- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.066
- 37
-
- Konu Sahibi 1seniseviyorum
sana diyom gelinim anlasın diyeBana mi diyorsun, yoksa konu sahibine mi
Bence de taviz verirse olacagi bu
Onu da dedim fakat nisanlilik suresi uzadıkça sıkıntılar artior gibi eleştiriler aldım.aileler pek sıcak bakmıyor.
Bencillik falan yapmıyosun söyle nişanlına onlara para ne vermesin aile dediğin zor zamanda yanında olur düğününü evini yapar böyle para istemez. Benim kaynanada böyleydi ben evden kovdum sende akıllı davran yoksa ömür boyu ezilirsinMeraba arkadaşlar.nisanlanali 1ay oldu.nişanlim askere gtti.kendiside bende memuruz.ancak bnm borcum var.nişanlim da şimdiye kadar ailesine Yrdim etmiş.(15-20bincivarinda) herseyimizi kndimiz yaptık nisanimizida.nisanlimin ailesi kendilerine ev yapmak için nisanlimdan 30bin istyr.kirada otururlar.biraz birikmisleri var onunla birlikte yapcklarmis.iyide zaten nişanlim askerden 6ay snra düğün yapicas.nişanlim askere giderkn 4bin borcunu nisanimdki takilari bozdurup odedim.hem bu çocuk bana takilari yapicak hem ailesine kredi cekicek hemde düğün yapackmis sözde.şimdi ne yapmam gerekiyor.sizce ailesinin bize destek olmasi grkirken bzdn para istemeleri bu düğün arifesinde yanlış dglmi?kafama çok takıldı bencillikmi yapiyorm yoksa haklı dglmiyim yardımcı olurmusunz
İsteyemezler efendim hem de takılarını satıp borç odemissin yüz verme sunlaraMeraba arkadaşlar.nisanlanali 1ay oldu.nişanlim askere gtti.kendiside bende memuruz.ancak bnm borcum var.nişanlim da şimdiye kadar ailesine Yrdim etmiş.(15-20bincivarinda) herseyimizi kndimiz yaptık nisanimizida.nisanlimin ailesi kendilerine ev yapmak için nisanlimdan 30bin istyr.kirada otururlar.biraz birikmisleri var onunla birlikte yapcklarmis.iyide zaten nişanlim askerden 6ay snra düğün yapicas.nişanlim askere giderkn 4bin borcunu nisanimdki takilari bozdurup odedim.hem bu çocuk bana takilari yapicak hem ailesine kredi cekicek hemde düğün yapackmis sözde.şimdi ne yapmam gerekiyor.sizce ailesinin bize destek olmasi grkirken bzdn para istemeleri bu düğün arifesinde yanlış dglmi?kafama çok takıldı bencillikmi yapiyorm yoksa haklı dglmiyim yardımcı olurmusunz
Bizden borc istemiyorlar direk para istiyorlar
Bende bugün oturup istişare yaptım kendimce...çareler arıyorum ama insanları kırmadan incitmeden...en son ayrılık geliyor aklıma düşünmek bile istemiyorum sırf para için bitermi diyorm herkes biteceğini soyluyor
Bence hazır para getiren yada para basan gelin geliyorHayır siz haklısınız. Öyle bir niyeti varsa evlenmesin o zaman.Ciddi cddi nişanı atın gerekirse.
Siz aynı durmda olsaydınız müsaade etmezdi nişanlınız. Ev alacaklarmış da ailesine ev alma gibi bir yükümlülüğü yok.
"babamın borçları var evlenince maaşımın yarısından fazlası onlara gidecek" deseydiniz mesela. izin vermezdi.
Nişanlının ailesi yamyam yiyici ve son kez vurgun yapmaya çalışıyorlar. Siz çalışıyorsunuz diye size güveniyorlar. evi siz geçindireceksiniz yıllarca borç ödemekten hayatınız düzene girmeyecek onca stres, niye onları rahat ettirmek için. Gelin değil enayi arıyorlar. Madem ailesine yardım edip ev alacak evlendirmesinler hiç.
Çooooook sorun yaşarsınız maddi sorunlar evliliğin tüm güzel yanlarını alıp götürüyor bilginiz olsun.
Bugün söyledim ciddi ciddi kesinlikle olmaz dedim.kardeşi okuyor daha.düğünü ertelerim dedim .senin ailen çok düşüncesiz bizi düşünmüyor dedim.ancak hala şartlar diyo...cekemezsin benim musadem yok eğer cekersen düğünü unut.artık senin önceliğin ben olmalıyım .kardeşine ev flnda veremezsn herşey ortak paylaşılır ileride de dedim.öyle deyince kızdı.braz tartıştık sonrasında haklisin ama dugunumuzu babam yapacak parayı vereyim dedi.hayır .zaten o babalık görevi onuda yapmiosa yazıklar olsn kendimiz yaparz .herkesin evi yok hem 30senedir kirada otuyodu şimdiki aklına gldi falan dedim snra sende haklisin dedi.bnm gonlum razı değil eğer sen 30 cekersen bnde babama çeker veririm bn babama nasıl karşı gldiysem sende glcksn ddm.Gelin çalışıyo, gelinin parasıyla geçinsinler oğlumuzda bize ev alsın mantığı. kız kardeşinin bi hastalığı filan mı var kendi çalışmıyor mu o yardım etsin ailesine. Yani bende kardeşlerime yardım ediyorum, eşimde babasına ama işin içine kirli hesaplar girmiyor en azından.
Bugün söyledim ciddi ciddi kesinlikle olmaz dedim.kardeşi okuyor daha.düğünü ertelerim dedim .senin ailen çok düşüncesiz bizi düşünmüyor dedim.ancak hala şartlar diyo...cekemezsin benim musadem yok eğer cekersen düğünü unut.artık senin önceliğin ben olmalıyım .kardeşine ev flnda veremezsn herşey ortak paylaşılır ileride de dedim.öyle deyince kızdı.braz tartıştık sonrasında haklisin ama dugunumuzu babam yapacak parayı vereyim dedi.hayır .zaten o babalık görevi onuda yapmiosa yazıklar olsn kendimiz yaparz .herkesin evi yok hem 30senedir kirada otuyodu şimdiki aklına gldi falan dedim snra sende haklisin dedi.bnm gonlum razı değil eğer sen 30 cekersen bnde babama çeker veririm bn babama nasıl karşı gldiysem sende glcksn ddm.