Nisanlimin ailesine karşı bencilmiyim

nişanlınızın bir yerde gömüsü falan var herhalde.. hem 30bin ailesine verecek, onlar ev alacaklar. hem kendi başına düğününü yapacak.. yada nişanlının ailesi size miras kaldığını falan düşünüyor herhalde.. yada gömüsü olan sizsiniz diye düşünüyorlar..
tamam para hiçbir zaman ayrılık mevzusu olmasın da, mevzu zaten baştan beri para, borç falan yani..
parayla saadet olmaz denir de, para mevzusu pek ala saadeti bozar..

Reactions: anu
Onu da dedim fakat nisanlilik suresi uzadıkça sıkıntılar artior gibi eleştiriler aldım.aileler pek sıcak bakmıyor.

İki tarafta borçlarından arınmış sıfır borca ulaşmadan düğün yapmayın. Diğer türlü size ait olmayan borçların kavgasıyla evliliğinizi tüketeceksiniz.

Nişan takılarınızı bozdurmanız kötü olmuş. Oğullarının borcunu neden ailesi ödemedi de siz böyle bir cengaverliğe kalkıştınız ?

Yarın nişan bozulsa , akraba eşrafına o takıları iade etmeniz gerekiyor bu durumda ne yapacaksınız ?

Bencillik falan yapmıyosun söyle nişanlına onlara para ne vermesin aile dediğin zor zamanda yanında olur düğününü evini yapar böyle para istemez. Benim kaynanada böyleydi ben evden kovdum sende akıllı davran yoksa ömür boyu ezilirsin

İsteyemezler efendim hem de takılarını satıp borç odemissin yüz verme sunlara

Hiç kusura bakma ama damızlık gibî sağılırsın böyle giderse.düğünden önce ne kredisi canm.sen altınını maasını vermek zorunda değilsin.dinimizde de bu böyle kadının kazandıgı ziyneti kendine.evet nişanlısın ortak bi hayata başlıcaksın nişanlın için üzülüosun belki ama kesinlikle acıma bence acınacak hale gelirsin.üstelik annen baban seni onlara ev alasın diye okutmadı.anneni babanı kıracagına bırak nişanlın kırılsın

Bu ne ya memursunuz da holding sahibi degilsiniz. Onun ailesi 30 bin ister senin ailen 20 bin ister? Orta halli bir dugun ev esyasi takilar gelinlik damatlik derken nereden baksan bir 30 bin dugun tutar. Nihayetinde memur maasi bu cumhurbaskani maasi degil.

Böyle saçma bişey duymadım hiç.. pardon ama o zaman sizinle niye evlenmeyi planlıyor nişanlınız? hem 30 bin verecek onlara, hem sizin evi döşeyecek, hem düğün yapacak ,hem sana takı öyle mi?? memur mu demiştin?_işadamı filan mı ? maaşı ne kadar Allah aşkına.. birde parayı verecek kız kardeşi ev sahibi olacak siz kirada oturup deli gibi borç öderken yok öyle dünya yerinde olsam sen ailene ev al bütün borcu derdi bitir sonra para biriktir bize ev al düğün için para biriktir sonra evlenelim ben evlenince borç içinde yüzemem demelisiniz.. başka çaresi yok

Siz enayi değilsiniz, evlenecek adam ailesine 30 bin vermeyi değil kendi evini almayı düşünür.

Akıl var, mantık var gitsin kendisine ve ailesine her türlü köle olacak birini bulsun.

Valla buna benzer (erkek ailesinin saçmalıkları ile ilgili) kaçıncı konu...

Ben borçumuz olmadığı halde nasıl evleniriz diye 8 takla atıyorum. Siz 30 bin kredi çekmekten, kendi borçlarınızdan bahsediyorsunuz. Düğün yapmadınız hadi diyelim eşyayı nasıl alacak nasıl ödeyeceksiniz? Bir evde taksitler dışında bin farklı ödeme çıkıyor... Faturalar, market harcamaları vs vs. Bu şartlar altında evliliğinizi ertelemeniz daha hayırlı olacaktır. Bencil misiniz? Hayır, bencil olan nişanlınız. Daha evliliğin ne demek olduğunu anlayamamış, imza atmıyorsunuz sadece. Hayatlarınızı birleştiriyorsunuz, size sormadan kredi çekerim nasıl diyebiliyor? Bence ağırlığınızı koymanızın vakti gelmiş de geçmiş bile.

Hayır siz haklısınız. Öyle bir niyeti varsa evlenmesin o zaman.Ciddi cddi nişanı atın gerekirse.
Siz aynı durmda olsaydınız müsaade etmezdi nişanlınız. Ev alacaklarmış da ailesine ev alma gibi bir yükümlülüğü yok.
"babamın borçları var evlenince maaşımın yarısından fazlası onlara gidecek" deseydiniz mesela. izin vermezdi.
Nişanlının ailesi yamyam yiyici ve son kez vurgun yapmaya çalışıyorlar. Siz çalışıyorsunuz diye size güveniyorlar. evi siz geçindireceksiniz yıllarca borç ödemekten hayatınız düzene girmeyecek onca stres, niye onları rahat ettirmek için. Gelin değil enayi arıyorlar. Madem ailesine yardım edip ev alacak evlendirmesinler hiç.
Çooooook sorun yaşarsınız maddi sorunlar evliliğin tüm güzel yanlarını alıp götürüyor bilginiz olsun.

Bence hazır para getiren yada para basan gelin geliyor ,diye tüm bu kredi ev alma kızkardeşe planlı projeli nasıl olsa ağzı var dili yok gelin gelecek ohhh çalışsın yıpransın ! yeterki kızlarının kendi evi olsun her eve 1 seniseviyorum gelinlerden lazım

Gelin çalışıyo, gelinin parasıyla geçinsinler oğlumuzda bize ev alsın mantığı. kız kardeşinin bi hastalığı filan mı var kendi çalışmıyor mu o yardım etsin ailesine. Yani bende kardeşlerime yardım ediyorum, eşimde babasına ama işin içine kirli hesaplar girmiyor en azından.

Bugün söyledim ciddi ciddi kesinlikle olmaz dedim.kardeşi okuyor daha.düğünü ertelerim dedim .senin ailen çok düşüncesiz bizi düşünmüyor dedim.ancak hala şartlar diyo...cekemezsin benim musadem yok eğer cekersen düğünü unut.artık senin önceliğin ben olmalıyım .kardeşine ev flnda veremezsn herşey ortak paylaşılır ileride de dedim.öyle deyince kızdı.braz tartıştık sonrasında haklisin ama dugunumuzu babam yapacak parayı vereyim dedi.hayır .zaten o babalık görevi onuda yapmiosa yazıklar olsn kendimiz yaparz .herkesin evi yok hem 30senedir kirada otuyodu şimdiki aklına gldi falan dedim snra sende haklisin dedi.bnm gonlum razı değil eğer sen 30 cekersen bnde babama çeker veririm bn babama nasıl karşı gldiysem sende glcksn ddm.

Tebrik ediyorum. Yerinde bir tepki olmuş. Aksi takdirde o babasına ev almış sizde düğün eşya borcu ödüyor olacaktınız. Herkes ayağını denk alsın

guzel anlatmissiniz, umarim mesajlar yerine ulasmistir. erkeler biraz boyleidr. bugun seni anladim der yarin yine ailesiyle bir araya gelince fabrika ayarlarina geri doner.
ama kesinlikle musade etmeyin. simdimi akillarina gelmis kirada oturduklari.
30 yil ev alamamislarsa alamiyolar demekki, bunada sukur diyip otursunlar kira evde.
ustelik bide ev kardesinin ustune yapilacak.
asla geri adim atmayin. nisanlinizin borcunu odemekle bile fazlasini yapmissiniz. yuz bulmuslar bence.
daha evli degilsiniz ortada bisey yokken sizi bankaya cevirmisler, ver de ver.
bu yeni nesil erkek ailelerini dogrusu anlayamiyorum. gelini bankamatik gibi gormek nasil ezik bir zihniyettir.
ama yeri gelincede her turlu izzet ikram beklerler ev hanimi gibi.
hic taviz vermeyin yoksa tepenize cikar bu tipler.
Allah kolaylik evrsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…