aktarım dilinde korur, her hayata belli bir mesafede durur.

Ha ben her düşünceye, her hayata, her insana saygı duyulması gerektiğini düşünen biri de değilim, bazı düşüncelere ve tarzlara saygı duymam ama saygı duymadığım düşüncedeki insanlardan da saygı beklemem.

Ancak dikkat ettiğim, burada ve çeşitli platformlarda; biri hakaretvari düşüncelerini paylaşıyor ve sonra aynı kişi düşüncelerinin saygıyla kucaklanması bekleniyor. Bu olacak iş mi?

Geçen günlerde biri tek gecelik ilişki yaşayabilenlere bence yollular, eskorttan farksızlar dedi, yardırdı. Şimdi bu onun düşüncesi ok. Vaktinde tek gecelik ilişkiler yaşamış bir insanım. E şimdi bu laf direkt bana, hayatıma geliyor. "O da senin düşüncen arkadaşım, saygı duyarım, sence o...uyum demek, saygılar" mı diyeceğim? :))) Elbette tepki göstereceğim.
Bu konuda da fotoğraf çekip yollayanlar için sivri bir dil var bi genelleme de yapılmış galiba, e tepki de gelir, buna şaşmamak lazım.

[
Kesinlikle cok haklisin, ben burda bahsettigin ölçüde ne bi önem görüyorum birinin cikip kendince bence normal degil sapiklik demesinde, ne de burda karsi tarafa baski yaratacak kadar sureklilik var. O zaman kk, da kimlerin kimlerle ne kadar kafa bulup, dalga gecip, geyige döndürüp, yildirip kacirana kadar ugrastigina da bakalim. Ben de yapiyorum bazen. Bazen üzülüyorum. Hic birimiz cok da masum degiliz acip biraz herkesin eski postlarina bakarsan. Herkes yazdigina cizdigine bu kadar dikkat ediyosa burda, sikinti yok dediklerinde. Yarin bakicam ama bulabilirsem bahsettigine.
[/QUOTE]
Ya birkaç defa yazdım zaten kimse kimsenin bunu normal bulmuyorum demesini eleştirmedi. Birkaç üyenin ben de yapıyorum anormal değil demesinin üstüne çirkin şeyler yazdı. Yok sakın ha buraya atmayın yok boynunuza takıp gezin yok halka mı açık. İlk 5 sayfada falan oldu bunlar.
Yani bir kadın partnerinin de olsa bu görseli komik veya kötü bulabilir diğeri de tahrik edici. Hiç kimse herkes sevmeli hoş karşılamalı demedi. Ama sevenlere yukarıdaki sözleri sarf etmek ayıptır, çirkindir. Bu arada gene yazmıştım iki ay önce genital lazerde yanık oluştu. Belirli aralıklarla foto çektim takip için geçiyor mu diye. Bu muhabbet üstüne baktim cidden silmeyi unuttuğum bir tane buldum. Adamın da böyle bir durumu olabilir bir şey çıkmıştır ne biliyim. Genital olunca mevzu iy miy denmesini anlamıyorum ergen değiliz. Kiz da açıkça konisabilmeliydi niye cekmistin diye. Ben olsam sorardım. Utaniyor hem hem de aileme mi anlatayım diyor.

Okudum birkaç yorum, homofobik komşundan için yazdıklarına da nefret söylemidir itiraz et dedim. Buraya kadar cepte.

"Sapıklar bunlar, normal değil sapık sapık ilişkiler" yazınca saygı duyulmuş olmuyor yalnız.

Cinsel organım bir yana, herhangi bir çıplaklık içeren fotoğrafımı çekmem, eşimle de böyle bir paylaşımım yok, tarzım değil. Aynı şekilde eşim böyle bir fotoğraf bana yollasa "Yapma" derim, sevmem. Ama bunu yapanlara kalkıp da "sapıklar" demiyorum. Böyle diyen birine de saygı gösterilmemesi gayet anlaşılır.

Bu da cepte.

Saygı isteyen, saygı çerçevesini düşüncelerini aktarım dilinde korur, her hayata belli bir mesafede durur.

Bu da cepte.

Ha ben her düşünceye, her hayata, her insana saygı duyulması gerektiğini düşünen biri de değilim, bazı düşüncelere ve tarzlara saygı duymam ama saygı duymadığım düşüncedeki insanlardan da saygı beklemem.

Ancak dikkat ettiğim, burada ve çeşitli platformlarda; biri hakaretvari düşüncelerini paylaşıyor ve sonra aynı kişi düşüncelerinin saygıyla kucaklanması bekleniyor. Bu olacak iş mi?

Geçen günlerde biri tek gecelik ilişki yaşayabilenlere bence yollular, eskorttan farksızlar dedi, yardırdı. Şimdi bu onun düşüncesi ok. Vaktinde tek gecelik ilişkiler yaşamış bir insanım. E şimdi bu laf direkt bana, hayatıma geliyor. "O da senin düşüncen arkadaşım, saygı duyarım, sence o...uyum demek, saygılar" mı diyeceğim? :))) Elbette tepki göstereceğim.
Bu konuda da fotoğraf çekip yollayanlar için sivri bir dil var bi genelleme de yapılmış galiba, e tepki de gelir, buna şaşmamak lazım.

Ha ben her

Bence savunduğunuz şeyde bir sorun var. Bence ya da bana göre diye başlayan ve düşünce olan her şey kabul edilebilir bir şey olabilir mi? Burada cinsel organ fotoğrafı çeken sapıktır denilince zaten hakaret etmiş oluyorlar. Bugün birisi cinsel organını çekeni sapık diye damgalar yarın birisi kısa etek giyenler yolludur der düşüncedir diyip saygı mı duyalım?? Hayır. Onlar öğrenecekler insanların yaşam biçimlerine saygı duymayı. Biz bu yanlış zihniyete saygı duymayacağız. Bu eleştirim çift yönlüdür. Birisi fotoğraf atmıyor diye geri kafalı diye damgalanamaz ya da birisi başı kapalı diye beyni de kapalı diye eleştirilemez.

Bence açık giyen kadın aranıyordur, bence kahkaha atan kadın iş atıyordur, bence namaz kılan yobazdır, bence başı kapalı olan geri kafalıdır. Bu söylemler sizi rahatsız etmiyor mu?

Bu konuda yapılan yorumlarda düşünce özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığı bir durum yok bilakis bir özgürlüğe saldırı mevcut.
Biz komple farkli algilamisiz heralde. Hic sizin uzattiginiz yerlere kadar cekmedim ben konuyu kafamda. Bi durumu normal bulmamis, oraya buraya mi atiyo sapik mi bu adam demiş ? Normal bulmamis, normal bulmamaya hakki var. Sapik demis, onun da aciklamasini yapti zaten. Yazdiginiz kelaka soylemler beni rahatsiz eder ama onun bunla alakasi yok bence

[
Ya birkaç defa yazdım zaten kimse kimsenin bunu normal bulmuyorum demesini eleştirmedi. Birkaç üyenin ben de yapıyorum anormal değil demesinin üstüne çirkin şeyler yazdı. Yok sakın ha buraya atmayın yok boynunuza takıp gezin yok halka mı açık. İlk 5 sayfada falan oldu bunlar.
Yani bir kadın partnerinin de olsa bu görseli komik veya kötü bulabilir diğeri de tahrik edici. Hiç kimse herkes sevmeli hoş karşılamalı demedi. Ama sevenlere yukarıdaki sözleri sarf etmek ayıptır, çirkindir. Bu arada gene yazmıştım iki ay önce genital lazerde yanık oluştu. Belirli aralıklarla foto çektim takip için geçiyor mu diye. Bu muhabbet üstüne baktim cidden silmeyi unuttuğum bir tane buldum. Adamın da böyle bir durumu olabilir bir şey çıkmıştır ne biliyim. Genital olunca mevzu iy miy denmesini anlamıyorum ergen değiliz. Kiz da açıkça konisabilmeliydi niye cekmistin diye. Ben olsam sorardım. Utaniyor hem hem de aileme mi anlatayım diyor.
[/QUOTE]
Bu arada söylemden, sozel siddetten bahsediyoken bi donup ilk sayfayi oku istersen.kadinin sadece ben normal bulmuyorum lafi üstüne ona da neler neler denmis.

Bu arada söylemden, sozel siddetten bahsediyoken bi donup ilk sayfayi oku istersen.kadinin sadece ben normal bulmuyorum lafi üstüne ona da neler neler denmis.
[/QUOTE]

Eklentiler

• Screenshot_20220221-013154_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220221-013154_Samsung Internet.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 74
  • Screenshot_20220221-013352_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220221-013352_Samsung Internet.webp
    51 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_20220221-014547_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220221-014547_Samsung Internet.webp
    59,3 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_20220221-015248_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220221-015248_Samsung Internet.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 63

Geç kaldın. Bu konuları geçtik.:işsiz: Öff aman yaa aşın artık. Burası özgür bir plartform. Herkes ağzından çıkana yazılı onay mı alsın. Saygı çerçevesinde herşey yazılır çizilir. Milyon tane hayat var burda. Okumak istemediklerinizi pas atın geçin.

Biz komple farkli algilamisiz heralde. Hic sizin uzattiginiz yerlere kadar cekmedim ben konuyu kafamda. Bi durumu normal bulmamis, oraya buraya mi atiyo sapik mi bu adam demiş ? Normal bulmamis, normal bulmamaya hakki var. Sapik demis, onun da aciklamasini yapti zaten. Yazdiginiz kelaka soylemler beni rahatsiz eder ama onun bunla alakasi yok bence
Oraya buraya attığının kanısına nereden varmış? Sadece cinsel organının fotoğrafını çekti bilgisiyle bu kanıya varan kişinin genel düşünce yapısında bir sorun vardır. En fazla ihtimalleri sayar bir yere atmasını da bu ihtimallerden biri olarak değerlendirilebilir. Sapık demiş onun da açıklamasını yapmış diye bir savunma şekli olamaz. Herkes herkese bir şey desin şimdi ben bunu dedim niye dedim nasıl dedim diye açıklama yaparak çıksın işin içinden o zaman. Kelalaka diyemezsiniz yorumuma siz herkesin düşünce özgürlüğü vardır herkes bence ya da bana göre diye başlayan cümleler kurabilir diye bin tane yorum yaparsanız bu bence ya da bana görelerin içine her düşünce girer diye yorum yaparım ben de.

Kaldı ki bir şeyi dile getirmek düşünceden çıkarır, bu söylem de birisini incitiyorsa orada bir hata vardır.

Pek hoşuma gitmez. Galerisinde saklamasın bir zahmet. Unutulacak bir şey değil. Kısa ilişkiniz olsa unuttu dersin belki nişanlısınız ve hala telefonda duruyor.

Beni rahatsız eden galeriye ben girebildiysem, ne bileyim aile üyesi de rehberden nurmara bakmam lazım diyebilir, arkadaşları ya da sizin gibi yeni sevgilileri görebilir vb. cüretkarca bunu tutacak gevşeklikte olması, bu rahatlığı sevmezdim. Normal gelmezdi

Back
X