Ailem evliliğime karşı :(

bak sna tavsıyem sevıosan nısanlını nolursa olsun sabret ve sakın evden kaçma nısanlısınız zaten dugununle evlen askerden gelsın hemen evlenın ama yıne de kaçma aılenı kırma falan degıl bu o ınsanlar senı ne kadar severse sevsın kaçarsan hep bu sana karsı bı koz olur onutma kendı annen bıle bu kadar acımasız davranbabılıyorsa kaynanan neler yapar

Gerçekten çok seviyoruz birbirimizi.nisan sonunda felan gelicek Nişanlım.kısa dönem gidiyo.gelincede düğün yapariz diye düşündük.ailem askerliğini yapsin gelsin dedigi icin okulunu bitirip hemen tecilini bozdurdu zaten.tam bi sene var yani.cok zor gecicek biliyorum ama sabretmekten başka çarem yok.kaçmak en son çare ailem zatn sen istiyosun madem ustumuze duseni yapicaz dedi bunn icinde beklicem sabirla.

Gerçekten çok seviyoruz birbirimizi.nisan sonunda felan gelicek Nişanlım.kısa dönem gidiyo.gelincede düğün yapariz diye düşündük.ailem askerliğini yapsin gelsin dedigi icin okulunu bitirip hemen tecilini bozdurdu zaten.tam bi sene var yani.cok zor gecicek biliyorum ama sabretmekten başka çarem yok.kaçmak en son çare ailem zatn sen istiyosun madem ustumuze duseni yapicaz dedi bunn icinde beklicem sabirla.
yanıı dedım ya bunu aılen ıcın degıl kendın ıcın yap zaten ustlerıne duseenı yaparlar

amannn üç parça altın için kendi kızını mutsuz etmeyi göze alıyor kapris kapris kapris.. altın kimsede kalamsın alın çocuk esirgemeye löseve bağışlayın. yok altın onda kalmış yok anons edilmişte bıt bıt.. kıyamam yaaa. aşk kolay mı bulunuyor. çok zor zamanlar ama dayan. geçicek inşallah. nişanlın askerdeyken baya bunaltıcaklar ama seni. keşke o gitmeden evlenebilsen.

Beni anladiginiza o kadar cok sevindim ki anlatamam.bende bunun derdindeyim biz birbirimizi seviyoruz ve nisanlimin ailesiyle hicbir sorunum yok.gayet iyiyiz.tam tersi olsa dayanamazdim bu kadar.askere gitmeden evlenmek istedim bnde ama malum zaman kisitli ve hemen pat diye düğün isleri hallolmuyo maddiyat önemli.simdi ikimizde huzursuzuz hergun buqun nolcak acaba diye kalkiyoruz yataktan ve dusunmekten artik o kadr cok.yoruldum ki anlatamam.nisanlandigimi bile anlayamadim dha.

Beni anladiginiza o kadar cok sevindim ki anlatamam.bende bunun derdindeyim biz birbirimizi seviyoruz ve nisanlimin ailesiyle hicbir sorunum yok.gayet iyiyiz.tam tersi olsa dayanamazdim bu kadar.askere gitmeden evlenmek istedim bnde ama malum zaman kisitli ve hemen pat diye düğün isleri hallolmuyo maddiyat önemli.simdi ikimizde huzursuzuz hergun buqun nolcak acaba diye kalkiyoruz yataktan ve dusunmekten artik o kadr cok.yoruldum ki anlatamam.nisanlandigimi bile anlayamadim dha.
ama bu gerginlik zamanla sizi de birbirinize düşürmeye başlayacak. düğünü falan es geç,p sade bir nikah falan yapsanız?

Annenin bir bildigi var da icine sinmiyor kadincagizin.. o yüzden git geller yasiyor.
Yani annen hep zorluk cikaran bir insan olsa ozaman nisanlanmadan önce cikarirdi diye düsünüyorum.

Onu Nişanlımla beraber ailesiyle konusmamiz lazim.onlar ne düşünür fikirlerini almak lazim bu konuda.yoksa bizimkiler yapsinlar gitsin modunda
böyle büyük aile baskısına karşı gelmek her şeye göğüs germek için sağlam bir aşk lazım. cesur ve fedakar iki kalp lazım. hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. unutmayınki evlilik bireysel bir karardır. herkesin onayını almanıza gerek olmadığı gibi o adamla o evde yaşayacak olanda sadece siz siziniz. kapınızı kapattığınızda dünyanın geri kalanı sadece kuru gürültü olacak.

Annenin bir bildigi var da icine sinmiyor kadincagizin.. o yüzden git geller yasiyor.
Yani annen hep zorluk cikaran bir insan olsa ozaman nisanlanmadan önce cikarirdi diye düsünüyorum.

Annem zaten başından beri kayinvalideme karşı ayni seyleri dusunuyodu nişanda olanlarda tuz biber oldu.simdi hepten cephe aldi.bi kez olsun konussalar aralarndaki gerginlik ortadan kalkarmi bilemiyorum ama aklima hal care gelmiyo artik.

valla senin başkasından akıl almaya falan ihtiyacın yok. senin yerinde olan bi çok kişi çoktan ayrılmıştı nişanlısından

O en kolay olani.hersey emek istiyo sonuçta ve gercekten sevenler benim gibi daha nice sorunlar atlatip mutlu oluyolar.misal arkadasimin annesi egosuda düşkün biriydi hep kendi istediği olsun diye diretip dururdu türlü türlü bahaneler felan kiz kulak asmadi hicbirine nihaka giderken arabalari durdurdu annesi in asagi olmiycak bu is diye kiz kapiyi annesinn suratina kapadi ben gidiyorum sen ister gel ister gelme diye.gitti annesi dugunune kiz evlendi simdi iki cocugu var ve cokda mutlu.

Çok teşekkür ederim samimiyetin icin.zaman herseyin ilaci derler evet belki zamanla duzelicek hersey bilmiyorum ben hemen hersey duzelsin diye bekledim sanirim ama zamanla olcak sey bu farkindayim.biseyler yapilcak ve iki aile olmadanda hicbisey tamamlanamaz.illaki bi araya gelmeleri gerekicek. Ama bunca seyden sonra bu nasil mümkün olucak bilemiyorum.tekrar bir araya gelip konuşmaları fayda saglarmi ondanda emin deilim.zamanla duzelceginden emin olabilsem keşke..

Rica ederim canim :).
Nisanlin askerdeykenmi hazirlik yapmayi planliyosunz?
Ben senin yerinde olsam nisanlimin donmesini beklerdim ve onu ardima alarak birbirimizden destek alrak devam ederdim yola.
Evlilik alis verisi olsun, ev bakma olsun gelinlik o bu olsun.
Hem ala aileleri katmadanda cogu sey hallola bilir.
Nisanlin donsun herseye 2 ksi olarak dolasin. Orf adetleride bi kenara aticaksin boyle bi durumda. Bohcaymis kiz tarafi bunu yapar erkek tarafi bunu yaparmis felan demek gerginlik yaratir. Sizin mutlugunzdan ote degilya.

Su an icin diyorumki: hersey durulsun zamana birak sen..
Annene hic bi soz soyleme nsanlin ve ailesi hakkinda. Hic bi seyj aceleye getirme.
Bekle soyle bi 6 ay felan.
Nisanlinin yolunu gozle, her asker cifti gibi ozlem duyun birbirnize ve kafanizi sadexe birbirinz icin yorun. Asker yolu gozlemek degisik bi duygudur :).
Tabi benim sonum husranla bitti o baska bi konu ama, o anki ozlem, bi kac dk likda olsa keske sesini duyabilsem diye dua etmen. Cok degisk ozel bi duygu. Yoksun kalmayin bunlardn.

böyle büyük aile baskısına karşı gelmek her şeye göğüs germek için sağlam bir aşk lazım. cesur ve fedakar iki kalp lazım. hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. unutmayınki evlilik bireysel bir karardır. herkesin onayını almanıza gerek olmadığı gibi o adamla o evde yaşayacak olanda sadece siz siziniz. kapınızı kapattığınızda dünyanın geri kalanı sadece kuru gürültü olacak.

Herşey guzellikle tatlilikla olsun diye cabaladik gercekten ama bianda hersey karisti ve cikamiyoruz isin icinden.dediginiz gibi o evde onunla ben yasiycam o zamnda benim ailem disarda kalicak kalmak zorunda cunku orasi benim yuvam olucak.sevgimizle sabrimizla asicaz ins.her serde bi hayr vardir mutlaka buda bizim sinavimiz belkide.sabredicez beklicez

Rica ederim canim :).
Nisanlin askerdeykenmi hazirlik yapmayi planliyosunz?
Ben senin yerinde olsam nisanlimin donmesini beklerdim ve onu ardima alarak birbirimizden destek alrak devam ederdim yola.
Evlilik alis verisi olsun, ev bakma olsun gelinlik o bu olsun.
Hem ala aileleri katmadanda cogu sey hallola bilir.

Su an icin diyorumki: hersey durulsun zamana birak sen..
Annene hic bi soz soyleme nsanlin ve ailesi hakkinda. Hic bi seyj aceleye getirme.
Bekle soyle bi 6 ay felan.
Nisanlinin yolunu gozle, her asker cifti gibi ozlem duyun birbirnize ve kafanizi sadexe birbirinz icin yorun. Asker yolu gozlemek degisik bi duygudur :).
Tabi benim sonum husranla bitti o baska bi konu ama, o anki ozlem, bi kac dk likda olsa keske sesini duyabilsem diye dua etmen. Cok degisk ozel bi duygu. Yoksun kalmayin bunlardn.

O konuları konusmaya hic firsatimiz olmadi biliyomusn.bu konuya o kadar yogunlastik ki yatip kalkip ayni seyleri konusuyoruz surekli.asker yolu beklemem diye büyük konusmusum ama kısa dönem allahtan.ins.cabucak gecer ozleme razıyım.ama bende herseyimi Nişanlımla yapmak istiyorum.esyalarimizi evimizi hepsini beraber halledelim.kendi zevkimiz olsun hersey.beraber yapalim yuvamizi.ins o gunlere gelebilirsek Allahin izniyle buqunlerin acisini cikaririz umarim.

O arkadasinin ne kdar mutlu olduğunu bilemezsin. Belki ailesini ezip geçti diye soyleyemiyordur. Bende yazdim size ama arada kaynadi sanirim. Sizinle ayni durumdayim ailem istemiyor. Benim aklimda hep korkular oluyor. Sen biraz romantik dusuniyorsun sanki arkadasim. Misal bende bir sorun yasamadim evlemmeyi düşündüğüm insanla. Ancak senin gibi de savunmam. Diyelim ki düşündüğümüz gibi iyi biri cikti. Ben yine isterim ki annemin damadiyla arasi iyi olsun. Mobilyalarimizi beraber heyecanla alalim. Arada espri yapip birbirlerine takilsinlar. Sirf bunlar bile mutsuz edeblirmis gibi geliyor.
Sanirim seni en azından evlendiriyorlar. Bana "evleniceksen cik git bizi de unut" deniliyor.
Her sey cok zor. Evlenmek ailesi desteği olmadan cok zor.
Sana onerim ailene cephe alir gibi konusma. Kaynanani hiç savunma. Annenle nisanlinin arasini iyi yap. Dinimizce cevaz gorulen bir yer burda yalan soylemek. Kisilerin arasini duzeltmek icin. Bir sekilde yap derim. Boynun bükük evlenme

O konuları konusmaya hic firsatimiz olmadi biliyomusn.bu konuya o kadar yogunlastik ki yatip kalkip ayni seyleri konusuyoruz surekli.asker yolu beklemem diye büyük konusmusum ama kısa dönem allahtan.ins.cabucak gecer ozleme razıyım.ama bende herseyimi Nişanlımla yapmak istiyorum.esyalarimizi evimizi hepsini beraber halledelim.kendi zevkimiz olsun hersey.beraber yapalim yuvamizi.ins o gunlere gelebilirsek Allahin izniyle buqunlerin acisini cikaririz umarim.

Aileler hallolur sen merak etme. Su akar yolunu bulur. Dusunsene sen burda tek basina savasacaksin ailenle, gereginden daha fazla yorulucaksin. Sonra zaten sevdigin adamin psikolji alt ust askerde. Sen morelde veremezsinki telefonda sevdicegine burda savasip dururken ailenle onla bunla. Durup durup kotu haberlr anlatcaksin bu tarafdan ailen hakkinda sevdigin adama. O adaminda eli kolu bagli zaten askerde, ici icini yiycek biticek orda o.

En hayirlisi neyse o olur elbette, onune gecemezsin bazi seylerin.
Su an icin odak nokta : sevdicegin askere gidiyor. Ozle sen simdiden. Plan yapin carsiya su vakit cikarim, okuldan/ isten su saatte cikarim. Su saatte konusuruz vs gibilerinden. Ozleyin simdiden ozleyin :).
Allah tez zamanda kavustursun asker yarenii..

Cok yüz göz olunmuş ilişkilerden pek hayır gelmiyor ne yazıkki. Annen her ne kadar anlattığın kadanr abartıyor falanda olsa inan bana kızının kötülüğünü istemez. Annenin dediklerini yabana atma. Bende bikez Nişan attım ve annem baştan beri hic istememişti, cok önyargılı ve abarttığını düşünürdüm annemin ama sonradan tıpatıp annemin dediği seyler bas gösterdi. Nişanı attığım icin o kadar mutluyum ki hic pişman olmadım. O Yüzden annenin hislerine güven Sözlerine kulak ver

Cok yüz göz olunmuş ilişkilerden pek hayır gelmiyor ne yazıkki. Annen her ne kadar anlattığın kadanr abartıyor falanda olsa inan bana kızının kötülüğünü istemez. Annenin dediklerini yabana atma. Bende bikez Nişan attım ve annem baştan beri hic istememişti, cok önyargılı ve abarttığını düşünürdüm annemin ama sonradan tıpatıp annemin dediği seyler bas gösterdi. Nişanı attığım icin o kadar mutluyum ki hic pişman olmadım. O Yüzden annenin hislerine güven Sözlerine kulak ver
Benim korkum tam söylediginiz sey. Herkes oyle söylüyor. Bizlerde abarttiklarini, önyargılı olduklarinu düşünüyoruz. Sonrasinda hakliydi demekte var :/ acaba ailelerin haksiz çıktığını dusunen ve yasayan var mi? Su an bunu merak ediyorum.

Benim korkum tam söylediginiz sey. Herkes oyle söylüyor. Bizlerde abarttiklarini, önyargılı olduklarinu düşünüyoruz. Sonrasinda hakliydi demekte var :/ acaba ailelerin haksiz çıktığını dusunen ve yasayan var mi? Su an bunu merak ediyorum.
Bilmiyorum tatlım ama benim gözlemlediğim ve Yaşadığım kadarıyla genelde aileler haklı çıkıyor. Mutlaka haksız çıkanlarda vardır ama aileni en iyi kendin bilirsin. Mesela annen baban normalde maddiyat düşkünü, bencil insanlar değillerse emin ol haklı çıkıyorlar söylediklerinde. Benim annem babamda öyle değiller örnegin ama nisanlandıktan sonra adeta annemi tanıyamadım kadın sinirli tahammülsüz bisey oldu.kv olacak Cadı aradığında annem sinirden kriz geçirecek gibi oluyordu kac kez idare etmeye çalıştım. Sonra inan bana annemin dedikleri tek tek cıktı ben bunları hic görmedim kör Kütük aşık bile değildim düsün

X