• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

Ay kıyamam sizinkiler daha betermiş.
Çok üzüldüm.
İçinizde nasıl kalmıştır şimdi :KK43:

hemde nasıl kaldı içimde anlatamam...

özünde iyi insanlar gibi görünselerde içimde kalan çoook şeyler war....

adetleri sadece kendi kızlarına gelince hatırlarlar... görümcemin kaynanası da yapmayınca işte adalet derim....

ama 1 gün bile şunu neden yapmadınız demedim....

düğünde de takılan takılardan bileziklerim ve setim bana kaldı geri kalan altınlar ve paralar onlara kaldı... bari arkadaşlarımın taktığı altınları verselerdi bana dedim ama wermediler....

hemde nasıl kaldı içimde anlatamam...

özünde iyi insanlar gibi görünselerde içimde kalan çoook şeyler war....

adetleri sadece kendi kızlarına gelince hatırlarlar... görümcemin kaynanası da yapmayınca işte adalet derim....

ama 1 gün bile şunu neden yapmadınız demedim....

düğünde de takılan takılardan bileziklerim ve setim bana kaldı geri kalan altınlar ve paralar onlara kaldı... bari arkadaşlarımın taktığı altınları verselerdi bana dedim ama wermediler....

yA SİZİNKİLER ÇOK CİNSMİŞ OKURKEN BEN SİNİRLENDİM.
o altınlar size takılmış nasıl alabilirler?
Valla bende uysalımdır ses çıkarmam ama sizinkiler gibi aşırıya kaçarlarsa kıyamet kopar.
Valla bu tarz şeyleri söyleyen insanlar yaranıyor.
Bu arada benimkilerde melek gibi görünüyorlar, gittiğim zaman beni iyi ağırlıyorlar falan ama ben göründükleri kadar saf olduklarını düşünmüyorum maalesef.

A

Aynen canim bi de hasta olduğum bir tabir var
Çalışan kadın eksik anne ve yarım es . Evi yle ilgisiz eşini Aldatma ya meyilli günahkar vs. Diyen tanıyorum ben
En zor meslek ev hanımlığı imiş.
Çalışanlar kolaya kaçıyor mus......
Halbuki kolay mı yağmur da çamur da ise gitmek.. milletin ağız kokusunu çekmek. .
Evinde yatmak varken lapa lapa karda sabahın 6 sinda kalkıp yollara düşmek. .
En özel gününde bile gitmem diyememek yatıp dinlenemëmek..
O kız da çok akıllı evet ben bunu kabul ediyorum zaten

Kesnlkle sana katılıyorum canım...

afedersinde ben çalışıyorsam ewe geldiğimde de k.çımın üstüne oturmuyorum...

Dün görümcem diyorki şunu yaptm bunu yaptm sabah 6 da kalktım vs vs diyor... ve kendisi çalışmıyor çocuk olunca ew hanımı oldu...

bende dedimkii eee bende hergn sabah erken kalkıyorum işte çalışıyorum senin yaptklarını ben ewimde de yapıyorum tek farkımız senin çocuğun var benm yok... ama çalışıyorum ve sabahın köründe kalkıyorum dedim... hiç bişey diyemedi....

hem çalışıp hem ewle ilgilenmek o kadar zorki ewde oturup ben koca parası yemiyorum.... öyle olmasını da istemem zaten...

yani bu ew hanmları bazen böle söylüyor yaa sinir oluyorum.. bi de eşimin teyzeleri "haftasonu da kaynananın ewini temizle" diyor...

arkadaş benm de ewim war temizleyemem temizlemem de zaten....

işe gidince gerçekten kolayına kaçıldığı düşünülüyor...

yA SİZİNKİLER ÇOK CİNSMİŞ OKURKEN BEN SİNİRLENDİM.
o altınlar size takılmış nasıl alabilirler?
Valla bende uysalımdır ses çıkarmam ama sizinkiler gibi aşırıya kaçarlarsa kıyamet kopar.
Valla bu tarz şeyleri söyleyen insanlar yaranıyor.
Bu arada benimkilerde melek gibi görünüyorlar, gittiğim zaman beni iyi ağırlıyorlar falan ama ben göründükleri kadar saf olduklarını düşünmüyorum maalesef.

öle malesef sinsiler... bende çok sinir oldum açıkcası ama belli etmedim Allahtan kına gecesinde annemler takı merasimi yaptılarda bizim akrabalar hep kınada bana taktılar ve harcamadım saklıyor annemler....düğünde de bikaç yakın arkadaşm taktı az az deil yani onları wermelerini bekliyordum vermediler paralar altınlar hep onlara gitti...

Bileziklerimi istedim bunları bana werin ben saklarım dedim... öyle aldım yoksa onlarda kalırdı yani....

düşüncesizler... ben çalışan bi kadınım beni hep keyif yapıyor sanıyorlar... koca parası yemiyorum ben görümcem gibi...

Gecen gun faceden gordum nisanli bir arkadasima koc hediye etmis erkek tarafi koc un uzerindede altin kolye vardi cok hosuma gitti ne yalan soyleyeyim

İşte o kıyasta beni öldürüyor yemekteyken annem kuzenimin kolunu gözüme soktu kaynanasının hediyesi diye.
Kuzeniminde kaynanasının eşi yok kadın o yaşında tek başına çalışıyor ama gelininde gönlünü hep hoş tutmaya çalışıyor.
Anne dediğin öyle olmalı.
Olur olmaz kendimle onları kıyaslıyorum.
İyi bir eğitim aldım, iyi bir işim var, saygılı bir insanım.
Bende daha ne özellik eksikte böyle oluyor anlamaya çalışıyorum.
Tekrar ediyorum benim amacım asla hediye değil fakat aileme edilecek bir telefonu bile çok görmemelilerdi :KK43:

benm nişanlılık dönemimde de kaynanam hiiiç aramazdı.. beni istedikten snra biz ewin eşyalarını değiştrp öle yüzük takalm demiştik.. 1 ay boynca hiiiç aramadılar... ne yapalm adetleriniz nedir falan diye...

yüzük alırken de kv eşime demişki çok pahalıya kaçmasın en fazla 150 tl lik alın tektaşı demişti... ve ben 200 tl lik aldım... eşim de anneme 150 ye aldığımızı söle demişti düşün yani... hey gidi heeeyyy.... durumları çok ii olmasada iyi durumdalardı daha iyisini alabilirlerdi ama almadılar.. çnkü görümceme kaynanası 150 tl lik tektaş almıştı.. aynı şeyleri bende de uyguladılar...

bi de görmcemin kaynanasına laf sölerler.. görmcmn kaynanası oğşınla gelinin nasıl geçinecekler ewleri kira demiş... kaynanamda bana diyorkii o böle diyince ben de ona "oğlumla gelinmn arkasnda ben varım hiç bşy olmaz" demiş... çok iyiliklerini gördm ya zaten...

Gecen gun faceden gordum nisanli bir arkadasima koc hediye etmis erkek tarafi koc un uzerindede altin kolye vardi cok hosuma gitti ne yalan soyleyeyim

o adet bizde de war ve eşimin tarafında da war ama bana da yapmadılar.. insan böle şeyleri görünce içi geçiyor ve ne kadarda değersizmişim meğer diyorsun...

Bizde de adettir durumu olana. Bilezik, kurbanlık vs... dumu olmayan da illa bir şeyler alır.
benimkiler de öyle büyük şeyler almadılar ama elbise falan aldılar.
Ben seni önemsiyorum mantığıdır bu, dişündüğğnü göstermek gerekir bence.

benm nişanlılık dönemimde de kaynanam hiiiç aramazdı.. beni istedikten snra biz ewin eşyalarını değiştrp öle yüzük takalm demiştik.. 1 ay boynca hiiiç aramadılar... ne yapalm adetleriniz nedir falan diye...

yüzük alırken de kv eşime demişki çok pahalıya kaçmasın en fazla 150 tl lik alın tektaşı demişti... ve ben 200 tl lik aldım... eşim de anneme 150 ye aldığımızı söle demişti düşün yani... hey gidi heeeyyy.... durumları çok ii olmasada iyi durumdalardı daha iyisini alabilirlerdi ama almadılar.. çnkü görümceme kaynanası 150 tl lik tektaş almıştı.. aynı şeyleri bende de uyguladılar...

bi de görmcemin kaynanasına laf sölerler.. görmcmn kaynanası oğşınla gelinin nasıl geçinecekler ewleri kira demiş... kaynanamda bana diyorkii o böle diyince ben de ona "oğlumla gelinmn arkasnda ben varım hiç bşy olmaz" demiş... çok iyiliklerini gördm ya zaten...

Valla sizinkileri duyduktan sonra benimkilerin elini öpesim geldi.
İyi sabretmişsin canım.
Şimdi evinle ilgili konulra karışıyor mu?
Bu arada benim kaynanamda nişan alışverişinde çok aşırıya kaçmayalım diye annemi aramıştı.

Bizde de adettir durumu olana. Bilezik, kurbanlık vs... dumu olmayan da illa bir şeyler alır.
benimkiler de öyle büyük şeyler almadılar ama elbise falan aldılar.
Ben seni önemsiyorum mantığıdır bu, dişündüğğnü göstermek gerekir bence.

Bencede Koalina'm.
Ben ki her ziyarete gittiğimde eşarp , şal falan alırım eli boş gitmemeye çalışırım hep ve alırken en güzelini özenle seçerim.
Ama insan karşı tarafta görmeyince bir yapıyor iki yapıyor üçüncüde hevesi falan kaçıyor :(

Bencede Koalina'm.
Ben ki her ziyarete gittiğimde eşarp , şal falan alırım eli boş gitmemeye çalışırım hep ve alırken en güzelini özenle seçerim.
Ama insan karşı tarafta görmeyince bir yapıyor iki yapıyor üçüncüde hevesi falan kaçıyor :KK43:

E tabi ki insan değersiz gibi hissediyor.
kayınvalidem ve kayınbabam her bayram ayrı ayrı herkese bayram çorabı alıyorlar mesela. Çok şirin geliyor bana:)
Bence bu anlayışa sahip kişilere söylemek lazım. Söylemeyince daha kıymetsiz oluyorsun, çevremde hep bunu gördüm. İnsan ince düşünüyor, alttan alıyor, ne olacak maddiyatla diyor... böyle diyeni daha el üstünde taşımaları gerekirken hep tam tersi oluyor...

Valla sizinkileri duyduktan sonra benimkilerin elini öpesim geldi.
İyi sabretmişsin canım.
Şimdi evinle ilgili konulra karışıyor mu?
Bu arada benim kaynanamda nişan alışverişinde çok aşırıya kaçmayalım diye annemi aramıştı.

şimdi 4 aylık ewliyim 3 bçk aylık ewliyken kaynvalidem hastalandı ve sürekli yanına gidip geliyoruz... moral olsun diye... gitmesen küser.. hergn gtsem sadece 1 kere gtmesem nie gelmedin der bana küser...

yani bu da benm sınavım mı bilemiyorum... btn bayramı kaynanamda geçrdim eşimle hiiç vakit geçiremedim. ailemin yanına eşimle beraber gidip el öpmeyi çok isterdim ama eşim gelemedi annesinden dolayı görümcem bana gtmeyin biliyorum çok istiyorsun eşinle gtmeyi ama gtmeyin dedi.. bende eşime sen gelemiosan ben gideym senn annen varsa benmde annem war özledim beni çağrıo gideym dedim gttim o gecede annemlerde kaldım ertesi gün kv.me gittim hep surat yaptı görmcem...

anlayış sıfır yanii.... bayramda eşimle beraber uyuyamadık bile kaynanamda kaldığımz için kv hep eşimi yanında istedi oğlm bnmle yatsın dedi yalnz yattım düşün....

E tabi ki insan değersiz gibi hissediyor.
kayınvalidem ve kayınbabam her bayram ayrı ayrı herkese bayram çorabı alıyorlar mesela. Çok şirin geliyor bana:)
Bence bu anlayışa sahip kişilere söylemek lazım. Söylemeyince daha kıymetsiz oluyorsun, çevremde hep bunu gördüm. İnsan ince düşünüyor, alttan alıyor, ne olacak maddiyatla diyor... böyle diyeni daha el üstünde taşımaları gerekirken hep tam tersi oluyor...

Evet aynen tam tersi canım.
Onlara karşı çok ama çok anlayışlıyım sevgi doluyum.
Çünkü ailemden böyle gördüm.
Tek evlatları var, bu yüzden bende tüm sevgimi göstermeye çalışıyorum ama gerçekten uyanık insanlar.
İşlerini alttan alttan yürütüyorlar, bunu görünce ve hissedincede soğuklaşmaya başlıyorum zaman geçtikçe.
Çok keyfine düşkün bir annesi var.
Oğullarına yarım saat uzaklıktalar senin tek evladın yani ayrı evde kalıyor bekat adam, mesleğinden dolaı eve gece geliyor bi kaç tencere yemek yapıp gitsen, evini bi temizlesen çamaşırlarını yıkasan ölür müsün ya.
İnanır mısın canım benim annem çalışıyor, onun annesi emekli annem her haftasonu gideriz evini temizleriz nişanlımın annem yemek yapar sonra bizim eve geçeriz haftasonu temizliğimizi yaparız.
Sanki benim annem öz annesi, onun annesi kaynana ...
Keyfine düşkün bir aile fazlası ile.
Kendilerini incitmeyi sevmiyorlar.

şimdi 4 aylık ewliyim 3 bçk aylık ewliyken kaynvalidem hastalandı ve sürekli yanına gidip geliyoruz... moral olsun diye... gitmesen küser.. hergn gtsem sadece 1 kere gtmesem nie gelmedin der bana küser...

yani bu da benm sınavım mı bilemiyorum... btn bayramı kaynanamda geçrdim eşimle hiiç vakit geçiremedim. ailemin yanına eşimle beraber gidip el öpmeyi çok isterdim ama eşim gelemedi annesinden dolayı görümcem bana gtmeyin biliyorum çok istiyorsun eşinle gtmeyi ama gtmeyin dedi.. bende eşime sen gelemiosan ben gideym senn annen varsa benmde annem war özledim beni çağrıo gideym dedim gttim o gecede annemlerde kaldım ertesi gün kv.me gittim hep surat yaptı görmcem...

anlayış sıfır yanii.... bayramda eşimle beraber uyuyamadık bile kaynanamda kaldığımz için kv hep eşimi yanında istedi oğlm bnmle yatsın dedi yalnz yattım düşün....
Yok artık :KK57::KK57::KK57::KK57:
Oğlu ile mi yattı.
Canım bildiğin sen sınanıyorsun.
Allah yardım etsin sana ya.

Tek evlatları var, bu yüzden bende tüm sevgimi göstermeye çalışıyorum ama gerçekten uyanık insanlar.
İşlerini alttan alttan yürütüyorlar, bunu görünce ve hissedincede soğuklaşmaya başlıyorum zaman geçtikçe.
Oğullarına yarım saat uzaklıktalar senin tek evladın yani ayrı evde kalıyor bekat adam, mesleğinden dolaı eve gece geliyor bi kaç tencere yemek yapıp gitsen, evini bi temizlesen çamaşırlarını yıkasan ölür müsün ya.
İnanır mısın canım benim annem çalışıyor, onun annesi emekli annem her haftasonu gideriz evini temizleriz nişanlımın annem yemek yapar sonra bizim eve geçeriz haftasonu temizliğimizi yaparız.

Ama canım durum böyleyse hiiiiç soğuma.
baksana kendi öz evladına böyleymiş sana özel tepki yok yani.
bizim komşunun biri böyle vurdumduymaz. Banane ben yetiştirdim artık uğraşamam diyor çocuklarına. Onlar için de anneleri öyle kıymetli ki sözünden çıkmıyorlar:) kadının kızı işten çıktı, seni istemiyorum evde git iş bul çalış, ayrı ev tut falan diyor resmen

Nişanlın bu iyiliginizin farkında mi peki?

Bu ne yahu, kocaman adam annesiyle yatar mı?
hadi o istedi adam bunu yapar mı?
görümce ne hakla annene gitmeyin der...
Ve son olarak siz bu kadar anormal insanın arasında sağlıklı mısınız?

Nişanlın bu iyiliginizin farkında mi peki?

Annesi 1 kez söyledi.
Onun ablasının gelini nişan alışverişinde 4500 tl harcamış özge maşallah bi kez daha kalitesini belli etti demişti.
Hakkını yemeyeyim, gaz veriyor bana :KK48:
Nişanlım birşey demedi canım o konuda, yada dedi de ben mi hatırlamıyorum acaba o_O

Yok artık :KK57::KK57::KK57::KK57:
Oğlu ile mi yattı.
Canım bildiğin sen sınanıyorsun.
Allah yardım etsin sana ya.

aynen öle canım oğluyla yattı kocası bayramda memlekete gitti kurbanı kesmek için o da oğluyla yattı... oğlum korkuyorum beni bırakma dedi.. şekerden dolayı wücudunda ağrılar oluşuyor o yüzden eşim gece her uyandığında korkmasın diye yannda yattı...

we bayrmn son günü kaynanamı doktra götrdüler.. bizde görmcem eşi ve eşmle ben kaynnmdaydık.. görmcem toplann yan kmşya geçelm otrlm dedi... bende cnm biz gelmiyoruz dedm.. nedenmiş o sen bnm gözlerime bi bak ben kardeşimi alır giderm sen ewde kal dedi.. bende hayr o da bni bırkp bi yere gidemez bz beraber vakt geçrmek istyrz yalnz kalmk istyrz dedim... ayy görümcem bi çemkirdi bana eşime karını da al git bu ewden salaklar gerizekalılar neler neler söledi... eşimle birbirimize girdik o gün...

ben elmden geln herşeyi yapıyorm h.sonları dahil ordayım zaten ewimde keyf yapamıyorum hiç bi de çalışan bi kadınım butn byrm orda geçmiş bi böle dedim diye kıyameti kopardı.. ne oluorsa anlamadım yaniii...

ewlenmeden öncede kıskançlıkları wardı görmcemn hep görmezden geldim.. ewlndk şimdi daha iyi anladm gördm herşeyi....

Back