- Konu Sahibi Bitti250514
evet evet bizim hayatımızda her şey mükemmel, bizim babamızla annemizin arası harika, en iyi babalar en iyi sevgililer, arkadaşlar hep bizde ama en kötüleri sende.Beni anlamadigini dusunuyorum ben o hayati yasadim evet kendi aptalligimdi ama ben bir cok sey yasadim babamin anneme davranislari babamin bana yasattiklari belkide ofkemi kontrol edememem bu yüzdendi. Ama senin icin yorum yazmak kolay ve anlattigim sadece iliskim.
bu ülkede çık dışarı insanlara sor bakalım, kaç tane "baba" karısına ve çocuklarına gerçekten iyi davranmış? kaç tane aile "sorunsuz", kaç tane genç kız gerçekten "özgür", kaç tane anne gerçekten "mutlu"? ben sana söyleyeyim, çok az.
hayatınızda, ailenizde sizi üzen birkaç şey gördüğünüz zaman dünyanın en kötü hayatını yaşayıp da en büyük sorunlarına sahip olduğunu düşünmeniz beni benden alıyor.
senin baban anneni öldürdü mü?
senin baban sana tecavüz etti mi?
sen anneni ya da bir başka çok sevdiğin insan hastalıktan kaybettin mi?
senin kardeşin ya da ailenden bir başkası trafik kazasında cesedi tanınmaz hale gelecek şekilde öldü mü?
senin evin depremde yıkıldı ya da yangında küle döndü mü?
senin birinci dereceden bir yakının kendini asarak intihar etti de sen onun cesedini sabah uyandığında evinin salonunda buldun mu?
senin ailendeki bir yaşlı büyüğünü evlatları sokaklara attı mı, döverek ve üç kuruşluk maaşına el koyarak?
sen bu saydıklarımın hangisini gerçekten yaşadın da böyle üç kuruşluk erkek müsveddesi için tedaviler görecek ve burada bana kafa tutacak hale geldin? anlat dinliyorum. sen ne yaşadın da rezil rüsva bir herif seni bırakıp gitti diye burada üzülüp buna bir de "dert" diyorsun?
işinize gelmez, babanız size "gece dışarı çıkma" dedi diye özgür değilim dersiniz, sonra ciğeri beş para etmez biri gelir sokağa çıkmak için izin istersiniz, peşinde kul köle olursunuz. biraz kendinize değer verin kızım, değer verin. biraz gerçek hayatın farkına varın ve böyle pislikleri başınıza taç yapmayın ve bizi de kadınlığımızdan utandırmayın. Günün birinde değerinizi bilen biri mutlaka karşınıza çıkar, o zaman da öyle adamları üzmeyin işte.
bi silkelen!