Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah rahmet eylesin babanızın mekanı cennet olsun ama %100 haksizsiniz bencilce davranmissiniz.Bu kadar basit dediğiniz şeyi sizde uzatamissiniz.insanlar oğlunu evlendiriyor ve bu çok doğal bir istek.Biraz empati kurmaya çalışırsanız belki karşı tarafı daha doğru değerlendirebilirsiniz.

Hem düğünün hem de diğer giderlerin erkek tarafından karşılandığını nerden çıkardınız? İlla kalem kalem kendi yaptığımız masrafları da mı yazayım size. Ben de nişanlımın ailesi gibi görgüsüz olmak istemediğim için bence bana bunları konuşturmayın ama nişanımı da kınamı da bulunduğumuz şehrin iyi otellerinde yemekli düğün gibi yapıyoruz. Eşyaların tamamını ortak alıyoruz. Nişanlımın ailesi nişanlımın arabasını sattı bütün masraflarını ordan karşılıyorlar, benim arabamı ailem satmadı mesela onu kullancaz evlendikten sonra. Ben hiçbir şeyi karşı tarafa yıkmış değilim, onların yaptıkları masrafın aynısını biz de yapıyoruz o yüzden bilmeden konuşmayın lütfen

Gerçekten anlayan varsa beni de aydınlatabilirse çok sevinirim. Baktığım zaman sadece “düğünün parasını ben verdim” vurgusu gibi geliyor da bana çünkü
60 yaş civarı için bu davetiye işi önemli,ilk kez isim yazan davetiye görmüş gibi davranmanın da anlamı yok...eski nesil sonuçta. Ben bile ölsem gitsem kizimin davetiyesine adımı yazdirmasindan memnun olurum ki yaşım da 60 değil yani.....Rahmetli babanız hayatta olsaydı ve düğünün parasını vermeseydi bile o da aman yavrum yazmayın benim adımı demeyecekti emin olun....Yani düğünün parasını verenin adı yazar durumu yok ne gelenekte ne de bu çatışmada.... Umarım bir süre sonra nisanliniz da babasını kaybettiğinde, belki de onun bu son basit ricasını yerine getirmemis olmanın pişmanlığını yaşamaz.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın babam bazen gitme gafletinde bulunuyor

Ben sizi anladım sanırım ama doğru mu anlamışım bakalım. Bence bu durum bardağı taşıran son damla olmuş. Sanki dolmuşsunuz bu da üzerine gelince eh ama ya deyip patlamışsınız gibi.

Aileden birini kaybetmek çok çok büyük bir travma ki sizin rahmetli babanız oldukça iyi bir babaymış ruhu şad olsun. Fakat eğri oturup doğru konuşmak lazım; eş ailesi her ne kadar eş ailesi olsa da bize yabancı. Bu sebepten onların sizin gibi düşünüp duygulanmasını beklerseniz( herhangi bir konuda) boşa kürek çekmiş olursunuz. Eş ailesinin yaptıklarını ve yapmadıklarını çok önemsemeyin derim hatta saygısızlık, hakaret ve iftira yoksa dediklerini de önemsemeyin ters bir durumda mesafe koyun. Sorunu çözmüşsünüz ama bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız kendiniz için duygusal değil mantıklı yaklaşmanızı tavsiye ederim. Şimdiden mutluluklar

Bence siz haklısınız, istemiyorsunuz, bitti. Sorgulanmaması gerek. Babaniz hayatta da olsa böyle yazmasını isteyebilirdiniz, nisanlinizla ortak karar vereceğiniz bir şey. Herkes kendi davetiyesine kendi karar verirse sorun kalmaz. Bizde sürekli aileler her işin içinde.

Merhum yazılmasını da oldum olası anlamamisimdir. Ebeveynin aramızdan ayrılmış olması davetiyede neden konu edilir mesela. İsim yazilacaksa yine yazsin da merhum yazmak garip geliyor.

Orta yolu bulmaya çalışmışlar. Yarısı sizin istediğinizin şeklinde olacaktı. Benim de babam cok küçük yaşta vefat etti. Bende birgün evlenirsem sadece soyadı şeklinde basmayı düşünüyorum. Ama bunu bu kadar problem etmem. Iki tarafında gönlü olabilir. Streslisiniz ,düğün zamanı normaldir. Büyütülüp nefret edecek kadar büyük bir sorun değil. Kendinizi boşuna doldurmayın.

Başınız sağ olsun.
İki tarafın ayrı davetiye dağıtması makul bir teklif.
Sizin düğününüz olduğu kadar onların da düğünü.
Takı toka hakkında yazdıklarınıza ise şaşırdım.
Size işlerin doğrusunu kim anlattı peki? Hem hiç ilgilenmemiş gibi yazıyorsunuz hem de karatına kadar biliyorsunuz?

Bizim orda da ölen kişi davetiyeye yazilir merhum şeklinde hatta bazen bak onun çocuğu torunuymus falan diye ölen kişiden de tanıyabilir.
Yani babasının da hakkı aslında yatı yarıya olsaymış davetiye olurmuş
Allah rahmet eylesin babanıza yanınızda değil ama eminim sizin gibi bir evlat yetiştirdiği için de gururludur

Kız tarafı olarak 5 yıldızlı otellerde yemekli Nisan Kına yapıp, düğünü de ortak yapalım mı diye ısrar mi ettiniz gerçekten? E adam tabii ki düğünü de bı zahmet ben yapayım demiş.Israrlik veya egoistlik bir durum olmamış demek ki...

Küçük yaşta, babasını ani kaybetmiş ve düğününde yanında olamayacağı hüznünü yaşayan kadına, arada seneler var diye bi ajitasyon yapıyorsun, fazla drama, çok bencilsin, şöyle hissetmelisin yanlış hissediyorsun diye yazmadığınız kalmıştı, bravo.

Tabiki öyle size katılıyorum fakat yarı yarıya yapılması fikrine bence olumlu bakabilirdiniz. Öncesinde yaşanan şeylerin birikimine böyle bir tepki vermiş olabileceğinizi düşünüyorum şahsen, öncesinde yaşanmamış bir şey olsaydı bu durumda orta yolu bulurdunuz bu benim tamamen fikrim.

Bizim düğün davetiyemizde de isim yerine iki ailenin soyisim yazılmıştı. Ikimizinde kaybı yok ama hiç üzerinde düşünmedik bile isim mi olsun diye.
Sizin hassas bir konuda diretmeleri tuhaf, sizin yerinizde olsam bende kırılırdım. Nişanlınız biraz pasif kalmış ailesine karşı.

Kız tarafı nişanı düğünü 5 yıldızlı otellerde yemekli şatafatlı yapan her erkek babası , gücü olsa da olmasa da evladı ezilmesin diye mecburen düğünü de ben yapayım der zaten. Olay çıkacak bir şey yok ki bunda....Egosunun çok yüksek olmasına gerek yok baba yüreği yeter bunun için.

Benim kayınpederim davetiyeyi okudu mu ondan bile emin değilim

Ne isimmiş arkadaş ya, sanırsın cumhurbaşkanlığı resepsiyonu davetiyesi.
Konu sahibi ne için anlayışlı olmalıydı, böyle bir konuda neden karşılıklı saygıya ihtiyaç var, neden herkesin gönlü yapılmalı ben hala anlamadım.

Ben nişanlımla bir karar vermişim. Bu karar çok bktan bir karar da olabilir. Ama sonuçta bizim kararımız. Herkesin lafıyla fikir değiştiremez öyle kafasına göre.
Ben olsam sırf bunun için bile tartışabilirdim. Kimsenin gönlünü yapmaya da çalışmazdım.

Bastırdirniz büyük ihtimalle farkında olmadan düğün stresiyle şu anda bir boşalma yaşadınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…