Ailem evliliğime karşı :(

Bende ayni sorunlari yaşadim maalesef bi türlü ısınamadılar zorla nîşan yaptılar halbuki elle tutulur bi sebeb yokki bahaneleri ise aile olarak bize uymuyolar dediler kirsalda yasadiklari icin. Nişanlimin bi isi var zihin eng ögretmeni illa devlet kadrosu olsun dediler . Kayinvalidemgil dügün tarihini ne zaman açsalar babam esip gürledi kendinden büyük insanlara atamasi olsun once diye bu arada yaşlar 27. Bayramda yine gelecekler yine konu acilacak babam yine bagiracak gunlerim zehir zindan. Ayni seninkiler gibi bizimkilerde benle konusmuyor. Dua etmekten baska yapacagimiz bisey yok insallah Allah bu konuda ailelerimize biraz anlayis verir

Yok hayir.onlarda da alinan altinlar kendi masraflari için deil oğlana veriliyo ister altin yapsin koysun isterse kendi ihtiyacini alsin diye.nasil kiza verilen para kizin ihtiyaci icinse onlarda öyle.Annem gerçekten zor bi insan.fikirleri cabuk degisir.cok kırıcı konusur surekli laf sokar.karsindaki ne der ne dusunur takmaz yeri geliyo bizi bile o kadr kiriyoki.herseye aliniyo tersliyo.abimin kayinvalidesi tam onun gibi sorunlar ciksada sonradan anlastilar bazi seyleri gormezden geldiler.ama benim kayinvalidem soguk bi insan cocuklarina bile öyle. Oyle boş beleş konusmayi sevmez herkesle arasnda belli bi mesafe vardr mutlaka.annemde bundan sebep ilk basta hep ben bu kadindan korkuyorum diye yaklasti.halada öyle iste.isinamadi diger dunuru gibi olsun hos bes olsun hersey diye bekledi ama olmayincada herşeye bi kulup buldu.nisandaki anonsu bile bizi ezmek iicin yapti dedi.onlarda cok zengin yat kat sahibi insanlar deilki biz neysek onlarda öyle.annem hep beni istemediklerini felan soyledi halbuki oyle bisy soz konusu bile deil.sirf bu adet bohca ivir zivir seyleri konusmadigi icin bu kadar cephe aldi.ama bu kadar buyulcek bisey deil bence bu.kayinvalidemde annemin huyunu bildigi icin bisey konusmaya cekindi hep.
kayinvalidem bana karşı çok iyi gerckten kizida yok gelinlerim kizim olcak benim der hep.her geldiginde bi suru hediye felan getirirdi bana.ben bana karsi en ufak bi hata yada kelime kullandigina sahit olmadim kendi oglundan bile iyiydi aramiz.kayinvalidem istemese gercktn anneme hak veririm belki ama bu tur seylerle benim sevgimi hice sayiyo.o herkezle iyi anlasmak yaninda rahat olmak zorunda deilki.bu aileyle bi ömür ben gecincem kizinla sorunu yoksa bu kisilerin sirf senin bu dusundklerin olmadi diye ayak diremesi cok uzdu beni.halbuki herseyimi en iyi o biliyo nisanlimi nasil sevdigimide ama herkesten once o bitirmek icin ugrasti.aileler önemli ama hepte aileler hakli cikicak diye bisy yokki sonucta.onlarda insn ve yanilma paylari olamazmi :KK43:

Peki bütün bunlardan önce annenle aranız nasıldı sana karsı özel ve genel tavırlarından bahsediyorum

ya nefret ediyorum şöyle takı vs mevzularından.sonuçta gelin ve damat ev kuruyorlar, onlara lazım olacak, ne takıldıysa alıp kullansınlar işte.nişanlınızla mutlu olacağınıza inanıyorsanız dişinizi sıkın, evlenin derim.ailelerin anlaşamaması evliliği etkiler tabi ama nişanlınıza güveniyorsanız ve dediğim gibi onunla mutlu olacağınıza inanıyorsanız bunlar katlanmaya değer.ayrıca kusura bakmayın ama ailenize sinir oldum; annenizin durumu kolaylaştırmak yerine zorlaştırması, abiniz ve babanızın sırf aşkınızın arkasında duruyorsunuz diye baskıcı tavırları...halbuki ilk önce düşünmeleri gereken şey sizin mutluluğunuz, daha anlayışlı olmaları gerekir.inşallah ben evleneceğim zaman(hiç düşünmüyorum evlenmeyi ama mesela yani) böyle saçma sapan ve önemsiz konular yüzünden tatsızlık çıkmaz.

Zamansız fevri hareketler hep rezillik getirmiştir, nişan günü abinin masaya vurması falan ilk o dikkatimi çekti, biraz tolere edebilmeli insanlar bu işler böyle yürüyor. Sizin yapacak bişeyiniz yok sanırım. son kararlar verilmiş.

Peki bütün bunlardan önce annenle aranız nasıldı sana karsı özel ve genel tavırlarından bahsediyorum

Annemle pek anlasamiyoruz evde hersey benim ustumde donuyo bi tanede kiz kardesim var ona cok yuklenmezler.köye gideriz mesela her yaz annenemin evini temzleriz kendi evimizi temzleriz felan bi isi aksatsam hemen bagirir cagirirdi.evde de öyle dedigi isi buqun yapmazsam butun gun tersler beni.laf sokar.ama abimle kardesime biraz daha düşkün.ben simdiye kadr anneme sesini yukseltmis insan degilimdir ama kardesim tam tersi cok fevri davranir bagirir ona hic sözünü geciremez ben simdiye kadar hep onun pesinde onun sozlerinn altinda durdugum icin bu yaptigim ona cok buyuk geliyo.hep pesinde bi duvar oldum onun icin herseyinde ama o simdi benim mutlulugum icin olaylari duzeltmek yerine daha da körüklüyo ondan bekledigim biraz olgunluk ama olmuyo gelinin arkasndan cok atip tuttu ama simdi benden samimiler oyle davranmam gerekiyo oglum icin dedi ama benm nisanlimin cok sukur elestircekleri biseyide yok namazli abdestli cocuk ama benim icin ayni seyi yapamiyo isde.

ya nefret ediyorum şöyle takı vs mevzularından.sonuçta gelin ve damat ev kuruyorlar, onlara lazım olacak, ne takıldıysa alıp kullansınlar işte.nişanlınızla mutlu olacağınıza inanıyorsanız dişinizi sıkın, evlenin derim.ailelerin anlaşamaması evliliği etkiler tabi ama nişanlınıza güveniyorsanız ve dediğim gibi onunla mutlu olacağınıza inanıyorsanız bunlar katlanmaya değer.ayrıca kusura bakmayın ama ailenize sinir oldum; annenizin durumu kolaylaştırmak yerine zorlaştırması, abiniz ve babanızın sırf aşkınızın arkasında duruyorsunuz diye baskıcı tavırları...halbuki ilk önce düşünmeleri gereken şey sizin mutluluğunuz, daha anlayışlı olmaları gerekir.inşallah ben evleneceğim zaman(hiç düşünmüyorum evlenmeyi ama mesela yani) böyle saçma sapan ve önemsiz konular yüzünden tatsızlık çıkmaz.

Iste benden bundan bu kadar kararliyim.boyle basit seylerle sevgimi yok etmek istemiyorum.ne insanlar var nelerle karsilasiyolar dunuru ayyas diye damadinin arkasinda cinar gibi duran babalarda gördüm yakin cevremde.cok büyük meseleler olsa belki bu kadar üzülmem ama incir cekirdegini doldurmayan seylerle sevgimi hice saymalari da benim zoruma gidiyo.kan davasi yokki arada daha aileler birbirini yeni tanidi zaten hemen düşman oldular.biseyleri alttan alip kizimin mutlulugu icin ön ayak olalim demiyolar hemen kestirip atiyolar.bende ailemi karsima almak istemezdim o yapida bir insanda degildim zaten agizlarina icine bakardim hep ama baska carem kalmadi.konustum olmadi sustum olmadi.simdi cok mu iyi oldu tabiki hayir.ama en azindan kararli oldugumu biliyolar.

Annemle pek anlasamiyoruz evde hersey benim ustumde donuyo bi tanede kiz kardesim var ona cok yuklenmezler.köye gideriz mesela her yaz annenemin evini temzleriz kendi evimizi temzleriz felan bi isi aksatsam hemen bagirir cagirirdi.evde de öyle dedigi isi buqun yapmazsam butun gun tersler beni.laf sokar.ama abimle kardesime biraz daha düşkün.ben simdiye kadr anneme sesini yukseltmis insan degilimdir ama kardesim tam tersi cok fevri davranir bagirir ona hic sözünü geciremez ben simdiye kadar hep onun pesinde onun sozlerinn altinda durdugum icin bu yaptigim ona cok buyuk geliyo.hep pesinde bi duvar oldum onun icin herseyinde ama o simdi benim mutlulugum icin olaylari duzeltmek yerine daha da körüklüyo ondan bekledigim biraz olgunluk ama olmuyo gelinin arkasndan cok atip tuttu ama simdi benden samimiler oyle davranmam gerekiyo oglum icin dedi ama benm nisanlimin cok sukur elestircekleri biseyide yok namazli abdestli cocuk ama benim icin ayni seyi yapamiyo isde.

Hele bi damat olsun onada kızı için öyle davranır sıkma canını belli ki özü bu yapısı bu değişmez. Zor günler olacak ama sık dişini annen sağlam egolarının kurbanı olduğu sürece siz daha çok çekersiniz.kulak arkası yap ve mutluluğuna bak.
allah pişman etmesin

Zamansız fevri hareketler hep rezillik getirmiştir, nişan günü abinin masaya vurması falan ilk o dikkatimi çekti, biraz tolere edebilmeli insanlar bu işler böyle yürüyor. Sizin yapacak bişeyiniz yok sanırım. son kararlar verilmiş.

Abim orda o hareketi yapmasa nisanlima gelip soylese yada sessizce halletmis olsa hicbisey böyle olmiycakti zaten.evet elimden bisey gelmiyo aileler gorusmuyo artik ortada nisanlimla biz kaldik.ve artik çözüm yolu bulamiyorum.onumuzde bir sene var ve nasil gecicek hic bi fikrim yok :KK43:

Hele bi damat olsun onada kızı için öyle davranır sıkma canını belli ki özü bu yapısı bu değişmez. Zor günler olacak ama sık dişini annen sağlam egolarının kurbanı olduğu sürece siz daha çok çekersiniz.kulak arkası yap ve mutluluğuna bak.
allah pişman etmesin

Simdiden basladi zaten ben senin evine gelsem sigamam duramam gelirim ama rahat edemem.kizinin evine gelmeyi bile bu hale getirdi simdiden.sebep..nisanlimin ona soyledigi söz.tamam benimde hatalarim olmus olabilir diyo sonra hemen vazgeciyo ben bisey yapmadim diye.soyledigi söze bile guvenemiyorum ki.kolay olmiycak biliyorum.ama dua ve sabirdan baska biseyde yok elimde..:KK43:

Bende ayni sorunlari yaşadim maalesef bi türlü ısınamadılar zorla nîşan yaptılar halbuki elle tutulur bi sebeb yokki bahaneleri ise aile olarak bize uymuyolar dediler kirsalda yasadiklari icin. Nişanlimin bi isi var zihin eng ögretmeni illa devlet kadrosu olsun dediler . Kayinvalidemgil dügün tarihini ne zaman açsalar babam esip gürledi kendinden büyük insanlara atamasi olsun once diye bu arada yaşlar 27. Bayramda yine gelecekler yine konu acilacak babam yine bagiracak gunlerim zehir zindan. Ayni seninkiler gibi bizimkilerde benle konusmuyor. Dua etmekten baska yapacagimiz bisey yok insallah Allah bu konuda ailelerimize biraz anlayis verir

Hep aileler bahane ediliyo nedense.Bizlerde evliya deiliz ki.sadece karşı tarafi suclu yada hakir görmek pireyi deve yapmak cok sacma.sonucta ortada cocuklarin mutlulugu var ailenin nerde yasadiginin ne onemi varki.insaniz hepimiz sonucta oturup konusulunca hersey yoluna giriyo onyargilari kalkiyo ama oda cok mümkün olmuyo bazen sabit fikirli olabiliyolar.Rabbim sanada yardim etsin ins.sanada sabir diliyorum.

O degilde tutup nisanda boyle problemler cikti diye evde intihar gosterilerine kalkistigini gorsem yerden yere calar cok merakliysan yuru git kapisina derdim sana o bitokatla iyi yirtmissin.. Millet ne cekiyor ya senide cok saglikli gormuyorum akli yerinde insan intihara kalkismaz

Merhaba,
Bir çok konuda dertlesip birbirinize nasıl destek olduğunuzu gördüm ve çok samimi buldum konusmalarinizi bende kendimi yalniz hissediyorum ve desteğinize düşüncelerinize ihtiyacım var.

22 yaşındayım.14 haziranda nisanlandim.Nisanlandim fakat ilişkimin en başından beri derdim tasam bitmedi.
Nişanlım abimin yakin bir arkadasiydi.Abimin nişan gecesi yengeme bana olan hislerini söylemiş yengemde bana iletti.Bende önce abimle konuşmasını istedim.Gece geldi abime söylemiş niyetim ciddi felan diye abimde ben kardeşimi birgün birine emanet edicem zaten senide iyi tanirim en azindan tanidigim birine emanet etmis olurum ben arkanizdayim benden yana sikinti olmaz demis.O gün benimlede konuştu bende neden olmasin diyerek konuşmaya başladım çünkü bende taniyorum ve gerçekten çok iyi bir insan olduğunu biliyorum.Bir kac gün sonra annemle babam öğrendi.abimde anlattı benim yanima geldi konuştu diye babam ilk başta kızdı ama sonra bana sordu ne düşünüyosn diye bende zaman verin birbirimizi taniyalim belli bir süre sonra zaten niyetimiz belli olur dedim.onlarda tamam dediler.onlarda çok seviyolardi onu çünkü guveniyolarda.9 ay görüştük ve birbirimizi tanidikca sevdik.Evlenmeye karar verdik.Annesiyle tanıştım biraraya geldim annesiyle de aramiz iyiydi.Sonra tanışmaya geldiler çünkü aileler birbirini tanimiyordu.Onra isteme oldu.Nişan günü belirlencek.buraya kadar iyiydi hersey.Nişanlım ve ailesi ramazandan önce yapalim dediler bende öyle istedim çünkü artık parmağımda onun yüzüğünü tasimak istiyodum.:) Nişanlımin evine gittik ailecek onlar ramazandan önce yapalim deyince bizimkilerde tamam demek zorunda kaldilar bizimkilere kalsa Nişanlım askerden gelmeden nişan yapmiyolardi.Onuda atlattik.Sonra nişanda takilan altinlari oğlan tarafi parayida kiz tarafi alir dediler onlarn adetiymis bizimkiler kuplere bindi tabi.olmaz öyle sey ne bicim aile bunlar felan fistik alip yürüdüler yani.bizimkiler iyice sinirlendi zaten veririz altinlarini dediler oyle kapandi o mevzuda ama bitmedi tabiki.
Nişandan birgün önce kayinvalidem ve kayinpederim geldi.konustular altin olmiycak ben akrabalarimla konuscam anons feln da yapilmiycak kim tepsiye ne atmak istiyosa atar geçer oda kizda kalir dedi bizimkilerde tamam dediler.
Asıl bomba nişan günü patladi zaten.Yuzuklerimiz takildi sonra takilar takilirken Nişanlım kuzenini çağırdı anons yapmasi için.Hersey bianda oldu zaten.anons yapilmiycakti fakat Nişanlımin haberi yoktu bu konuşmadan.Sonra abim geldi masaya vurdu anons yapilmiycakti napiyosunz siz diye sonra Nişanlım da sinirlendi oda ona bagirdi.
Bide annem var tabiki...
Annem başından beri nisanlimi cok bunaltiyodu surekli ariyodu sunu söyle yap bunu böyle yap bide annem cok patavatsiz konusur.kirici konusur durmadan herseye laf sokar.hicbiseyi alttan almaz birde karsi taraf ne düşünür kirilir mi diyede hic düşünmez.9 ay boyunca Nişanlım tüm bunlara sabretti daha neler neler hepsini anlatamiyorum burda ama Nişanlım som derece haklı buna eminim.Abimle öyle tartistilar sonra ben odama gittm oda benim yanima gelirken annemle karsilasmis annemde Nişanlıma senle sonra görüşücez diye parmagini sallamis.oda nosanlimi tasiran son damla oldu tabiki orda anneme sesini yukseltmis simdiye kadar sen konustun bundan sonra ben konusucam diye.inanin baska biri olsa dayanamazdi bu kadarina.o günden sonra olaylar büyüdü zaten.abim dahil herkes karşıma gecti.bu iş biticek diye direttiler.Annem zaten en başından beri annesine isinamamisti bu olayda tuzu oldu.Kayinvalideme demedigi laf kalmadi.iki yüzlü gösteriş meraklısı bu kadin iyi ayak değil ben istemiyorum diye diredi ayaklarini onla beraberde hepsi bir oldular.kayinpederim babamla konustu anlatti herseyi babam yumusadi nisanlimla abim konustu oda yumusadi sonra annemle nisanlim konustu Özür diledi annemde sarildi baristilar.Ama meger annem hicbiseyi bitirmemis sadece numara yapiyomus.iki aile kaynassin diye piknige gittik annem kayinvalidemn suratina bile bakmadi konuşmadı kayinvalidem cok kirgindi anneme konusmaya calisti ama annem yuz cevirdi.aksam duydum ki kayinpederimde kayinvalidemde aileme karsi artik onlarda patladilar bi yerde ellerinden geleni yaptilar halbuki ama annem yine problem cikardi.o kadar buyutulcek bisey yok ortada ama kan davasina döndü olay.Ailede herkes tamamdi ama annem haric.annem hergun agliyodu herkesi dolduruyodu kayinvalideme olmadik şeyler soyluyodu.ona kini hic bitmedi.hal böyle olunca bende dayanamadim artik bi aksam sinir krizi geçirdim Nişanlımi kaybediyodum annem yüzünden.delirdim haliyle intihara kalkistim.annemler yanima geldi abim bana tokat atti madem hala istiyosn defol git o zman diye.babam sana yaziklar olsun felan diye bagirdi cagirdi.annem zaten her zamnki gibi ben bisey yapmadim suç onlarin derdinde.o gece kayinpederimle Nişanlım geldi.abim çağırmış. Sonra oturup tekrar konustular babam rest cekti tabi bu iş böyle gitmicek kararinizi verin ya bitsin yada gorusmeyelim diye.kayinpederimde ben karar veremem cocuklarin vebalini alamam ikisini birbirini seviyo neden bu kadar büyüdü bu olay eşiniz neden bunlari yapiyo dedi babam e hasta şöyle böyle alakasi yok annem herseyi bilerek yapiyo sonra ben girdim içeri biz kararimizi çoktan verdik biz evlenmek istiyoruz sonuna kadarda gidicez dedim Nişanlım da onayladi bi kac bişey dha soyledi.babamda iyi o zamn dugunuzu ne zaman yapiyosaniz yapin dedi kalkti gitti.
Gün geçtikçe pire deve oldu.ben Nişanlımi çok seviyorum ailesini de seviyorum ve ailemin düşündüğü hicbiseye katilmiyorum çünkü hepsi annemin kafasında kurduğu dünyanın parçaları inanmiyorum ona.Ve ben sevdiğim adam icin ailemi karşıma aldim.biliyorum çok mutlu olucam buna inandığım için yaptım.Ve şuan evde emanet bi eşya gibiyim abim yüzüme bakmiyo annemle babamda gerektiği kadar konusuyo isde.agustosda abimin dugunu var daha cok onunla ilgileniyolar suan.ve ben bundan sonra ne yapacagim bilmiyorum.nisanlim kasimda askere gidicek ve yalniz kalicam burda.
bu konuda en azindan biraz olsun rahatlamam icin yardimci olurmusunz? :KK43:
Siz rahatlatıcı yorumlar istediğiniz için şöyle yapsaydınız böyle etseydiniz demeyeceğim. Nişanlınız kasımda askere gidecekmiş. Askerlik rahat bir yerde yapılsa bile çok zordur, nişanlınız gittiği yerde siz de baba evinde askerlik yapıyormuşsunuz gibi düşünün. Eninde sonunda ikinizin askerliği de bitecek, biraz zaman ve sabır gerekiyor sadece.

X