Adam da bir isim için dağları taşları yıkmış o da aşırılık değil mi?Neyi kastettiğinizi tam anlamadım ama anladığım kadarıyla cevap yazıyım. Adam sırtlarına yük bindirmemiş atla deve istememiş ismim yazsın demiş. Bunda ne var ki. Hayat devam ediyor sonuçta.
İki ayrı davetiye bastırmak mantıklı ama iki tarafında gönlü olur
Ne adı varmış arkadaşOnların istekleri bitmiyor ki ama. Hayır demek zorundayım artık ben de doldum çünkü. Babası daha doğmamış çocuğumuza kendi adını verdirmek istiyor, annesi bütün hayatımızı onlara göre kuralım istiyor. Tabi biz takmıyoruz kendi bildiğimizi okuyoruz ama bazı şeyler de kırmızı çizgi, insan bir yerde hassasiyet bekliyor
Teşekkür ederim sizin de başınız sağolsunBenimde babam vefat etti iki kardesimde yazdirdi ismini basina Merhum katarak. Yok olup gitmiş gibi davranmadik hala var bizim için.
Galiba siz babanizi kaybettinizde çocuktunuz oyuzden siz o günde orda kalmissiniz çok ağır bir travma bir çocuk için ben kaybettimde kendim anneydim bilmiyorum çok hassasiniz ama sizin karariniza saygı duymalari gerekiyordu onlarda gereksiz bir inada girmisler.
Mekanlari cennet olsun acilari hep taze ama siz zaman gecirememissiniz sizde büyük bir bosluk birakmis. Allah sabir versin
İsim yazmayınca mürüvvet görülmüyor mu?Yaptığınız bencillik bence. Onlar da kendilerince haklı. Oğullarının mürüvvetini görecekler neticede. Sizin de onlara saygı göstermeniz lazım. Bunun için nişanlınızın ailesinden soğumanız bana saçma geldi.
Yüz milyon kez katılıyorumBu ad takıntısı bence sadece türkiye de var e tamam çocukları evleniyor yanındalar işte bu yetmiyor mu?
Türkiyedeki şu ego durumu ne zaman bitecek de çocuklarımıza saygı duymayı öğreneceğiz merak içindeyim cidden
Allah rahmet eylesin annenize, başınız sağolsunAllah rahmet eylesin babanıza, bende sizle aynı şeyleri yaşadım hemen hemen ve sorun çıkarmadım ,çünkü herşeyi kendi içimde çözdüm , seni senden başkası anlamaz öncelikle bunu iyi anla , evlensen bile eş ailesi bu konularda kırıcı olabiliyorlar, düşün annemi ani kaybetmisim 2 yıl sonra evlendim , kayinbabam yanımda annesiz babasız olan evliliğine daha çok sarılmalı gibisinden gözdağı vererek konuştu, tabi ben orda o lafı hepsine yedirdim dik durdum , ama yanlızken çok güçsüz bir şekilde ağladım kendimi kötü hisettim , ama eşim hep yanımda oldu bu konuda, yani size nasihatim onlardan anlayış beklerseniz çok üzülürsünüz, önemli olan eşinizin tutumları, siz eşinizle iyi olun lafınız bir olsun büyükleri çok takmayın, eş ailesi ile de mesafeli olun kafanız rahat etsin
Onların da öyle tercihleri olabilir. Adam iki seçenek te sunmuş. İki taraflı düşünmek gerekiyor.İsim yazmayınca mürüvvet görülmüyor mu?
Ne kadar çok abartıyoruz şu evlenme işlerini ; 2
insan hayatını birleştiriyor bu kadar yani. Onları ilgilendiren tüm konulara aileler böyle ölüm kalım meselesi gibi yaklaşınca her zaman sorun olur bu değişmez.
Taviz verilmeyecek konular da kendi bildiğinizi okuyun. Eşiniz sizin yanınızda olursa hiçbir şeyi zaten dayatamazlar. Ama bu davetiye mevzusundan dolayı arayı bozmayın. Orta yolu bulmaya çalışınOnların istekleri bitmiyor ki ama. Hayır demek zorundayım artık ben de doldum çünkü. Babası daha doğmamış çocuğumuza kendi adını verdirmek istiyor, annesi bütün hayatımızı onlara göre kuralım istiyor. Tabi biz takmıyoruz kendi bildiğimizi okuyoruz ama bazı şeyler de kırmızı çizgi, insan bir yerde hassasiyet bekliyor
İki taraf düşünmüş zaten gelin ve damat.Onların da öyle tercihleri olabilir. Adam iki seçenek te sunmuş. İki taraflı düşünmek gerekiyor.
Sanırsın kraliyet ailesi mensubuNe adı varmış arkadaş
Dediğiniz gibi dağa taşa falan yazsın bu nasıl bi
egoistlik ya pess
Bende sabah ararim diye uyudum babalar gününde vefat etti iyi gecinemezdim babamla ama ne bilim acidi genedeTeşekkür ederim sizin de başınız sağolsunEvet ben çok travmatik bir şekilde kaybettim, çocukken bile ilk bana söylediklerinde ağlamamak için kendimi tuttum kimse yokken gizli ağladım falan. Zor zamanlardı benim için, geçti diye biliyordum ama patlak verdi işte bu şekilde. Hassasiyetimi anlayıp deşmemelerini bekledim, onlar da tam tersi davranınca böyle oldu maalesef
Sizin hissettiğiniz istediğiniz doğruBen böyle bir şey yaşasam ve evlenecek olsam özellikle babamın adını görmek isterdim.
Verdiğiniz tepki bana da çok fazla geldi.
17 yıldır hayatınıza normal şekilde devam ederken bir anda böyle bir patlak vermesi çok garip. Bence bir uzman desteği alın.
Ay elinize sağlık işte tam olarak bu; herkes aynı hissetmek zorunda değil ki. Saygı duyulması gereken hassas konular bunlar ama nerdeeeİnsanın düğününde nikahında babasının olmaması çok kötü bir durum, her gun evlenmiyorsunuz. İnsanlar farklı farklı psikolojilerde oluyor, biri özellikle adını gormek ister, biri özellikle istemez. Bunu yaşamadan bilemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?