Nisanlimin ailesine karşı bencilmiyim

Inan bu şartlarda evlenirseniz çok daha sıkıntı olur.
Nikah erkeği rahatlatır.
Şimdi bile senin fikrini almayan adam ne olur sen düşün.
Şimdi en azından onayının olmadığı yerde tepki gösterir çok tepen atarsa bitirirsin.

Evlilik sana yaramaz onlara yarar emin ol.
Çok haklisiniz ben duruma çare bulmadan nikah masasına oturmamaliyim

tatlim dugun arifesi ev isinide nereden cikartiyorlar bence ya dugun yada ev olayi ertelenmeli gorunuse gore borctan caniniz cikacak

Yanlış anlamada nişanlının niyeti niyet değil !kendı kuracağı yuvayı düşüneceğine kızkardeş ne alaka. Sanırım direk anneme ev yaptıracam diyemiyor dolay!lı yoldan kızkardeşi öne sürüyor gibime geldı ayrıca kvde yangından mal kaçırıyor, gibi oğluna kendileri içn Apar topar borca sokmak niyetindeler, tabi evlenırseniz belki sen karşı cıkacaksın ,.onların aşına su katmayasın diyede şimdiden planlı hesaplı nasıl borca sokarız derdindeler malesef çok pasif nişanlın var evire çevire kv gillerin kullanacağı bir kişiliğe sahip ! Senin adına üzüldüm zira şimdiden belli nişanlının tutumu :KK43: halbuki benim daha düğün masraflarım eşya şu bu vs.... durun demesi lazımken :stop:ben hiç beğenmedimo_O bu aileyi Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Evlilik müşterek hayatın başlangıcıdır ve bu hayata adım atıldığında eşler birbirlerine karşı sorumlu olurlar. Bu durumda sizin nişanlınızın sorumluluğu size karşı değil ailesine karşı oluyor. Ne yazık ki aile için alınacak olan kredi sizin emeklerinizim karşılığında ödenecek bir nevi siz çalışacaksınız ve onun ailesine ev hediye edeceksiniz? Böyle bir durum kabul edilemez.İyi düşünün derim. Gerekirse evliliği erteleyin. Bazı durumlarda egoist olmak gerekir ki suistimal edilmeyesiniz lakin sizin durumunuzun bencillikle uzaktan yakından alakası yok. Bencil olan ailesi.

Evlilik müşterek hayatın başlangıcıdır ve bu hayata adım atıldığında eşler birbirlerine karşı sorumlu olurlar. Bu durumda sizin nişanlınızın sorumluluğu size karşı değil ailesine karşı oluyor. Ne yazık ki aile için alınacak olan kredi sizin emeklerinizim karşılığında ödenecek bir nevi siz çalışacaksınız ve onun ailesine ev hediye edeceksiniz? Böyle bir durum kabul edilemez.İyi düşünün derim. Gerekirse evliliği erteleyin. Bazı durumlarda egoist olmak gerekir ki suistimal edilmeyesiniz lakin sizin durumunuzun bencillikle uzaktan yakından alakası yok. Bencil olan ailesi.
Arkadaşımız KılıÇbalığı,na katılıyorum sanki siz onların kölesi çalışacak parayı getirip kuruşuna kadar verecek ve susup oturacak.....bumu evlilikte hayalin?

• Beğen
Reactions: anu
Şimdi bana kızma kusura da bakma nişanında sana takılan altınlarla adamın borcunu odemişsin kendi borçlarını azaltmak dururken şu saatten sonra maddi ne yaptırımda bulunsa bu adam sana mustehak..aile yiyici oğlan verici sana da zırnık koklatmaz...otuz bin eve yardımda bulunup evi kardeşinin ustune yapmak ne demek...ev anne babanın değil miydi..kazara size miras kalma ihtimalini bile siliyor nişanlınız...çok ince ve çirkin hesaplar.
Bu yorumuda tam yerinde buldum eline sağlık parkbyull arkadaşım konu sahibi bu yorumu lütfen tekrar tekrar oku ve düşün :KK69:

O zaman ultimaton vericeksin nisanlina. Sen babana verirsen bende babama vermek zorundayim. Ben bu kadar borcla evlenemem. İkimizinde borcu biter oyle evleniriz. Kusura bakma ama bana takilan takilar gelecegim onlari bozduramam diyeceksin.

Valla takilarim duruyor halâ benim. Yarim kilo ediyo benim bilezikler. Ev almak icin kullanicam. Bana deseki anneme vericem, kizkardesime ev alacam ortaligi yikarim. Hic kusura bakmasinlar. Enayi degilim. Sende olma. Boyle seyleri bastan kabul edersen seni ezik ezik yaparlar. Ve hayatin boyunca seni sömürürler.

Taviz verme. Evliyken borc odemek daha zor. Kac yil sıkıntı cekicen. Cocuk yaparsan bide kıt kanaat gecinicen haberin ola.

Ohoooo nisan takilarini bile ona harcamissin. Sen ver, ver, vermeye devam et. İligine kadar kurutucaklar, haberin yok.

Kusura bakma ama kefalden hallicesin. İyi düşün karar ver. Evliligin cok zor geçecek haberin ola.

O zaman ultimaton vericeksin nisanlina. Sen babana verirsen bende babama vermek zorundayim. Ben bu kadar borcla evlenemem. İkimizinde borcu biter oyle evleniriz. Kusura bakma ama bana takilan takilar gelecegim onlari bozduramam diyeceksin.

Valla takilarim duruyor halâ benim. Yarim kilo ediyo benim bilezikler. Ev almak icin kullanicam. Bana deseki anneme vericem, kizkardesime ev alacam ortaligi yikarim. Hic kusura bakmasinlar. Enayi degilim. Sende olma. Boyle seyleri bastan kabul edersen seni ezik ezik yaparlar. Ve hayatin boyunca seni sömürürler.

Taviz verme. Evliyken borc odemek daha zor. Kac yil sıkıntı cekicen. Cocuk yaparsan bide kıt kanaat gecinicen haberin ola.
Kız altınlarıyla nişanlısının borçlarını kapatmış zaten.

Kız altınlarıyla nişanlısının borçlarını kapatmış zaten.
Tmm kapatmis zaten de. Evlenince takılarını alip ustune kocasida para cekip babasina verecekmis. O da kendi kizina ev alacakmis. E bunlar sapmi? Ben neden dugun takilarimi verip gorumceme ev aldirayim ki. Ha bide kocam kredi cekip odeyecek bende evde kıt kanaat gecincem, ohh ne guzel valla

• Beğen
Meraba arkadaşlar.nisanlanali 1ay oldu.nişanlim askere gtti.kendiside bende memuruz.ancak bnm borcum var.nişanlim da şimdiye kadar ailesine Yrdim etmiş.(15-20bincivarinda) herseyimizi kndimiz yaptık nisanimizida.nisanlimin ailesi kendilerine ev yapmak için nisanlimdan 30bin istyr.kirada otururlar.biraz birikmisleri var onunla birlikte yapcklarmis.iyide zaten nişanlim askerden 6ay snra düğün yapicas.nişanlim askere giderkn 4bin borcunu nisanimdki takilari bozdurup odedim.hem bu çocuk bana takilari yapicak hem ailesine kredi cekicek hemde düğün yapackmis sözde.şimdi ne yapmam gerekiyor.sizce ailesinin bize destek olmasi grkirken bzdn para istemeleri bu düğün arifesinde yanlış dglmi?kafama çok takıldı bencillikmi yapiyorm yoksa haklı dglmiyim yardımcı olurmusunz

sizinde borcunuz varmış ne kadar acaba borcunuz evlenince borcu da beraber ödiceksiniz mantık olarak, ailesi kirada ev almak için yardım etmesi anormal gelmedi çünkü bu zamana kadar ailesi vardı o yüzden, ama siz sonradan gelmenize rağmen borcu beraber ödiceksiniz, ama evlendikten sonra sürekli aileye yardım olayına karşıyım tabi

kendi borcun varken neden nişanlının borcunu ödedin ki,? kusura bakma ama nişanlında düşüncesiz davranmış senin borcun dururken kendi borcunu sana ödetmesi tuhaf geldi açıkçası... kesinlikle hemen düğün yapmayın ayrılın da demiorm asla demem heleki sırf para mevzusundan dolayı ama askerden gelsin durumunuza bakın öyle. ailesine kredi çekmesine kesinlikle müsade etme.

Tmm kapatmis zaten de. Evlenince takılarını alip ustune kocasida para cekip babasina verecekmis. O da kendi kizina ev alacakmis. E bunlar sapmi? Ben neden dugun takilarimi verip gorumceme ev aldirayim ki. Ha bide kocam kredi cekip odeyecek bende evde kıt kanaat gecincem, ohh ne guzel valla
sen nişanda tamamen sana ait olanı o tarafa veriyorsan düğünde de karşındakiler çatır çatır alır arkadaşım..taviz tavizi doğurur.

Bende bugün oturup istişare yaptım kendimce...çareler arıyorum ama insanları kırmadan incitmeden...en son ayrılık geliyor aklıma düşünmek bile istemiyorum sırf para için bitermi diyorm herkes biteceğini soyluyor

arkadaşım konu sırf para değil.. benim eşim de annesine harçlık veriyor yeri geliyor kardeşine kıyafet alıp harçlık gönderiyor.. ben de kardeşime arada destek atıyorum ama destek başka bakmak başka..
bak bir ev kuruyorsun ve belli ki nişanlının ailesi evladını yeme üzerine kurmuş hayatlarını.. nişanlın da ben ev kuracağım bir karşı çıkayım da kimse bana güvenerek hayat idame ettirmesin demiyor.. ev alıyorsunuz adamın kardeşinin üstüne yapılıyor ne münasebet!!! eleştirilere tahammülün yok gibi görünüyor ama ben söylemeden edemeyeceğim.. senin nişanlında bir evin direği olacak karakter yok.. sevgi dediğin bugün var yarın saygı olmazsa biter nefrete dönüşür.. sen bugün evlensen yarın burda yine kocam ailesine şöyle yapıo bana ters döndü diye konu açarsın.. 2 sene sonra hamileyim ama boşanmak istiyorum ne yapayım diye konu açarsın.. 5 sene sonra boşandım, boşanan anneler toplaşalım diye konu açarsın..
tecrübe mi istiyorsun.. al sana tecrübenin daniskası..

• Beğen
nişanlının ailesi ciddi anlamda Çakal carlos.
Iyi niyet dışında herşey barındırıyorlar.
Kusura bakma ama senınki de saflık.
Bu kadar iyi niyetli olup kendini kullandırmak ne diye?
Aman nişanlıma yazık dur onun Borçlarını kapayayım, aman ailesi destek olmak bi yana dünya borca sokmak istiyor onları kırmayayım, aman benim param ile ablasına ev alacakmış Güleryüz edeyim derken uzar gider bu liste.
Kimse kırılmaz merak etme, en fazla Yüzsüzleşirler.
Siz he dedikçe iyice cılkından çıkacak bu iş.
Hoş, bu durumu halletseniz bile başka birşeyle karşına gelecekler.
Bu Nişanı bozman senin için hayırlı olur, yoksa çok üzülürsün.

Ben olsan ayrilirdin kusura bakma ama ev kardesine alinicak siz hem dugunu kendiniz yapicaksiniz evlendikteb sonra da kardesinin evinini odiyceksiniz, ozaman kendinize neden ev almiyorsunuz? Cok sacma. Ev alicaksan bu is biter derim ben valla.

• Beğen
X