• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

A
Bende çalışcak toto yok demiyor işte bazıları, amiyane tabirle koca parası yemek tatlı geliyor herhalde. :D Maksadım ev hanımlarına hakaret etmek değil, yanlış anlaşılmasın ama kocası bankacıydı ve daha yeni çalışmaya başlamış bankada. 2000 lira maaşı varmış ve yetmiyormuş. Kız evlenmeden önce çalıştığı işi bırakmış babası öyle dedi diye. O yüzden öyle söyledim.
Aynen canim bi de hasta olduğum bir tabir var
Çalışan kadın eksik anne ve yarım es . Evi yle ilgisiz eşini Aldatma ya meyilli günahkar vs. Diyen tanıyorum ben
En zor meslek ev hanımlığı imiş.
Çalışanlar kolaya kaçıyor mus......
Halbuki kolay mı yağmur da çamur da ise gitmek.. milletin ağız kokusunu çekmek. .
Evinde yatmak varken lapa lapa karda sabahın 6 sinda kalkıp yollara düşmek. .
En özel gününde bile gitmem diyememek yatıp dinlenemëmek..
O kız da çok akıllı evet ben bunu kabul ediyorum zaten

A

Aynen canim bi de hasta olduğum bir tabir var
Çalışan kadın eksik anne ve yarım es . Evi yle ilgisiz eşini Aldatma ya meyilli günahkar vs. Diyen tanıyorum ben
En zor meslek ev hanımlığı imiş.
Çalışanlar kolaya kaçıyor mus......
Halbuki kolay mı yağmur da çamur da ise gitmek.. milletin ağız kokusunu çekmek. .
Evinde yatmak varken lapa lapa karda sabahın 6 sinda kalkıp yollara düşmek. .
En özel gününde bile gitmem diyememek yatıp dinlenemëmek..
O kız da çok akıllı evet ben bunu kabul ediyorum zaten

Yeni mezun ve iş arayan biri olarak kolaya kaçıyorum demek ki. Yazık olacak desene benim müstakbel eşe. :D

Geçen bir konu vardı kadın çalışmalı mı diye. Dökmüştü orda herkes eteğindeki taşları. Valla bence kadın çalışmalı, birikim yapmalı, ayakları üzerinde durmalı, evleneceği insanı iyi seçmeli, maddi-manevi kimseye muhtaç olmadan, beklenti içinde olmadan evlenmeli. Adetmiş, gelenekmiş, görenekmiş bir yere kadar. Kocada sorun yoksa, gerisi vız gelir :)

Bende böyle düşünüyorum tatlım.
O yüzden de kenimi değersiz hissediyorum.
Buna rağmen güler yüzüm hürmetimi hiç eksik etmedim ama bi zaman sonra bende pes eddebilirim.
Ne kadar değer verirsen o kadar karşılık alırsın ..
aslında yanlış yapıyotrsun
rahatsızlığını hissetirmelisin
onlar ilgisiz kaldıkça sen hala tebessüm ve güler yüz gösteriyorsan
zaten halinden memnun diye düşüneceklerdir

Canım çok düşüncesizmiş ailesi mesela benim kuzenimin annesi babası yok sözlü şuanda anne baba görevini benim ailem üstleniyor garip kalmasın diye..
Kuzenim bayramda annemle alışverişe çıktı pantolon triko ve altın kolye aldı kıza...
Sonra annem ayrı inci takımı ve kazak aldı..
Ailesi olmadığı halde yapıldı yani..

Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor :KK43:

sanırım ELBETTE İSTİSNA vardır Karadeniz yöresine ait bir durum bu. Eşimde Karadenizli ve ne kadar Karadenizli ile nişanlı ve evli arkadaşım varsa durum böyle. Bizde de aynısı oldu. Hatta kına gecemde bile kınam toz halinde getirilmişti. Sağ olsun yengem yoğurdu. Maalesef...

Üzüldüm durumuna, ne yazık ki bir çok erkek ailesini savunuyor. Ancak biz öyle şeyler yaşadık ki... Eşimin farketmesini bırakın bütün akrabalarım biliyor. Eşimin ailesine başlarda benim nasıl davrandığımı eşim biliyor, çünkü hep yanımızdaydı. Sonrasında ailesinin bilip yapmadığını ailesi kendi ağzıyla söyledi. Neden ChocolateMilk e yapadınız diyince verdikleri cevap çok basit: Bilmiyorum kiii.... Eşimle evlendiğimizde zaten borç içindeydi, buna rağmen bize yardımcı olmak yerine durmadan eşimi arayıp bize onu al bunu al demeler... Resmen geline çöp alınmasın bize para harcansın modundaydı. Ve gerçekten şanslıydım çünkü yapılanlar bariz ortadaydı, örtülecek tarafı yoktu. Dilerim bundan sonraki yaşamında kıymetini bilen, adaletli, merahametli birisi çıkar karşına ;)
tesekkur ederim.. hayirlisi insaallah.. beni cileden cikaran da tam bu nokta iste, eski es herseyin farkindaydi.. herkes farkinda zaten onlarin gorgusuzlugunun fitneliginin.. ama elimi tutup bosver demek yerine, kompleksinden onlarin kepazeliklerini gizlemek adina, benim aileme kusur uretip yapistirip, yaygarayla hakli cikmaya calismayi daha uygun gordu.. ve kaybetti.. iyi ki de bitti..

Son düzenleme:
Hediye almaları şart değil, maddi durum önemli bir kıstas burada. Maddi durumları iyi demişsin, hediye almak zorunda yine değiller. Ama hediye burada sana verilen değeri ve önemi gösterir. Altın almak, bilezik takmak ya da kurban kesmek değil amaç. Senin değerli olduğunu sana hissettirmek. Hediye almamalarından ziyade ziyarete gelmemeleri garip olmuş açıkçası. 1 saatlik yol nedir ki ? Sen kız evisin gelseler, gelinlerini görseler, ailenin bayramını kutlasalar daha şık olmaz mıydı ? Nişanlılık süreci çiftlerin olduğu kadar ailelerinin de birbirlerini tanımaları için var. Değer, kıymet böyle günlerde anlaşılır. Sen böyle düşünmek zorunda değilsin, ama buraya konu açma gereği duyduğuna göre sen de beklenti içine girmişsin, ki doğaldır hakkındır. Nişanlınla bunu konuş bence çok büyük bir sorun değil, ama arkada başka sebepler var da o yüzden gelmiyorlarsa şimdiden öğrenmekte fayda var.
aynen..

orayı bilmem ama antalyada yaşıyorum ben
bayramlarda geline kıyafetleri alınır...
eğer durum müsaitse bileklik altın alınır..
kurban bayramında geline kurban götürülür .. yine durum varsa kurbnlığa bileklik asılır...

bileklik olmaz evden patik olur havlu olur her hangi bir şey olur ....hediye verin diyemezsin belki ama kırıldığını belli edebilrsin ...şimdi göstermedikleri değeri sana ileride hiç göstermezler.....

canım askerlik ve bazı nedenlerden dolayı 3 yıl nişanlı kaldım ve 6 bayram geçti.ilk bayram annesi iki bilezik yaptı oda zaten bir bileziğin gramında, ondan sonra diğer 5 bayramda nebir çikolata nebir çiçek ne bir kıyafet bir çöplerini bile görmedim.sonradan duydum kadın bozulmuş herzaman çiçekmi gider demiş oğluna.şuan durum ne derseniz düğüne birbuçuk ay kala olaylı şekilde ayrıldık.meğersem mal derdindelermiş hep bana hep bana bir aileymiş.

Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum :KK43:

Nisanlin hangi memleketten?

baktıki yaş sorusunu kapmışlar memleket sorayım bari dedi zipzipcik:KK53::KK45: bidahakine esmermi sarışınmı diyede sorabilirsin :KK9:
Evet zıpzıpın işi bu dimi :KK53:

Özgem yorumlarımı biliyorsun kuzum herşeyin iyisini nasıl olması gerektiğini biliyorsun zaten:KK15:

Back