• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

Sekerim, kayinvaliden seni sevmiyor veya umursamiyor olabilir ; bunu boylece kabullenmen gerek, sonucta nisanlina annen beni sevmiyor diyemezsin.

Benim anlayamadigim nokta su : HPV yi kabulleniyorsunuz ama kayinvalidenin size deger gostermemesini kabullenemiyosunuz?!!! Yani bence sizin bu kadindan daha onemli dertleriniz var, mesela sagliginiz.

Bu virus kansere yol acsin , acmasin hayatiniz boyunca tasiyacaksiniz. Elin herifinin yedigi naneler yuzunden goz gore gore sagliginizdan olmayi zaten kabul etmissiniz. Bunu bile kabul ediyorsaniz, bir tane yasli kadinin sacma sapan davranislarini da, size deger gostermemesini de kabul etmelisiniz o zaman.

Gercekten hala saskinim, herpes kapmayi kabullendiniz ama hediye almamaya mi takildiniz ?!?! Sagliniza kafa yormayip mustakbel kv nin davranislarina mi yoruyorsunuz?!

Vallah 12 senelik evliyim hic Bayramlik görmedim, hele Koc hic deyinmeyim....Adetleri bilmiyorlar mi? Cokta iyi biliyorlar, görümcem nisanliyken kayinvalidem bi bayramda esime yakiniyordu, kizkardesine bi bayramlik bile almadilar nebicim insanlara cattik diye :KK70: Yani Gelin olunca adetler esnek olabiliyor ama kendi kizlari oldumu hersey 4/4 olmasi lazim....bosverin baska sorunlar yoksa bu hicbisey degil...:ssz:

hadı hedıye falan neyse de Bayramlaşmaya gelmemeleri büyük ayıp olmuş. Bizim buralarda erkek tarafı kız tarafını bayramda zıyaret eder. Adet falan bılmıyo degıller bence ıslerıne gelmıyordur

Kuzum utanıyorum böyle birşeyde söylemeye :KK43:
Evet insan kendini çok çok önemsiz hissediyor.
Sesim çıkmadıkça herşeyin azını yapıyorlar.
Ya onu geçtim 2 bayramdır ailemi görmeye bile gelmedler.
Annem ne dese haklı.

O zaman kısasa kısas canım. Sana nasıl davranıyorlarsa aynını yapcaksın aramıyorsa arama gelmıyorsa gıtme. Bir de oyle dene bakalım o zaman bellı olur bazı seyler.

Sekerim, kayinvaliden seni sevmiyor veya umursamiyor olabilir ; bunu boylece kabullenmen gerek, sonucta nisanlina annen beni sevmiyor diyemezsin.

Benim anlayamadigim nokta su : HPV yi kabulleniyorsunuz ama kayinvalidenin size deger gostermemesini kabullenemiyosunuz?!!! Yani bence sizin bu kadindan daha onemli dertleriniz var, mesela sagliginiz.

Bu virus kansere yol acsin , acmasin hayatiniz boyunca tasiyacaksiniz. Elin herifinin yedigi naneler yuzunden goz gore gore sagliginizdan olmayi zaten kabul etmissiniz. Bunu bile kabul ediyorsaniz, bir tane yasli kadinin sacma sapan davranislarini da, size deger gostermemesini de kabul etmelisiniz o zaman.

Gercekten hala saskinim, herpes kapmayi kabullendiniz ama hediye almamaya mi takildiniz ?!?! Sagliniza kafa yormayip mustakbel kv nin davranislarina mi yoruyorsunuz?!

Sağlığımla ilgili tedavimi oluyorum canım.
Bi uzman hekimle görüştük belli zaman aralıklarında toplamda 3 kez yaptıracağım iğneler beni %100 koruyabiliyormuş.
İğnemin ilkini oldum, ikincisinide 2 hafta sonra olacağım.
Doktor problem edeceğin birşey yok iğneden sonra bulaşması imkansız dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke böyle adetler olmasa..

Bizde de bayramlık muhabbeti oldu, ki geçen bayramda alınmamıştı çünkü önemsediğim birşey değil. Arife günü de bir kaç kişi sorunca '' yoo, aman ya ne gerek var, çok mu önemli '' dedim '' xxx' e nişanlısı kartını vermiş gitmiş, 2 takım tepeden tırnağa giyinmiş dediklerin de gülmüştüm sadece, kimse de uzatmamıştı illa alınacak diye ama nişanlım tesadüfen böyle bir adetin olduğunu öğrenince aldık bişeyler yoksa ben asla söyleyemem böyle bişey var diye.

O da ailesine kızdı, siz böyle bir adet olduğunu biliyor musunuz diye, meğer biliyorlar ama sallamıyorlarmış. Bir erkek olarak bilmemesi çok normal, kimse kıyafetinde değil, ama sözüm ona adet yerini buldu işte.

Değer maddi şeylerle ölçülmese keşke..

Bana kalırsa bu tarz şeyler detay gibi görünebilir ama oldukça önemlidir. Ne aldıkları önemli olmayabilir fakat seni düşünerek aldıkları, yaptıkları her şey sana kendini değerli hissettirir. Ne kadar önem verdiklerini anlarsın. Gün geçtikçe pişman olmaman dileğimlee... :KK68:

Sağlığımla ilgili tedavimi oluyorum canım.
Bi uzman hekimle görüştük belli zaman aralıklarında toplamda 3 kez yaptıracağım iğneler beni %100 koruyabiliyormuş.
İğnemin ilkini oldum, ikincisinide 2 hafta sonra olacağım.
Doktor problem edeceğin birşey yok iğneden sonra bulaşması imkansız dedi.

Güzelim, nişanlının sağlık sorunları ve ailesiyle ilgili durumlarda pasif kalması beni korkuttu. Saf sevginden onu savunuyorsun anlıyorum çok seviyorsun ama bak taa buralardan ben anladım o ailenin düşünce yapısını. Nişanlından emin olamazsın bu davranışlarıyla. Sen böyle pasif kalırsan seni çok ezerler, pasif kalmayıp kendi savunursan da evden kavga gürültü eksik olmaz. Bu yapıda insanlarla ve nişanlın gibi pasif bir adamla ömür sürdüremezsin. Son kez söylüyorum sana, dikkat et. Bana hiç hoş gelmedi anlattıkların.

işlerine gelince adet bilmezler ama sıra kendilerine gelince geleneksel aile oluverirler birden bire,
eşimin ailesi de böyleydi onlarda hiç bir şey adet değildi,
sonra kayınvalide anlatırdı ablana(görümcem) şunu yaptılar bunu yaptılar diye
üzülmek istemiyorsan hiç beklentiye girme ben öyle yapıyorum üzülmeme gerek kalmıyor böylece

canımya boş ver gelenek göreneği bir şey hediye etmediler diye üzme kendini önemli olan burada sana söz ile davranışlarıyla saygı ve sevgi göstermeleri bunlar varsa tamam.mutluluklar

Bu dediğiniz şeyler bana da hiç yapılmadı evet..
Şimdi erkek tarafı örfü adeti cebinin karına göre işine gelen yerde takıyor..:KK56:

Uyanık bayanlar ben nasıl isteyeyim demiyor, çatır çatır istiyor, yaptırıyor.
Çok içine dert olduysa sen de nişanlına açık açık arkadaşıma şu yapıldı, ben değersiz hissettim diyeceksin.
Sen bir utanacaksın onlar iki.. Utanma duyguları varsa tabi:KK14:

Bu dediğiniz şeyler bana da hiç yapılmadı evet..
Şimdi erkek tarafı örfü adeti cebinin karına göre işine gelen yerde takıyor..:KK56:

Uyanık bayanlar ben nasıl isteyeyim demiyor, çatır çatır istiyor, yaptırıyor.
Çok içine dert olduysa sen de nişanlına açık açık arkadaşıma şu yapıldı, ben değersiz hissettim diyeceksin.
Sen bir utanacaksın onlar iki.. Utanma duyguları varsa tabi:KK14:

Canım inan işin bilezik, bileklik vs boyutunda değilim.
Ben annesine gittiğimde asla eli boş gitmem, eşarp alırım severek özenerek, şal alırım beğendiğim ne varsa alırım.
Ama 1 patik bile bana verse inan dünyalar benim olur.

Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum :KK43:

Tatlım annen doğru sölüyor... bilirler nie bilmesinler canım... işlerine gelmiyor...

ben nişanlandıktan snra kv bayrmda sadece bi çorap werdi o kadar düşün yani...

benm içime neler neler oturdu bi bilsen....

istemeye geldiklerinde bi çiçekleri çikolataalrı bile yoktu...

nişaı da aile arasında yaptık bikaç tanıdık geldi ve o gün bi küçk altınbile takmadılar.. şimdi ewliyim...

kendi kızlarına gelince kaynanası şunu yapmadı bunu almadı etmedi derler kendilerine hiiiç bakmazlar... yapmadıkları halde eşime hiiiç bişey demedim nie altın takmadınız ya da isterken bi çiçek çikolata getrmedinz demedim yani....

demem o ki işlerine gelmiyor....

Tatlım annen doğru sölüyor... bilirler nie bilmesinler canım... işlerine gelmiyor...

ben nişanlandıktan snra kv bayrmda sadece bi çorap werdi o kadar düşün yani...

benm içime neler neler oturdu bi bilsen....

istemeye geldiklerinde bi çiçekleri çikolataalrı bile yoktu...

nişaı da aile arasında yaptık bikaç tanıdık geldi ve o gün bi küçk altınbile takmadılar.. şimdi ewliyim...

kendi kızlarına gelince kaynanası şunu yapmadı bunu almadı etmedi derler kendilerine hiiiç bakmazlar... yapmadıkları halde eşime hiiiç bişey demedim nie altın takmadınız ya da isterken bi çiçek çikolata getrmedinz demedim yani....

demem o ki işlerine gelmiyor....

Ay kıyamam sizinkiler daha betermiş.
Çok üzüldüm.
İçinizde nasıl kalmıştır şimdi :(

adet bilmeye ne gerek var ki. hediye almanın adeti mi örfü mü var. maddi olmasına gerek yok manevi bişeyler de yapabilir

Back