Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Abinize Allah’tan rahmet diliyorum. Bence siz de bu yorumunuzla abartmışsınız biraz. Bu anlattığımdan nerelere varmışsınız ama ben normalde hayatımda hiç konusunu geçirmeyen bir insanım. Onlarca arkadaşım var sadece en yakınım olan 3-5 tane arkadaşım bilir babamın hayatta olmadığını. Çoğu arkadaşım da arkadaşlığımızın 3.-4.yılında tesadüfen sorduklarında falan öğrendiler. Bunun acıtasyonunu yapan, gündeme getiren, insanların babalarıyla ilişkisini kıskanan biri olmadım hiç. Babalar gününde tanıdığım baba olan herkesin arayıp gününü kutladım. Öyle kompleksleri veya takıntıları olan bir insan değilim. Sadece geçmiş travmam, bilinçaltına atıp düşünmeyi reddettiğim bir acım gün yüzüne çıktı aniden ve ben etkisinden çıkamadım hepsi bu. Bu kadar acımasız yorum yapmanıza gerek yoktu.Biraz büyütmüşsün açıkçası. Babanın ismi gayette yazılabilirdi davetiyeye. Benim de tek kardeşim abim vefat etti 13 yıl önce. Mezun oldum, evlendim, çocuğum oldu ,hep andık hep üzüldük ama böyle tepkiler vermedik kimseye. Arkadaşlarım abilerinin düğününe falan gitti ,bana anlattılar falan. Sizin düşüncenizle onlara trip mi atmam gerekiyordu? Aile isteyebilir davetiye de ismi olsun , hep böyle görmüşlerdir. Bence bu konuda ki takıntılı hassasiyeti bırakın. Düğünde eşin babasıyla resim çekilsede trip atacak mısın? Yada ilerde çocuk olursa nolacak tek dede var diye tuhaf mı davranacaksın. Ben damadın ailesinin yerinde olsam acayip gerilirdim şu andan itibaren sana karşı.
Görünen köy kılavuz istemez, yalan mı söyleyeyim. Kızın küçücük bir isteği karşısında hassasiyetini belirtmesine rağmen böyle sorun çıkaran aile ve nişanlısının arkasında duramayan damatla evlilik büyük ihtimalle sıkıntılı olacak.Bakin sizin esinizin ailesi olmadığı icin bu karari almak size kolay olmuştur. Burda bir anne baba var ve bence istekleri gayet normal. Son cümleniz ise tamamen yangına körük ile gitmek.
Bakın bu olayı inada bindirmek gibi bir farklı noktaya götürür işte. İstek sebebi sadece gösteriş ise üzücü olur ama şöyle de düşünmek lazım üstte bir arkadaş yazmıştı, nişanlınızda babasını kırmak istemiyordur siz olmaydınız bence sizde öyle yapardınız…gösteriş için yaptıkları duyarsızlıklardan sadece birisi bu. Herkese telefonda düğün için neye ne kadar harcama yaptıklarını anlatıp duruyorlar işte isim yazıp iyice göze sokmak istiyorlar da asıl hazmedemediğim şey beni üzdüğünü gördükleri halde egolarının her şeyin önüne geçmiş olması
Ben de en çok nişanlımın bu olayı bana yansıtmasına üzüldüm. Onunla hiç babam hakkında konuşmadım, 7.5 yıldır birlikteyiz acımı hiç yansıtmamaya çalıştım ama beni yine de tanır bilir ve anlar sanıyordum. Ben olsam hiç ona yansıtmadan aile arasında kapatırdım konuyu.Sizin için ağır bir durum bunun karşı tarafın ailesi değilde damat kişisi ailesine direkt “böyle olacak” demeliydi söz hakkı tanımamalıydı.
Öte yandan damadın babasından bu tarz bir hareket beklenir bence ben şaşırmadım.
Peki sizin tarafınıza …. Ailesi, damat tarafına da anne baba adı yazılsa nasıl olurdı?
Peki kendisinin de nisanlisinin ailesinin isteklerine saygi duymasi gerekmez mi ?
Teşekkür ederim. Ben de onların biraz empati yapmasını isterdim. İlla “adım yazsın herkes düğüne parayı benim harcadığımı bilsin” diye didinmek yerine bu günleri bizimle yaşayabildikleri, evlatlarının mutluluklarını görebildikleri için mutlu olabilmelerini dilerdim.Allah rahmet eylesin. Esimin babasida vefat etmiş olduğu icin biz merhum seklinde yazdirmistik. Sizin icin hassas bir konu olabilir ama verdiğiniz tepki cok fazla. Bakin nisanliniz bugun sizi anlamaya çalışır uzulmeyin diye çabalar ama olaylar karsisinda çözüm yolunuz jep bu sekilde olursa ileride cok sıkıntı olabilir.
Karşı tarafın yerinde olmanizi isterdim , babasi sağ iken onu uzmemek icin cabalamasini anlamak isterdim. Simdi babaniz yaşasa bir dediğini iki etmezdiniz değil mi ?
Burda ego nerede ailenin hakki olarak düşünüyorum ki düğün davetiyessinin dagiticaklari çoğu kişi damadi tanimiyor olabilir kimin oğlu acaba diye düşünebilir. Bakin evlence yaşa gelmis iki insan oturup su konuyu guzelce cozemiyor. Iki ayrı davetiye bastirilir her iki taraf kendi tarafina dağıtır. Yok tiksiniyorum , yok benciller ne alakasi var .
Bencede siz olmaz dediğinizde bunu size yansitmadan çözmesi gerekiyordu. Boşuna üzülmüş oldunuz, sizde nisanlinizdaBen de en çok nişanlımın bu olayı bana yansıtmasına üzüldüm. Onunla hiç babam hakkında konuşmadım, 7.5 yıldır birlikteyiz acımı hiç yansıtmamaya çalıştım ama beni yine de tanır bilir ve anlar sanıyordum. Ben olsam hiç ona yansıtmadan aile arasında kapatırdım konuyu.
En son kendi tarafınıza istediğiniz davetiyeyi bastırın ne yapıyorsanız yapın dedim ama nişanlım tek tip olsun gerek yok diyip kapattı konuyu
Beni anlayabildiğiniz için çok teşekkür ederim size tam olarak içimden geçenleri yazmışsınız. İnsan normalde hayatına yansıtmasa da hep içinde kalıyor bazı şeyler, fark etmeden birikiyor ve böyle bir anda patlıyor işteBu konu sahibi ve kendi oğullarının günü , onların istediklerinin olması gerekiyor. Bu konularda çok hassas iseler varsa diğer çocuklarında davetiyeyi o şekilde yaptırsınlar ya da kendilerine bir düğün tazeleme yapıp istediklerini yazdırabilirler davetiyelerini.
Düğün öncesi gelinlerini bu kadar üzmeye hakları yok . Bu ileride bütün iç işlerine karışacaklarının bir işareti bana göre.
Ayrıca babasını seven kadınların düğün günü evden onun kolunda çıkamamasının acısını da herkes anlayamıyor ne yazık ki.
Mesajlarınızdan öyle anlaşılmıyor ama. Nişanlınıza trip yapmanız , babamın adı geçince bile tüm aile hemen ağlıyor demeniz , bu konuda aşırı hassasiyet beklemeniz normalde de böyleymişsiniz etkisi yaratıyor. Ben çocuklu bir insan olarak düşünüyorum şu an , empati kurduğumda nişanlının yerine yarın bir gün çocuk olduğunda babam nasıl davranacak derim şahsen. Siz daha nişanlısınız , evlilik hayatı bambaşka ,ne yapacak bu insanlar sürekli bu konunun etirafında mı dolaşacaklar. Biz kendi ailemize dağıtalım demişler ki gayet mantıklı aslında,orta yolu bulmuşlar, bağırmışsınız nişanlınıza , ne düşünsün o insanlar şimdi sizin hakkınızda. Hassasiyetinizi anlıyorum. Bende çok ağır bir travma yaşadım ve 2 yıl ilaç terapi aldım. Gerekiyorsa tamda şu anda psikolojik destek alın.Abinize Allah’tan rahmet diliyorum. Bence siz de bu yorumunuzla abartmışsınız biraz. Bu anlattığımdan nerelere varmışsınız ama ben normalde hayatımda hiç konusunu geçirmeyen bir insanım. Onlarca arkadaşım var sadece en yakınım olan 3-5 tane arkadaşım bilir babamın hayatta olmadığını. Çoğu arkadaşım da arkadaşlığımızın 3.-4.yılında tesadüfen sorduklarında falan öğrendiler. Bunun acıtasyonunu yapan, gündeme getiren, insanların babalarıyla ilişkisini kıskanan biri olmadım hiç. Babalar gününde tanıdığım baba olan herkesin arayıp gününü kutladım. Öyle kompleksleri veya takıntıları olan bir insan değilim. Sadece geçmiş travmam, bilinçaltına atıp düşünmeyi reddettiğim bir acım gün yüzüne çıktı aniden ve ben etkisinden çıkamadım hepsi bu. Bu kadar acımasız yorum yapmanıza gerek yoktu.
Herkes sadece kendi açısından bakmış olayaTeşekkür ederim. Ben de onların biraz empati yapmasını isterdim. İlla “adım yazsın herkes düğüne parayı benim harcadığımı bilsin” diye didinmek yerine bu günleri bizimle yaşayabildikleri, evlatlarının mutluluklarını görebildikleri için mutlu olabilmelerini dilerdim.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama onların egoları her şeyin önüne geçiyor. Nişanlımın annesi devlette çalışan bir memur ama hükümet binasında çalıştığı için baya her şeyi indirimli halledip insanlara da “biz çok para ödedik” diye yalan dolan hava atma derdinde olunca böyle oluyor işte. Zaten bu zihniyetlerinden de tiksiniyorum da görmemeye çalışıyordum, üstüne gelince fazlasıyla bir patlama oldu bendeBiz davetiyelerimize aile isimleri yazdırmamıştık. Evlenenler biziz, düğün sahibi biziz, misafirler bizim misafirlerimiz diye düşünmüştük. Aynı zamanda eşimin anne babası hayatta olmadığı için onu da düşünerek böyle bir karar almıştık. Karşıdaki insanın hassasiyetlerine önem vermeyen insanlarla ve ailesine biz öyle istiyoruz diyemeyen nişanlıyla işiniz zor.
Teşekkür ederim
Aradan yıllar geçtiği için elbette alışılıyor, günlük hayatta aklına gelmiyor insanın. Ama geldiği zaman da etkisi büyük oluyor. Babaannem mesela babamın adı geçtiği zaman hemen ağlıyor, abim amcam duydukları zaman kötü oluyorlar gözler doluyor. Ben davetiyeyi verip onları tekrar üzmek istemedim bu vesileyle. Üstelik ben de bu durumu hiç aklıma getirmezken mevzusu bu kadar büyüyünce günlerdir kendime gelemedim, gece gündüz sürekli çocukluk anılarım aklıma geliyor. Aile olarak elbette özeniyor olabilirler ama isim yazdırmak bu kadar önemli olmamalıydı bence. Gelen herkes kimin düğünü olduğunu biliyor sonuçta, gösteriş için yaptıkları duyarsızlıklardan sadece birisi bu. Herkese telefonda düğün için neye ne kadar harcama yaptıklarını anlatıp duruyorlar işte isim yazıp iyice göze sokmak istiyorlar da asıl hazmedemediğim şey beni üzdüğünü gördükleri halde egolarının her şeyin önüne geçmiş olması
Biraz büyütmüşsün açıkçası. Babanın ismi gayette yazılabilirdi davetiyeye. Benim de tek kardeşim abim vefat etti 13 yıl önce. Mezun oldum, evlendim, çocuğum oldu ,hep andık hep üzüldük ama böyle tepkiler vermedik kimseye. Arkadaşlarım abilerinin düğününe falan gitti ,bana anlattılar falan. Sizin düşüncenizle onlara trip mi atmam gerekiyordu? Aile isteyebilir davetiye de ismi olsun , hep böyle görmüşlerdir. Bence bu konuda ki takıntılı hassasiyeti bırakın. Düğünde eşin babasıyla resim çekilsede trip atacak mısın? Yada ilerde çocuk olursa nolacak tek dede var diye tuhaf mı davranacaksın. Ben damadın ailesinin yerinde olsam acayip gerilirdim şu andan itibaren sana karşı.